Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το ενοίκιο μου το καταθέτω σε λογαριασμό της Εθνικής

Ξεκίνησα μέσω Πειραιώς που έχω και με βολεύει και πλήρωνα 4,40(!) για την μεταφορά γιατί αλλιώς έμπαιναν στον νοικάρη μου 3 ευρώ λιγότερα χωρίς να μας ενημερώσει καμία τράπεζα για αυτό το έξτρα κόστος.

Αποφάσισα να το κάνω μέσω Revolut, δεν είχε καμία χρέωση για μένα και τα λεφτά μπήκανε άμεσα. Όμως πάλι του ήρθαν 3 ευρώ λιγότερα. Πουθενά δεν εμφανίζεται αυτή η χρέωση σε μένα. Τι μπορεί να φταίει; γιατί μέχρι στιγμής απλά του βάζω 3 ευρώ παραπάνω μηνιαίως για να μην έχω θέμα. Δεν είναι το 3ευρο( που εντάξει είναι λίγο 36 ευρώ το χρόνο αέρας) αλλά κυρίως το γεγονός πως σιχαίνομαι να δίνω λεφτά σε τράπεζες. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία; Μια βοήθεια θα ήταν χρήσιμη.

• Sad 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panaras23 είπε

Καλησπέρα,

Το ενοίκιο μου το καταθέτω σε λογαριασμό της Εθνικής

Ξεκίνησα μέσω Πειραιώς που έχω και με βολεύει και πλήρωνα 4,40(!) για την μεταφορά γιατί αλλιώς έμπαιναν στον νοικάρη μου 3 ευρώ λιγότερα χωρίς να μας ενημερώσει καμία τράπεζα για αυτό το έξτρα κόστος.

Αποφάσισα να το κάνω μέσω Revolut, δεν είχε καμία χρέωση για μένα και τα λεφτά μπήκανε άμεσα. Όμως πάλι του ήρθαν 3 ευρώ λιγότερα. Πουθενά δεν εμφανίζεται αυτή η χρέωση σε μένα. Τι μπορεί να φταίει; γιατί μέχρι στιγμής απλά του βάζω 3 ευρώ παραπάνω μηνιαίως για να μην έχω θέμα. Δεν είναι το 3ευρο( που εντάξει είναι λίγο 36 ευρώ το χρόνο αέρας) αλλά κυρίως το γεγονός πως σιχαίνομαι να δίνω λεφτά σε τράπεζες. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία; Μια βοήθεια θα ήταν χρήσιμη.

Eίναι έξοδα εισερχόμενου εμβάσματος της ΕτΕ.Το γράφει όταν στέλνει η ρεβο ότι δεν ξέρει/ευθύνεται για έξοδα του παραλήπτη.Η ρέβο δεν χρεώνει κάτι.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Eίναι έξοδα εισερχόμενου εμβάσματος της ΕτΕ.Το γράφει όταν στέλνει η ρεβο ότι δεν ξέρει/ευθύνεται για έξοδα του παραλήπτη.Η ρέβο δεν χρεώνει κάτι.

Άρα δεν μπορώ κάπως να το αποφύγω αυτό; Μόνο αν κάνω λογαριασμό στην Εθνική;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή κάνεις λογαριασμό στην Εθνική ή αν το ενοίκιο είναι μέχρι 500€, μπορείς να κάνεις μεταφορά μέσω IRIS (αν το έχει ενεργοποιήσει ο ιδιοκτήτης) που δεν έχει κρατήσεις.

ΥΓ: Αν και, λογαριασμό στην Εθνική να κάνεις, πως θα βάζεις λεφτά στο λογαριασμό σου; Αν είναι απο άλλη τράπεζά σου, πάλι θα έχει κρατήσεις.

ΥΓ2: Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που οι μεταφορές αυτές, έχουν χρεώσεις.... και έχουν χαρακτηριστεί και παράνομες αλλά πραγματικά όλοι οι φορείς αδιαφορούν...

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Sorath είπε

Ή κάνεις λογαριασμό στην Εθνική ή αν το ενοίκιο είναι μέχρι 500€, μπορείς να κάνεις μεταφορά μέσω IRIS (αν το έχει ενεργοποιήσει ο ιδιοκτήτης) που δεν έχει κρατήσεις.

ΥΓ: Αν και, λογαριασμό στην Εθνική να κάνεις, πως θα βάζεις λεφτά στο λογαριασμό σου; Αν είναι απο άλλη τράπεζά σου, πάλι θα έχει κρατήσεις.

ΥΓ2: Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που οι μεταφορές αυτές, έχουν χρεώσεις.... και έχουν χαρακτηριστεί και παράνομες αλλά πραγματικά όλοι οι φορείς αδιαφορούν...

Επίσης πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που το να έχεις λογαριασμό σε τράπεζα και web banking δεν έχει μηνιαία χρέωση 2-3 ευρώ. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Sorath είπε

Δεν έχει κάτι το παράνομο, ο μόνος περιορισμός που βάζει το σύστημα είναι η χρέωση να είναι ίδια για τοπικές συναλλαγές με τις διεθνές

Και στην Ιταλία πχ θα βρείς τράπεζες που χρεώνουν SEPA,  Στην Ισπανία θα βρεις να χρεώνουν και για να έχεις λογαριασμό

Δεν είναι όλα σαν την Revolut ή γενικά τις fintech

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Επίσης πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που το να έχεις λογαριασμό σε τράπεζα και web banking δεν έχει μηνιαία χρέωση 2-3 ευρώ. 

Δε νομίζω. Στην Γερμανία στις περισσότερες τράπεζες είναι δωρεάν αν μπαίνει ένα πόσο κάθε μήνα (πρακτικά ο μισθός σου). Επίσης, όλες οι μεταφορές μέσω SEPA είναι δωρεάν. 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dbrillis είπε

Και Αγγλία δωρεάν είναι η διατήρηση λογαριασμού.Οπως και οι μεταφορές σε άλλες τράπεζες.Ασε που είναι και άμεσες.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dbrillis είπε

Οτι τι δηλαδη, δεν αρκει που δανειζουμε τα χρηματα μας στην τραπεζα με μηδαμινο επιτοκιο, θα επρεπε να χρεωνομαστε κιολας...;

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, TuXaKoS είπε

Δε νομίζω. Στην Γερμανία στις περισσότερες τράπεζες είναι δωρεάν αν μπαίνει ένα πόσο κάθε μήνα (πρακτικά ο μισθός σου). Επίσης, όλες οι μεταφορές μέσω SEPA είναι δωρεάν. 

Οι περισσοτερες; Εδω βλεπω μονο 4: https://allaboutberlin.com/guides/first-bank-account-in-germany#banks-with-no-monthly-fees-if-you-deposit-money-every-month. Για τα κοστη μεταφορας δεν ξερω. Τελος το βασικο για μενα ειναι να εχω ακομα μια τραπεζα, διαφορετικη απο αυτην που μπαινει ο μισθος μου.

20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και Αγγλία δωρεάν είναι η διατήρηση λογαριασμού.Οπως και οι μεταφορές σε άλλες τράπεζες.Ασε που είναι και άμεσες.

Στην Ολλανδια, ING, ABN Ambro, Bunq κτλ εχουν μηνιαιο κοστος. Παραδειγμα https://www.abnamro.nl/en/personal/payments/fees/new-fees-and-terms-2022.html 
Για το κοστος μεταφορας δεν ξερω. Επισης με "αμεσες" εννοεις στο τελος της εργασιμης ημερας; 

5 λεπτά πριν, lector είπε

Οτι τι δηλαδη, δεν αρκει που δανειζουμε τα χρηματα μας στην τραπεζα με μηδαμινο επιτοκιο, θα επρεπε να χρεωνομαστε κιολας...;

Αν δεν γινετε ηδη, θα γινει. 
Οπως θα γινει και αυτο: https://nltimes.nl/2023/04/25/dutch-payment-processor-ideal-become-european-standard το οποιο ειναι πολυ καλο.

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Στην Ολλανδια, ING, ABN Ambro, Bunq κτλ εχουν μηνιαιο κοστος. Παραδειγμα https://www.abnamro.nl/en/personal/payments/fees/new-fees-and-terms-2022.html 
Για το κοστος μεταφορας δεν ξερω. Επισης με "αμεσες" εννοεις στο τελος της εργασιμης ημερας; 

Με το άμεσες εννοώ άμεσες,ότι ώρα του 24ωρου να είναι.Πατάς αποστολή στην εφαρμογή και σου έρχεται ειδοποίηση απο την άλλη τράπεζα ότι σου έγινε κατάθεση.Και στο ταχυδρομείο να πας να κάνεις κατάθεση πάλι άμεσα τα έχεις τα λεφτά.

Ακόμα και η wise να στείλεις λεφτά σε ελληνική τράπεζα το κάνει άμεσα,το έκανα προς Eurobank και νομίζω προς ΕτΕ,με έξοδα όμως.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Οι περισσοτερες; Εδω βλεπω μονο 4: https://allaboutberlin.com/guides/first-bank-account-in-germany#banks-with-no-monthly-fees-if-you-deposit-money-every-month. Για τα κοστη μεταφορας δεν ξερω. Τελος το βασικο για μενα ειναι να εχω ακομα μια τραπεζα, διαφορετικη απο αυτην που μπαινει ο μισθος μου.

Λίγο επιλεκτικά το διάβασες. 4 + 2 που είναι εντελώς δωρεαν (ανεξάρτητα αν βάζεις λεφτά) = 6. Αντίθετα χρεώνουν οι 4. Δεν είναι αυτό "οι περισσότερες"; Οι μεταφορές μέσω SEPA είναι δωρεάν, δεν έχεις λόγο να έχεις "ακόμη μια τράπεζα διαφορετική από αυτήν που μπαίνει ο μισθός σου". 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Λίγο επιλεκτικά το διάβασες. 4 + 2 που είναι εντελώς δωρεαν (ανεξάρτητα αν βάζεις λεφτά) = 6. Αντίθετα χρεώνουν οι 4. Δεν είναι αυτό "οι περισσότερες"; Οι μεταφορές μέσω SEPA είναι δωρεάν, δεν έχεις λόγο να έχεις "ακόμη μια τράπεζα διαφορετική από αυτήν που μπαίνει ο μισθός σου". 

Εχω ενα λογο. Ο μισθος μου μπαινει στην ING (πληρωνω μηνιαιο κοστος), η ING ειχε ενα outage για 13 ωρες με οτι συνεπαγεται αυτο. Δεν θελω να εχω τα λεφτα μου μονο στην ING. Οπως επισης αν εχω αρκετα savings, θελω να τα εχω σε διαφορετικες τραπεζες, ειδικα αν στο συνολο τους ειναι πανω απο 100.000 ευρω, ναι, αν παιρνω τον μισθο μου, τον τρωω και περιμενω να πληρωθω μια τραπεζα ειναι αρκετη. 
Για να εχω λογαριασμο στην ABN Ambro πληρωνω το μηνιαιο κοστος. 

Τωρα καταλαβα οτι εννοεις και την Ν26 σαν τραπεζα, που για μενα Ν26, Revolut, Viva, ειναι ηλεκτρονικα πορτοφολια δεν ειναι τραπεζες. Δεν θελω ποτε να χρειαστω το Support της δωρεαν Revolut για παραδειγμα.

26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Με το άμεσες εννοώ άμεσες,ότι ώρα του 24ωρου να είναι.Πατάς αποστολή στην εφαρμογή και σου έρχεται ειδοποίηση απο την άλλη τράπεζα ότι σου έγινε κατάθεση.Και στο ταχυδρομείο να πας να κάνεις κατάθεση πάλι άμεσα τα έχεις τα λεφτά.

Ακόμα και η wise να στείλεις λεφτά σε ελληνική τράπεζα το κάνει άμεσα,το έκανα προς Eurobank και νομίζω προς ΕτΕ,με έξοδα όμως.

Νομιζω οτι ετσι ειναι και στην Ολλανδια αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως δουλευει. Πραγματικα αμεσες θα γινουν οταν βγει αυτο:
https://www.ecb.europa.eu/press/key/date/2023/html/ecb.sp230424_1~f44c7ac164.en.html

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το άμεσο δωρεάν το παρέχει η Revolut,  Η Ν26 πάλι το έχει με χρέωση,   η Monese  με BE iban δεν υποστηρίζει άμεση συναλλαγή  δεν μπορούσα πχ να στείλω απο N26 (Οι δικοί μας τα έχουν και τα δυο με χρέωση 😋 )

Απλά μην λέμε οτι είμαστε οι μοναδικοί και κανένας άλλος  με περίεργες χρεώσεις, 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...