Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, kostakis81 said:

καταρχην κυριε πρεπει να μαθετε να μιλαε κοσμια χωρισ βρισιες σαν κυριος . 1 εχω ανοιξει πολλα βιβλια και γιαυυτο κατεληξα στα συμπερασματα αυτα 

2 αυτα πεσ τα στον δσα τραβα πες στον βερβεσο οτι εισαι ο ποιο  καλοσ δικηγορος ΑΛΛΑ δεν εχεισ πτυχιο νομικης να δουμε την αποψη που θα εχει .....

3 σιγα τα λεφτα (κερατιατικα ) να δινεις 30 ευρο το χρονο και αν η αναλογα τα κερδη σου που σου επιστρεφοντε σαν μερισμα (ο δσα δινει μερισμα καθε χρονο σε ολους εχουν δεν εχουν δουλεψει σαν δικηγοροι )

αξιοκρατεια εχει ο κλαδος αλλα δεν βλεπω το ιδιο παθος και τσαμπουκα για τουσ υπολοιπους κλαδους εκει μοκο κανεις ετσι ????

εσυ πτυχιο εχεισ η εισαι αυτοδιδακτος ?

ελαχιστα κερδοι  θεσμοθετουντε μονο και ποτε μεγιστα ..στο μεγιστο sky is the limit ...

δες τεε για μηχνικους πολυτεχνιου λεει ελαχιστο μισθο 1000 αλλο μεγιστο δεν λεει παιρνβεισ οσα θες 

συμφωνω αλλα γιατι να μην εχει ελευθερη αγορα και ο δικηγορος συμβολαιογραφγος φαρμακοποιος κλπ 

εμεισ στο πηγαδι κατουρισαμε ? ισονομια ζητω 

Και για αυτα που ανεφερες η ΕΕ μας εχει καταδικασει γιατι οι πριορσισμοι ειναι εναντια στην ελευθερη αγορα, παραδειγμα τα ΜΣΦ στα σουπερμαρκετ. Το οτι υπαρχει συντεχνεια στα συγκεκριμενα επαγγελματα δεν ειναι λογος να υπαρχει συντεχνεια και σε αλλα.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, valkon είπε

Καλά και εμείς που βγάλαμε την σχολή δεν είχε και καμια σχέση εν τέλει η δουλειά μας. Παίζει να είναι η μόνη σχολή που δεν ταυτίζεται η εργασία με το πρόγραμμα σπουδών, οκ ναι μπορεί σε ένα εξάμηνο να μάθεις Java ή οτιδηποτε αλλά δεν είσαι έτοιμος για την αγορά ούτε για πλάκα.

Πάντως συμφωνώ ότι είναι πολύ ανοιχτό το επάγγελμα, δεν με νοιάζει εμένα καθόλου αλλά αυτό θα οδηγήσει σε χαμηλούς μισθούς και κορεσμό. 

Η λύση είναι να προστατευτεί ο όρος Software Engineer, αλλά υπάρχει η ανάγκη αυτή; Δεν νομίζω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μονο οι προγραμματιστες αλλα χιλιες 2 αλλεσ ειδηκοτητες 

2 λεπτά πριν, bilya είπε

Για δειξτο μου λίγο αυτό γιατί το 2012-2015 κάνανε τακτοποίησης με 50€ μερικοί απο την αναδουλεια

πληροφορικη λεω οχι μηχανικους αρχιτεκτονες πολιτικους κλπ 

2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Και για αυτα που ανεφερες η ΕΕ μας εχει καταδικασει γιατι οι πριορσισμοι ειναι εναντια στην ελευθερη αγορα, παραδειγμα τα ΜΣΦ στα σουπερμαρκετ. Το οτι υπαρχει συντεχνεια στα συγκεκριμενα επαγγελματα δεν ειναι λογος να υπαρχει συντεχνεια και σε αλλα.

κακος αφου το κρατος επιτρεπει σε εκεινους να επιτρεπει και σε εμας .... 

Δημοσ.
2 minutes ago, kostakis81 said:

πληροφορικη λεω οχι μηχανικους αρχιτεκτονες πολιτικους κλπ 

Τι εννοείς ακριβώς απο πότε οι πληροφοριακοι γράφονται στο ΤΕΕ κ αν γράφονται δεν είναι αυτός σύλλογος? Γιατι να φτιάξεις καινούργιο?

Δημοσ.

μονο οι μηχανικοι του πολυτεχνιου οχι ολοι οι πληροφορικοι ... ακομ και εκει εχουμε παραδειγμα μεσα ΣΤΟΝ ΚΑΛΔΟ μασ αΛΛΑ μερικοι δεν θελουν να το καταλαβουν...

Δημοσ.
3 minutes ago, kostakis81 said:

μονο οι μηχανικοι του πολυτεχνιου οχι ολοι οι πληροφορικοι ... ακομ και εκει εχουμε παραδειγμα μεσα ΣΤΟΝ ΚΑΛΔΟ μασ αΛΛΑ μερικοι δεν θελουν να το καταλαβουν...

Ποιοι ειναι αυτοί απο Πολυτεχνείο κ τι σχολή έχουν τελειώσει? 

Μήπως λέω μήπως στο ΤΕΕ είναι γραμμένοι γιατί πχ οι ηλεκτρολόγοι μπορούν να κάνουν κ μελέτες, μήπως λέω τα δικαιώματα που χουν στο ΤΕΕ δεν έχουν καμία σχέση με πληροφορική?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, bilya είπε

Ποιοι ειναι αυτοί απο Πολυτεχνείο κ τι σχολή έχουν τελειώσει? 

Μήπως λέω μήπως στο ΤΕΕ είναι γραμμένοι γιατί πχ οι ηλεκτρολόγοι μπορούν να κάνουν κ μελέτες, μήπως λέω τα δικαιώματα που χουν στο ΤΕΕ δεν έχουν καμία σχέση με πληροφορική?

ηλεκτρολογοι μηχανικοι που μπορει να εχουν επιλεξει κλαδο πληροφορικη αλλα παρολα αυτα ασφαληζοντε στο τσμεδε και γραφοντε στο τεε

απλα θυμαμε οτι το τεε ειχε πει ελαχιστο μισθο για αυτους και ξεκινουσαν απο εκει .... ενω ολοι οι υπολοιποι ξεκινουσαμε απο αλλη βαση 

Δημοσ.
24 minutes ago, kostakis81 said:

καταρχην κυριε πρεπει να μαθετε να μιλαε κοσμια χωρισ βρισιες σαν κυριος .

Spoiler

image.png.9f554932a313ea122096c67546f811f0.png

29 minutes ago, kostakis81 said:

2 αυτα πεσ τα στον δσα τραβα πες στον βερβεσο οτι εισαι ο ποιο  καλοσ δικηγορος ΑΛΛΑ δεν εχεισ πτυχιο νομικης να δουμε την αποψη που θα εχει .....

Δεν με ενδιαφέρει τι άποψη θα έχει, δεν είμαι νομικός. Τράβα ρώτα έναν νομικό.

30 minutes ago, kostakis81 said:

3 σιγα τα λεφτα (κερατιατικα ) να δινεις 30 ευρο το χρονο και αν η αναλογα τα κερδη σου που σου επιστρεφοντε σαν μερισμα (ο δσα δινει μερισμα καθε χρονο σε ολους εχουν δεν εχουν δουλεψει σαν δικηγοροι )

Και γιατί ρε φίλε να δίνω εγώ λεφτά σε κάποιον που δεν έχει δουλέψει σαν μηχανικός πληροφορικής;

32 minutes ago, kostakis81 said:

αξιοκρατεια εχει ο κλαδος αλλα δεν βλεπω το ιδιο παθος και τσαμπουκα για τουσ υπολοιπους κλαδους εκει μοκο κανεις ετσι ????

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι κλάδοι.

32 minutes ago, kostakis81 said:

εσυ πτυχιο εχεισ η εισαι αυτοδιδακτος ?

Η/Μ με Master στο Mechatronics. Εαν εννοείς για τον προγραμματισμό, το 99% τα έχω μάθει μόνος μου (δεν υπάρχει και άλλος τρόπος).

34 minutes ago, kostakis81 said:

δες τεε για μηχνικους πολυτεχνιου λεει ελαχιστο μισθο 1000 αλλο μεγιστο δεν λεει παιρνβεισ οσα θες 

Ξανά, δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι κλάδοι. 

29 minutes ago, kostakis81 said:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μονο οι προγραμματιστες αλλα χιλιες 2 αλλεσ ειδηκοτητες 

30 minutes ago, bilya said:

Πως θα τις καθορίσεις; Για πες;;;; Ο δίκτυάς είναι πληροφορικάριος; Ο CMS dev? Αυτός που κάνει φορματ σε ένα pc? Αυτός που στήνει το security? Ο DevOps? 

Στο ξανα είπα πιο πάνω και το αγνόησες γιατί προφανώς δεν σε συμφέρει. Μια χαρά ζητάνε πιστοποιήσεις για διαγωνισμούς. Απλά όχι τα πτυχία των πανεπιστημίων.   

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως και οι 2 παρακάτω σύλλογοι έχουν προσπαθήσει επανειλλημένα να δημιουργήσουν "Επιμελητήριο Πληροφορικής"

HOME (epy.gr)

ΕΠΕ- Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (epe.org.gr)

Δεν έχει γίνει τίποτα από όσα γνωρίζω και τελικά μάλλον δεν προκύπτει και τέτοια ανάγκη από την αγορά ή τους επαγγελματίες.

Και εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κάποιο νόημα σε κάτι τέτοιο (ανοικτός να ακούσω άλλου είδους επιχειρήματα).

Δεν ξέρω πώς προκύπτει ότι οι μισθοί έχουν συμπιεστεί προς τα κάτω (έχω την αίσθηση για το αντίθετο), η ανεργία δεν προβλέπεται άμεσα να χτυπήσει τον κλάδο (μάλλον το ανάποδο) και γενικά και χωρίς επιμελητήριο μια χαρά τα πάει ο ευρύτερος κλάδος (προγραμματιστές, sysadmin/netadmin, cyber κλπ).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, filip123go είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Και γιατί ρε φίλε να δίνω εγώ λεφτά σε κάποιον που δεν έχει δουλέψει σαν μηχανικός πληροφορικής;

Η/Μ με Master στο Mechatronics. Εαν εννοείς για τον προγραμματισμό, το 99% τα έχω μάθει μόνος μου (δεν υπάρχει και άλλος τρόπος).

ωραια λοιπον αφου δεν σασ ενδειαφερει τι κανουν οι αλλοι κλαδοι και ειστε ενασ παρτακιας κατα δηλωση σας δεν εχουμε να συζητησουμε κατι αλλο 

επιδη ομωσ υπαρχει κοσμοσ που τον ενδειαφερει ο κλαδος τησ επιστημης που σπουδασε και θελει την εκπροσωπηση του σε ανωτερο επιπεδο ειμαστε εδω και συζηταμε ...

αν ηταν ολοι σαν και εσασ για την παρτη τουσ δεν θα υπηρχε προοδος στον πλανητη τουτο 

17 λεπτά πριν, filip123go είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

το να μιλα καποιοσ ευγενικα ειναι θεμα αστiκης παιδιας ... αν δεν το καταλαβαινετε i rest my case 

Επεξ/σία από kostakis81
Δημοσ.
1 minute ago, kostakis81 said:

ωραια λοιπον αφου δεν σασ ενδειαφερει τι κανουν οι αλλοι κλαδοι και ειστε ενασ παρτακιας κατα δηλωση σας δεν εχουμε να συζητησουμε κατι αλλο 

επιδη ομωσ υπαρχει κοσμοσ που τον ενδειαφερει ο κλαδος τησ επιστημης που σπουδασε και θελει την εκπροσωπηση του σε ανωτερο επιπεδο ειμαστε εδω και συζηταμε ...

αν ηταν ολοι σαν και εσασ για την παρτη τουσ δεν θα υπηρχε προοδος στον πλανητη τουτο 

Εγω απο τις απαντήσεις βλέπω πως μόνο εσένα σε ενδιαφέρει.
Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι κλάδοι === Δεν με ενδιαφέρει ο κλάδος μου και είμαι παρτακιας. Φοβερή επαγωγική σκέψη.
Και πάλι δεν απαντάς όμως σε αυτά που σε έχω ρωτήσει πιο πάνω. Δεν αντιπαραβάλλεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα. Απλά μιλάς γενικά και αόριστα. 

Επίσης, τι εννοείς "εκπροσωπηση σε ανωτερο επιπεδο" ;;; Να εκπροσωπήσεις τον εαυτό σου σε ανώτερο επίπεδο και όχι τους άλλους. Ασε οι άλλοι να κάνουν ότι θέλουν. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

Πάντως και οι 2 παρακάτω σύλλογοι έχουν προσπαθήσει επανειλλημένα να δημιουργήσουν "Επιμελητήριο Πληροφορικής"

HOME (epy.gr)

ΕΠΕ- Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (epe.org.gr)

Δεν έχει γίνει τίποτα από όσα γνωρίζω και τελικά μάλλον δεν προκύπτει και τέτοια ανάγκη από την αγορά ή τους επαγγελματίες.

Και εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κάποιο νόημα σε κάτι τέτοιο (ανοικτός να ακούσω άλλου είδους επιχειρήματα).

Δεν ξέρω πώς προκύπτει ότι οι μισθοί έχουν συμπιεστεί προς τα κάτω (έχω την αίσθηση για το αντίθετο), η ανεργία δεν προβλέπεται άμεσα να χτυπήσει τον κλάδο (μάλλον το ανάποδο) και γενικά και χωρίς επιμελητήριο μια χαρά τα πάει ο ευρύτερος κλάδος (προγραμματιστές, sysadmin/netadmin, cyber κλπ).

τους γνωριζω αλλα δυστιχος δεν το εχουν καταφερει ακομα .. και με τετοια μυαλα οπωσ του κυριου ποιο πανω που κοιτα μνο την παρτη του δεν το βλεπω συντομα ... btw o ιδιος κλαδος ειναι 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Εγω απο τις απαντήσεις βλέπω πως μόνο εσένα σε ενδιαφέρει.
Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι κλάδοι === Δεν με ενδιαφέρει ο κλάδος μου και είμαι παρτακιας. Φοβερή επαγωγική σκέψη.
Και πάλι δεν απαντάς όμως σε αυτά που σε έχω ρωτήσει πιο πάνω. Δεν αντιπαραβάλλεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα. Απλά μιλάς γενικά και αόριστα. 

Επίσης, τι εννοείς "εκπροσωπηση σε ανωτερο επιπεδο" ;;; Να εκπροσωπήσεις τον εαυτό σου σε ανώτερο επίπεδο και όχι τους άλλους. Ασε οι άλλοι να κάνουν ότι θέλουν. 

οταν λετε οτι δεν σας ενδειαφερει τι κανουν οι αλλοι κλαδοι τι ενοειτε ακριβος αφου αυτα που γραφω αφορουν τον κλαδο τον δικο σας τον δικο μας ... 

τι ακρριβος με ρωτησατε και δεν απαντησα πιο πανω ? 

τι πιο σοβαρο επιχειρημα να αντιπαραθεσω περαν του οτι ολοι οι υπολοιποι κλαδοι στην ελλαδα εχψουν κανει τα κουμαντα τουσ και εμεισ σθεναρα κιολας δεν θελουμε ...

οταν λεω εκπροσωπιση σε ανωτερο επιπεδο ενοω (οχι προσωπικα ) το να εχουν λογο οι συλογοι πληροφορικης και να πιεζουν καταστασεισ πολιτικες σε θεματα που τους αφορουν ... παραδειγμα πχ ειναι οτι οι συλογοι ελαμψαν δια τησ απουσιας τους οταν μασ εφαγαν τισ θεσεισ πληροφορικης  σε γυμνασια λυκεια οι φυσικοι μαθηματικοι και αντιθετα οι δικοι τουσ συλογοι ειχαν μια ξεκαθαρη νικη απεναντη στην επιστημη μας αφου μασ καπελωσαν ... σε αυτο τι εχετε να πειτε ? την φαγαμε δηλαδη και δεν τρεχει μια ? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...