nickol-us Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 "και γιατί να τα πάρει η τράπεζα ρε φίλε; Άσε που θα κάνω 3 μέρες για να πάρω τα λεφτά(μεσολαβούσε Σ/Κ) και έχω να πληρώσω το ενοίκιο" Οι περισσότεροι που έχω ακούσει μιλάνε για 2-3%... σίγουρα τους απασχολεί και η φοροδιαφυγή... έτσι έχουν μάθει δυστυχώς και η δικαιολογία είναι "κλέβω για να επιβιώσω"
alex_78 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, skiabox είπε Ρε 10 λεπτά κύρηγμα μου έκανε ο άλλος ο περιπτεράς πριν από λίγο. Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς εδώ στη Λάρισα. φίλε είναι παντού αυτό δεν έχει να κάνει με Λάρισα. Εχω ψιλικατζή που τον έχουν βγάλει όλοι φάουλ εδώ στην γειτονιά γιατι δεν δίνει με τίποτα καπνό ακόμα και αν πάρεις κάτι έξτρα. Εχω όμως και περίπτωση στην άλλη γωνία της γειτονιάς που απο την αρχή με τα POS ψιλικατζής δεν είχε κανενα πρόβλημα να πάρεις χύμα έναν καπνό μόνο (και πήγαινα εκεί). Στην τελική εγώ αν είχα ψηλικατζίδικο με σταθερούς πελάτες της γειτονιάς θα έδινε και καπνό και ας μην είχα προμήθεια γιατι ξέρω οτι θα πάρει την άλλη φορά και κάτι άλλο, να μην τον χάσω απο πελάτη. Αυτο που λέει και ο φίλος @Skrobo ειναι το πιο ορθό, γι'άυτο ξαναλέω αν είχα ψυλικατζίδικο και εγώ θα ήθελα το POS καθ' όλα νομιμος και τα φράγκα στην τράπεζα, μια υγιής επιχείρηση. Ειμαι υπέρ των μετρητών και να υπάρχει ρευστό στην αγορά αλλα δεν μπορώ να καταλάβω αυτην την μανία που έχουν με το POS καποιοι και γι'αυτο άνοιξα αυτο το νήμα, για να τους καταλάβω και να δώσω ένα δικιο αν υπήρχε και αν όντως υπήρχε να προσπαθήσω να ελλατώσω την χρήση κάρτας. Εγώ προσωπικά εχω καληφθεί απο τις απαντήσεις.
StamTheMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 20 λεπτά πριν, skiabox είπε Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς εδώ στη Λάρισα. Γενικο ειναι το κακο. Αμα εισαι κακος ( η απλα δεν εισαι καθολου ) επαγγελματιας,αντι να κοιταξεις να ανεβασεις το μαγαζι σου,διωχνεις και πελατες με αυτα τα κολπα. Αυτοι κλεινουν,αργα η γρηγορα.
valadsk Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Εχέσθην πόση προμήθεια σε κρατάει η τράπεζα. Αύξησε τις τιμές. Μένω επαρχία και και μια σκατόγρια μου έκανε κήρυγμα οτι πρέπει να θυμαμαι τα πάντα σε μια αγορά με κάρτα και όχι να έρχομαι 2 φορές την ημέρα. Ε να το κλείσεις το μπουρδέλο σου ολόψυχα. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να σκέφτεσαι πως να πας να ψωνίσεις όταν είναι το μοναδικό μπακάλικο Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από valadsk
Maurikycli Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, valadsk είπε Εχέσθην πόση προμήθεια σε κρατάει η τράπεζα. Αύξησε τις τιμές. Στα καπνικά που γίνεται ο καβγάς και στον τύπο δεν μπορεί να αλλάξει τις τιμές και το κέρδος είναι καθορισμένο 😕 2
james01gr Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, panostza είπε Στην Ελλάδα πλέον κανείς δεν έχει πάνω από 1% και όποιος έχει να πάει να το δει άμεσα. Εδώ και χρόνια παίζουν όλες οι προμήθειες από 1 και κάτω. Οπότε στα 12€ είναι 10-12 λεπτά το πολύ. Κακή νοοτροπία επιχειρηματία είναι, τίποτε άλλο. Δεν είναι γιατί υπάρχει ελάχιστο συναλλαγής σε μερικούς κλάδους. Αλλά γενικότερα ναι, γύρω στο 1% είναι 52 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Μου το εκανε μια σιχαμενη καποτε,ειχα κανει ολα τα ψωνια απο αλλο,πιο μικρο ψιλικατζιδιο,αλλα δεν ειχε τον καπνο που ηθελε η κοπελα μου,οποτε πηγα στο "μεγαλο" να παρω τον καπνο απο εκει. Να σημειωσω οτι παω και στα 2 ψιλικατζιδικα της γειτονιας. Η θεια αρνηθηκε να μου δωσει τον καπνο,λογω της καρτας. Πηρα και 2 βλακειες ακομα,της λεω ειμαστε ενταξει τωρα; Αρχισε να κοπαναει τα πληκτρα στην ταμειακη,εβραζε. Σκεφτηκα να της τραβηξω ακυρο,αλλα δεν το εκανα μονο και μονο για τη δικη μου βολεψη,να μην τρεχω σε τριτο ψιλικατζιδικο. Εκανα να πατησω μηνες εκει,τα επαιρνα ολα απο το μικρο. Οποτε καλο ειναι να σκεφτεσαι αν σε συμφερει να κανεις τετοιες μ*****ες,αξιζει για μια φορα που δε θα εχεις κερδος,να χασεις εναν σχεδον καθημερινο πελατη; Μου φαινεται πως στον καπνό/τσιγάρα έχουν συγκεκριμένο κέρδος με ποσοστό. Εάν στο χτυπήσει pos και εάν το ψιλικατζίδικο το pos του έχει χρέωση ελάχιστης συναλλαγής, παίζει να μπαινει και μέσα. Προφανώς αυτό που έκανε ήταν βλακεια και τα ψιλικατζίδικα στηρίζονται πως θα έρθει ο άλλος και θα πάρει παραπάνω από ένα πράγματα. Όπως πχ και στα εισητηρια δεν έχουν κέρδος ενω θα έπρεπε. Δλδ εάν αγοράσεις από ψιλικατζίδικο μόνο εισιτήρια με κάρτα, τον έχεις βάλει μέσα. 40 λεπτά πριν, alex_78 είπε φίλε είναι παντού αυτό δεν έχει να κάνει με Λάρισα. Εχω ψιλικατζή που τον έχουν βγάλει όλοι φάουλ εδώ στην γειτονιά γιατι δεν δίνει με τίποτα καπνό ακόμα και αν πάρεις κάτι έξτρα. Εχω όμως και περίπτωση στην άλλη γωνία της γειτονιάς που απο την αρχή με τα POS ψιλικατζής δεν είχε κανενα πρόβλημα να πάρεις χύμα έναν καπνό μόνο (και πήγαινα εκεί). Στην τελική εγώ αν είχα ψηλικατζίδικο με σταθερούς πελάτες της γειτονιάς θα έδινε και καπνό και ας μην είχα προμήθεια γιατι ξέρω οτι θα πάρει την άλλη φορά και κάτι άλλο, να μην τον χάσω απο πελάτη. Αυτο που λέει και ο φίλος @Skrobo ειναι το πιο ορθό, γι'άυτο ξαναλέω αν είχα ψυλικατζίδικο και εγώ θα ήθελα το POS καθ' όλα νομιμος και τα φράγκα στην τράπεζα, μια υγιής επιχείρηση. Ειμαι υπέρ των μετρητών και να υπάρχει ρευστό στην αγορά αλλα δεν μπορώ να καταλάβω αυτην την μανία που έχουν με το POS καποιοι και γι'αυτο άνοιξα αυτο το νήμα, για να τους καταλάβω και να δώσω ένα δικιο αν υπήρχε και αν όντως υπήρχε να προσπαθήσω να ελλατώσω την χρήση κάρτας. Εγώ προσωπικά εχω καληφθεί απο τις απαντήσεις. Έχεις δίκιο αρχικά. Ο νόμος σου λέει πως πρέπει να υπάρχει pos το θέμα όμως ειναι πως οι τράπεζες το εκμεταλλεύονται αυτό και χρεώνουν ένα ψιλικατζίδικο παραπάνω προμήθεια απο μεγαλύτερους πελάτες. Λογικό θα μου πεις. Σκέψου όμως πως τα ψιλικατζίδικα έχουν προιοντα τα οποία έχουν και συγκεκριμένη διατιμηση και κέρδος. Δεν μπορούν να πουλήσουν εφημερίδες, εισιτήρια και τσιγάρα διαφορετική τιμή από τον άλλον και να βάλουν κέρδος. Μόνο ποσοστά παίρνουν και στα εισιτήρια ούτε καν αυτό. Οπότε είναι σοβαρός ο κίνδυνος πουλώντας συνέχεια συγκεκριμένα είδη να μπαίνουν μέσα. Εσύ δεν το ξέρεις ως καταναλωτής, ούτε και ειναξ υποχρέωση σου. ΥΓ η μη έκδοση απόδειξης είναι τραγικό. Ειδικά στα κάπνισμα που είναι πολύ εύκολο να ελέγξει ο εφοριακός τι έχεις πουλήσει γιατί η προμήθειες τους είναι μετρημένες και ελεγχόμενες απόλυτα από το κράτος.
panostza Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αν έχει ελάχιστη χρέωση ανά συναλλαγή να πάει να το αλλάξει. Απλά τον κορόιδεψαν ή ακόμα την πάτησε και πήρε π.χ. 0,7% με ελάχιστη προμήθεια €0,10 αντί να πάρει 0,8% ή 0,9% flat γιατί δεν τον έκοβε ότι σε ψιλικατζίδικο δεν πάει ο άλλος να κάνει λογαριασμό €200, αλλά θα πληρώνει 5€, 10€ ή €15 τη φορά. Και δεν είναι "γύρω στο 1%" , "κάτω από 1% είναι". Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από panostza
panostza Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Περιμένω όταν φτιάξεις ένα σύστημα διαχείρισης πληρωμών δικό σου, αντίστοιχων προδιαγραφών, με χαρά να ενταχθώ και να είναι τζάμπα φυσικά.
Black Demis Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 στα μικρα μαγαζια περιπτερα κλπ σχεδον ποτε δεν εχω πλυρωσει με καρτα σε κατι μεγαλο και super market και βενζινες καρτα 1
sstratos Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Η προμήθεια είναι λίγο πάνω απο 1% ανα συναλλαγή. Εγώ ομως που έχω eurobank και το μηχανάκι το εχω απο την cardlink , με υποχρεώνει σε "έξοδα συντήρησης - εξυπηρέτησης ) στα 160 ευρώ το τετράμηνο.... 40/μήνα δηλαδή και ας μήν το δουλέψω καθόλου. Γιαυτό στραβώνουν οι μαγαζάτορες. Δεν ειναι το οτι φαινονται τα ποσά στην τράπεζα. Ειναι επειδή εαν ΔΕΝ το είχαν , θα γλύτωναν 40 ευρώ το μήνα.
Skrobo Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, sstratos είπε Η προμήθεια είναι λίγο πάνω απο 1% ανα συναλλαγή. Εγώ ομως που έχω eurobank και το μηχανάκι το εχω απο την cardlink , με υποχρεώνει σε "έξοδα συντήρησης - εξυπηρέτησης ) στα 160 ευρώ το τετράμηνο.... 40/μήνα δηλαδή και ας μήν το δουλέψω καθόλου. Γιαυτό στραβώνουν οι μαγαζάτορες. Δεν ειναι το οτι φαινονται τα ποσά στην τράπεζα. Ειναι επειδή εαν ΔΕΝ το είχαν , θα γλύτωναν 40 ευρώ το μήνα. H Μellon technologies της εθνικής με χρεώνει 24 ευρώ + ΦΠΑ το εξάμηνο. Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις τράπεζα. 1
panostza Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, sstratos είπε Η προμήθεια είναι λίγο πάνω απο 1% ανα συναλλαγή. Εγώ ομως που έχω eurobank και το μηχανάκι το εχω απο την cardlink , με υποχρεώνει σε "έξοδα συντήρησης - εξυπηρέτησης ) στα 160 ευρώ το τετράμηνο.... 40/μήνα δηλαδή και ας μήν το δουλέψω καθόλου. Γιαυτό στραβώνουν οι μαγαζάτορες. Δεν ειναι το οτι φαινονται τα ποσά στην τράπεζα. Ειναι επειδή εαν ΔΕΝ το είχαν , θα γλύτωναν 40 ευρώ το μήνα. Πρώτον πληρώνεις πάρα πολλά, αυτό να το κοιτάξεις πέρα από την πλάκα. Τόσο ως προμήθεια όσο και πολύ περισσότερο ως έξοδα συντήρησης κτλ. Δεύτερον ακόμα και να δεχτώ τα έξοδα αυτά, αυτά τα έχει είτε κάνει συναλλαγή με το μηχανάκι είτε όχι. Άρα αφού ούτως ή άλλως τα πληρώνει επειδή είναι αναγκασμένος να έχει από το νόμο, δεν κάνει διαφορά το πόσες συναλλαγές κάνει. Μη σου πω καλύτερα να κάνει περισσότερες για να "πιάνουν τόπο και τα έξοδα". 1
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, StamTheMan είπε Μου το εκανε μια σιχαμενη καποτε,ειχα κανει ολα τα ψωνια απο αλλο,πιο μικρο ψιλικατζιδιο,αλλα δεν ειχε τον καπνο που ηθελε η κοπελα μου,οποτε πηγα στο "μεγαλο" να παρω τον καπνο απο εκει. Να σημειωσω οτι παω και στα 2 ψιλικατζιδικα της γειτονιας. Η θεια αρνηθηκε να μου δωσει τον καπνο,λογω της καρτας. Πηρα και 2 βλακειες ακομα,της λεω ειμαστε ενταξει τωρα; Αρχισε να κοπαναει τα πληκτρα στην ταμειακη,εβραζε. Σκεφτηκα να της τραβηξω ακυρο,αλλα δεν το εκανα μονο και μονο για τη δικη μου βολεψη,να μην τρεχω σε τριτο ψιλικατζιδικο. Εκανα να πατησω μηνες εκει,τα επαιρνα ολα απο το μικρο. Οποτε καλο ειναι να σκεφτεσαι αν σε συμφερει να κανεις τετοιες μ*****ες,αξιζει για μια φορα που δε θα εχεις κερδος,να χασεις εναν σχεδον καθημερινο πελατη; To θυμάμαι αυτό το thread που είχες ανοίξει με την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού που σου γκρίνιαζε για την κάρτα ότι δεν έχει κέρδος Απλα σε όσα μαγαζιά βλέπετε ξυνισμενες μούρες και γκρίνια δεν ξαναπατε, τέλος. Κατανοητό από εμένα ότι τους πονάει επειδή δεν έκοψαν αποδείξεις και δήλωναν ότι ήθελαν στην εφορία, και εγώ αν ήμουν στην δική τους θέση θα με ενοχλούσε, αλλά δεν αποτελεί πρόβλημα του πολίτη αυτό, είναι δικό τους πρόβλημα. 1
Anastazio Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αφου ειναι τοσος κοπος τα μετρητα ας πληρωνουν εξτρα το κοστος της υπηρεσιας. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2023 από Anastazio 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις