Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2025)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Vagosman,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, imr είπε

Έχουν ανακοινώσει κάτι για Physical? 

image.png.23603002e3b9bb867d3449925e2eaeb5.png

6 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Και xbox store σε win/xbox ....

Ειναι κανονικά διαθέσιμο σε Windows Store.

image.png.3560e2380ed9acb9fec0e8b426c88e83.png

• Like 1
  • Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Εντάξει παιδιά, το τσίμπησα από Ιαπωνία για 13 ευρώ και κάτι ψιλά. 

Έπαιξα κανένα μισάωρο ως τώρα, υπάρχει το game τελικά, δεν είναι ηθοποιός.

• Haha 5
Δημοσ.

Οκ... Τώρα που βγήκε αυτό το περιβόητο Silksong που συζητάτε για τόσα χρόνια, να πάω να αγοράσω εγώ το πρώτο το Hollow Knight που δεν το ξέρω και δεν το έχω παίξει 😁

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, yazidis είπε

Οκ... Τώρα που βγήκε αυτό το περιβόητο Silksong που συζητάτε για τόσα χρόνια, να πάω να αγοράσω εγώ το πρώτο το Hollow Knight που δεν το ξέρω και δεν το έχω παίξει 😁

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις παίξει το πρώτο, ωστόσο προτείνεται για το γεγονός ότι πρόκειται για παιχνιδαρα έτσι και αλλιώς και ταυτόχρονα θα μπεις στον κόσμο του για να ασχοληθείς με το 2. 

• Like 1
Δημοσ.

Μέσα στην χαρά και το χαμόγελο το έπαιξα και εγώ ένα διώρο. Σποιλερ δεν κάνω πουθενα, απλά να πω πως πηγα στα πρώτα μέρη που εδειχναν και στο demo. Πανέμορφο,  περισσότερη λεπτομέρεια στους χώρους απο το HK, υπέροχοι ήχοι σε καθε βημα, υπεροχοι αντίπαλοι και bosses.

Εν το μεταξύ ήδη απο την αρχή ξεκινάει το lore και φαίνεται να ειναι όσο βαθυ όσο το HK (με όλα του τα DLC) και πανηγύριζα χαχα. Δεν ξέρω πως το κατάλαβε ο mossbug στο βίντεο του με υποθέσεις, ισως να εχουν άκρες με την team cherry, αλλά φαίνεται να έχει δίκαιο, θα δούμε.

Για τους νέους παίκτες, θα πρότεινα σιγουρα σε όλους να παίξουν το HK πριν παίξουν το Silksong. Εδώ ήδη απο την αρχή, βλέπουμε μια δυσκολία που δεν υπήρχε για πολλά maps και bosses στο HK, δεν αναφέρω τι, αλλά μολις το καταλαβα είπα "Απο τώρα😅;..." 🤣

Επίσης θέλει λίγη συνήθεια ο τρόπος που βαράς κάτω, γιατί πλέον δεν βαράει κατακόρυφα αλλά μονο διαγώνια. Τσάμπα τόσα χρόνια προπόνησης στο HK!! Υπέροχο platforming έκαναν στο να σκαρφαλώνεις επάνω βαρόντας πραγματάκια οπως έδειχνε και στο τραιλερ. Πέθανα μερικες φορες σε κατι σπηλιές. 🤣

Τέλος, μεχρι στιγμής είναι οπως το περίμενα και πολυ πιο όμορφο. Γνώριμο μεν, αλλα με πολλές νέες λειτουργίες και περισσότερη δυσκολία που λογικα συνηθίζεται και είναι καλοδεχούμενη.

LFG!

(μια άλλη δυσκολία ειναι να αποφύγουμε τα subreddits και youtubers με τα σποιλερσ 🤣)

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ μετά από ένα δίωρο μπορώ να πω πως θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές!

Ηδη από την πρώτη ώρα τα μυστικά και τα sub quests δίνουν και παίρνουν. Σε βάζει στο κλίμα του από την πρώτη στιγμή και επανήλθε μια ανατριχίλα που είχα όταν έπαιζα το πρώτο και ανακάλυπτα τον κόσμο του.

Η ποικιλία σε πανίδα και χλωρίδα ακολουθεί τα χνάρια του original.

Τα mechanics του χρειάζονται λίγη συνήθεια για όσους έχουν λιώσει το HK, ειδικά το διαγώνιο lunge προς τα κάτω αντί για κατακόρυφο όπως προαναφέρθηκε, αλλά από τα πρώτα bosses σε αναγκάζει να το κάνεις master γιατί είναι η πιο safe κίνηση για να τα σκοτώσεις.

Καλό λιώσιμο σε όλους και φαίνεται πως η αναμονή μας ανταμείφθηκε!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βγαλανε και ποκεμον bundle? τωρα το πηρε το ματι μου στο ιταλικο αμαζον 509 ευρω

Επεξ/σία από Metaksas
Δημοσ.
5 hours ago, Metaksas said:

βγαλανε και ποκεμον bundle? τωρα το πηρε το ματι μου στο ιταλικο αμαζον 509 ευρω

Στις 16 Οκτωβρίου κυκλοφορεί, μαζί με το Pokémon ZA.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά πρέπει να είμαι από τους λίγους που δεν ενθουσιάζομαι με το hollow knight... Πολύ σκοτεινό και κάμποσο αηδιαστικό με τα ζωύφια κλπ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο ντόρος!;!; Οκ, ΔΕΝ το έχω παίξει αλλά metroidvania δεν είναι; Γιατί αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα; Και βλέποντας το trailer βλέπω αυτό που με κουράζει σε ένα παιχνίδι. Ότι δηλαδή σου φτιάχνουν πίστες για να κάνεις κουφά ακροβατικά λες και είναι super meat boy / celeste κλπ. Έτσι δεν είναι; Ή μήπως κάνω λάθος; Πχ το Metroid dread ή το Prince of Persia lost crown θεωρώ ότι γενικότερα είναι κλάσης ανώτερα παιχνίδια σε σχέση με αυτά τα 2 (Hollow Knight 1+2)!

Επεξ/σία από nkarafo
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ.
6 minutes ago, nkarafo said:

Τελικά πρέπει να είμαι από τους λίγους που δεν ενθουσιάζομαι με το hollow knight... Πολύ σκοτεινό και κάμποσο αηδιαστικό με τα ζωύφια κλπ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο ντόρος!;!; Οκ, ΔΕΝ το έχω παίξει αλλά metroidvania δεν είναι; Γιατί αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με άλλα; Και βλέποντας το trailer βλέπω αυτό που με κουράζει σε ένα παιχνίδι. Ότι δηλαδή σου φτιάχνουν πίστες για να κάνεις κουφά ακροβατικά λες και είναι super meat boy / celeste κλπ. Έτσι δεν είναι; Ή μήπως κάνω λάθος; Πχ το Metroid dread ή το Prince of Persia lost crown θεωρώ ότι γενικότερα είναι κλάσης ανώτερα παιχνίδια σε σχέση με αυτά τα 2 (Hollow Knight 1+2)!

Αντικειμενικά δεν μπορείς να θεωρείς κάτι, χωρίς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη για όλες τις επιλογές που συγκρίνεις.

Να έχεις παίξει δηλαδή ένα παιχνίδι του genre και να το συγκρίνεις με ένα δεύτερο το οποίο έχεις δει σε βίντεο επειδή σε αηδιάζουν τα ζωύφια είναι άτοπο.

Το πρώτο Hollow Knight, το οποίο ομολογουμένως κι εγώ όταν πρωτοβγήκε απορούσα για το χαμό που γινόταν και δεν με έπειθε, είναι ένα παιχνίδι το οποίο εκτός από φοβερή ατμόσφαιρα και ενδιαφέρον lore, έχει άρτια δομή και προσφέρει δεκάδες ώρες διασκέδασης και εξερεύνησης. Έχει αυτό το εθιστικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το genre των metroidvania σε υπερθετικό βαθμό. Μπορείς απλά να περιηγήσε στους χάρτες του χωρίς να κάνεις ουσιαστικό progress, αλλά και πάλι να μην μπορείς να το αφήσεις γιατί συνεχώς ανακαλύπτεις νέα πράγματα.

Σε σχέση με τα δύο που ανέφερες, είναι πολύ καλύτερο τεχνικά από το PoP, το οποίο ήταν πολύ fun to play, αλλά είχε και έχει μέχρι και σήμερα game breaking bugs και σε σχέση με το Dread, το οποίο προσωπικά θεωρώ από τα πιο αδύναμα της σειράς, έχει περισσότερο χαρακτήρα. Επίσης, το Dread το θεωρώ αρκετά πιο δύσκολο χειριστικά και κάποιον που δεν είναι μαθημένος σε τέτοιου είδους παιχνίδια θα τον απωθήσει. Θυμάμαι ακόμα κι εγώ κάπoια abilities τα θεωρούσα σπαζοκεφαλιές να τα εκτελέσω μέχρι να τα συνηθίσω.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με τέσσερα free DLCs, τα προσέφεραν στην τιμή των 15 ευρώ και το content που έπαιρνες σε αντάλλαγμα ξεπερνούσε τις 50-60 ώρες.

Για το νέο παιχνίδι έχοντας παίξει λιγότερο από 5 ώρες δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη, αλλά ήδη με έχει κάνει να νιώσω την ίδια οικειότητα και λαχτάρα κάθε φορά που ανοίγω την κονσόλα για να παίξω με μόλις 20 ευρώ. 

ΥΓ: Να μην ξεχάσω επίσης να εκθειάσω το απίστευτο OST του Larkin, το οποίο είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει, σε βαθμό που είχα αγοράσει τη συλλογή του.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, nkarafo είπε

Δεν είναι έτσι το παιχνίδι .Δεν χρειάζεται να κάνεις κουφά ακροβατικά τύπου meatboy-celeste που αναφέρεις.Είναι κανονικό metroidvania .Αν είσαι φαν των metroidvania ,που αφού ανέφερες metroid dread και pop lost crown ,τότε είσαι θα σου έλεγα να δώσεις μια ευκαιρία στο hollow knight.Είναι από τα καλύτερα metroidvania .

Τώρα εντυπώσεις από το silksong.Όπως το περίμενα με τις λίγες ώρες που το έπαιξα το παιχνίδι είναι ένα μεγαλύτερο hollow knight.Έχω παίξει ελάχιστα βεβαια αλλά εως τώρα δεν έχω ξετρελαθεί.Πιθανόν να φταει και η τόση προσμονή-αναμονή για το παιχνίδι αυτό.Θα παίξω εννοείται περισσότερο σήμερα για να σχηματίσω καλύτερη γνώμη.

Ααα μεγάλη διαφορά που ειπώθηκε ήδη από πάνω είναι το down slash που η hornet το κάνει διαγώνια.Αυτό χρειαζεται λίγο χρόνο να το συνηθίσεις.

• Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, Basilisc said:

Το metroid dread είναι ανώτερο παιχνίδι επειδή είδες trailer και δεν σου αρέσουν τα ζωύφια; 

Είναι προσωπική άποψη. Τα ρεαλιστικά γραφικά, εφέ, animation, κόσμος, level design, ιδιότητες του Metroid για μένα ναι είναι ανώτερα ΑΛΛΑ ξανά γράφω ότι δεν το έχω παίξει το HK. Μπορεί εάν το παίξω να αλλάξω γνώμη αλλά κρίνω με βάση την αισθητική που βγάζει το trailer. Αλλά και πάλι βρε παιδιά, υπάρχουν και άλλα παιχνίδια παρόμοια, πχ nine sols που έχουν καλύτερο σχεδιασμό σε χαρακτήρες και γραφικά. Δεν είναι δηλαδή ότι τα ρεαλιστικά γραφικά υπερτερούν για μένα. Και το Voidwrought το έχω αγοράσει αλλά δεν το έχω παίξει ακόμη που νομίζω σχεδιαστικά πάλι είναι καλύτερο. Και το Ghost Song πάλι έχω αγοράσει και επιθυμώ να ξεκινήσω κάποια στιγμή που έχει και αυτό μια ωραία ατμόσφαιρα. Δηλαδή εκτός και αν έχει πολύ βαθύ gameplay που το trailer για HK 1+2 δεν μπορεί να το δείξει και το αδικώ..

Δημοσ.

@nkarafo

Μα εσύ κρίνεις το παιχνίδι καθαρά από εικαστική σκοπιά και με βάση μερικά trailer/video.

Τι θα πει "καλύτερος σχεδιασμός"? Γιατί πχ το Nine Sons που λες υπερτερεί σχεδιαστικά? Το αναλύεις λίγο να καταλάβουμε?

Το να μη σου αρέσει κάτι οπτικά είναι κατανοητό. Δεν έχει να κάνει όμως με το αν είναι καλύτερο ή χειρότερο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...