Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, rus είπε

Oσοι εχετε ατομικες επιχειρησεις ναι, οσοι ειναι ανεργοι ομως?

Στη φορολογικη δηλωνεις εισοδηματα, οχι δοσοληψιες ή μετρητα.

Τι σχέση εχει αμα εισαι άνεργος ή οχι; Το πόσα λεφτά φαινεται οτι έχεις με το πόσα λεφτά έχεις δηλώσει μας ενδιαφέρει.
Αν ειμαι άνεργος φέτος και πέρυσι έβγαλα και δήλωσα ενα εκατομύριο δεν μπορώ να κάνω αναλήψεις και καταθέσεις;

Ακριβώς επειδή στις φορολογικές δηλώνεις εισόδημα και οχι μετρητα ειναι ο λόγος που αυτό που λές ειναι λάθος.
Αν δηλώσω εισόδημα 100 χιλιάδες, δεν εχει διαφορά αν το έχω πάρει σε μετρητά ή χρυσο. Θα φορολογηθώ για αυτό και θα έχω περιουσία 100 χιλιάδες μείον φόρους. Αν τα πήρα σε χρυσό, τον πουλήσω και πάω να κάνω κατάθεση τα μετρητά στην τράπεζα, απλα θα μου ζητήσουν το εκαθαριστικό για να δουν οτι τα λεφτά ειναι δηλωμένα. Και μετά μπορείς να τα κάνεις ανάληψη και να τα ξανακαταθέσεις αν γουστάρεις. 

Η ΑΑΔΕ ειναι αυτή που κάνει τον έλεγχο για να δει πόσες φορές έχεις κάνει κατάθεση "100 χιλιάδες" και πόσα, πχ, σπίτια έχεις αγοράσει, και αν αυτο συμβαδίζει συνολικά με τα ποσά που έχει δηλώσει στην φορολογική σου όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλα ακριβώς το ίδιο κάνει και η ΑΑΔΕ αν δεν εχεις καθολου δηλωμένο εισόδημα και αγοράζεις σπίτια. Δεν μας ενδιαφέρει η πράξη της κατάθεσης ή της ανάληψης, αλλα το πόσα λεφτά έχεις. 

27 λεπτά πριν, rus είπε

Αν το εχεις δηλωμενο ναι. 100k τζιρο μετρητα την ημερα κανει ο μεσος φορολογουμενος? δε νομιζω να ειναι αυτη η περιπτωση του φιλου μας🙂

Το ίδιο ισχύει και για 10 ευρώ. Δεν ειναι σημασία το ποσό, σημασία έχει το αν ειναι δηλωμένα ή οχι. 

27 λεπτά πριν, rus είπε

Ξανα λοιπον: Πηρες 200k απο τη τραπεζα Α, τα πηγες στη τραπεζα Β. Αν το εκανες με επιταγη αυτο φαινεται.Αν ομως στη τραπεζα Β πηγες μετρητα, αυτα μπορει να προερχονται απ οπουδηποτε.

Και το "μπορει να προέρχονται απο οπουδήποτε" θα το διευκρινίσετε με το αποδεικτικό ανάληψης του ποσού απο την τράπεζα Α. Και μετα στη τράπεζα Β θα σου πουν "συγνώμη που ρωτάμε, πρέπει να προσέχουμε, καταλαβαίνετε...".
Δεν έχεις άδικο οτι με τραπεζική επιταγή θα ειναι ενα κλίκ πιο ευκολο, αλλα δεν υπάρχει κάτι που να σε απαγορεύει απο το να το κάνεις με ανάληψη και κατάθεση. 

Επεξ/σία από Skrobo
  • Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Φυσικα. Δε γινεται καμια τραπεζικη δοσοληψια χωρις το αναλογο  παραστατικο. Πως θα αποδειξεις, λεμε, οτι το χρημα που θα πας μετα για καταθεση ειναι αυτο το οποιο εβγαλες, και οχι καποιο αλλο.

Έστω ότι είναι κάποιο άλλο. Γιατί να το κάνεις; Τι ακριβώς κερδισες; 200κ φανερά είχες και 200κ κρυφά είχες και πριν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kaliakman είπε

Έστω ότι είναι κάποιο άλλο. Γιατί να το κάνεις; Τι ακριβώς κερδισες; 200κ φανερά είχες και 200κ κρυφά είχες και πριν.

Δεν αλλαξε κατι....τα κρυμμενα παρεμενουν κρυμμενα και τα φανερα παραμενουν φανερα....

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Τι σχέση εχει αμα εισαι άνεργος ή οχι; Το πόσα λεφτά φαινεται οτι έχεις με το πόσα λεφτά έχεις δηλώσει μας ενδιαφέρει.................................

Πότε προλαβες και εκανες αυτο το κατεβατο?😀

Ο επιχειρηματιας δικαιολογειται να κανει συνεχεια διακινησεις μεγαλων ποσών, ο ανεργος και ο χαμηλοεισοδηματιας θα προσελκυσουν πιο ευκολα το ενδιαφερον της εφοριας.

6 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Τι εχασες/κερδισες ειναι το θεμα ή οτι μπορει να κληθεις απο τη εφορια να δικαιολογησεις ενα ποσό που μπορει να μην  δικαιολογειται?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rus είπε

Ο επιχειρηματιας δικαιολογειται να κανει συνεχεια διακινησεις μεγαλων ποσών, ο ανεργος και ο χαμηλοεισοδηματιας θα προσελκυσουν πιο ευκολα το ενδιαφερον της εφοριας.

Τι εχασες/κερδισες ειναι το θεμα ή οτι μπορει να κληθεις απο τη εφορια να δικαιολογησεις ενα ποσό που μπορει να μην  δικαιολογειται?

Ολα αυτά που λες δεν το κάνουν παράνομο. Ειναι διαφορετικο το να εχεις περισσότερες πιθανότητες να σε ελέγξουν και διαφορετικό να κάνει κάτι παράτυπο.  Ο TS ΔΕΝ κάνει κάτι παράνομο, γιατι οι αναλήψεις και οι καταθέσεις, ανεξαρτήτος ποσού, δεν ειναι κάτι παράνομο απο μόνο τους. 

Αν δεν μπορεί να δικαιολογησει τα πόσα, ειναι το ίδιο είτε πρόκειται για ένα ευρώ είτε για ενα εκατομύριο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, rus είπε

Κάνουμε κύκλους.

Το ποσό δικαιολογείται. Το τράβηξες από την τράπεζα. Ακόμα και όλα να τα χαλάσεις σε μετρητά (τίποτα που να μπορεί να ταυτιστεί με εσένα) και να βάλεις το ίδιο ποσό κάτω από το στρώμα  στην τράπεζα πάλι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδείξεις ότι δεν είναι τα ίδια χρήματα. Εννοείται πως μιλάμε να γίνει η "μεταφορά" σε λογικό χρόνο και όχι μετά από 5 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, rus είπε

Oσοι εχετε ατομικες επιχειρησεις ναι, οσοι ειναι ανεργοι ομως?

Στη φορολογικη δηλωνεις εισοδηματα, οχι δοσοληψιες ή μετρητα.

Εσυ τα εχεις μπλεξει. Και αν "γενικος" νιωθεις οτι τρομοκρατεισαι τοτε καλο ειναι να μη με διαβαζεις.

Και κατι αλλο, μη με εμφανιζεις σε quote με λογια που δεν εχω πει εγω. Διορθωσε το ποστ σου.

Αν το εχεις δηλωμενο ναι. 100k τζιρο μετρητα την ημερα κανει ο μεσος φορολογουμενος? δε νομιζω να ειναι αυτη η περιπτωση του φιλου μας🙂

Ξανα λοιπον: Πηρες 200k απο τη τραπεζα Α, τα πηγες στη τραπεζα Β. Αν το εκανες με επιταγη αυτο φαινεται.Αν ομως στη τραπεζα Β πηγες μετρητα, αυτα μπορει να προερχονται απ οπουδηποτε.

Έχεις λάθος. Τα μετρητά δεν απαγορεύονται. Ο μέσος φορολογούμενος αν από το εισόδημά του καλύπτεται οποιοδήποτε ποσό μετρητών, μπορεί να βγάλει το αντίστοιχο ποσό από την τράπεζα Α να τα κρατήσει όσο θέλει όπου θέλει και να τα πάει στην τράπεζα Β. Δεν σου λέει κάτι η τράπεζα, δεν έχει λόγο. Θα πάρει τα μετρητά, θα σημειώσει τα στοιχεία του καταθέτοντος και τέλος.
Επίσης να πω και το άλλο. Έχει απαγορευτεί η συναλλαγή μετρητών άνω των 500€ σε επαγγελματίες. Δεν εμποδίζει όμως κανένας κάποιον επαγγελματία, ο οποίος κάνει δεκάδες συναλλαγές κάτω των 500€ την ημέρα, να πάρει τα μετρητά που εισέπραξε και να πάει με μετρητά στην τράπεζα, να τα καταθέσει στον λογαριασμό του, ή στον λογαριασμό προμηθευτή του για κάποια πληρωμή. Η πληρωμή είναι εντός τραπεζικού συστήματος και ισοδυναμεί σε τεκμηρίωση νόμιμης συναλλαγής, με την πληρωμή με επιταγή. -> αρκεί, τα μετρητά να έχουν τις αντίστοιχες αποδείξεις, αν είναι μαύρα και γίνεται συστηματικά, εκεί αργά ή γρήγορα θα φανεί η αναντιστοιχία εισοδήματος και καταθέσεων και θα υπάρξει πρόβλημα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, rus είπε

Εσυ τα εχεις μπλεξει. Και αν "γενικος" νιωθεις οτι τρομοκρατεισαι τοτε καλο ειναι να μη με διαβαζεις.

Και κατι αλλο, μη με εμφανιζεις σε quote με λογια που δεν εχω πει εγω. Διορθωσε το ποστ σου.

To  quote ειναι δικο μου ποστ έχεις δικιο αλλα τα παραπονα στο ινσομνια.

Τωρα για τα υπολοιπα που λες εχεις μεγαλο μπλεξιμο στον εγκεφαλο σου και θα πρεπει να βρεις τι δεν παει καλα.Απ οτι βλέπεις δεν ειμαι ο μόνος που προσπαθει να σου πει οτι κάνεις λαθος .

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kaliakman είπε

Στο μυαλό του ξεπλένονται συγκεκριμένα χαρτονομισματα, σε φάση αν πάρεις 100κ καθαρά και βάλεις πίσω 100κ βρώμικα, δεν γίνεται γιατί ξεπλένονται έτσι τα βρωμικα χαρτονομίσματα. "Λογική" ούτε για τα πανηγύρια

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tcktcktck είπε

δεν είναι η εκκαθάριση το πρόβλημα αλλά ο πιθανός έλεγχος.Άμα σου κάτσει η μπίλια την πάτησες. Και γω ξέρω άτομα που τους έσκασαν χιλιάρικα  από εξωτερικό στο λογαριασμό τους από πώληση μετοχών που ούτε είχαν δηλώσει ότι αγόρασαν ,ούτε και ότι πούλησαν. Το ότι δεν τους χτύπησε την πόρτα η εφορία ακόμη δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνει στο μέλλον και ότι μπορεί κάποιοι να τη γλίτωσαν κάποιες φορές δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να τη γλιτώνουν για πάντα

Οπότε καλύτερα σε φοροτεχνικό για αυτές τις δουλειές

σιγά μην πάμε σε φοροτεχνικό για μια δήλωση που είναι σχεδόν όλα τα πεδια προσυμπληρωμένα , να έχεις μια επιχείρηση να σου κρατάει τα βιβλία το καταλαβαίνω , να χρεώνουνε ότι τους καυλώσει σε συνταξιούχους και μισθωτούς για τρία klick θα πρέπει να είμαι καθυστερημένος να πάω σε φοροτεχνικό , να πατήσει ο άνθρωπος επόμενο επόμενο και να σου πει από 60 μέχρι 100 ευρώ , δεν έχεις καταλάβει μάλλον την ουσία για το θέμα που ανέβασε ο φίλος εδώ πέρα , τι σχέση έχει με μετοχές και λεφτά που προήλθαν από κάποια δραστηριότητα του εξωτερικού , εδώ ο άνθρωπος είχε 100 ευρώ στο λογαριασμό του αρχικά και τα ανέβασε σε μια πλατφόρμα , τα έκανε 120 και τα έκανε cash out , μετά τα ξανά ανέβαζε και πάει λέγοντας , μπορεί να το έκανε αυτό μια φορα κάθε μέρα επί ένα χρόνο , και το ίδιο κατοστάρικο το έβαζε και το τράβαγε από την πλατφόρμα , αυτό σημαίνει ότι 100 x 350 φορες = 35000, το ηλίθιο σύστημα τις τράπεζας του έδειξε ότι έκανε τζίρο 35000 , άσχετα αν αυτός το ίδιο εκατοστάρικο το έβαζε και το έβγαζε ξανά και ξανά , αν μπορούνε να τον φορολογήσουνε είναι μονο πάνω στο κέρδος που προέκυψε απόλη αυτή τι διαδικασία και τίποτα άλλο , και συνήθως ακόμη και τα κέρδη είναι φορολογημένα αυτόματα με κάθε cashout  , οποτε απόλυτος τίποτα δεν μπορούνε να του κάνουνε , στη μοναδική περίπτωση ας πούμε ότι έβγαλε ένα κέρδος 1000 ευρώ και δεν φορολογήθηκαν στη πλατφόρμα , αν ποτε του γίνει έλεγχος μπορεί να πληρώσει το αντίστοιχο φόρο μονο για αυτά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/5/2023 στις 12:07 ΜΜ, Skrobo είπε

Ολα αυτά που λες δεν το κάνουν παράνομο. Ειναι διαφορετικο το να εχεις περισσότερες πιθανότητες να σε ελέγξουν και διαφορετικό να κάνει κάτι παράτυπο.  Ο TS ΔΕΝ κάνει κάτι παράνομο, γιατι οι αναλήψεις και οι καταθέσεις, ανεξαρτήτος ποσού, δεν ειναι κάτι παράνομο απο μόνο τους. 

Αν δεν μπορεί να δικαιολογησει τα πόσα, ειναι το ίδιο είτε πρόκειται για ένα ευρώ είτε για ενα εκατομύριο.

Δεν ειπε κανεις  οτι ειναι παρανομο.

Αλλο να φοροδιαφευγεις σε ενα εκατομμυριο και αλλο σε... ενα ευρω.

Στις 18/5/2023 στις 12:15 ΜΜ, kaliakman είπε

Το ποσό δικαιολογείται. Το τράβηξες από την τράπεζα. Ακόμα και όλα να τα χαλάσεις σε μετρητά (τίποτα που να μπορεί να ταυτιστεί με εσένα) και να βάλεις το ίδιο ποσό κάτω από το στρώμα  στην τράπεζα πάλι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδείξεις ότι δεν είναι τα ίδια χρήματα. Εννοείται πως μιλάμε να γίνει η "μεταφορά" σε λογικό χρόνο και όχι μετά από 5 χρόνια.

Οταν σε καλεσουν να το δικαιολογησεις λοιπον,  θα σου ευχηθουμε καλη επιτυχια.

Στις 18/5/2023 στις 12:17 ΜΜ, mechpanos είπε

Έχεις λάθος. Τα μετρητά δεν απαγορεύονται. Ο μέσος φορολογούμενος αν από το εισόδημά του καλύπτεται οποιοδήποτε ποσό μετρητών, μπορεί να βγάλει το αντίστοιχο ποσό από την τράπεζα Α να τα κρατήσει όσο θέλει όπου θέλει και να τα πάει στην τράπεζα Β. Δεν σου λέει κάτι η τράπεζα, δεν έχει λόγο. Θα πάρει τα μετρητά, θα σημειώσει τα στοιχεία του καταθέτοντος και τέλος.
Επίσης να πω και το άλλο. Έχει απαγορευτεί η συναλλαγή μετρητών άνω των 500€ σε επαγγελματίες. Δεν εμποδίζει όμως κανένας κάποιον επαγγελματία, ο οποίος κάνει δεκάδες συναλλαγές κάτω των 500€ την ημέρα, να πάρει τα μετρητά που εισέπραξε και να πάει με μετρητά στην τράπεζα, να τα καταθέσει στον λογαριασμό του, ή στον λογαριασμό προμηθευτή του για κάποια πληρωμή........

Σε τι ακριβως εχω λαθος? Με ολα αυτα συμφωνω και δεν ειπα ποτε οτι δεν ισχυουν.

Στις 18/5/2023 στις 5:02 ΜΜ, filipprin είπε

Τωρα για τα υπολοιπα που λες εχεις μεγαλο μπλεξιμο στον εγκεφαλο σου και θα πρεπει να βρεις τι δεν παει καλα.Απ οτι βλέπεις δεν ειμαι ο μόνος που προσπαθει να σου πει οτι κάνεις λαθος .

Μπλεξιμο εχεις εσυ γιατι δεν εχεις καταλαβει καν τι εχω πει.

Στις 18/5/2023 στις 8:56 ΜΜ, vs_skg είπε

Στο μυαλό του ξεπλένονται συγκεκριμένα χαρτονομισματα, σε φάση αν πάρεις 100κ καθαρά και βάλεις πίσω 100κ βρώμικα, δεν γίνεται γιατί ξεπλένονται έτσι τα βρωμικα χαρτονομίσματα. "Λογική" ούτε για τα πανηγύρια

Η απο πανω απαντηση ισχυει και για σενα😄

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
Στις 18/5/2023 στις 9:51 ΠΜ, rus είπε

Φυσικα. Δε γινεται καμια τραπεζικη δοσοληψια χωρις το αναλογο  παραστατικο. Πως θα αποδειξεις, λεμε, οτι το χρημα που θα πας μετα για καταθεση ειναι αυτο το οποιο εβγαλες, και οχι καποιο αλλο.

Εγώ ξέρω τι διαβάζω εσύ μάλλον πας να πάρεις πίσω αυτό που είπες

Στις 17/5/2023 στις 11:40 ΠΜ, rus είπε

Εβγαλες 1000 απο τη Πειραιως και τα εβαλες στην Alpha λες, και που ξερω εγω οτι τα 1000 που εβγαλες δε τα κρατησες στο μπαουλο και δεν κατεθεσες αλλο/νεο χρημα στην Citibank?

εδώ η μπούρδα σε Full HD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Εγώ ξέρω τι διαβάζω εσύ μάλλον πας να πάρεις πίσω αυτό που είπες

εδώ η μπούρδα σε Full HD

Δε παιρνω κατι πισω.

Ποια ειναι η μπουρδα? Οταν καταθετεις χρημα που δεν δικαιολογειται κινδυνευεις να ελεγχθεις. Βαζεις 1000ε (απο το μυστικο μπαουλο) ενω εχεις εισοδημα 100ε, το θεωρεις φυσιολογικο και απροβληματιστο? Μηπως ειναι καποιο "μαυρο" ενοικιο που εισπραττεις?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Δε παιρνω κατι πισω.

Ποια ειναι η μπουρδα? Οταν καταθετεις χρημα που δεν δικαιολογειται κινδυνευεις να ελεγχθεις. Βαζεις 1000ε (απο το μυστικο σεντουκι) ενω εχεις εισοδημα 100ε, το θεωρεις φυσιολογικο και απροβληματιστο?

Μην αλλάζεις την μπούρδα σου, εσύ είπες την μεγαλύτερη μπούρδα 9 σελίδων: 

"Εβγαλες 1000 απο τη Πειραιως και τα εβαλες στην Alpha λες, και που ξερω εγω οτι τα 1000 που εβγαλες δε τα κρατησες στο μπαουλο και δεν κατεθεσες αλλο/νεο χρημα στην Citibank?" 

Τίποτα λιγότερο τίποτα διαφορετικό. Προφανώς τώρα κατάλαβες ότι δεν το νιώθεις το θέμα και το αλλάζεις. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Μην αλλάζεις την μπούρδα σου, εσύ είπες την μεγαλύτερη μπούρδα 9 σελίδων: 

"Εβγαλες 1000 απο τη Πειραιως και τα εβαλες στην Alpha λες, και που ξερω εγω οτι τα 1000 που εβγαλες δε τα κρατησες στο μπαουλο και δεν κατεθεσες αλλο/νεο χρημα στην Citibank?" 

Τίποτα λιγότερο τίποτα διαφορετικό. Προφανώς τώρα κατάλαβες ότι δεν το νιώθεις το θέμα και το αλλάζεις. 

Μπουρδες λες εσυ που πιστευεις οτι μπορει κανει να καταθετει χρημα αβερτα απο οποιαδηποτε πηγη και να το δικαιολογει με συνεχεις αναληψεις. 

"Αλλαζω" μόνο στο μυαλο σου.

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...