Προς το περιεχόμενο

Macbook Pro 2012


Katemoss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα σας,Εχω το macbook pro 2012.Το λαπτοπ ειναι καινούριο δεν το ειχε χρησιμοποιήσει καποιοσ τοσα χρονια οταν το πηρα στα χερια μου ηθελε φυσικα αναβαθμιση μιασ και δεν ανοιγε καν σελιδα.Στην apple μου ειπαν μπορω να κανω αναβαθμιση μεχρι catalina.Ετσι και εγινε το πηγα στο i repair και μ περασαν τισ αναβαθμισεις.Το προβλημα ειναι οτι λαγκαρει...Αργει πολυ δεν ξερω τι να κανω!Το p.c δεν εχει αρχεια μεσα ειναι καθαρό.Φανταστειτε εχει μονο 27 φορτίσεις.Η apple μου πε οτι ειναι καινουριοσ σαν συσκευη αλλα φτανει εωσ εκει.Τι μου προτείνετε να κανω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι ο σκληρός, δύο τινά μπορώ να σκεφτώ, το 1ο είναι η μπαταρία, έμεινε χρόνια χωρίς να μπει σε φόρτιση και είναι για πέταμα. Το θέμα είναι πως αν βρεις καινούργια σφραγισμένη και είναι 5-6 ετών μπορεί να έχει λήξει και αυτή. Το 2ο είναι η ραμ, εάν ειναι 4 γίγα ίσως να μην δουλεύει σωστά με το καταλίνα. Η γνώμη μου: συμβουλέψου το  I repair (το οποίο I repair δεν καταλαβαίνω πως στο παρέδωσε χωρίς να δει ότι δουλεύει σωστά. Μπορεί εκεί να δούλευε βέβαια. Σε κάθε περίπτωση πήγαινέ το εκεί και ρώτα τους).

Επεξ/σία από macodin
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα δουλεύει και δεν θα πετάξεις τα λεφτά σου κάντο (απ' την άλλη αν έχει πρόβλημα ο σκληρός, πως σου πέρασε τις 5, 6 αναβαθμίσεις που χρειάστηκε; τροφή για σκέψη...)

Κατέβασε και τρέξε αυτό και δες μήπως σου βρει το πρόβλημα:

https://etrecheck.com/en/index.html

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Ο δίσκος που έχει από τη μάνα του είναι πράγματι αργός ακόμα και για τα δεδομένα των μηχανικών δίσκων. Χωρίς υπερβολή, είναι περίπου 5-10 φορές πιο αργός από έναν καλό SATA SSD ο οποίος με τη σειρά του είναι 5-10 φορές πιο αργός από έναν NVME.

Αν έχεις το μοντέλο με 4GB RAM ο συνδιασμός μπορεί να είναι εκρηκτικός: λίγη RAM -> διώχνει πράγματα από τη RAM στο δίσκο συχνά -> όλα πάνε χάλια.

Γενικά μιλώντας για να πας σε 16GB ram θες €30, και για ένα SATA SSD €50-€60 για 1TB, ή λιγότερο για 512GB.

Τα υλικά  λοιπόν για να το συνεφέρεις είναι κάτω από κατοστάρικο. Ο «κίνδυνος» είναι ότι παραμένεις με επεξεργαστή δεκαετίας+ και από επιδόσεις και από κατανάλωση, οπότε μπορεί και να πληρώσεις και να μην το χαρείς. Θα σου πρότεινα να εξετάσεις από τα δικά σου κριτήρια βάρος, οθόνη, πληκτρολόγιο και trackpad. Αν σου αρέσουν, πλήρωσε και φτιάχτο, αφού ένα φτηνό PC το πιθανότερο θα έχει συμβιβασμούς σε αυτά. Αν δε σου αρέσουν, ίσως είναι καλύτερο να το δώσεις όπως είναι χωρίς να του ρίξεις άλλα χρήματα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν τελειώσεις με την hardware (ssd +ram)αναβάθμιση κάνε την software αναβάθμιση σε Big Sur ( με το patched sure) και θα με θυμηθείς…..Για μένα αξίζει αν σκοπεύεις να το κρατήσεις 3-4 χρόνια ακόμα. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι αρχές του 2022 είχαμε ένα MacBook Pro 15", 2012, non-retina, i7.  Από την αρχή που το πήραμε είχαμε βάλει 256 SATA SSD και 16GB RAM και δούλευε ικανοποιητικότατα μέχρι που το ξεφορτωθήκαμε. Και όλα τα site μια χαρά τα φόρτωνε, και βίντεο τοπικά και streaming μια χαρά** έπαιζε. 

Κι όλα αυτά αποκλειστικά με Bootcamp & Windows 10. Φαντάζομαι με macOS θα έπαιζε ακόμα καλύτερα. 

**δε το συγκρίνω με πιο μοντέρνα συστήματα, ο αντικαταστάτης του "πετάει" και τα κάνει όλα πιο γρήγορα, αλλά μιλάμε για σύστημα 10ετίας και βάλε. Ποτέ δεν ήταν ενοχλητικά αργό.

Επεξ/σία από ghostaki
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...