Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει καταλάβει κανεις γιατι υπάρχουν οι Smart μπαταρίες / φορτιστές? 

• Με smart μπαταρία κ κανονικό φορτιστή, μπορώ να σταματάω τη φόρτιση της μπαταρίας στη μέση?
  • Με smart φορτιστή και κανονική μπαταρία, μπορώ να σταματάω τη φόρτιση της μπαταρίας στη μέση?
  • Η smart μπαταρία, πρέπει να έχει smart φορτιστή?
  • O smart φορτιστής κάνει smart, μια κανονική μπαταρία?
  • Η smart μπαταρία κάνει όλες τις smart λειτουργίες σε κανονικό φορτιστή με σύνδεση στην εφαρμογή?

Δεν καταλαβαίνω το όλο σκεπτικό της Lidl και θα καταλήξω να τα πάρω όλα smart να βρω την απάντηση

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Νομίζω είναι απλά μια χαζομάρα για λόγους μάρκετινγκ και για να το πουλάνε πιο ακριβά.

Την φόρτιση μπορείς να την διακόψεις στην μέση βγάζοντας την μπαταρία από τον φορτιστή σε κάθε περίπτωση αλλά δεν ξέρω γιατί να το κάνεις αυτό.

Εγώ ήθελα να πάρω τις απλές μπαταρίες για λόγους κόστους αλλά και για να μην δικαιώσω το μαρκετίστικό τους κόλπο αλλά κάπου είδα πάνω στις συσκευασίες των smart ότι μπορούν να παρέχουν περισσότερο ρεύμα κατά την λειτουργία στο εργαλείο. Αλήθεια ή ψέμα δεν ξέρω, δεν το συνόδευαν από τιμές αλλά τελικά "αναγκάστηκα" και πήρα τις σμαρτ για αυτόν τον λόγο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 8-9 εργαλεία (για ηλεκτρικά μιλάω) και πάντα είμαι στη φάση "ρεύμα" (aka καλώδιο). Για δικούς μου παλιομοδίτικους λόγους που δεν θέλω να ξανά αναλύσω

Πρόσφατα πήρα το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας γιατί ήταν σε καλή τιμή, σίγουρα είναι πιο καλά ζυγισμένο για δουλειά με το ένα χέρι και, ασχέτως πεποιθήσεων και χώρου μαστορικών, ένα μπαταρίας μπορεί να βρει χρήση (με "κυνηγάει" πολλές φορές και το σόϊ για καμιά "μαστοριά" εδώ ή εκεί) 

Για την ώρα δεν έχω πάρει την μπαταρία/φορτιστή του αλλά έχω καταλήξει ότι θα απέχω από τις smart και θα μείνω στις απλές. Δεν με έχουν ψήσει και έχω ακούσει και διάφορα κολλήματα που μπορεί να φάει η μπαταρία ή ο φορτιστής. Και να πρέπει να κάνω το Χ μέσω του app και αν δεν δουλέψει το Ψ

Μια τρύπα στον τοίχο θέλω να κάνω ρε π...στη μου ή να βιδώσω καμιά 25ριά βίδες σε αυτό το παλιοκασόνι που έφτιαξα με...παλέτες :P Δεν θέλω κι εκεί να πρέπει να δουλέψω με το app και το κινητό στο χέρι.

Σημ. Πιστεύω ότι δεν είναι μακριά η στιγμή (αν δεν έχει γίνει ακόμα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι) που στα σχετικά νήματα θα αρχίσει ο καθένας να ανεβάζει γραφήματα με τους κύκλους φόρτισης των μπαταριών του, την κατάσταση υγείας τους, κλπ. Όπως γίνονταν παλιότερα στους σκληρούς δίσκους (εκεί ίσως είχε νόημα) και πιο πρόσφατα στο νήμα με τους ηλιακούς ;)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Νομίζω είναι απλά μια χαζομάρα για λόγους μάρκετινγκ και για να το πουλάνε πιο ακριβά.

Την φόρτιση μπορείς να την διακόψεις στην μέση βγάζοντας την μπαταρία από τον φορτιστή σε κάθε περίπτωση αλλά δεν ξέρω γιατί να το κάνεις αυτό.

Εγώ ήθελα να πάρω τις απλές μπαταρίες για λόγους κόστους αλλά και για να μην δικαιώσω το μαρκετίστικό τους κόλπο αλλά κάπου είδα πάνω στις συσκευασίες των smart ότι μπορούν να παρέχουν περισσότερο ρεύμα κατά την λειτουργία στο εργαλείο. Αλήθεια ή ψέμα δεν ξέρω, δεν το συνόδευαν από τιμές αλλά τελικά "αναγκάστηκα" και πήρα τις σμαρτ για αυτόν τον λόγο

Εγω απλά θα ήθελα να πατάω ένα βρωμόκουμπο και να την βάζεις σε mode για αποθήκευση!!! Να φορτίζει στη μέση δηλαδή ΑΥΤΟΜΑΤΑ!!!

Και έχω φάει ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ κ δεν έχω πάρει μια απάντηση πως γίνεται!!! 

*Για να σου απαντήσω στην απορία σου, έχουν καποιες συσκευές που δουλεύουν μόνο με μπαταρίες Smart. Πχ πριόνι 40V. Αυτό γίνεται απλά επειδή έχει μεγάλες απαιτήσεις το πριόνι, να μην ζορίζει την μπαταρία. 

56 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Έχω 8-9 εργαλεία (για ηλεκτρικά μιλάω) και πάντα είμαι στη φάση "ρεύμα" (aka καλώδιο). Για δικούς μου παλιομοδίτικους λόγους που δεν θέλω να ξανά αναλύσω

Πρόσφατα πήρα το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας γιατί ήταν σε καλή τιμή, σίγουρα είναι πιο καλά ζυγισμένο για δουλειά με το ένα χέρι και, ασχέτως πεποιθήσεων και χώρου μαστορικών, ένα μπαταρίας μπορεί να βρει χρήση (με "κυνηγάει" πολλές φορές και το σόϊ για καμιά "μαστοριά" εδώ ή εκεί) 

Για την ώρα δεν έχω πάρει την μπαταρία/φορτιστή του αλλά έχω καταλήξει ότι θα απέχω από τις smart και θα μείνω στις απλές. Δεν με έχουν ψήσει και έχω ακούσει και διάφορα κολλήματα που μπορεί να φάει η μπαταρία ή ο φορτιστής. Και να πρέπει να κάνω το Χ μέσω του app και αν δεν δουλέψει το Ψ

Μια τρύπα στον τοίχο θέλω να κάνω ρε π...στη μου ή να βιδώσω καμιά 25ριά βίδες σε αυτό το παλιοκασόνι που έφτιαξα με...παλέτες :P Δεν θέλω κι εκεί να πρέπει να δουλέψω με το app και το κινητό στο χέρι.

Σημ. Πιστεύω ότι δεν είναι μακριά η στιγμή (αν δεν έχει γίνει ακόμα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι) που στα σχετικά νήματα θα αρχίσει ο καθένας να ανεβάζει γραφήματα με τους κύκλους φόρτισης των μπαταριών του, την κατάσταση υγείας τους, κλπ. Όπως γίνονταν παλιότερα στους σκληρούς δίσκους (εκεί ίσως είχε νόημα) και πιο πρόσφατα στο νήμα με τους ηλιακούς ;)

Ακριβώς τα ίδια με σένα κ εγω. Έχω τα πάντα ρευματος. 1 βρωμοτρύπα το χρόνο θέλω να κάνω χωρίς να τραβάω καλώδια και τελικά έχω φάει 300 ώρες για την μπαταρία και τον φορτιστή για να παίζω μαζί τους για να κάνω τη 1 βρωμοτρύπα!

'Ενα έλεος! Ένα συγκριτικό πίνακα, γιατί να πάρω Smart Μπαταρία και γιατί Smart φορτιστή! Κατι απλό!!!!

*Πήγαινε στο νήμα με τα κλιματιστικά. Και εκεί ανεβάζουμε γραφήματα! Και στο νήμα της ΔΕΗ 😛

** Θα μπορούσα να πάρω με 19.99€ μπαταρία κ φορτιστή και έχω φτάσει στο σημείο να είμαι στα 65€ για εκείνη τη μια τρύπα να είναι όλα Smart ΜΠΑΣ κ έχουν κάτι παραπάνω! Τωρα που το γράφω κ το διαβάζω ακούγεται ιδιαίτερα γελοίο... 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

*Πήγαινε στο νήμα με τα κλιματιστικά. Και εκεί ανεβάζουμε γραφήματα! Και στο νήμα της ΔΕΗ 😛

:D

Δημοσ.

Ο ακριβότερος φορτιστής μπαταριών της σειράς 20V (που νομίζω είναι και smart) έχει ρύθμιση να φορτίζει τις μπαταρίες για αποθήκευση και τις φορτίζει στο 60% νομίζω. Αυτό γίνεται επιλέγοντας την λειτουργεία με ένα κουμπί. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τις όποιες smart λειτουργίες .

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Catalyst είπε

Ο ακριβότερος φορτιστής μπαταριών της σειράς 20V (που νομίζω είναι και smart) έχει ρύθμιση να φορτίζει τις μπαταρίες για αποθήκευση και τις φορτίζει στο 60% νομίζω. Αυτό γίνεται επιλέγοντας την λειτουργεία με ένα κουμπί. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τις όποιες smart λειτουργίες .

Το κάνει και στις μη smart μπαταρίες?!!! 

Οι smart μπαταρίες μήπως με ρύθμιση μέσω του app το κάνουν και με τον κανονικό φορτιστή?! 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Το κάνει και στις μη smart μπαταρίες?!!! 

ναι

3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Οι smart μπαταρίες μήπως με ρύθμιση μέσω του app το κάνουν και με τον κανονικό φορτιστή?! 

οχι

Η μονη διαφορα που εχω δει στις smart απο τις μη smart ειναι οτι ειναι ελαφρυτερες, χαλανε πολυ πιο ευκολα, και εχουν και αυτες τις μπουρδες της εφαρμογης που καθε φορα που ανοιγω το smartlife για να ταισω τις γατες, βρισκει καμια 10αρια μπαταριες.

Δημοσ.

Ο smart φορτιστής κάνει τίποτα λειτουργίες balancing αυτόματα ή αυτά τα κάνει η μπαταρία αυτόματα ? 

Αν δεν θέλω να ρυθμίσω καμία ταχύτητα φόρτισης ή profile φόρτισης στον φορτιστή κλπ κ παράλληλα δεν με απασχολεί και η ταχύτητα φόρτισης, προσφέρει κάτι άλλο στην smart μπαταρία? 

Δημοσ.

O φορτιστής που ανέφερα είναι αυτός:

parkside-20v-ladegeraet-12-a-plgs-2012-a1-de-eu-fuer-geraete-der-parkside-x-20v-familie.jpg.5794356b42e4600e014a012217cbc1db.jpg

Έχει μέσω τον δύο διάφανων κουμπιών πάνω από το αυτοκόλλητο Χ20VTEAM, την επιλογή για αργή ή γρήγορη φόρτιση και λειτουργία αποθήκευσης. Κάνει για όλες τις 20V μπαταρίες της Parkside. Αν θες χρησιμοποιείς και τις όποιες smart λειτουργίες αν έχεις αντίστοιχη smart μπαταρία.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Catalyst είπε

O φορτιστής που ανέφερα είναι αυτός:

parkside-20v-ladegeraet-12-a-plgs-2012-a1-de-eu-fuer-geraete-der-parkside-x-20v-familie.jpg.5794356b42e4600e014a012217cbc1db.jpg

Έχει μέσω τον δύο διάφανων κουμπιών πάνω από το αυτοκόλλητο Χ20VTEAM, την επιλογή για αργή ή γρήγορη φόρτιση και λειτουργία αποθήκευσης. Κάνει για όλες τις 20V μπαταρίες της Parkside. Αν θες χρησιμοποιείς και τις όποιες smart λειτουργίες αν έχεις αντίστοιχη smart μπαταρία.

Αυτόν θέλω να πάρω, αλλά τον βγάζει μια στο τόσο.

Αν υποθέσουμε ότι ΔΕΝ μας απασχολούν οι ταχύτητες φόρτισης κλπ, κάνει auto balancing cells κλπ? Κάνει κάτι περισσότερο αυτόματα, απο τον απλό φθηνό που δεν ειναι Smart?

Δημοσ.
4 hours ago, sphinxgr said:

Αυτόν θέλω να πάρω, αλλά τον βγάζει μια στο τόσο.

Αν υποθέσουμε ότι ΔΕΝ μας απασχολούν οι ταχύτητες φόρτισης κλπ, κάνει auto balancing cells κλπ? Κάνει κάτι περισσότερο αυτόματα, απο τον απλό φθηνό που δεν ειναι Smart?

balancing δεν μπορεί να κάνει (μόνο 2πιν) , αυτό είναι κάτι που το μπορεί να το κάνει  το κύκλωμα στην  μπαταριά 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έκανα ένα μεγάλο λάθος και τώρα ψάχνω να το μαζέψω.

Πριν από κανένα 2 μηνός βρήκα τον φυσιτηρα φύλλων στα lidl με 20 ευρώ περίπου, δεν κατάλαβα τι έβλεπα και δεν τον αγόρασα, από την επόμενη μέρα τον ψάχνω οπότε θυμάμαι σε αγγελίες και κοιτάω για κάτι τέτοιο φυσιτηρες μπαταρίας κάτω από 100 ευρώ για το σπίτι, έχω μεγάλο περιμετρικό και δεν με βολεύει το ρεύμα.

Έχει κάποιος να μου πουλήσει έναν του Λίντλ ή να μου προτείνει κάτι τέτοιο? Είδα στο λεροι φυσητήρα με 30-35 + μπαταρία + φορτιστή θα πάει κανένα 70αρι - 80αρι, τι να κάνω? Οι επώνυμοι black and Decker, DeWalt βγαίνουν γύρο στα 100 χωρίς μπαταρία.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, StringKIller-gr είπε

Καλησπέρα σε όλους, έκανα ένα μεγάλο λάθος και τώρα ψάχνω να το μαζέψω.

Πριν από κανένα 2 μηνός βρήκα τον φυσιτηρα φύλλων στα lidl με 20 ευρώ περίπου, δεν κατάλαβα τι έβλεπα και δεν τον αγόρασα, από την επόμενη μέρα τον ψάχνω οπότε θυμάμαι σε αγγελίες και κοιτάω για κάτι τέτοιο φυσιτηρες μπαταρίας κάτω από 100 ευρώ για το σπίτι, έχω μεγάλο περιμετρικό και δεν με βολεύει το ρεύμα.

Έχει κάποιος να μου πουλήσει έναν του Λίντλ ή να μου προτείνει κάτι τέτοιο? Είδα στο λεροι φυσητήρα με 30-35 + μπαταρία + φορτιστή θα πάει κανένα 70αρι - 80αρι, τι να κάνω? Οι επώνυμοι black and Decker, DeWalt βγαίνουν γύρο στα 100 χωρίς μπαταρία.

Τώρα που αρχίζει το φθινόπωρο λογικά θα το ξαναβγάλει το lidl, οπότε παρακολουθείς τα φυλλάδια και πας και το τσιμπάς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...