Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch 2 (2025)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Και γώ ο καψερός νόμιζα πως οι πιο φανατικοί είναι αυτοί που τους αρμέγει η Nvidia… 😛 

Βέβαια το ένα δεν αποκλείει και το άλλο! Ασε που και πάλι στην Nvidia πάνε τα λεφτά. :) 

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, billdanos είπε

Mario Kart World: τρελό κόλλημα, πανέμορφα γραφικά. Αν και δεν τα βγάζω πέρα με τα πιτσιρίκια στους online αγώνες! Με το έξτρα σετ joy cons που πήρα παίζουν ταυτόχρονα 4 άτομα.  

Cyberpunk: πρώτη εμπειρία με το παιχνίδι στο switch μιας και δεν το είχα στο pc. Επίσης πανέμορφα γραφικά, ομαλή απόκριση στο gameplay, μου θυμίζει ΑΑΑ τίτλους που έπαιζα στο steam deck και θαύμαζα την απόδοση σαν φορητή κονσόλα. 

Mario Wonder: επίσης πανέμορφα γραφικά που με κάνουν πλέον να μην ενδιαφέρομαι και τόσο για μεταφορές σύγχρονων παιχνιδιών στο switch. 

Street fighter 6: επίσης άριστο gameplay και εντυπωσιακός ήχος όταν το συνδέω με το ηχοσύστημα. Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με το παιχνίδι και μου αρέσει που εκτός από τις vs μάχες, έχει και έναν σχεδόν ανοιχτό «κόσμο» για να εξερευνήσεις. 

Fast fusion: αφού είχα λιώσει στο PS το wipeout, δεν θα μπορούσα να μην έχω κάτι αντίστοιχο και στο switch. Επίσης εντυπωσιακός ήχος και γραφικά που σε κάνουν να ξεχνάς πως έχεις μια φορητή κονσόλα. 

Zelda Tears of the Kingdom: αρκετά δύσκολο για την υπομονή μου και τις ώρες που μπορώ να διαθέσω για ένα παιχνίδι. Είμαι ακόμη στην αρχή, χρειάζομαι δουλειά και μελέτη… 

Και αντίστοιχα όλους τους emulators από τη Nintendo με τις παλιές κονσόλες καθώς και το Tetris 99 για μια πιο σύγχρονη version. 

Αυτά για αρχή. 

Καλό λιώσιμο λοιπόν.Μιας και δεν είχες ποτε ασχοληθεί με nintendo έχεις πολύ πράγμα να λιώσεις.Δες και τα super mario odyssey,super mario 3d world,luigis mansion 3, zelda:links awakening,metroid prime,metroid dread , στο snes emulator το εκπληκτικο super metriod κτλπ.

3 ώρες πριν, SPANK είπε

Αν και δεν ημουν , ειμαι fan των Mario Kart το World ειναι αρκετά κόλλημα το έχω λιώσει μιας και ηταν μαζι με την κονσόλα , δεν ξέρω πόσο θα με κρατήσει αλλα ειναι αρκετά εθιστικό ειδικά στο single στο world tour να τα κάνεις ολα με 3 αστέρια :) 

Eγώ ήδη έχω 80 ώρες και άνω στο mario kart world που κοίταξα στο προφιλ μου.Δεν είναι και δύσκολο βέβαια ,καθώς δεν υπάρχουν και άλλα αποκλειστικά παιχνίδια να παίξεις.Από πέμπτη βέβαια θα αλλάξει αυτό όμως με το DK bananza.Μιας και αναφέρω το DK έχουμε και αυτο σήμερα :

Θα βασίζεται στο bananza λογικά (;) μιας και με αυτά που έδειξαν στο direct θύμιζε ταινια της pixar.

Τωρα στο mario kart world λιώνω κυριώς στο εθιστικό knockout tour online.

Τo open world κομμάτι πάντως,εγω προσωπικά απλώς οδηγάω σε μια περιοχή και προσπαθώ να κάνω κανα p switch που βρίσκω ή να βρω κανα ? tile.Κυριώς το έχω για να χαλαρώνω λιγο πριν παω για ύπνο.

Επεξ/σία από dekulinkgr
Δημοσ.
12 minutes ago, Saloufas said:

δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Nintendo πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τελικά ότι το πρόβλημα δεν είναι η Nintendo αλλά τα τυφλωμένα fanboys που αγοράζουν ότι σαβούρα τους πουλήσει, στα λόγια μου ήρθες. 

Είχε πει πουθενά πως θα είναι powerhouse? Τι αντίστοιχο μπορούσες να πάρεις τότε πιο δυνατό στα ίδια λεφτά?

Έχει η Nintendo 150+ εκατομμύρια τυφλωμένα fanboys? Που είχαν χαθεί πιο παλιά?

Έχουμε αποκλείσει την πιθανότητα να μην έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια με εσένα και να μην κατέχεις τη μοναδική αλήθεια? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Μια χαρά δείχνει η LCD..Και σε σκοτεινό παιχνίδι όπως το Batman.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Saloufas είπε

δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Nintendo πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τελικά ότι το πρόβλημα δεν είναι η Nintendo αλλά τα τυφλωμένα fanboys που αγοράζουν ότι σαβούρα τους πουλήσει, στα λόγια μου ήρθες. 

Τώρα πουλούσε φύκια και μεταξωτές κορδέλες και με το πρώτο switch; Αυτο δεν είναι που ρίχνει στα αυτιά στο 2; Πώς έπεσε έτσι απότομα κατηγορία μέσα σε 3 μηνύματα; 🥴🥴

Δεκάδες τα φορητά που τρέχανε παιχνίδια καρφί 120fps και όταν κυκλοφόρησε το switch το 2017. Δίκιο έχεις. Είπαμε εσύ τη μυρίζεις την ποιότητα δε χρειάζεται καν να τη δεις.

Αποκλείεται να ερθω στα λόγια σου, αντίθετα με εσένα, εγώ έχω δική μου άποψη.

Καλά που είσαι και εσύ και προστατεύεις τους αθώους από την Nintendo. 150.000.000 πωλήσεις το switch, λέμε τώρα για πολλά φανμποις που τρώνε κουτοχορτο. Καλά που υπάρχουν και οι ελίτ σαν τον Σαλουφα που ανοίγουν τα μάτια στον κοσμακη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, NickTG είπε

Είχε πει πουθενά πως θα είναι powerhouse? Τι αντίστοιχο μπορούσες να πάρεις τότε πιο δυνατό στα ίδια λεφτά?

Έχει η Nintendo 150+ εκατομμύρια τυφλωμένα fanboys? Που είχαν χαθεί πιο παλιά?

Έχουμε αποκλείσει την πιθανότητα να μην έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια με εσένα και να μην κατέχεις τη μοναδική αλήθεια? 

Είχε πει πουθενά ότι θα παίζουν οι τίτλοι με frame drops και πολλές φορές κάτω απο 20fps? για να μην το πάρει ο κόσμος? Έδωσε κομμάτια για reviews πριν βγει η κονσόλα ή το έκανε αβαβά για ευνόητους λόγους? (για το 2 μιλάω)

Τον ορισμό του τυφλωμένου fanboy που εν γνώση του αγοράζει τυφλά τον έδωσε ο φίλος πιο πίσω. Θα κάνει τα πάντα να παραμερίσει τα όποια θέματα μιας και δεν τον νοιάζει το hardware αλλά τα παιχνίδια. Κατά έναν περίεργο τρόπο τα ίδια ακούγαμε και για το πρώτο αλλά τώρα όλοι αναφέρουν πόσο καλύτερα τρέχουν τα παιχνίδια επιτέλους στο hardware του 2 ε?  

Δεν απέκλεισα τίποτα, εννοείται ο καθένας έχει τα κριτήρια του δεν κατέχω εγώ την αλήθεια και δεν είμαι ο μόνος που αναφέρει τα frame drops στο πρώτο είτε την οθόνη του δυο, άρα το να προσπαθείς να βάλεις σε πλαίσιο αυτά που γράφω ότι είναι δικές μου μόνο απόψεις δεν πιάνει, παντού γίνεται παρόμοια κουβέντα σε πολλά φόρουμ. 

13 λεπτά πριν, papp0us είπε

Τώρα πουλούσε φύκια και μεταξωτές κορδέλες και με το πρώτο switch; Αυτο δεν είναι που ρίχνει στα αυτιά στο 2; Πώς έπεσε έτσι απότομα κατηγορία μέσα σε 3 μηνύματα; 🥴🥴

Δεκάδες τα φορητά που τρέχανε παιχνίδια καρφί 120fps και όταν κυκλοφόρησε το switch το 2017. Δίκιο έχεις. Είπαμε εσύ τη μυρίζεις την ποιότητα δε χρειάζεται καν να τη δεις.

Αποκλείεται να ερθω στα λόγια σου, αντίθετα με εσένα, εγώ έχω δική μου άποψη.

Καλά που είσαι και εσύ και προστατεύεις τους αθώους από την Nintendo. 150.000.000 πωλήσεις το switch, λέμε τώρα για πολλά φανμποις που τρώνε κουτοχορτο. Καλά που υπάρχουν και οι ελίτ σαν τον Σαλουφα που ανοίγουν τα μάτια στον κοσμακη.

Έδωσες τον ορισμό του "τυφλωμένου Nintendo Fanboy" στο προηγούμενο post σου, "αγοράζω τυφλά ότι σαβούρα  μου πετάξουν εν γνώση μου", τα υπόλοιπα που γράφεις είναι απλά projections  που προσπαθείς με γενικόλογα και βάζοντας νούμερα να δείξεις ότι εγώ είμαι το πρόβλημα και όχι εσύ. 

Επεξ/σία από Saloufas
Δημοσ.

Ακούμε ότι τα παιχνίδια τρέχουν καλύτερα σε και κονσόλα με 7 χρόνια διαφορά σε σχέση με τον προκάτοχό της. Πώς τα βγάζεις όλα αυτά στη φόρα ρε συ, και δε σε κυνηγάει ακόμα η Nintendo ήθελα να'ξερα , πρέπει να θέλει φοβερό ηρωισμό να βαράς το ξίφος με το χέρι. 

Συγνώμη που σε είπα άσχετο και σε κορόιδεψα, πλέον είδα το λάθος μου, είμαι ένα φανμποι, και παρότι βλέπω την οθόνη μπροστά μου θα πιστέψω εσένα που έχεις δει φωτογραφίες με το πρόβλημα, από διάφορα reviews.

Πίσω στα σοβαρά θέματα , νομίζω ότι η ταινία DK είναι ψιλοαναμενομενη, το Bananza φαίνεται πράγματι να μας προετοιμάζει. Έτσι και αλλιώς το Mario είχε πάει παρά πολύ καλά, νομίζω θα γλυκαθηκαν. 

Μέχρι να βγει το Zelda και να είναι ένα χαλί και μισό, και να κάνουν πάλι 40 χρόνια να βγάλουν ταινία..

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Saloufas said:

Είχε πει πουθενά ότι θα παίζουν οι τίτλοι με frame drops και πολλές φορές κάτω απο 20fps? για να μην το πάρει ο κόσμος? Έδωσε κομμάτια για reviews πριν βγει η κονσόλα ή το έκανε αβαβά για ευνόητους λόγους? (για το 2 μιλάω)

Τον ορισμό του τυφλωμένου fanboy που εν γνώση του αγοράζει τυφλά τον έδωσε ο φίλος πιο πίσω. Θα κάνει τα πάντα να παραμερίσει τα όποια θέματα μιας και δεν τον νοιάζει το hardware αλλά τα παιχνίδια. Κατά έναν περίεργο τρόπο τα ίδια ακούγαμε και για το πρώτο αλλά τώρα όλοι αναφέρουν πόσο καλύτερα τρέχουν τα παιχνίδια επιτέλους στο hardware του 2 ε?  

Δεν απέκλεισα τίποτα, εννοείται ο καθένας έχει τα κριτήρια του δεν κατέχω εγώ την αλήθεια και δεν είμαι ο μόνος που αναφέρει τα frame drops στο πρώτο είτε την οθόνη του δυο, άρα το να προσπαθείς να βάλεις σε πλαίσιο αυτά που γράφω ότι είναι δικές μου μόνο απόψεις δεν πιάνει, παντού γίνεται παρόμοια κουβέντα σε πολλά φόρουμ. 

Για να πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες έπρεπε να έχει υποσχεθεί κάτι που δεν ισχύει. Το είχε κάνει? 

Τελικά τι αντίστοιχο μηχάνημα μπορούσαμε να πάρουμε αντί για το πρώτο Switch στα ίδια λεφτά που να ήταν δυνατότερο και συνολικά καλύτερο?

Γιατί να δώσει πριν βγει? Όποιος ήθελε γνώμες απλά περίμενε μια βδομάδα και το έπαιρνε μετά. Έχουμε τίποτα στοιχεία που να δείχνουν πως έπεσαν κατακόρυφα οι πωλήσεις μετά τα reviews?

Από πότε είναι τυφλωμένο fanboy αυτός που ενδιαφέρεται κυρίως για τα παιχνίδια? 

Επειδή έχουν και άλλοι αντίστοιχες απόψεις θεωρείς πως αλλάζει κάτι στο ερώτημα? 

Επεξ/σία από NickTG
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Καλά τώρα, ιστορίες για αγρίους. Έχω μια βιβλιοθήκη από 300 games στο Switch μου και -χωρίς να τα έχω δοκιμάσει όλα στο NSw2 μου- δεν έχω συναντήσει πρόβλημα σε κανένα game λόγω της ταχύτητας του panel.

Και για να μην υπάρχει βίντεο που να δείχνει το πρόβλημα in-game, προσωπικά το θεωρώ «πρόβλημα» μόνο στην σφαίρα της φαντασίας των reviewers. 

Όταν με το καλό βγουν games με 120 frames, το ξανασυζητάμε. Μέχρι τότε είναι πρόβλημα μόνο στα νούμερα.

Φίλε μου αν χρειάζεσαι βίντεο για να σου δείξουν τι σημαίνει 35ms response time στην πράξη, γνώμη μου μην το ψάχνεις άλλο, η άγνοια σε πολλές περιπτώσεις είναι ευτυχία. 

Το υψηλό response time (πάνω από 20-30ms) εκτός του ghosting και του motion blur που ίσως είναι δύσκολες έννοιες για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί σε βάθος, μπορώ να στο απλοποιήσω, καταστρέφει την ευκρίνεια και την οξύτητα της εικόνας που βλεπουμε, αν αυτή είναι κινούμενη.

Με απλά λόγια σε γρήγορη κίνηση μέσα στο παιχνίδι η ευκρίνεια που θα λαμβάνει το μάτι σου θα είναι χειρότερη από αυτή ενός χαμηλότερης ανάλυσης πάνελ (720p) που όμως διαθέτει χαμηλό response time.

Aν θέλεις να δεις την διαφορά, παίξε μια πίστα Mario Kart στο switch 2, και μετά στο OLED. Θα δεις χωρίς να είσαι ειδικός ότι το OLED θα σου φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη ανάλυση κατα κάποιο τρόπο, η εικόνα θα είναι πιο ευκρινής στα μάτια σου, στο λέω πολύ απλά για να το κατανοήσεις. (προσοχή, οχι το καρτάκι που στην ουσία παραμένει ακίνητο στην οθόνη, η πίστα και όλα τα γραφικά που περιβάλλουν το καρτ).

To "πρόβλημα" με το πολύ υψηλό response time της οθόνης του switch 2, δεν είναι στην σφαίρα της φαντασίας των reviewers όπως υποστηρίζεις. Είναι μετρήσιμο μέγεθος, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, και επηρεάζει την εικόνα αρνητικά. Είναι σαν να μετράς σε δυναμόμετρο ένα αυτοκίνητο, να δείχνει πολύ λίγα άλογα, και εσύ να λες "μια χαρά γρήγορο είναι, στην σφαίρα της φαντασίας των μηχανικών που κάνουν δυναμομετρήσεις το ότι δεν είναι γρήγορο".

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, είναι λιγάκι άτοπο να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο σε απολύτως μετρήσιμο μέγεθος. 

Στο θέμα της εικόνας, τα πάντα μετριούνται, και τα μαθηματικά είναι αλάνθαστα, μας δείχνουν με ακρίβεια πως αποδίδει ένα μέσο απεικόνισης άσχετα από την δική μας υποκειμενική άποψη.

Φυσικά μπορείς πάντα να αυθυποβάλλεσαι με σκέψεις του στυλ "μόνο στα νούμερα είναι το πρόβλημα", "οι reviewers τα φαντάζονται", " μια χαρά είναι η οθόνη", κ.τ.λ. Αν αυτό σε κάνει να παραβλέπεις το πρόβλημα του τεράστιου response time και απολαμβάνεις τα παιχνίδια σου, do it my man! Κάντο!Στο κάτω κάτω ο σκοπός μας είναι να απολαμβάνουμε το gaming, άσχετα με τι τρόπο το πετυχαίνει ο καθένας μας αυτό!

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tsol46 είπε

Φίλε μου αν χρειάζεσαι βίντεο για να σου δείξουν τι σημαίνει 35ms response time στην πράξη, γνώμη μου μην το ψάχνεις άλλο, η άγνοια σε πολλές περιπτώσεις είναι ευτυχία. 

Το υψηλό response time (πάνω από 20-30ms) εκτός του ghosting και του motion blur που ίσως είναι δύσκολες έννοιες για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί σε βάθος, μπορώ να στο απλοποιήσω, καταστρέφει την ευκρίνεια και την οξύτητα της εικόνας που βλεπουμε, αν αυτή είναι κινούμενη.

Με απλά λόγια σε γρήγορη κίνηση μέσα στο παιχνίδι η ευκρίνεια που θα λαμβάνει το μάτι σου θα είναι χειρότερη από αυτή ενός χαμηλότερης ανάλυσης πάνελ (720p) που όμως διαθέτει χαμηλό response time.

Aν θέλεις να δεις την διαφορά, παίξε μια πίστα Mario Kart στο switch 2, και μετά στο OLED. Θα δεις χωρίς να είσαι ειδικός ότι το OLED θα σου φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη ανάλυση κατα κάποιο τρόπο, η εικόνα θα είναι πιο ευκρινής στα μάτια σου, στο λέω πολύ απλά για να το κατανοήσεις. (προσοχή, οχι το καρτάκι που στην ουσία παραμένει ακίνητο στην οθόνη, η πίστα και όλα τα γραφικά που περιβάλλουν το καρτ).

To "πρόβλημα" με το πολύ υψηλό response time της οθόνης του switch 2, δεν είναι στην σφαίρα της φαντασίας των reviewers όπως υποστηρίζεις. Είναι μετρήσιμο μέγεθος, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, και επηρεάζει την εικόνα αρνητικά. Είναι σαν να μετράς σε δυναμόμετρο ένα αυτοκίνητο, να δείχνει πολύ λίγα άλογα, και εσύ να λες "μια χαρά γρήγορο είναι, στην σφαίρα της φαντασίας των μηχανικών που κάνουν δυναμομετρήσεις το ότι δεν είναι γρήγορο".

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, είναι λιγάκι άτοπο να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο σε απολύτως μετρήσιμο μέγεθος. 

Στο θέμα της εικόνας, τα πάντα μετριούνται, και τα μαθηματικά είναι αλάνθαστα, μας δείχνουν με ακρίβεια πως αποδίδει ένα μέσο απεικόνισης άσχετα από την δική μας υποκειμενική άποψη.

Φυσικά μπορείς πάντα να αυθυποβάλλεσαι με σκέψεις του στυλ "μόνο στα νούμερα είναι το πρόβλημα", "οι reviewers τα φαντάζονται", " μια χαρά είναι η οθόνη", κ.τ.λ. Αν αυτό σε κάνει να παραβλέπεις το πρόβλημα του τεράστιου response time και απολαμβάνεις τα παιχνίδια σου, do it my man! Κάντο!Στο κάτω κάτω ο σκοπός μας είναι να απολαμβάνουμε το gaming, άσχετα με τι τρόπο το πετυχαίνει ο καθένας μας αυτό!

Τι έχεις να πεις για το συγκριτικό που πόσταρε ο Billdanos που συγκρίνει το OLED με το 2 στο Batman ; Δεν βλέπω το ξέπλυμα που πόσταρες εσύ σε καμία περίπτωση.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τι έχεις να πεις για το συγκριτικό που πόσταρε ο Billdanos που συγκρίνει το OLED με το 2 στο Batman ; Δεν βλέπω το ξέπλυμα που πόσταρες εσύ σε καμία περίπτωση.

Τι να πω ακριβώς?Εντελώς στημένο (δεν μπορώ να μιλήσω για λάθος, τέτοια λάθη σε κινηματογράφηση δεν γίνονται ακόμα και ερασιτέχνης να είσαι).

Το παρακάτω είναι screenshot από το συγκεκριμένο βίντεο. Το switch 2 με μαύρο 0.5 nits, γκρι δηλαδή, έχει το ίδιο άν όχι και βαθύτερο μαύρο από τα 0 nits (0, τα pixels σβήνουν, πίσσα, άβυσσος) του OLED. Τι ακριβώς να σχολιάσω πάνω σε αυτό φίλε μου? Ανοιξε εσύ το switch 2 σου, πέτυχε ένα μαύρο καρέ, και πες μου αν αυτό που βλέπεις έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπεις στο screenshot.

image.png.b727118b54219334e1eca3428a6150bc.png

Δημοσ.

Γιατί να νοιάζει κάποιον πως φαίνεται ένα σκέτο μαύρο ; Στα παιχνίδια την ώρα που παίζεις τι διαφορά φαίνεται, αυτό ενδιαφέρει.

Στο βίντεο που πόσταρε ο Billdanos φαίνεται το καλύτερο contrast του OLED, αλλά και το LCD του Switch 2 δείχνει μια χαρά και είναι τέρμα σκοτεινό το παιχνίδι που η OLED κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...