Προς το περιεχόμενο

Το YouTube αναγκάζει ορισμένους χρήστες να απενεργοποιήσουν τους Adblockers τους


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, slaughter είπε

Πρέπει να δείτε την μεγάλη εικόνα. Για να μπορέσει να δουλέψει το Youtube (και το κάθε YouTube) έχει κόστος (Servers, ρεύμα, internet, development, etc). Για να έχει content θα πρέπει και κάπως να πληρώνει αυτούς που βάζουν το content. Τέλος απο κάπου θα πρέπει να βγάζει λεφτά. Οι τρόποι που βγάζει λεφτά είναι 2

  1. Διαφήμiση
  2. Premium subscription

άρα είναι λογικό να μην θέλει να του κόβουν τα έσοδα. Το όλο θέμα είναι πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και να έχει διαφιμήσεις και να μην χαλάει η εμπειρία του χρήστη ή πως θα προσελκύσει περισσότερους premium.. 

ζούμε στην εποχή που ο κόσμος θέλει μόνο να πληρώνει για Hardware και θεωρεί οτι το software/content θα πρέπει να είναι free. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα, όλα έχουν το κόστος λειτουργίας τους και αν δεν αναλάβει ο καθένας το μερίδιο του τότε κάποια στιγμή όλα αυτά θα καταρεύσουν.

το θεμα τους δεν ειναι αυτο που γράφεις που ειναι γνωστό, αλλα οτι"έπεσε" η κερδοφορία τους ενω πρέπει πάντα, κάθε χρόνο να ανεβαίνει..

δηλ με λίγα λόγια οι δισεκατομμυριούχοι θέλουν να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι πιο σύντομα.

δεν ανέχονται να χάνουν... σε οτιδήποτε, ποσο μάλλον σε χρήματα που ειναι ο βασικότερος λόγος ευχαρίστησης τους ή το παιχνίδι που παίζουν..

αν χάσει κάποιος απο εμας το σπίτι του ειναι μεγάλη καταστροφή, αν αυτοί χασουν 1-2 εκατομμύρια απο τα εκατοντάδες που έχουν, θα στο παρουσιάσουν ως η συντέλεια του κόσμου και οτι ειναι μεγαλύτερη καταστροφή απο την δική μας (που δεν θα έχουμε που να μείνουμε, ενω αυτοι θα έχουν αλλα ΧΧΧ ακίνητα..) και οτι πρέπει να γίνουν θυσίες.

κοινώς οπως δεν θέλουν να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και να συμμετέχουν στα δημόσια έξοδα, έτσι δεν θέλουν να μειώνεται και η κερδοφορία τους.

σου λέει σας φτίαξαμε το youtube, είμαστε μονοπώλιο (αυτό θέλαμε απο την αρχή) και σας βόλευε και εσας, αφου δεν θέλετε να ψάχνετε σε 100 εφαρμογές, μαζι με το android το είχατε προεγκατεστημένο, τωρα γιατί μας στερείτε κέρδη με AD BLOCK..?

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 340
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ας βάλει στο κατω μερος ενα παραθυράκι ή ενα banner να παιζει κατι , αυτο που σου σπαει τα νευρα καθε μερικά δευτερόλεπτα να διακοπτει για διαφημισεις ειναι σπαστικο, επισης ας σταματησει να μοιραζει εκατομύρια σε youtubers για να μη χρειαζονται τοσες διαφημισεις 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, slaughter είπε

Καλά έχεις δει τελευταία free television για να δεις τι παίζει με διαφημήσεις? Δεν παλεύεται η κατάσταση.. ακόμα και τα δελτία ειδήσεων είναι απελπισία. Δεν είναι να δεις ταινία σε κάνα σταρ.

Εγώ έχω παρατηρήσει οτι αν δεν βλέπεις συχνά YT τότε οι διαφημίσεις είναι αραιες, όσο πιο πολύ βλέπεις τόσο πιο πολλές σου βάζει. Επίσης το relevance έχει να κάνει και με την πρόσβαση που έχει σε εσένα και στα ενδιαφέροντά σου που τώρα πια το έχουν κάνει πιο δύσκολο να τα πάρει.

Το πρόβλημα για εμένα είναι μην κάνεις το λάθος να δεις ένα video απο κάτι άσχετο μια φορά .. μετά θα σε σαπίσει με παρόμοια χαχα

έτσι κάποιοι που βάζουν πεπα στα παιδιά μετά είναι το χάος :P

Άλλο αν στην Ελλάδα οι νόμοι καταπατόνται και ειδικά τα τελευταία χρόνια που δεν τους ελέγχει κανένας. Αλλά σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες και στις ΗΠΑ υπάρχει νομικό πλαίσιο για τις διαφημήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, polaki είπε

Με όλο το σεβασμό, από αυτά που διαβάζω εγώ, το "πρόβλημα" σου είναι ο ΑΠΕΙΡΟΣ ελεύθερος χρόνος, όχι τα 12$ του ΥοuTube. Απ'τη στιγμή λοιπόν που έχεις 5 ενεργές συνδρομές και σου φταίει η 6 το YouTube, πάει να πει ότι δεν το χρειάζεσαι, και χρειάζεσαι περισσότερο το περιεχόμενο του Disney+ και του HBO Max. Άρα καλά είσαι. 

Το κάνω γιατί δυστυχώς το περιεχόμενο είναι διασκορπισμένο σε πόσες υπηρεσίες και επίσης το μοιράζομαι με την οικογένεια.
 Έχω το spotify λόγω συγκοινωνίας, άρα το youtube music πάει άκλαφτο. Γενικά, δεν είναι ότι δεν βγαίνουν καθόλου. Αλλιώς "θα τράβαγαν την πρίζα". Τους ενδιαφέρει η περισυλλογή δεδομένων. Στην τελική, ας μην πάρουν οι CEO τους, κάτι εκατομμύρια μπόνους. Έχω ζήσει youtube από το 2005. Καμιά σχέση το τότε με το σήμερα.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έγραψα πριν μερικές μέρες αλλά δεν περίμενα ότι θα γίνει τόσο γρήγορα. Όπως έγραψαν παραπάνω, το πρόβλημα δεν είναι τα € 2.5. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιος μπορεί να ΜΗΝ θέλει η Google να παρακολουθεί τι βλέπει. Κανείς δεν βλέπει την ΑΠΛΗΣΤΙΑ που έχει καταλάβει την Google? Κάποτε, εάν κάποιος έβλεπε κάποιο "τεχνικό" βίντεο, οι προτάσεις ήταν ανάλογες. Τώρα, οι προτάσεις είναι ανάλογα με όσους "creators" πληρώνουν για την "προώθηση". Αυτή η αχώνευτη Sabine και ο MrBoss έχουν καταντήσει αηδία. Το YouTube θέλει να τα παίρνει από τους διαφημιζόμενους, από τους creators (60%), από τους creators για τη διαφήμιση τους, από τους συνδρομητές. Και αυτό χωρίς να ΠΑΡΑΓΕΙ το ίδιο ΤΙΠΟΤΑ. Είναι σαν τα reality για τα κανάλια. Τζάμπα "ηθοποιοί".

Το 70% των θeατών στο YouTube βλέπουν χωρίς να κάνουν login. Αυτό το λένει οι ίδιο οι creators από τα analytics. Εάν η δοκιμή γίνει κανόνας, πιστεύει πραγματικά η Google ότι όλοι αυτοί είτε θα πληρώσουν συνδρομή, είτε θα απενεργοποιήσουν το AdBlocker?
Όταν θα διαπιστώει ότι πολλοί θα προτιμήσουν ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ καθόλου, τότε πάνε τα έσοδα από διαφημίσεις, πάνε τα έσοδα των creators, θα φύγουν και οι creators. Θα καταντήσει irrelevant...

Όσο για τους "creators", εάν κάποιος βασίζεται στο YouTube για να ζει αντί να κάνει (και) μια κανονική δουλειά, δεν θα τους λυπηθώ κιόλας. Όταν είχα κανάλια στο YT με περισσότερα από 1.000 βίντεο, το έκανα γιατί ήθελα να μοιραστώ αρχειακό υλικό και τεχνικές πληροφορίες. Όχι για να βγάζω λεφτά. Τώρα τα έκλεισα όλα γιατί η Google έχει κατανήσει "we will not be evil ".

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, polaki είπε

come again? 

Τί εννοείς γέροντα? Αν είναι κάποιο αστείο ως προς αυτά που έγραψα, προσπέρασέ το και μην απαντήσεις καν, μου είναι αδιάφορο. 

Αν ειναι κάτι προς σοβαρή συζήτηση και εγώ δεν το κατάλαβα, να το αναλύσουμε.

Άλλος λέει όμως για μπουζούκια κτλ. Δεν ήξερα ότι είμαστε ακόμα στα 90s early 00s. /s

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, MrRush είπε

Και πως να πληρώνει η Google το infrastructure που έχει για να ανεβαίνουν τα βίντεο; Το Android app του YouTube έχει πάνω από 1 ΔΙΣ λήψεις. Το YouTube μπορεί να έχει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες να βλέπουν όλοι μαζί και πρέπει η πλατφόρμα να μην κλατάρει ενώ όλο αυτό γίνεται. 

Το Premium είναι vfm πράγμα, δεν έχεις διαφημίσεις, έχεις και το YouTube Music παρέα οπότε σε καλύπτει και σαν music streaming.

Είπα να μην πληρωθεί;

Με λογικές τιμές, ορθή πολιτική συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων και λογική ποσότητα διαφημίσεων.

Οι προτιμήσεις στο YouTube δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για το καταναλωτικό προφίλ του χρήστη, όπου χρησιμοποιούνται και σε άλλες υπηρεσίες, από όπου η Google κερδίζει.

Τα κέρδη της δε δείχνουν ότι έχει κάποιο πρόβλημα από τα Adblock. Μια χαρά κερδίζει από τον κόπο των άλλων…

4 ώρες πριν, kostasfalcon είπε

Τον περασμένο μήνα μου τράβηξε η Google από την revolut 1.65 για το premium...

Για πες καμία λεπτομέρεια…

Επεξ/σία από Tlykog
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας πληρώσουν και αυτοί που δημοσιευουν και τα video.

4 ώρες πριν, MrRush είπε

Έχουμε μάθει πολύ στο τζάμπα μου φαίνεται. Δεν υποχρέωσε κανείς κανέναν να πάει στο YouTube να δει κάτι. Μπορείς απλά να μην το χρησιμοποιείς και να μην θεωρείς υποχρέωση τους να στο αφήνουν τζάμπα ΚΑΙ να σου επιτρέπουν να βάζεις ad-block.

Φιλε μου προφανώς δεν γνωρίζεις πως ξεκίνησε το Ιντερνετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά προωθεί τα trends της και την προπαγάνδα της όμως σε ό,τι το σημερινό σύστημα θέλει να περάσει ως trendy ή ως "αλήθεια".

δεν βλέπω να πληρώνομαι για όλα αυτά που μου στουμπώνονται στο λαρύγγι θέλω δεν θέλω!

Ούστube!

Να τα πάρεις από αυτά/ούς που προωθείς σε δισεκατομμύρια υπολογιστές την ημέρα πουλώντας το νούμερο χρηστών σου που το κάνεις ήδη!

το 80% της μουσικής του πλανήτη (σε περίπτωση που κάποιος από εσάς δεν το γνωρίζει), γίναν block στην Ρωσία από το 2022 και μετά.

Μπορεί και 90%

Αλλά εγώ και εσύ πρέπει να φάμε διαφημίσεις για το swiffer αλλιώς δεν βγαίνει οικονομικά! 🤪

 

 

Επεξ/σία από Cre3p
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 hours ago, apos said:

Πιστεύω ότι θα έλεγες το ίδιο σε οποιαδήποτε επίπεδο διαφήμισης. Είναι η δικαιολογία, όχι η αλήθεια.

Να 'χαμε να λέγαμε. Με το συμπάθειο κι όλας.

H αλήθεια είναι πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί όχι απλώς αισθητά, αλλά δραματικά. Με την τεχνική του βατράχου μέσα στο καζάνι με το νερό που σιγά σιγά ζεσταίνεται.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Το youtube έχει καταντήσει σαν να βλέπεις τηλεοπτικό κανάλι. 

Τα κόστη για την συντήρηση αυτής της υποδομής είναι τόσο πολλά που δεν βγαίνουν αλλιώς. Έχω σηκώσει 200 video και ούτε που θέλω να ξέρω πόσο χώρο πιάνουν συνολικά. 

Για τις διαφημίσεις είχα βάλει κάποιους blockers αλλά σε εμένα δεν δουλεύουν και τα παράτησα. 

Πάντα όταν προβάλλεται διαφήμιση έχω γυρισμένο το μάτι μου στο ποτέ θα εμφανιστεί το skip ad για να το πατήσω να εξαφανιστεί λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Δεν δίνω σημασία και δεν με νοιάζει τι προβάλλεται εκεί. Προφανώς οι πληρωμές των δισφημιζομενων γίνονται με προβολές και όχι με click, άρα δεν τους νοιάζει αν θα αγοράσεις το προϊόν αλλά να δεις την διαφήμιση μέχρι τέλους. 

Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για να μειωθεί αυτό το φαινόμενο αλλά δεν τους νοιάζει. Εκβιασμούς τύπου η φάε τις διαφημίσεις η πλήρωνε δεν τους δέχομαι, προτιμώ το πρώτο, αν ήμουν καλλιτέχνης η επαγγελματίας μπορεί να είχα άλλη άποψη. 

Βελτίωση πάντως μην περιμένετε, μόνο επιδείνωση. Θέλουν να βγάλουν πολλά λεφτά, η διαφημιστική δαπάνη στα παραδοσιακά ΜΜΕ μειώνεται συνέχεια και αυξάνεται η δαπάνη μέσω διαδικτύου. 

 

5 ώρες πριν, markos9 είπε

Υπάρχουν και άλλου πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια! Έτσι πρέπει να πει κάποιος στο YouTube. 
Π.χ. Metacafe 

1. Δεν υπάρχουν αλλού πορτοκαλιές, το youtube είναι ο μονοκρατορας και ο απόλυτος μονόδρομος. 

2. Και σε όλα τα υπόλοιπα site αν γιγαντωθουν όπως στο youtube ακριβώς τα ίδια θα γίνουν. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν βλέπω σχόλια όπου ο καθένας τονίζει πόσο έξυπνη λύση βρήκα στο να κλέβει με ξεπερνάει. 

Ρε μάγκες... Δεν σας το χρωστάει το youtube ούτε οι δημιουργοί το περιεχόμενο, και ούτε είστε εσείς που θα κρίνετε εάν βγάζει αρκετά λεφτά ούτως ή άλλως και άλλα τέτοια ωραία που λέτε. 

Δεν σας αρέσει το περιοχομενο η ή διαφημίσεις? Πάρτε premium η πηγαίνετε στις άλλες πορτοκαλιές που αναφέρεστε. 

Μακάρι να το πάει σε παγκόσμιο επίπεδο και μόνιμα την λειτουργία να μην αφήνει με ad block 

Επεξ/σία από thiva7
  • Like 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...