Προς το περιεχόμενο

Επαγγελματικός σταθερός για Τεχνικό Γραφείο. Μεγάλο budget.


zazoum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην κοινότητα.
Μετά από λίγα χρονια και αφου ο covid ξεσκισε την δραστηριοτητα του γραφείου μας και των συνεργατών μας στο πεδίο, ετοιμαζομαστε για επένδυση. ΔΕΝ καναμε αγορα το 19'.

Θελουμε ενα συστηματακι καλό και με ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ (πολυ συμαντικο αυτο) με τα εξης χαρακτηριστικα και απαιτησεις:

===================================================================================================================================================

1) Δεν ενδιαφερομαστε για αγορα οποιουδήποτε περιφεριακού και monitor. Ειμαστε καλυμένοι.

2) BUDGET μέχρι 20 χιλιάρικα.

3) Σκοπός του συστήματος: Φωτογραμμετρια απο εικόνες και video drone, σε εκκλησίες-μνημεία της Πάτρας, ΑχαΪας, Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και απο upscaled (FHD ή 4Κ) ΑΙ generated .png sequences (περί τις 1000-1100 φωτό) με σκοπό αποτύπωση/παραγωγή 3D Mesh, UVs, depth/normal/diffusion maps, Textures, post-processing (decimation της αρκούδας!, re-topo, color correction και δεν συμμαζευεται).

4) Προγράμματα που χρησημοποιούμε.Θα σας πάω λιγο ανάποδα στο workflow :

    4α) Για το post, Adobe CC, και συγγεκριμμένα: Photoshop Beta Firefly out-painting, After Effects Beta, Premiere Pro 2023, Autodesk 3dsMax 2023, ZBrush τελευταίο release, Simple       Meshes.

   4β) Για την Φωτογραμμετρία: Meshroom, Agisoft Metashape.

   4γ) Για τα Μνημεια το Cyclone της Leica. (MONO το εξωτερικο κουφάρι -> 3D Mesh. ΔΕΝ αναλαμβάνουμε αποτύπωση εσωτερικού χώρου Εκκλησιών/Μνημείων)

   4δ) Για την AI, κυρίως Ανθρώπινες animated φιγούρες: SD AUTOMATIC 1111, me extensions to Openpose 3D, multiple ControlNETs 1.1 (από Openpose -> ControlNET) .PNGs Depth, Normal, Canny, Pose. Generated σε .PNG format, με 150! samples/.png . Δικα μας trained models, LoopBack script, για να το αφηνουμε μόνο του να κανει τη δουλειά του.
DragGan, git, Topaz Photo AI  για upscaling, το οποίο βρηκαμε καλύτερο απο το build-in του AUTOMATIC. To rigging kai to animation γινεται στη Unity Engine, ή Unity AI ('οποτε βγει η version) με αγορασμένα assets (κυρίως περπατημα γυρω από τα μνημεία, αλλληλεπιδρασεις των παραγώμενων ΑΙ ανθρώπων).
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΚΑΤΟΥΛΑΚΙ ΕΦΕΥΡΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΡΛΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΑΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΣ.
 
5) ΔΕΝ δενουμε τοσο ακριβο μηχανημα μονοι μας. Απευθυνομαστε στο Πλαισιο στην Πάτρα και στα κενρικα, και για την αγορά και για το δέσιμο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Δεν ειναι απιθανο να γινουν serious games me Unity AI. Τονίζουμε το ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ του συστηματος. Όσων αφορα την AI, και μεις, τώρα μαθαίνουμε τα τουλς που βγαίνουν. ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑ-ΘΟ-ΛΟΥ. Λεφτα ΔΕΝ υπάρχουν απο το υπ.Πολιτισμου, και υπ.Πολιτισμού δεν υπάρχει. Οποτε μιλάμε για τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, και αν γίνουν τρίτες εκλογές παμε για Οκτώβρη.
=======================================================================================================================================================

Λοιπον, σήμερα μιλησα με εναν συνεργάτη του Πλαισιου, (που ξερει και απο φωτογραμμετρια), ευγενέστατος και εξυπηρετικός. Μετα από προτάσεις δικές μου και δικές του καταλήξαμε στο παρακάτω. Η μητρικη, μου είπε, ότι παρολο που υποστηριζει 128GB RAM, τα υπόλοιπα του συνολου των 192GB διαμοιράζονται σε μερη του υπολοιπου συστηματος. Αυτο δεν το ξέρω καθόλου.
Το μεγάλο ζητημα εδω είναι οι GPUs. (1) Δύο QUADRO; (2) Δύο RTX 4090; (3) ή να περιμένουμε αρχες 2024 (μάλλον), δύο RTX 4090 Ti;
Επαναλμβάνω, θελουμε γρήγορη περάτωση του workflow, αλλά θέλουμε και αντοχή. Αυτό θα καίει όλη μέρα και όλη νυχτα render kai AI Generation.
Έχουμε και αλλα PCs άμα προτείνετε κόψουμε το workflow, se maual/auto.

Σας ευχαριστώ.

πλαισιο.jpg

Επεξ/σία από zazoum
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να έχω άμεση επαφή με το χώρο, μη θεωρήσεις κάτι ως απόλυτο απλά ως μια άποψη τρίτου στο να κοιτάξεις μερικά πράγματα.

 

Οι επιλογές μοιάζουν λίγο σαν να έχει βάλει όλα τα προϊόντα σε τιμή φθίνουσα και να έχει βάλει ότι πιο ακριβό.

Με γρήγορη αναζήτηση, δεν κατάφερα να βρω αν υπάρχει όφελος από τα 192gb με τον 7950x. Αν θεωρείς τα 128gb περιοριστικά, ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις σε non consumer grade cpu. Επίσης οι μνήμες που σου προτάθηκαν είναι αρκετά "αργές" σε mhz/cl

 

Από γρήγορη επίσης αναζήτηση δεν βλέπω να έχεις όφελος επιλόγαντας quadro κάρτες γραφικών. Η 4090 ναι μεν έχει τα μισά gb vram, ωστόσο έχει την μισή τιμή και είναι τρομερά πιο δυνατή, δυστυχώς όμως και πιο ενεργοβόρα.

Ίσως πω χαζομάρα... με 2 κάρτες γραφικών δεν σπαταλάς όλα τα pcie lane του cpu; Μετά τι θα σου μείνει; 4lanes για έναν nvme; Δεν ξέρω αν στο τέλος θα έχεις το ανάλογο όφελος που περιμένεις.

 

Μέχρι να απαντήσει κάποιος άλλος γνώστης, βάλε τα παραπάνω ως προβληματισμούς και άρχισε να ψάχνεις.

Μη δώσεις ~20k αέρα μπανά

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσων αφορα τις GPU, επέλεξα QUADRO με δικιά μου πρωτοβουλία, δεν μου τις πρότεινε ο εκπρόσωπος. Διάβασα άρθρο ότι τις ΨΗΝΟΥΝ στο QA τους και δεν καταλαβαινουν τιποτα. Επίσης έχουν και output για παρουσιάσεις για το μέλλον σε 8Κ. Μη νομίζεις, και μένα με πιάνει η καρδιά μου όταν βλέπω το 15αρι με το ΦΠΑ.

Τώρα για την μνήμη, δεν έχω ιδέα πού πάει η περισευούμενη.

Για υδρόψηξη και PSU ζ'ητησα ό,τι ακριβότερο και platinum.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι AUTOMATIC 1111 και 24GB vram είναι στα όριά του για καλή λεπτομέρεια στην παραγόμενη ΑΙ εικόνα. Το χουμε τεσταρει.

Επεξ/σία από zazoum
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θεωρώ ότι έχει γίνει τρομερά σωστή επιλογή υποσυστημάτων

Και δεν θα είχα καμία εμπιστοσύνη στους πωλητές του πλαισίου -> Είδα πρόσφατα σύνθεση που είχανε βγάλει για εργαστηριακό μηχάνημα πανεπιστημίου με 13900 και ψυκτρα του 30ευρου.

Τώρα στο δικό σου, ασχολούμαι αυτόν τον καιρό με φωτογραμμετρία(photo από drone και μικρά αντικείμενα) για να δω εάν αξίζει να το βάλω στο portfolio μου.

Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως δεν υπάρχει "ταβάνι" στην κάρτα γραφικών.Οποτε εάν είσαι σίγουρος ότι δεν φτάνουν τα 24gb της 4090 λογικό να θέλεις να πας σε Quadro.

Όμως δεν είμαι βέβαιος εάν τα προγράμματα που συζητάμε κάνουν αποδοτική χρήση της 2ης gpu(τα περισσότερα απο τα "φωτογραφικά" που αναφέρεις δεν κάνουν χρήση πάνω από 1 gpu).

Εκτίμηση μου είναι πως όχι.

Ψάξε το λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο.

Η σκέψη που θα είχα προσωπικά -δεν ξέρω εάν είναι valid- θα ήταν να στήσω τουλαχιστων 2 μηχανηματα με μια gpu στο καθένα.

Έτσι θα μπορούσες να δουλεύεις την κάθε κάρτα στο 100% και εάν παραμετροποιήσεις λιγο τα PC για διαφορετικό σετ προγραμμάτων θα μπορούσες να στησεις το ένα για φωτογραμμετρία και το άλλο για editing όπου μάλλον μια 4090 θα ήταν ταχύτερη από την Quadro και αρκετά φθηνότερη

Και το 2ο PC θα μπορούσε είτε να χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο, η απλά να στέλνεις tasks απομακρυσμένα(έτσι είχα στήσει ένα 2ο PC στο γραφείο ως 'ας πούμε" server όπου διαμοιραζε τους δίσκους αλλά έκανε export αρχεία από Lightroom, denoise με το dxo και deliver από davinci χωρίς να δεσμευω το δικό μου PC).

 

Υ γ Δεν νομίζω πως στέκει αυτό που σου είπε ο πωλητής του πλαισίου για τα 48gb dimm (192 σύνολο) ότι δλδη δεν μπορούν να γίνουν allocate τα 64gb "παραπανησια" για χρηση.

Εαν πάντως μάθεις περισσότερα ενημέρωσε μας (τα σκέφτομαι και εγώ αλλά 2 dimm σύνολο 96gb για αρχή).Επιπλέον ψάξε εάν αξίζει να δώσεις χρήματα για πολύ υψηλές συχνότητες εφόσων θα βάλεις 4 dimm(δεν πιάνουν τις ονομαστικές τους όταν μιλάμε για πάνω από 1 ζευγάρι- αλλά δεν έχω καταλάβει εάν στα 2 ζευγάρια κόβουν τις συχνότητες οι ίδιες οι ram η το imc του επεξεργαστή/διαυλοι/τασεις της mobo)

Υ.γ 2 Επίσης διατηρώ επιφύλαξη και για το εάν ο 7950x3d θα είναι ταχύτερος από τον σκέτο 7950x.

Τελος στα προγράμματα που έχουν να κάνουν με επεξεργασία video πιθανότατα να είναι πιο γρήγορος ο i9 13900

Υ γ Εάν παρόλαυτα θέλεις 1 υπολογιστή θα υπέθετα πως μάλλον κοιτάς σε λάθος κατηγορία μηχανημάτων και θα έπρεπε να κοιτάξεις σε λύσεις threadripper/xeon που και περισσότερη μνήμη παίρνουν και έχουν περισσότερα pci-e lanes.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 20 χιλιάρικα φτιάχνεις 3 μηχανήματα με 13900K ή 7950X και NVIDIA RTX 4090 και 128GB DDR5 RAM.

Τα έχεις και τα 3 workstation να δουλεύουν ταυτόχρονα και βγάζεις και 3πλάσια δουλειά στον ίδιο χρόνο, ή μια συγκεκριμένη δουλειά στο 1/3 του χρόνου.

Δεν σου χρειάζονται Quadro κλπ.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

από που να το πιάσω και από που να το αφήσω....θα περιμένω να γράψουν μερικά παιδιά ακόμα αλλά ειπώθηκαν αρκετά σωστά ήδη σε γενικές γραμμές.

ελπίζω εκτός από τον τομέα του μηχανήματος να είναι καλυμμένο το γραφείο σε θέματα storage safety backup.

τι να το κάνεις να δώσεις 20.000 σε μηχάνημα και το backup & project safety να πάει περίπατο σε μια στιγμή.

Επίσης αν υπάρχει περίοδος χάριτος downtime που το γραφείο πάει διακοπές σκέψου τη λύση να στήσεις κάτι φθηνότερο και να το εκσυγχρονίζεις τμηματικά ανά 2-3 χρόνια ώστε να είσαι πάντα συμβατός με ότι τελευταία τεχνολογία υποστήριξης hardware θα κυκλοφορεί εκείνη τη στιγμή.

και κάτι πολύ σημαντικό: μην εμπιστευθείς τέτοιο στήσιμο στον οποιονδήποτε μεγάλης αλυσίδας. Χρειάζεσαι εξειδικευμένο τεχνικό που θα ξημεροβραδιαστεί αρκετές μέρες να επιλέξει τα κομμάτια κατόπιν συζήτησης του μετρήσιμου φορτίου δουλειάς που θα κουμπώσει στην αντίστοιχη επεξεργαστική ισχύ.

θα ξημεροβραδιαστεί να τα στήσει αλλά θα φάει και επίσης αρκετές ώρες/μέρες να ρυθμίσει τα πάντα από το bios έως το λειτουργικό και το OS resource management για να τρέχουν όλα όπως πρέπει ώστε να παίρνεις το 100% και όχι ετοιματζίδικα

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιά να τα συζητησω όλα αυτα και με εναν τεχνικο που ξερω απο παλια εδω Πατρα. Του χω δωσει και το λινκ του νηματος, οπως το λινκ και στον εκπρόσωπο του Πλαισίου.

Απομακρύνομαι απο την ιδεα των 2 QUADRO (που εγω εκανα το λάθος και προσανατολίστηκα και κολησα εκει απο την αρχη, δεν μου το προτεινε ο ανθρωπος).

ΝΑΙ, υπαρχει 2ο άτομο για να μοιράζουμε δουλειά σε 2 θεσεις. Επίσης θα κοιτάξω Meshroom, Agisoft, αν υποστηριζουν 2η 4090. Θα ρωτησω και την stability.ai για το ποιά είναι η πρότασή τους για Stable Diffusion 1.5 kai 2.1, ControlNet, συν custom models. Τέλος, υπάρχει στο YT ενας εξαιρετικός τύπος, ο Olivio Sarikas, που έχει μάθει απ' έξω το ATC 1111, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα (απ'οσο γνωρίζω) κάποιο βιντεο για optimized hardware για AI. ΚΑΙ στο twitter υπάρχουν αλλοι 2 previewers που τους ακολουθώ και διαβαζω. Θα τους ρωτήσω και αυτούς.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν μου ειπε τίποτα το Πλαίσιο για μη allocated μνήμη των περισευούμενων GB RAM. ΕΓΩ δεν τα ξέρω αυτά.

Επαναλαμβάνω οτι χρονος υπάρχει, αρκει να γινει καλη συζήτηση.

Επεξ/σία από zazoum
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα,

σχετικά πρόσφατα έστησα αντίστοιχων προδιαγραφών μηχάνημα που χρειαζόμαστε για AI training.
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο task που έχεις, αλλά κι εμείς θέλαμε πολύ GPU power και άφθονη μνήμη για να μοντέλα μας.

Μετά από ψάξιμο, καταλήξαμε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πάμε σε QUADRO.

Αυτό που στήσαμε (και πήραμε) εμείς είναι:

- 2x XEON Silver 4210R
- 2x 4090 (MSI 24GB)
- 256GB RAM (4x Kingston KSM32RD4/64HAR DDR4 3200MHz ECC
- MB: ASUS WS C621E SAGE
- 2x 2TB Samsung 980PRO (θέλει και ένα riser ή κάπως έτσι για να κάτσει ο 2ος NVMe)
- 2x 8TB IronWolf
- PSU 1600W Corsair Titanium

Κόστος λίγο κάτω από τα 10Κ
Είναι τούμπανο, και τα μοντέλα τρέχουν μπάλα

αν θες ντε και καλά να ξοδέψεις 20Κ, μπορείς να πάρεις 2 τέτοια :P

 

Απλά η άποψη μου, για να γίνει κουβέντα όπως πολύ σωστά είπες

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο 7950x3d είναι σε γενικές γραμμές πιο αργός από τον 7950x σε οτιδήποτε εκτός από παιχνίδια. 

Από τα λίγα που ξέρω για φωτογραμμετρία, ένα σύστημα με 7950x ή 13900Κ από Intel με 128gb RAM θα ήταν ό,τι πρέπει για την χρήση. Στα περισσότερα που θα κάνετε η STP είναι πιο σημαντική, οπότε ίσως έχει νόημα ο 13900k. Σημασία έχει τί μέρος της δουλειάς κάνει χρήση του συνόλου των πυρήνων. Όπως το βλέπω πρέπει να είναι σχετικά μικρό μέρος. Ο 13900Κ υποστηρίζει και μεγαλύτερες ταχύτητες μνήμης γενικά. Ο 7950Χ με 4 dimms θα σας περιορίσει στα 5600-6000mhz στην καλύτερη.

Nvme θα έβαζα 2 οπωσδήποτε. Τα Adobe θέλουν τουλάχιστον δύο drives, με τον ένα να παίζει ρόλο και scratch disk. Προσωπικά θα επέλεγα τον 990 Pro, τώρα που λύθηκαν και τα προβλήματα που είχε.

Quadro δεν χρειάζεται όπως ειπώθηκε παραπάνω. Μια καλή υλοποίηση 4090 θα ήταν ιδανική για την χρήση. Θα πρότεινα την Asus 4090 TUF OC. Δροσερή και ήσυχη κάρτα.

Για κουτί δείτε καλύτερα το Corsair 7000D. Είναι προσανατολισμένο στο airflow και θα το χρειαστείτε με τόσο ενεργοβόρο σύστημα.

Οπωσδήποτε με τα παραπάνω χωρούν και δύο και τρία συστήματα που όπως σημειώθηκε θα επιτάχυναν τη δουλειά ανάλογα.

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης 1600w τροφοδοτικό είναι too much . Μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο με αυτά τα λεφτά και ας έχει λιγότερα watt. Πχ. https://www.skroutz.gr/s/40423125/Silverstone-HELA-1200R-Platinum-1200W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular.html

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, atheatos είπε

Επίσης 1600w τροφοδοτικό είναι too much . Μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο με αυτά τα λεφτά και ας έχει λιγότερα watt. Πχ. https://www.skroutz.gr/s/40423125/Silverstone-HELA-1200R-Platinum-1200W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular.html

Απλά υπολόγιζε ο άνθρωπος για δύο RTX 8000, εξού και τα 1600W. Επίσης θα αγοράσει αποκλειστικά από πλαίσιο οπότε θα μπορούσαν να δουν κάτι τέτοιο https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-hx-series-1200-w-80-platinum_2787997

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, pnick είπε

Απλά υπολόγιζε ο άνθρωπος για δύο RTX 8000, εξού και τα 1600W. Επίσης θα αγοράσει αποκλειστικά από πλαίσιο οπότε θα μπορούσαν να δουν κάτι τέτοιο https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-hx-series-1200-w-80-platinum_2787997

https://www.plaisio.gr/catalog?location=categories%3dΑναβάθμιση+%26+Δίκτυα%2cΑναβάθμιση+pc%2cΤροφοδοτικά%3bproduct%3d4166949%3bsort%3dprice-desc
 

Υπαρχουν καλύτερα τροφοδοτικά στο πλαίσιο στα ίδια χρήματα. Απλά θέλω να τονίσω το γεγονός που την πατάνε όλοι παίρνοντας το τροφοδοτικό με τα περισσότερα watt λες και τα +100w  θα τους σώσουν ή ότι είναι καλύτερα…

Τελος πάντων . Την γνώμη μας λέμε και δείχνουμε κάποια πράγματα . Αυτός έχει τα λεφτά και θα αγοράσει , με σωστούς ή λάθος υπολογισμούς.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκυρο το μισό workflow.
Θα βγει το GEN-2 της Runway, που είναι prompt-to-video, και ουσιαστικά δεν χρειαζεται να χρησημοποιήσεις το AUTOMATIC 1111. Ανεβάζεις την initial image σου, και με prompt του λες για παράδειγμα, "στρεψε το αντικειμενο 0.5 μοίρες per frame". Και μετά το φωτογραμετρεις, βγάζεις το textured Mesh και εισαι μια χαρά. Οποτε πάμε για STP σύστημα. Και δεν ξερω ΑΝ καν χρειαζεται η φωτογραμετρεία, γιατι βγηκε η BETA του 3DFY.

Μια πρόταση προς τους διαχειριστες του insomnia: Φτιάξτε section στο forum για ΑΙ με τρία sub-sections: 1) News & Tools reviews 2) Tutorials & Guides 3) Ethic matters & Future state discussion.

Επεξ/σία από zazoum
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, zazoum είπε

Μια πρόταση προς τους διαχειριστες του insomnia: Φτιάξτε section στο forum για ΑΙ με τρία sub-sections: 1) News & Tools reviews 2) Tutorials & Guides 3) Ethic matters & Future state discussion.

Εδώ πρότεινε το μήπως και το δουν: https://www.insomnia.gr/forums/forum/19-troubleshooting/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, zazoum είπε

Οποτε πάμε για STP σύστημα.

Μια πρόταση για τα κομμάτια με βάση αυτό το δεδομένο:

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i9-13900k-1700-3-0-ghz-36-mb-_4052846

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/gigabyte-motherboard-z790-aorus-master-z790-1700-ddr5-_4081463?qId=618d62ba909888c483b0c7673bdd8bf8&qIx=products_price_asc

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mnimes-ram/g-skill-desktop-ram-trident-z5-rgb-64gb-kit-6400-mt-s-ddr5_4152298 (x2 αν νομίζετε ότι θα χρειαστούν τα 128gb τελικά)

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/asus-vga-geforce-rtx-4090-tuf-gaming-oc-24-gb_4075781

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-hx-series-1200-w-80-platinum_2787997

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/diskoi-ssd-hdd/ssd-samsung-990-pro-nvme-m-2-1tb_4111869?qId=3058ca2cf524a1b86cfb874e07f13553&qIx=products (σαν OS/app drive)

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/diskoi-ssd-hdd/wd-ssd-sn850x-nvme-2tb-black_4108930 (σαν scratch disk/fast storage drive)

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/koutia-desktop/corsair-obsidian-7000d-airflow-tg-full-tower_4017838?qId=4ac3346659404ded25f3d7701002ee25&qIx=products

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/anemistirakia-psiktres/corsair-cpu-cooler-hydro-h170i-elite-lcd-xt_4236068 (με άλλους τρεις ανεμιστήρες 140mm μπορείτε να κάνετε push-pull. Συνήθως κερδίζει κανείς 2-3° επιπλέον.

Τα παραπάνω κομμάτια ΔΕΝ είναι vfm. Απλά κριτήριο ήταν οι επιδόσεις με βάση το budget. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...