gamerMisfitz1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Apple Watch. Πρόσφατα έμαθα από διαφορετικά πρόσωπα πως ενώ δεν επιτρέπεται η αγορά smartwatch με τιμολόγιο, ωστοσο κάποιοι με αποφορολογηση (επιστροφή της διαφοράς του ποσού αργότερα), έχουν αγοράσει… έχει ακούσει κανένας τίποτα σχετικά με αυτό ?? Αν πάω με το επαγγελματικό μου ΑΦΜ, θα μαι οκ ?
Λύση M A T R I X Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Λύση Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, gamerMisfitz1 είπε Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Apple Watch. Πρόσφατα έμαθα από διαφορετικά πρόσωπα πως ενώ δεν επιτρέπεται η αγορά smartwatch με τιμολόγιο, ωστοσο κάποιοι με αποφορολογηση (επιστροφή της διαφοράς του ποσού αργότερα), έχουν αγοράσει… έχει ακούσει κανένας τίποτα σχετικά με αυτό ?? Αν πάω με το επαγγελματικό μου ΑΦΜ, θα μαι οκ ? Κανονικά και βάση νόμου ξέρω ότι δεν επιτρέπεται, αλλά κάποια καταστήματα το "επιτρέπουν" όπως και η Amazon. Δεν γνωρίζω γιατί το επιτρέπουν, αλλά φαντάζομαι ότι δεν το ελέγχουν.
CheOnWeb Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 2 hours ago, gamerMisfitz1 said: Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Apple Watch. Πρόσφατα έμαθα από διαφορετικά πρόσωπα πως ενώ δεν επιτρέπεται η αγορά smartwatch με τιμολόγιο, ωστοσο κάποιοι με αποφορολογηση (επιστροφή της διαφοράς του ποσού αργότερα), έχουν αγοράσει… έχει ακούσει κανένας τίποτα σχετικά με αυτό ?? Αν πάω με το επαγγελματικό μου ΑΦΜ, θα μαι οκ ? Απ' όσο ξέρω, τα smartwatches δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο 39α για την αγορά laptop, tablet, κινητό με απ' ευθείας απαλλαγή ΦΠΑ. Πρέπει δηλαδή να πληρώσεις τον ΦΠΑ και στην επόμενη δήλωση ΦΠΑ να σου επιστραφεί (ή να πιστωθεί αν δεν είναι χρεωστική η δήλωση). Τώρα, το αν είναι σύννομο να δηλώσεις το smartwatch ως επαγγελματικό εξοπλισμό στη δήλωση ΦΠΑ είναι κάτι που θα κληθείς να το αποδείξεις μόνο σε περίπτωση ελέγχου. 2 hours ago, M A T R I X said: Κανονικά και βάση νόμου ξέρω ότι δεν επιτρέπεται, αλλά κάποια καταστήματα το "επιτρέπουν" όπως και η Amazon. Δεν γνωρίζω γιατί το επιτρέπουν, αλλά φαντάζομαι ότι δεν το ελέγχουν. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα καταστήματος το αν θα κόψει τιμολόγιο. Είναι υποχρεωμένοι να κόψουν εφόσον ζητήσεις. Το ζήτημα της νομιμότητας είναι μεταξύ του αγοραστή και της εφορίας. 1
M A T R I X Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 17 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Δεν νομίζω ότι είναι θέμα καταστήματος το αν θα κόψει τιμολόγιο. Είναι υποχρεωμένοι να κόψουν εφόσον ζητήσεις. Το ζήτημα της νομιμότητας είναι μεταξύ του αγοραστή και της εφορίας. Για ποιο λόγο όμως είναι υποχρεωμένοι σε κάτι που δεν "επιτρέπεται"; Άρα η ευθύνη είναι καθαρά στον αγοραστή και σε πιθανό έλεγχο από την εφορία.
CheOnWeb Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, M A T R I X said: Για ποιο λόγο όμως είναι υποχρεωμένοι σε κάτι που δεν "επιτρέπεται"; Άρα η ευθύνη είναι καθαρά στον αγοραστή και σε πιθανό έλεγχο από την εφορία. Ποιο πράγμα δεν επιτρέπεται; Η αγορά από Amazon λογικά δεν υπόκειται σε ΦΠΑ ως ενδοκοινοτική συναλλαγή. Δεν έχει σχέση με το αν το προϊόν υπόκειται στο 39α. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2023 από CheOnWeb
M A T R I X Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 6 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ποιο πράγμα δεν επιτρέπεται; Η αγορά smartwatch με τιμολόγιο, αλλά να μου πεις δεν είναι δουλειά του Χ καταστήματος να κάνει οποιοδήποτε έλεγχο..
CheOnWeb Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, M A T R I X said: Η αγορά smartwatch με τιμολόγιο, αλλά να μου πεις δεν είναι δουλειά του Χ καταστήματος να κάνει οποιοδήποτε έλεγχο.. Μιλάς γενικά για τιμολόγιο ή για τιμολόγια χωρίς ΦΠΑ βάση 39α; Στην πρώτη περίπτωση φυσικά και δεν πέφτει λόγος στο κατάστημα, είναι υποχρεωμένοι να κόψουν. Είναι στην ευχέρεια του αγοραστή αν θεωρεί ότι είναι εργαλείο της δουλειάς του και φυσικά στον εφοριακό, σε περίπτωση ελέγχου, το αν θα το δεχθεί. Προσωπικά πιστεύω ότι θα το απορρίψει, θα το βγάλει απ'τα έξοδα της επιχείρησης, θα βάλει τον αγοραστή να πληρώσει το ανάλογο ΦΠΑ και πιθανόν και κάποιο πρόστιμο. Στη δεύτερη φυσικά και απαγορεύεται καθώς τα smartwaches δεν περιλαμβάνονται στο 39α. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2023 από CheOnWeb Προσθήκη κρίσιμου "δεν" 😃
gkat2829 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Μπορείς να το αγοράσεις μέσω του AMAZON (Γερμανικού, Ισπανικού, Ιταλικού και Γαλλικού) χωρίς ΦΠΑ φυσικά με εταιρικό λογαριασμό. Ρωτά τον λογιστή σου αν έχεις εταιρία για του τι πρέπει να ενεργοποιήσεις για τις ενδοκοινοτικές αγορές. Επίσης έχεις κανονικά 2 χρόνια εγγύηση. Εδώ φυσικά στην ψαροκωσταινα άντε να βρεις άκρη αν σου χαλάσει στον Δεύτερο χρόνο. Φυσικά ότι και να αγοράσεις από τα ευρωπαϊκά AMAZON αν έχεις ανοίξει εταιρικό λογαριασμό τα παίρνεις με αποφορολογηση. Αγόρασα πρόσφατα καρέκλα για το γραφείο μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα