Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Καλησπέρα!!! Είμαι 28 χρόνων και τα τελευταία έτη εργάζομαι σε κλινική καθώς τα παραϊατρικά είναι ο τομέας των σπουδών μου. Για αρκετούς λόγους θα ήθελα να κάνω ένα νέο ξεκίνημα σε διαφορετικό τομέα εργασίας. Ιδανικά θα ήθελα να εργαστώ σε κάποια εταιρεία, ανθρώπινο δυναμικό κ.ο.κ. Διαβάζοντας τις αγγελίες ζητάνε στάνταρ πτυχίο πάνω στην οικονομία η διοίκηση καθώς γνώσεις χειρισμού ERP CRM εκδόσεις παραστατικών κ αλλά που πραγματικά έχω μαύρα μεσάνυχτα Το ερώτημα μου είναι το εξής 1)Να σπουδάσω διοίκηση σε κάποιο ιδιωτικό κολέγιο; Καθώς σε 3 χρόνια παίρνω πτυχίο και δεν με πολύ καίει το δημόσιο (εάν γνωρίζεται τις τιμές θα ήθελα να μου πείτε παρακαλώ) 2)Να μπω στη διαδικασία του ΕΑΠ; Αλλά από όσα έχω διαβάσει είναι υπερβολικά δύσκολο να βγάλεις 3 ενότητες το χρόνο και να τελειώσεις σε 4 χρόνια καθώς είναι φουλ σε εργασίες και επίσης πληρώνεις βιβλία και φροντιστήρια (καθώς εγώ έχω να ασχοληθώ από το λύκειο με τα μαθηματικά) επομένως δεν θα ναι 6.000€. 3)Να μπω να μάθω ERP CRM πως να κάνω τιμολόγια; εάν ναι που απευθύνομαι για να τα μάθω; Γενικά θα ήθελα τι γνώμη σας για το τι θα κάνατε κ εσείς στη θέση μου γιατί αισθάνομαι το χρόνο να με πιέζει και δεν ξέρω ποια επιλογή είναι καλύτερη!!! Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
Dark_panel Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 28 χρονων αποφασισα κι εγω να γραφτω στη Διοικηση Επιχειρησεων του ΕΑΠ, εχοντας ασχετο 1ο πτυχιο το οποιο και δε μου αρεσε. Φετος ειμαι 34 και παιρνω πτυχιο! Δε μετανιωνω που μου πηρε τοσο χρόνο ή που πηγα στο ΕΑΠ γιατι αυτα που εμαθα εκει, δε θα τα μαθαινα σε συμβατικο πανεπιστημιο..βεβαια, οντως το πραγματικο κοστος, μαζι με τα φροντιστηρια, δεν ειναι 6000€ με τιποτα. Σιγουρα ομως δεν ξεπερναει το κοστος ενος κολλεγιου.."Υπερβολικα" δυσκολο δεν ειναι, απλα ειναι πιο δυσκολο απ ο,τι σε ενα συμβατικο ΑΕΙ, κυριως λογω των εργασιων που θα εχεις να καταθεσεις μεσα στη χρονιά.. Τα κολλεγια εχουν ενα κακο: τη μη ακαδημαικη αναγνωριση..αυτο μπορει τωρα να σου φαινεται ακυρο ή παντελως αδιαφορο, σε 4-5 χρονια ομως μπορει να θελεις να κανεις καποιο μεταπτυχιακο στα Οικονομικα, σε ελληνικο πανεπιστημιο, και να μη μπορεις..Τα λεφτα ειναι λιγο-πολυ στανταρ στα κολλεγια, δλδ δεν πεφτεις με τιποτα κατω απο 4000€/χρόνο..ενδεικτικα, το Μητροπολιτικο θέλει 5000€/χρονο ενω το City Unity 4000€. Μην περιμενεις οτι θα μαθεις σε κολλεγιο ο,τι θα μαθεις στο ΕΑΠ..καμια σχεση..εκτος αν χτυπησεις Deree, οπου εκει ομως τα κοστη ξεφευγουν. Να σημειωσω εδω οτι πλεον τα πτυχια κολλεγιων αναγνωριζονται πληρως στο Δημόσιο τομεα, δηλαδή τους διδονται επαγγελματικα δικαιωματα. Ακομα και σε σχολεια μπορουν να μπουν να διδαξουν, κανονικα. Το να παρεις μια απλη πιστοποιηση σε CRM/ERP πλεον δε λεει κατι, αυτο το κανει κι η κουτση Μαρια..δε θα σε ξεχωρισει ετσι ο υποψηφιος εργοδοτης..ακομα κι ενας με πιστοποιηση απ τον ΕΟΠΠΕΠ (ΙΕΚ) θα ειναι πανω απο σενα.. Γνωμη μου, χτυπα ΕΑΠ. Ετοιμασου για πολυ διαβασμα αλλά για ένα πτυχιο που αξιζει 100%. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από Dark_panel 2
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 53 λεπτά πριν, Dark_panel είπε 28 χρονων αποφασισα κι εγω να γραφτω στη Διοικηση Επιχειρησεων του ΕΑΠ, εχοντας ασχετο 1ο πτυχιο το οποιο και δε μου αρεσε. Φετος ειμαι 34 και παιρνω πτυχιο! Δε μετανιωνω που μου πηρε τοσο χρόνο ή που πηγα στο ΕΑΠ γιατι αυτα που εμαθα εκει, δε θα τα μαθαινα σε συμβατικο πανεπιστημιο..βεβαια, οντως το πραγματικο κοστος, μαζι με τα φροντιστηρια, δεν ειναι 6000€ με τιποτα. Σιγουρα ομως δεν ξεπερναει το κοστος ενος κολλεγιου.."Υπερβολικα" δυσκολο δεν ειναι, απλα ειναι πιο δυσκολο απ ο,τι σε ενα συμβατικο ΑΕΙ, κυριως λογω των εργασιων που θα εχεις να καταθεσεις μεσα στη χρονιά.. Τα κολλεγια εχουν ενα κακο: τη μη ακαδημαικη αναγνωριση..αυτο μπορει τωρα να σου φαινεται ακυρο ή παντελως αδιαφορο, σε 4-5 χρονια ομως μπορει να θελεις να κανεις καποιο μεταπτυχιακο στα Οικονομικα, σε ελληνικο πανεπιστημιο, και να μη μπορεις..Τα λεφτα ειναι λιγο-πολυ στανταρ στα κολλεγια, δλδ δεν πεφτεις με τιποτα κατω απο 4000€/χρόνο..ενδεικτικα, το Μητροπολιτικο θέλει 5000€/χρονο ενω το City Unity 4000€. Μην περιμενεις οτι θα μαθεις σε κολλεγιο ο,τι θα μαθεις στο ΕΑΠ..καμια σχεση..εκτος αν χτυπησεις Deree, οπου εκει ομως τα κοστη ξεφευγουν. Να σημειωσω εδω οτι πλεον τα πτυχια κολλεγιων αναγνωριζονται πληρως στο Δημόσιο τομεα, δηλαδή τους διδονται επαγγελματικα δικαιωματα. Ακομα και σε σχολεια μπορουν να μπουν να διδαξουν, κανονικα. Το να παρεις μια απλη πιστοποιηση σε CRM/ERP πλεον δε λεει κατι, αυτο το κανει κι η κουτση Μαρια..δε θα σε ξεχωρισει ετσι ο υποψηφιος εργοδοτης..ακομα κι ενας με πιστοποιηση απ τον ΕΟΠΠΕΠ (ΙΕΚ) θα ειναι πανω απο σενα.. Γνωμη μου, χτυπα ΕΑΠ. Ετοιμασου για πολυ διαβασμα αλλά για ένα πτυχιο που αξιζει 100%. Με το καλό! Έχεις βρει ήδη εργασία σχετικά με το πτυχίο; Καθώς ένας από τους προβληματισμούς μου είναι ότι ευχαρίστως να μπω για σπουδές αλλά αυτά τα χρόνια θα ήθελα να εργαστώ σε αυτό το κομμάτι και παράλληλα να πάρω το πτυχίο. Αλλά με τόσα που ζητάνε…
filipN Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Στις 11/5/2023 στις 3:32 ΠΜ, Art222 είπε Spoiler Με το καλό! Έχεις βρει ήδη εργασία σχετικά με το πτυχίο; Καθώς ένας από τους προβληματισμούς μου είναι ότι ευχαρίστως να μπω για σπουδές αλλά αυτά τα χρόνια θα ήθελα να εργαστώ σε αυτό το κομμάτι και παράλληλα να πάρω το πτυχίο. Αλλά με τόσα που ζητάνε… - Το κόστος των σπουδών, δεν εξαρτάται μόνο από την «τιμολογιακή» πολιτική του ΕΑΠ αλλά και από τις δυνατότητες των φοιτητών (υποτροφία αριστείας). - Επίσης δίνονται και υποτροφίες που λαμβάνουν υπόψιν την ακαδημαϊκή συμπεριφορά και την οικονομική ή την κοινωνική κατάσταση των φοιτητών. Είναι οι υποτροφίες «με κριτήρια» που αφορούν την μερική ή την ολική απαλλαγή των φοιτητών από τη συμμετοχή τους στις δαπάνες σπουδών και απονέμονται με βάση ένα συνδυασμό οικονομικών, κοινωνικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων. https://www.eap.gr/wp-content/uploads/2021/02/%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%99%CE%A9%CE%9D.pdf?_gl=1*1g3sphs*_ga*NzI5NzE4NjQ1LjE2ODM4Njc2ODA.*_up*MQ..
masteripper Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 ΕΑΠ ... είναι πανεπιστήμιο οπότε δεν παίζει στην ίδια κατηγορία και όσο για την ηλικία εγώ τελείωσα στα 45 (6 χρονια) και μια χαρά με βοήθησε στην επαγγελματική μου ζωή. 1
george_gpu Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 καλησπερα , προτεινω να ελεγξετε και το καποδιστριακο , 6 μηνης διαρκειας και δινει και πιστοποιηση ekpa.gr
ncrp Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Εντελώς cringe και θλιβερό πάντως να χρειάζεται να κάνετε φροντιστήριο για Πανεπιστήμιο. Ελλαδάρα, μίζερη... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα