Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Έστειλα sms για να δω τί είναι. 

Με πήραν τηλέφωνο από το 112 σε μισό λεπτό !
Τους εξήγησα ότι άνοιξα το app gov.gr wallet, μου έβγαλε κάτω μην 112 και κατά λάθος το πάτησα έστειλα sms κλπ κλπ 

Μην το κάνετε !!!

Αλήθεια δεν ήξερες τι ειναι το 112? 

• Haha 2
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, great said:

Eαν πήγες στην σωστη επιλογη και εκανες την σωστη φορμα δεν θυμαμαι Ε-κάτι, θα το κανουν. Σε αυτο το κομματι λειτουργουν άψογα. Ξαναδες μήπως εχεις συμπληρώσει τίποτα λάθος.

51 minutes ago, dtk-386 said:

έστειλα αίτημα για αλλαγή στην ΑΑΔΕ και σε 1 μερα μου το άλλαξαν. 

και μετά ενημέρωσα τράπεζες.

Ναι, όλα σωστά τα έκανα. Συμπληρώνεις τη φόρμα Δ210 μαζί με ένα pdf της ταυτότητας. Χρέωσαν το αίτημα στη ΔΟΥ Λευκάδας (προφανώς ανάλογα με τον φόρτο γίνεται αυτόματα), ενώ ανήκω σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη (μετά από 3 ημέρες) μου ήρθε email ότι χρεώθηκε σε υπάλληλο και από τότε τίποτα.

Μια τραγωδία θα έλεγα η εξέλιξη για εμένα προσωπικά.

Δημοσ.
5 hours ago, runner69 said:

Σε ποιο link μπηκες για την ΔΥΠΑ και ειδες την παλια ταυτοτητα;

https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=110:1:

με πιστοποιηση απο ΑΑΔΕ

6 hours ago, Strat8 said:

Σοβαρά τώρα; Πρέπει να κλείσεις ψηφιακό ραντεβού για να αλλάξεις την ταυτότητα στη ΔΥΠΑ;;; Είναι δυνατόν μια δημόσια υπηρεσία να μην ενημερώνεται αυτόματα για αυτές τις αλλαγές όπως γίνεται με την ΑΑΔΕ ή έστω μέσω του myInfo?

και τωρα που μπηκα δεν εχει ενημερωθει. και σε μια φιλη ειχαν την πολυ παλια ταυτοτητα της.δεν εχει βγαλει ακομα την καινουρια καινουρια και εκανε meeting online για να της περασουν την πιο νεα. στο My info εχει τα νεα μου στοιχεια.και σε ΑΑΔΕ επισης.

8 hours ago, rafinos said:

Παντού πέραν της εφορίας πρέπει να την αλλάξεις εσύ. 

τραπεζα ηταν ευκολο την αλλαξα.για σταθερο κινητο κτλ πηγα στον παροχο μου σε 2 λεπτα και το αλλαξα και εκει.ταυτοχρονα ζητησα και esim μια που πηγα για να μην εχω φυσικη sim. στο χωρο εργασιας την αλλαξα και εκει. οτι εχει σχεση με myinfo,εμεπ ,ααδε κτλ εχει αλλαξει ηδη.το μονο που δεν ειδα να εχει αλλαξει ειναι δυπα.εφκα επισης εχει αλλαξει.

11 hours ago, runner69 said:

Οταν παιρνεις τηλεφωνο στο 112 (πανευρωπαικο νουμερο) εχουν τη δυνατοτητα να σε εντοπισουν μεσω κεραιας κινητης τηλεφωνιας αν υπαρχει η αναγκη. Αχρειαστο να ειναι αλλα αν χρειαστει καποιος βοηθεια, μην παρετε το 100 ή το 166 αλλα το 112. Η αστυνομια παλι θα απαντησει  αλλα με δικαιωμα ευρεσης σου. Θεωρητικα καλωντας το 100 δεν επιτρεπεται να ψαξουν να βρουν το στιγμα σου. Αρα αν δεν ξερεις που βρισκεσαι, παρε το 112.

Μπες 00:01 τα μεσανυχτα και θα βρεις ραντεβου ανετα για την 90η ημερα. Αν πεφτει Κυριακη δοκιμασε και το επομενο βραδυ.

Δεν ξερω αν χρειαζεται και το παραβολο για φθορα, ειναι σε τοσο κακη κατασταση που δεν φαινεται για την αντικατασταση; Προσωπικα θα δοκιμαζα χωρις αυτο.

Δεν χρειαζεται να εκτυπωσεις τα παραβολα. Τα βλεπουν αυτοι κατευθειαν.

Για το ΠΑ μπορεις να επιλεξεις και 2 γραμματα, οχι απαραιτητα αριθμο. Προσωπικα απεφυγα να επιλεξω αυτο που αναφερεις γραμματα που μοιαζουν με αριθμους. Μπορει να πει καποιος και το Β με το 8.

αν χρειαστει το παραβολο για φθορα το βγαζει και σε  5 λεπτα κατευθειαν απο το κινητο

On 19/09/2025 at 16:39, nikosf76 said:

Είναι κάτι που μετέφεραν μαζί με τα υπόλοιπα από την εφαρμογή gov.gr:

https://www.gov.gr/sdg/healthcare/national-emergency-numbers/general/112

"Επίσης οι πολίτες μπορούν να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους:

Στέλνοντας γραπτό μήνυμα  SMS στον αριθμό 112.

Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση: [email protected].

Μέσω της εφαρμογής του gov.gr, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν για κινητά τηλέφωνα με iOS και Android."

Η νεα έκδοση της εφαρμογής είναι 3.0.0.

Ελλάδα 3.0.0

den μου την εβγαλε στο play store.αλλα την εψαξα και την βρηκα και αντι για open ειχε update και την εκανα απο εκει update.

On 19/09/2025 at 15:06, AntiCambeR said:

Για αντικατάσταση της παλιάς ταυτότητας που είναι φθαρμένη και ουσιαστικά έχει λήξει, ποιά παράβολα χρειάζονται και πόσο κοστίζει το καθένα;

Είναι αυτά που γράφει πάνω ο @Nate  + το παράβολο για φθορά;

Νομίζω ότι τά βγάζουν και σε φωτογραφείο, απλά ζητούν 1-2€.

Για την επιλογή του ΠΑ, επιλέγουμε 1 αριθμό και 1 γράμμα σωστά;Λογικά, δεν έχει σημασία αν είναι πρώτα αριθμός η το γράμμα.

Μερικές σελίδες πίσω, αναφέρθηκε ότι καλύτερα να αποφύγουμε αριθμούς ή γράμματα που μοιάζουν μεταξύ τους, όπως Ο vs 0, η I vs 1, η Z vs 2.

Υπάρχουν άλλα που μοιάζουν μεταξύ τους;

οπως ειπαν για φθορα ισως να μην χρειαστει αφου θα σου βγαλουν new.δεν ειναι οτι πας μονο για φθορα αλλα πας για να βγαλεις και την new. εχασαν λεφτα οι φωτογραφοι και σου λενε ας βγαζουμε τα παραβολα για τον κοσμο να καλυψουμε το loss απο εκει.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=110:1:

με πιστοποιηση απο ΑΑΔΕ

και τωρα που μπηκα δεν εχει ενημερωθει. και σε μια φιλη ειχαν την πολυ παλια ταυτοτητα της.δεν εχει βγαλει ακομα την καινουρια καινουρια και εκανε meeting online για να της περασουν την πιο νεα. στο My info εχει τα νεα μου στοιχεια.και σε ΑΑΔΕ επισης.

τραπεζα ηταν ευκολο την αλλαξα.για σταθερο κινητο κτλ πηγα στον παροχο μου σε 2 λεπτα και το αλλαξα και εκει.ταυτοχρονα ζητησα και esim μια που πηγα για να μην εχω φυσικη sim. στο χωρο εργασιας την αλλαξα και εκει. οτι εχει σχεση με myinfo,εμεπ ,ααδε κτλ εχει αλλαξει ηδη.το μονο που δεν ειδα να εχει αλλαξει ειναι δυπα.εφκα επισης εχει αλλαξει.

αν χρειαστει το παραβολο για φθορα το βγαζει και σε  5 λεπτα κατευθειαν απο το κινητο

den μου την εβγαλε στο play store.αλλα την εψαξα και την βρηκα και αντι για open ειχε update και την εκανα απο εκει update.

οπως ειπαν για φθορα ισως να μην χρειαστει αφου θα σου βγαλουν new.δεν ειναι οτι πας μονο για φθορα αλλα πας για να βγαλεις και την new. εχασαν λεφτα οι φωτογραφοι και σου λενε ας βγαζουμε τα παραβολα για τον κοσμο να καλυψουμε το loss απο εκει.

Οντως και σε εμενα δεν εχει αλλαξει στη ΔΥΠΑ. Αρα θα θελει online ραντεβου. Βλεπω γινεται.

https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/stoiheia-politon-kai-ex-apostaseos-exypiretisi/myDYPAlive

Στον εφκα παντως αλλαξε.

Δημοσ.
13 minutes ago, runner69 said:

Οντως και σε εμενα δεν εχει αλλαξει στη ΔΥΠΑ. Αρα θα θελει online ραντεβου. Βλεπω γινεται.

https://www.gsis.gr/polites-epiheiriseis/stoiheia-politon-kai-ex-apostaseos-exypiretisi/myDYPAlive

Στον εφκα παντως αλλαξε.

ναι γινεται.το κανε φιλη οπως ειπα.θα βαλω και εγω καποια στιγμη ραντεβου να το κανω.βλακεια παντως τελειως. ναι εφκα και μενα αλλαξε.σε ολα τα αλλα οσο ειδα ειμαι ενταξει.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, georgiouu είπε

αφου αλλαξουμε ταυτοτητα κατοπιν τι πρεπει να ενημερωσουμε;τραπεζα ααδε;

Περιμένεις λίγες μέρες να ενημερωθούν αυτόματα μόνα τους ΑΑΔΕ/gov/ΕΦΚΑ (εγώ Δευτέρα πρωί την είχα στα χέρια μου, Τετάρτη απόγευμα έιχαν ενημερωθεί αυτόματα όλα) και μετά κυρίως κάνεις ενημέρωση απαραίτητα στην τράπεζα και σε 2η φάση όπου πιστεύεις ότι είναι αναγκαίο να έχουν την καινούργια ταυτότητα (ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ).

Δημοσ.
1 hour ago, georgiouu said:

αφου αλλαξουμε ταυτοτητα κατοπιν τι πρεπει να ενημερωσουμε;τραπεζα ααδε;

οπως εγραψα πιο πανω .ενημερωθηκαν aade,efka,gov κτλ. αλλαξα σε παροχο κινητης ,σταθερης,ιντερνετ αφου πηγα σε ενα nova shop. σε τραπεζα με τo kyc. δεν μου αλλαξε σε δυπα που θα κανονισω ψηφιακο ραντεβου.και σε μια φιλη επισης δεν αλλαξε.

• Like 1
Δημοσ.

Η νεα ταυτοτητα εχει κανα θεμα αν την  σκαναρουμε?

Γιατι εχει κ το τσιπ με τα βιομετρικα μεσα κ γενικα εχει θεμα με κατι αλλο μαγνητη κλπ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ant_ είπε

Γιατι εχει κ το τσιπ με τα βιομετρικα μεσα κ γενικα εχει θεμα με κατι αλλο μαγνητη κλπ?

Το σκανερ χρησιμοποιεί φως και όχι μαγνήτη....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, mike15 είπε

δεν κανει καποιος που τα αλλαξε ενα καταλογο τι πρεπει να αλλαχτει,οχι μονο τα δημοσια αλλα και ιντερνετ κ.λ.π

1) taxis: ενημερωνεται αυτοματα την επομενη μερα

2) ΕΦΚΑ: θα ενημερωθει αυτοματα τις επομενες μερες (πανω απο 1 εργασιμη)

3) ΔΥΠΑ: θελει online ραντεβου για την ενημερωση

4) Τραπεζες: θα κανεις εσυ την ενημερωση με το KYC εφοσον εχει ενημερωθει το taxis

5) Τηλεφωνια: στειλε στους παροχους email ή πηγαινε σε κατάστημα για την ενημερωση

6) Ρευμα: επικοινωνησε με τον παροχο αν σε ενδιαφερει η ενημερωση.

Επεξ/σία από runner69
  • Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, ant_ said:

προφανως και οχι αλλα εαν εχεις το govapp, απο μέσα εχει export σε PDF κατευθειαν και εισαι ετοιμος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...