gidi Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Συγγενικό μου πρόσωπο διαθέτει ένα διαμέρισμα 4ου ορόφου εμβαδού 28τμ σε παλιά πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας (σε καλό, κεντρικότατο σημείο) το οποίο χρήζει ανακαίνισης. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν την ανακαίνιση - επίπλωση - διαχείριση του airbnb ακινήτου με αντάλλαγμα ένα ποσό το μήνα. Συμφέρει κάτι τέτοιο; Υπάρχει σχετική συμβολαιογραφική πράξη που να καλύπτει νομικά τον ιδιοκτήτη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από gidi
NikosKallithea Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δηλαδη θελεις να βαλουν τα λεφτα τους, να το δωσουν στην Airbnb, να πληρώνουν την συντήρηση σεντόνια, δεη, οτε κλπ κλπ κλπ ...και να του δίνουν και απο πανω λεφτα. Θελω και εγω μια τέτοια εταιρεία, οταν την βρείτε αφηστε εδω ενα μήνυμα. 2
gidi Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Θέλω αυτά που είπες, να βγάζουν αυτοί το κέρδος τους και ο συγγενής μου το δικό του. Αν ο συγγενής μου βγάζει κάτι παραπάνω από ότι με μακροπρόθεσμη ενοικίαση είναι μια χαρά.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 42 λεπτά πριν, gidi είπε Θέλω αυτά που είπες, να βγάζουν αυτοί το κέρδος τους και ο συγγενής μου το δικό του. Αν ο συγγενής μου βγάζει κάτι παραπάνω από ότι με μακροπρόθεσμη ενοικίαση είναι μια χαρά. Απλα δεν υπαρχουν αυτα που ρωτας. Φιαχτε το σπιτι και νοικιάστε το όπου θέλετε
TuXaKoS Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 43 λεπτά πριν, gidi είπε Θέλω αυτά που είπες, να βγάζουν αυτοί το κέρδος τους και ο συγγενής μου το δικό του. Αν ο συγγενής μου βγάζει κάτι παραπάνω από ότι με μακροπρόθεσμη ενοικίαση είναι μια χαρά. Εταιρίες να κάνουν διαχείριση, υπάρχουν και παίρνουν ένα ποσοστό (κάτι σαν 25% ή και λιγότερο). Εταιρίες που θα σου κάνουν και ανακαίνιση, προφανώς δεν υπάρχουν. 1
kanesaxo Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δεν υπάρχει καμμία λογική σε αυτό που ζητάς. Καμμία εταιρεία δε θα ανακαινίσει με τα χρήματα της το διαμέρισμα σου, να το διαχειριστεί για ποσά χρόνια, ώστε να της επιστραφεί η επένδυση, συν τα ποσοστά που θα έπαιρνε απ' τη διαχείριση. Και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ ακόμη να δώσει ενοίκια. Βάλτα κάτω μόνος σου. Πες του συγγενή σου να πάρει ένα δάνειο, να το σουλουπωσει και έπειτα να το διαθέσει σε μια εταιρεία. Αν το τρέξει μόνος φυσικά, θα έχει περισσότερο κέρδος.
dbrillis Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Υπαρχουν εταιριες που αναλαμβανουν ανακαινιση και διαχειριση (κανε απλα ενα google search) αλλα το δανειο για την ανακαινιση το παιρνεις εσυ, δεν βαζουν λεφτα αυτοι στο ακινητο σου.
G.bar Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Φυσικά και υπάρχουν τέτοιες εταιρίες. Σίγουρα το κάνει η blueground αλλα συνήθως με μεγαλύτερα ακίνητα, αλλά και διάφοροι άλλοι. Ποσό νομίζετε κοστίζει μια ψευτοανακαίνιση και επίπλωση απο το ικεα για 30 τεραγωνικα; 2
george1807 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 23 λεπτά πριν, G.bar είπε Φυσικά και υπάρχουν τέτοιες εταιρίες. Σίγουρα το κάνει η blueground αλλα συνήθως με μεγαλύτερα ακίνητα, αλλά και διάφοροι άλλοι. Ποσό νομίζετε κοστίζει μια ψευτοανακαίνιση και επίπλωση απο το ικεα για 30 τεραγωνικα; Η Blueground δεν κάνει ανακαίνιση. Επίπλωση κάνει.
babisa Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Έχω φίλο που το κάνει αυτό εδώ στη Θεσσαλονίκη,άρα δεν μπορεί να μην δεν υπάρχει στην Αθήνα.. Αλλα δεν σε συμφέρει,ξεκάθαρα ! Αν θέλεις να έχεις ουσιαστικό κέρδος από το ακίνητο,το κάνεις μόνος σου.
vagos789 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Το εχω δει να γινεται σε νησι Η συμφωνια αλλαξε στην πορεια γιατι ενδιαμεσα εσκασε lockdown οποτε αντι για τα συμφωνημενα επαιρνε ποσοστο (και τελικα ηταν περισσοτερα λεφτα ετσι γιατι ο τουρισμος ανεκαμψε γρηγορα) Η γνωμη μου ειναι οτι αν κανεις συμφωνια με αγνωστο και υπο τετοιους ορους ειναι χλωμο να παιρνεις σοβαρα λεφτα και στο τελος θα παραλαβεις ενα ακινητο που... θα θελει ανακαινιση
gidi Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Ευχαριστώ όλους για το feedback. Θα το ψάξω με την blueground. Και γενικότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις