Super Moderators billdanos Δημοσ. Τρίτη στις 01:03 μμ Super Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 01:03 μμ Η αντίληψη, τα συμπεράσματα και η σιγουριά σχετικά με τις επιδόσεις, τη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά μιας νέας κονσόλας (και γενικότερα, όχι μόνο για τις κονσόλες) από άτομα που δεν την έχουν πιάσει στα χέρια τους, συνήθως φανερώνει κάποια άλλα "θεματάκια" τα οποία μας απασχολούσαν περίπου μέχρι τα 16-17 μας... 😛 Γενικότερα πάντως, αυτό που μαθαίνω τελευταία παρατηρώντας τα θέματα στις ενότητες gaming, είναι πως όλα ξεκινούν από το απύθμενο "μίσος" μεταξύ PCάκηδων και Consolάκηδων. Και ειδικά όταν οι πρώτοι δεν μπορούν να χωνέψουν πως ενώ έχουν ξοδέψει μια περιουσία για να χτίσουν το PC των ονείρων τους, τους "τη βγαίνουν" οι δεύτεροι που τολμούν να πουν πως απολαμβάνουν το gaming σε κάτι πολύ πιο φορητό και φθηνότερο! 😎 3
Saloufas Δημοσ. Τρίτη στις 01:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:24 μμ 5 λεπτά πριν, billdanos είπε Η αντίληψη και τα συμπεράσματα σχετικά με τις επιδόσεις, τη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά μιας νέας κονσόλας (και γενικότερα, όχι μόνο για τις κονσόλες) από άτομα που δεν την έχουν πιάσει στα χέρια τους, συνήθως φανερώνει κάποια άλλα "θεματάκια" τα οποία μας απασχολούσαν περίπου μέχρι τα 16-17 μας... 😛 Μόνο που το πισωγύρισμα στην οθόνη είναι μη αμφισβητήσιμο γεγονός από τις μετρήσεις των ειδικών και από χρήστες που έχουν στην κατοχή τους και τα δύο oled+switch2, γιατί θα πρέπει να χαλάσω τα ωραία μου ευρουλάκια και να ξενερώσω όταν ήδη υπάρχουν τόσες αναφορές? το να είχα την κονσόλα στα χέρια μου και να σου έλεγα είναι μάπα η οθόνη θα άλλαζε κάτι στο πως θα με αντιμετωπίσεις σαν συνομιλητή? Δεν νομίζω, πάλι την ταμπέλα του "hatter" θα μου κολλούσατε όπως το κάνατε σε άτομα που έχουν και τις δυο κονσόλες και φωνάζουν από την αρχή για την οθόνη που είναι φόλα.
D.Luffy Δημοσ. Τρίτη στις 01:50 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:50 μμ Δηλαδή εσύ @Saloufas είχες σκοπό να αγοράσεις Switch 2 αλλά σε σταμάτησε η lcd οθόνη?
Super Moderators billdanos Δημοσ. Τρίτη στις 02:06 μμ Super Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 02:06 μμ 1 ώρα πριν, Saloufas είπε Μόνο που το πισωγύρισμα στην οθόνη είναι μη αμφισβητήσιμο γεγονός από τις μετρήσεις των ειδικών και από χρήστες που έχουν στην κατοχή τους και τα δύο oled+switch2, γιατί θα πρέπει να χαλάσω τα ωραία μου ευρουλάκια και να ξενερώσω όταν ήδη υπάρχουν τόσες αναφορές? το να είχα την κονσόλα στα χέρια μου και να σου έλεγα είναι μάπα η οθόνη θα άλλαζε κάτι στο πως θα με αντιμετωπίσεις σαν συνομιλητή? Δεν νομίζω, πάλι την ταμπέλα του "hatter" θα μου κολλούσατε όπως το κάνατε σε άτομα που έχουν και τις δυο κονσόλες και φωνάζουν από την αρχή για την οθόνη που είναι φόλα. Δεν έχει να κάνει με την "ταμπέλα" αλλά με την απόλυτη σιγουριά, το "πάθος" και την υπερβολή στα συμπεράσματα... Η OLED είναι OLED και δεν μπορεί να έχει την ίδια συμπεριφορά με μια LED. Εγώ βλέπω μια πολύ καλή οθόνη στο Switch 2 που ΔΕΝ είναι όμως OLED και άρα δεν μπορεί να είναι εντελώς μαύρη όταν δεν προβάλει περιεχόμενο. Η απόδοσή της σε όλα τα υπόλοιπα είναι πάρα πολύ καλή και δεν αντιμετώπισα (μέχρι τώρα) κανένα πρόβλημα στα παιχνίδια που παίζω (πάλι μέχρι τώρα). Ταυτόχρονα όμως, έχω συνολικά μια ευέλικτη, όμορφη και ποιοτική συσκευή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει από φορητή κονσόλα σε κονσόλα σαλονιού που θα κάνει άψογη παρέα με την 4Κ oled tv και το υπόλοιπο ηχοσύστημα. Εχω αποσπώμενα χειριστήρια με αισθητήρες κίνησης και δόνηση, που ενώ είναι μικρά μπορούν να προσφέρουν τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού σε μια παρέα ή επειδή έχω πλεον 4, να τα ενώσω στο grip τους και να έχω 2 φουλ μεγέθους χειριστήρια. Επίσης λειτουργούν πλέον και σαν ποντίκια και περιμένω νέες εφαρμογές τους στο άμεσο μέλλον. Έχω έναν πάρα πολύ καλό νέο επεξεργαστή που ακόμη δεν έδειξε όλες του τις δυνατότητες και αν κρίνω από το πόσα χρόνια κράτησε (και κρατάει) ο "ταπεινός" Tegra 1, είμαι σίγουρος πως θα παραμείνει φρέσκος για αρκετά χρόνια. Έχω μια πολύ καλή λίστα παιχνιδιών για να ασχοληθώ. Το ότι δεν έχει μια oled οθόνη και έχει μια αδύναμη μπαταρία, δεν είναι αρκετά ώστε να χαρακτηριστεί σαν μια άθλια κονσόλα και όπως φαίνεται την ίδια άποψη έχουν εκατομμύρια χρήστες. Προσωπικά, αν με έβαζες σήμερα να διαλέξω ανάμεσα σε ένα Gaming PC, ένα PS5 pro και το Switch 2, ΑΒΑΔΙΣΤΑ θα πήγαινα στο Switch 2. Δεν είναι η τέλεια κονσόλα, απλά κερδίζει στα σημεία σύμφωνα με τα προσωπικά μου γούστα. Αν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του είχα και την επιλογή για ένα Switch 2 pro με OLED και καλύτερη αυτονομία, εννοείται πως θα πήγαινα σε αυτό! 1
imr Δημοσ. Τρίτη στις 02:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:30 μμ 1 hour ago, Saloufas said: Μόνο που το πισωγύρισμα στην οθόνη είναι μη αμφισβητήσιμο γεγονός από τις μετρήσεις των ειδικών και από χρήστες που έχουν στην κατοχή τους και τα δύο oled+switch2, γιατί θα πρέπει να χαλάσω τα ωραία μου ευρουλάκια και να ξενερώσω όταν ήδη υπάρχουν τόσες αναφορές? το να είχα την κονσόλα στα χέρια μου και να σου έλεγα είναι μάπα η οθόνη θα άλλαζε κάτι στο πως θα με αντιμετωπίσεις σαν συνομιλητή? Δεν νομίζω, πάλι την ταμπέλα του "hatter" θα μου κολλούσατε όπως το κάνατε σε άτομα που έχουν και τις δυο κονσόλες και φωνάζουν από την αρχή για την οθόνη που είναι φόλα. Έχεις φαγωθεί τόσες σελίδες για τις γνώμες των "expert". Αφού δεν θες να το πάρεις γιατί ασχολείσαι? Πάρε οποία καλύτερη φορητή κονσόλα θέλεις.
NickTG Δημοσ. Τρίτη στις 03:00 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:00 μμ 14 hours ago, Saloufas said: 1. Αυτό που είπα ότι πουλούσε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες πήγαινε στο πρώτο switch, στο δεύτερο σκέλος που δεν έδωσε κομμάτια για reviews ήταν για το 2, δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα με την παρένθεση, το πήρε και ο άλλος και ειρωνεύεται πάλι ο 3μλξ. Να συμφωνήσω ότι στην αρχή δεν υπήρχε εναλλακτική, στην πορεία τι έκανε? έβγαλε refresh μετά από 4 χρόνια χωρίς καμιά βελτίωση στο soc? ήταν ήδη παρωχημένο το soc και αγκομαχούσε? Το πρώτο switch μέχρι και πριν ένα μήνα που βγήκε το 2 πουλιόταν και ακόμα πουλιέται στην τιμή μεταξύ 300-400€ με αυτό το σκουπίδι soc? από την μέση της γενιάς μέχρι και σήμερα δεν σου πουλάει "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" με soc σκουπιδαριό που παραπαίει? 2. Τα reviews όπου ανέφεραν την ποιότητα της οθόνης βγήκαν 2,5 με 3 εβδομάδες μετά και εφόσον πολλοί χρήστες καναν αναφορές στο διαδίκτυο. Η Nintendo φρόντισε να μην δώσει περισσότερες πληροφορίες για την οθόνη όπως και κομμάτια για reviews πριν την κυκλοφορία όπως είπαμε. Αρκετός κόσμος όπως εδώ όπως και σε αλλά φόρουμ βλέπω δεν ικανοποιείται με την οθόνη και αναφέρει ότι θα κάτσει με το oled μέχρι το revision. Επίσης κόσμος που βιάστηκε να αγοράσει πριν τα reviews έχει ξενερώσει και έφαγε κοράκι με την οθόνη, ειδικά όσοι είχαν στην κατοχή τους ακόμα το oled, το αν θα έκοβε αυτό τις πωλήσεις δεν μπορεί να το πει κανείς μιας και ξέρουμε στην αρχή αγοράζουν οι enthusiast/fanboys αλλά θεωρώ άμα υπήρχε σοβαρή πληροφόρηση και σοβαρή κριτική στο διαδίκτυο σίγουρα θα έβαζε κάποιο φρένο ας πούμε. Ακόμα και εδω μέσα αν γινόταν σωστή κριτική και έβαζε ο καθένας τον εγωισμό του στην άκρη κρίνοντας γενικά και όχι ατομικά στα δικά του θέλω για να πληροφορηθούν σωστά και οι υπόλοιποι ίσως κάτι να γινόταν. Φτάσαμε στο σημείο να μαλώνουμε μεταξύ μας για να αρχίσουν να ακούγονται φωνές που παραδέχονται ότι η οθόνη στην καλύτερη είναι μέτρια. 3. Να πει κάποιος που είναι casual ότι δεν καταλαβαίνει τα frame drops είτε ghosting σε οθόνη κτλ όταν παίζει να το καταλάβω, όταν βγαίνει ο άλλος σε τεχνολογικό φόρουμ και σου λέει ναι οκ αντιλαμβανόμουν τα frame drops όταν έπαιζα στο πρώτο και η οθόνη όντως είναι μέτρια στο δεύτερο αλλά εμένα δεν με νοιάζει να παίζω με τέτοια μέτρια εμπειρία τα παιχνίδια γιατί Nintendo 24/7 και ξερό ψωμί! φυσικά και μιλάμε για τον ορισμό του τυφλωμένου fanboyσμού, σαν πρεζάκι ακούγεται και άντε να τυγχάνει κάποιας νεαρής ηλικίας να το καταλάβω, αν είναι ενήλικας/μεσήλικας δεν υπάρχει σωτηρία δυστυχώς. 4. Το ερώτημα που έκανες είναι γενικό όπως και τα νούμερα ότι επειδή έκανε 150εκ πωλήσεις σημαίνει ότι κάτι έκανε καλά η Nintendo, εκεί αμα το αναλύσουμε προφανώς και αυτό που έκανε καλά δεν έχει να κάνει με το soc σαβούρα που σου πουλάει 9 χρόνια με το πρώτο είτε με την σαβουρο οθόνη στο δυο, αλλά με την υβριδικότητα, τα παιχνίδια που πιάνουν μεγαλύτερο ηλικιακό εύρος κτλ κτλ, γεγονός όπου θες να το παραληρήσεις ότι επειδή πούλησε άρα και το hardware ήταν μια χαρά, εμ δεν πάει έτσι όμως. Από κει και πέρα δεν θα αλλάξει κάτι γιατί η μάζα δεν θα ασχοληθεί με αυτά που λέμε εμείς, αλλά γιατί μιλάμε για την μάζα εδώ μέσα που υποτίθεται μπαίνει ας πούμε πιο "ψαγμένος" κόσμος με κάποιο επίπεδο τεχνογνωσίας? 1. Ήταν ξεκάθαρο. Όπως ήδη είπα ούτε στο 1 πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες καθώς δεν προσπάθησε να κοροϊδέψει κάποιον λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν ούτε στο 2 ήταν υποχρεωμένοι να στείλουν μηχανήματα για review. Στην πορεία έκανε ό,τι θα έκανε κάθε εταιρεία. Εφόσον το προϊόν πουλούσε το κράτησε στην τιμή που θεώρησε πως πρέπει να το έχει. Όποιος ήθελε μπορούσε να πάρει ένα από τα υπόλοιπα. Συνέχισε να μην πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες καθώς και πάλι δεν προσπάθησε να εξαπατησει με κάποιον τρόπο ή να παρουσιάσει κάτι που δεν ισχύει. 2. Όποιος ενδιαφερόταν τόσο για τις γνώμες και τα reviews το μόνο που είχε να κάνει ήταν να περιμένει λίγο πριν το πάρει. 3. Ξεκάθαρα όχι. Είναι τόσο αστείο αυτό που δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω παραπάνω. 4. Εφόσον έκανε καλές πωλήσεις το πακέτο που προσέφερε ήταν καλό για όσο κόσμο το αγόρασε. Απλά πράγματα.
Psycho_Warhead Δημοσ. Τρίτη στις 03:13 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:13 μμ Τι ώρα βγαίνουν τα reviews για το Bananza ;
Κάβουρας Δημοσ. Τρίτη στις 03:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:18 μμ Λοιπόν δεν βρήκα switch 2 Ιαπωνία θα πάρω από Ελλάδα τελικά. Όταν το πάρω θα γίνει η σύγκριση με το steam deck oled και με το switch 1. Τώρα για indie machine έχω το steam deck οπότε θα περιμένω λίγο ακομα να βγει το metroid γιατί προς το παρών τα games δεν με καλύπτουν. Ερώτησεις 1: Τα fire emblem three houses και τα xenoblade παίζουν καλύτερα? Γιατί στο switch 1 κολλούσαν απίστευτα και δεν τα ολοκλήρωσα. 2: Το pro controller για το switch 1 δουλεύει κανονικά; Ή πρέπει να πάρω καινούριο; 3: Ποια είναι τα must αξεσουάρ; Το τζαμακι που δίνει μας καλύπτει; 4: Μπορώ να βάλω το switch και switch 2 στο ίδιο Nintendo family?
INFLUENCER Δημοσ. Τρίτη στις 03:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:30 μμ (επεξεργασμένο) Δεν είναι πρόβλημα το LCD αλλά τα 32 Ms avg response time.... χάλι μαύρο!!! Ο Εφιάλτης με τα Trails!!! Επεξ/σία Τρίτη στις 03:31 μμ από INFLUENCER
dekulinkgr Δημοσ. Τρίτη στις 03:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:33 μμ (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Τι ώρα βγαίνουν τα reviews για το Bananza ; Αύριο βγαίνουν .Στις 3 το μεσημέρι αν δεν κάνω λάθος. Βέβαια έχει ήδη γίνει leaked review απο το περιοδικό Power Unlimited.Του έβαλε 96.Για σύγκριση είχαν βάλει στο mario odyssey 95.Eίπαμε epd8 tokyo. Τώρα όπως είπαμε αναμένεται direct αυτόν τον μήνα ,σύμφωνα με τον έγκυρο natethehate.Όπου επίσης ανέφερε πως οι 3rd party(capcom-square κτλπ) έχουν παιχνίδια για την κονσόλα να ανακοινώσουν αλλά μάλλον περιμένουν για το direct. Επεξ/σία Τρίτη στις 03:37 μμ από dekulinkgr
Daredevil Δημοσ. Τρίτη στις 03:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:33 μμ 2 hours ago, billdanos said: Η αντίληψη, τα συμπεράσματα και η σιγουριά σχετικά με τις επιδόσεις, τη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά μιας νέας κονσόλας (και γενικότερα, όχι μόνο για τις κονσόλες) από άτομα που δεν την έχουν πιάσει στα χέρια τους, συνήθως φανερώνει κάποια άλλα "θεματάκια" τα οποία μας απασχολούσαν περίπου μέχρι τα 16-17 μας... 😛 Γενικότερα πάντως, αυτό που μαθαίνω τελευταία παρατηρώντας τα θέματα στις ενότητες gaming, είναι πως όλα ξεκινούν από το απύθμενο "μίσος" μεταξύ PCάκηδων και Consolάκηδων. Και ειδικά όταν οι πρώτοι δεν μπορούν να χωνέψουν πως ενώ έχουν ξοδέψει μια περιουσία για να χτίσουν το PC των ονείρων τους, τους "τη βγαίνουν" οι δεύτεροι που τολμούν να πουν πως απολαμβάνουν το gaming σε κάτι πολύ πιο φορητό και φθηνότερο! 😎 βασικά ξεκινάνε από άτομα που έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο , κάποιoιυς tech experts και κάποιους publishers που βγαζουν zero optimized games. πχ ας πούμε για το ghosting, ότι παιχνίδι έχει βγει απο pc μεχρι κονσόλες που έχει fsr < 4 έχει εκνευριστικό ghosting (το ίδιο με παλαιότερες εκδόσεις dllss) εκεί δεν πείραξέ κανέναν Παρ 'ολα αυτά μία πιεση στις εταιρείες για να φτιάξουν πράγματα που φτιάχνουν δεν είναι κακή, overdrive dock vrr (αν κι είναι γενικό hw θεμα με το usb c to hdmi, ακόμα και στο deck δεν δουλευει σωστα)
tsol46 Δημοσ. Τρίτη στις 04:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:12 μμ Πήρα μερικές δικές μου μετρήσεις με σπεκτρόμετρο σε 100IRE και τις παρουσιάζω έτσι να μην στηριζόμαστε μόνο σε ξένους youtubers που προσωπικά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι sponsored οι τοποθετήσεις τους ή οχι. Το switch 2 μετράει ακριβώς την ίδια φωτεινότητα με το OLED, κάπου στα 325 nits (100% brightness και στα δυο μοντέλα εννοείται). Switch 2 OLED Η θερμοκρασία λευκού στο switch 2 είναι πολύ ψυχρή αγγίζοντας τους 8.000K, ενώ στο OLED είναι απολύτως καλιμπραρισμένη εργοστασιακά στους 6500K. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι σε πραγματικό content view το OLED είναι πιο φωτεινό από το switch 2. Πόσο?εξαρτάται το περιεχόμενο, πάντως είναι πιο φωτεινό πάντα και παντού. Μιλάω για SDR και οχι για HDR το οποίο δεν υπάρχει ως δυνατότητα στο OLED. H διαφορά τους σε on/off contrast, in-frame contrast και χρωματική απόδοση είναι ένα χάος. Οι δε γωνίες θέασης, ακόμα και στις ελάχιστες δυνατές μοίρες προκαλούν γέλιο Αυτά προκύπτουν από basic μετρήσεις που έκανα, άλλα θα το εμβαθύνω ακόμη γιατί έχει κάποιο ενδιαφέρον και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα, για όσους φυσικά ενδιαφέρονται να μάθουν για την πραγματική απόδοση της οθόνης του switch 2 και ποιες οι διαφορές με το μοντέλο που αντικαθιστά. 2
imr Δημοσ. Τρίτη στις 04:22 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:22 μμ 9 minutes ago, tsol46 said: Πήρα μερικές δικές μου μετρήσεις με σπεκτρόμετρο σε 100IRE και τις παρουσιάζω έτσι να μην στηριζόμαστε μόνο σε ξένους youtubers που προσωπικά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι sponsored οι τοποθετήσεις τους ή οχι. Το switch 2 μετράει ακριβώς την ίδια φωτεινότητα με το OLED, κάπου στα 325 nits (100% brightness και στα δυο μοντέλα εννοείται). Switch 2 OLED Η θερμοκρασία λευκού στο switch 2 είναι πολύ ψυχρή αγγίζοντας τους 8.000K, ενώ στο OLED είναι απολύτως καλιμπραρισμένη εργοστασιακά στους 6500K. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι σε πραγματικό content view το OLED είναι πιο φωτεινό από το switch 2. Πόσο?εξαρτάται το περιεχόμενο, πάντως είναι πιο φωτεινό πάντα και παντού. Μιλάω για SDR και οχι για HDR το οποίο δεν υπάρχει ως δυνατότητα στο OLED. H διαφορά τους σε on/off contrast, in-frame contrast και χρωματική απόδοση είναι ένα χάος. Οι δε γωνίες θέασης, ακόμα και στις ελάχιστες δυνατές μοίρες προκαλούν γέλιο Αυτά προκύπτουν από basic μετρήσεις που έκανα, άλλα θα το εμβαθύνω ακόμη γιατί έχει κάποιο ενδιαφέρον και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα, για όσους φυσικά ενδιαφέρονται να μάθουν για την πραγματική απόδοση της οθόνης του switch 2 και ποιες οι διαφορές με το μοντέλο που αντικαθιστά. Και τι μας λέει αυτό? Οι γωνίες θέασης το σημασία έχουν σε handheld κονσόλα?
-WISE- Δημοσ. Τρίτη στις 04:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:23 μμ (επεξεργασμένο) Τσάμπα αναλώνεστε σε "φωνές" και συγκρίσεις. Τα επιχειρήματα σταματάνε στο "εγώ απολαμβάνω την κονσόλα μου" και ίσως έτσι έπρεπε να είναι. Στην τελική είμαστε σε topic που αφορά στο Switch 2. Κάπου λογικό οι κάτοχοι να υπεραμυνθούν της αγοράς τους όπως συμβαίνει και στα νήματα πχ του PS5, Xbox κλπ. Επεξ/σία Τρίτη στις 04:23 μμ από -WISE- 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα