Προς το περιεχόμενο

Macbook ή Άλλο λαπτοπ με windows


stratos997

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, θέλω να πάρω καινούριο laptop για καθημερινές απλές εργασίες μέχρι και πιο δύσκολες όπως photoshop games video editing κλπ βασικό μου κριτήριο ειναι όμως η ΜΠΑΤΑΡΙΑ και  οι ώρες χρήσης.  
Παρατηρώ ότι χρήστες που έχουν γυρίσει σε mac είναι πολύ ικανοποιημένοι. Έχω χειριστεί ipad iphone κλπ και έχω μια εικόνα για το πως λειτουργεί. Το θέμα μου είναι ότι όλα τα χρόνια λειτουργώ μονο windows και φοβάμαι οτι θα κάνω αγορά σε mac και θα το πετάξω αμέσως γιατί δεν θα ξέρω να το χρησιμοποιώ. 

Εδώ λοιπόν θέλω και την βοήθεια σας. Προτάσεις σε άλλα laptop όπου η μπαταρία κρατάει 8+ ώρες οπως τα mac. 
Σχόλια απο χρείστες macbook για έναν νεό υποψήφιο χρήστη. 
Αξίζει η αγορά και η χρήση ; 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έκανα πρόσφατα την μετάβαση μετά απο άπειρα χρόνια σε windows. Στην δουλειά μου έχω windows και στο σπίτι macOS. Πριν το κάνω κατέβασα ένα VM MacOS και το πέρασα για να δω αν θα την παλέψω.. είδα κάμποσα video για settings, utils, apps, keyboard shortcuts . κάποια πράγματα είναι περίεργα στο MacOS σε σχέση με το τι έχεις συνηθίσει με windows.

To hardware τώρα είναι άλλη ιστορία. Ωραία μηχανήματα αλλά πολύ ακριβά και δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα μετά (ram, hdd) οπότε πρέπει να τα σκάσεις απο την αρχή.

Πήρα το MBP 14 - M1 pro - 16GB - 1TB .. η οθόνη οτι καλύτερο έχω δει (αν και λίγο μικρή), καμία σχέση η κατασκευή με ότι άλλο laptop έχω δουλέψει. Πολύ καλή αυτονομία και χωρίς θόρυβο (οι ανεμηστήρες απλά δεν υπάρχουν - είχα παλια ένα Turbo -X Pentium 4 που έκανε σαν τρακτερ και μου έχει μείνει)

Για παιχνίδια δεν είναι το μηχάνημα. Αλλά για καθημερινή χρήση ειδικά αν έχεις iphone κλπ είναι πολύ βολικό.

Γνώμη μου - try before you buy ή δες κάνα μεταχειρισμένο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν είσαι εξοικειωμένος με τα προϊόντα της Apple και η μπαταρία είναι πρωταρχική ανησυχία σου, τότε ένα MacBook είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αντίθετα, εάν διστάζεις να αλλάξεις σε macOS, τότε μπορείς να εξετάσεις άλλα laptops με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας όπως το Dell XPS 13 ή το HP Spectre x360.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίξε μια ματιά και εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic/811004-ωραίο-το-macbook-air-m1-το-πουλάω/

Αν ψάχνεις κάτι σαν το Macbook Air σε μέγεθος, γυαλιστερή οθόνη, υψηλά dpi δες αυτό: https://www.skroutz.gr/s/40452204/Lenovo-ThinkBook-13x-G2-IAP-13-3-i5-1235U-16GB-512GB-SSD-W11-Pro-Storm-Grey-GR-Keyboard.html

Απλά σε σχέση με τα M1/M2 Apple αυτά έχουν ανεμιστήρα (αν πάρεις όμως U επεξεργαστή συνήθως δεν ακούγονται) γιατί δεν είναι arm (ακόμα)

Επεξ/σία από somt
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...