top904 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Πήγαινε στην δεύτερη δουλειά σταθερό ωράριο, λιγότερες ώρες εργασίας που θα σχολας το πρωί και θα έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου. Στα θετικά στην καινούργια σου δουλειά είναι όπως είπες ότι είναι καλός σου φίλος που δεν νομίζω να σε πουλήσει παπά και να βγει διαφορετικά από αυτό που σου λέει όταν αρχίσεις. Τα σούπερ μάρκετ είναι γαλέρα δεν πρόκειται να αλλάξουν η συνθήκες εργασίας ποτέ εκτός από 2 αλυσίδες. Για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι στον κύκλο αλλιώς πρέπει να είσαι το καλό παιδί δλδ να κάνεις τα πάντα... Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από top904 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DjTony είπε Χαιρετώ την ομάδα. Είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα για το αν πρέπει να αλλάξω εργασία. Εννοείται το έχω συζητήσει με οικογένεια φίλους, αλλά επειδή με αγαπάνε, ειδικά η οικογένεια, δε βοηθάει και τόσο πολύ. Το κάνε όπως νιώθεις και είμαστε δίπλα σου σε όλο αυτό είναι ωραίο αλλά δε βοηθάει. Οπότε θέλω τη γνώμη 10-20 αγνώστων να δω πως το βλέπει κάποιος απέξω. Έχω νομίζω ήδη πάρει την απόφαση μου αλλά με σταματάνε διαφορά. Πρώτον η προϋπηρεσία που έχω στην τωρινή μου εργασία. Είμαι 8 χρόνια σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο κρεοπωλείο. Ο μισθός φτάνει τα 900€. Έχω βάρδιες πρωί βράδυ. 7-3 και 1-9. Έχω τον κάνε βλακα από πάνω μου να λέει το μακρύ και το κοντό του. Αλλάζουν συνεχώς στελέχη και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στο θέμα πως θα παίρνουμε άδειες, ρεπό, προγράμματα κλπ. Έχω πρόταση με 50€ πάνω + bonus να πάω διανομή γάλακτος σε μεγάλη εταιρεία. Είναι αντιπρόσωπος πολύ καλός μου φίλος. Κάνω ήδη μεροκάματα εκεί πέρα που και που. Οπότε ξέρω και τη δουλειά και το πως θα συνεργαστώ με τον άνθρωπο. Κάνω ήδη 3-4 δουλειές ακόμα, όταν δεν είμαι στο σουπερ μάρκετ πάω είτε διανομή γάλακτος, είτε μετακομίσεις ή σκρουτζ διανομή. Αυτό με περιορίζει λίγο με το πρωί βράδυ του σούπερ μάρκετ. Έχω πρόταση όπως είπα για 50€ πάνω, σταθερό ωράριο 5-10 με 11 το πολύ. Δεν είναι 8ωρο δηλαδή... Δώρα άδειες ένσημα τα πάντα όλα. 6 ημέρες που τις δουλεύω ήδη και τις 6 λόγω των άλλων εργασιών. Θα σχολάω την ώρα που η μισή Ελλάδα ακόμα κοιμάται. Μπορώ το απόγευμα μου όλο να δουλεύω όπου αλλού θέλω που τώρα ζορίζομαι λίγο. Τι λέτε; πως το βλέπετε; να προσθέσω ότι υπάρχει προοπτική εξέλιξης στην εταιρεία αυτή να γίνω αντιπρόσωπος και να πάει ο μισθός 2500-3000 το μήνα. Στο σουπερ πάνω από 1500 με πολύ γλύψιμο βύσμα και αίμα δε πάει. Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη. Αν ξέχασα κάτι ρωτήστε με να βοηθήσει στη γενική αξιολόγηση σας. Ευχαριστώ Να προσθέσω ότι έχω αλλάξει κατάστημα στο σουπερ μάρκετ που δουλεύω, ήρθα κοντά στο σπίτι μου πολύ ΑΛΛΑ είναι πολύ τοξικό το κλίμα εδώ, με βάζουν να κάνω πράγματα που δεν είναι σύμφωνημενα και δε τα θέλω. Για αυτό σκέφτομαι να φύγω πιο πολύ. Συν ότι βαρέθηκα τον κόσμο κάθε μέρα με το μακρύ του και το κοντό του Δεν βλεπω καποιο λογο για να μεινεις! Πες και το χειροτερο σεναριο να βγει φιασκο με την διανομη.. εχεις την προυπηρεσια στο κρεοπωλειο οποτε αργα ή γρηγορα παλι καπου θα βρεις! Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από PLACEBO_89 1
DjTony Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, sdikr είπε Μόνο εναν ενδοιασμό έχω, λές πως είναι γνωστός αυτός στην εταιρία με το γάλα, θα δουλεύεις για αυτόν ή είναι και αυτός εργαζόμενος; Αν είναι και αυτός εργαζόμενος τότε, αφού όπως λες είναι τοξικό το κλίμα εκεί που δουλεύεις τώρα, κάνεις ήδη την δουλειά κάποιες μέρες με την διανομή και είσαι οκ φαντάζομαι, τότε προχωράς για την νέα. Το να σε απολύσουν αυτοί στην τωρινή δουλεία για αποζημίωση δεν θα το δοκίμαζα, είναι σίγουρο οτι ξέρουν να σπάνε νεύρα και να αναγκάζουν κάποιον να παραιτηθεί και έχουν περισσότερες εμπειρίες σε αυτό. Ειναι αντιπρόσωπος. Δουλεύει με ποσοστά για άλλη εταιρεία 1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε Δεν βλεπω καποιο λογο για να μεινεις! Πες και το χειροτερο σεναριο να βγει φιασκο με την διανομη.. εχεις την προυπηρεσια στο κρεοπωλειο οποτε παλι αργα ή γρηγορα παλι καπου θα βρεις! Συμφωνώ απόλυτα. 7 λεπτά πριν, top904 είπε Πήγαινε στην δεύτερη δουλειά σταθερό ωράριο, λιγότερες ώρες εργασίας που θα σχολας το πρωί και θα έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου. Στα θετικά στην καινούργια σου δουλειά είναι όπως είπες ότι είναι καλός σου φίλος που δεν νομίζω να σε πουλήσει παπά και να βγει διαφορετικά από αυτό που σου λέει όταν αρχίσεις. Τα σούπερ μάρκετ είναι γαλέρα δεν πρόκειται να αλλάξουν η συνθήκες εργασίας ποτέ εκτός από 2 αλυσίδες. Για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι στον κύκλο αλλιώς πρέπει να είσαι το καλό παιδί δλδ να κάνεις τα πάντα... Έτσι ακριβώς γίνεται.. Είμαι το καλό παιδί που κάνω τα πάντα. Για αυτό θέλω να χαιρετήσω. 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε οπως εχω ξαναγραψει η ψυχικη υγεια μας δε μετριεται με ευρω και προαγωγες. ΦΥΓΕ Τι να το κανω να εισαι κοντα στο σπιτι ή να εχεις εξασφαλισμενη θεση εργασιας αν μετα απο 2-3 χρονια θα ψαχνεις...ψυχιατρο; Μη ξεχνας οτι το τοξικο περιβαλλον μακροπροθεσμα μας κανει και αντικοινωνικους! Εγω προσωπικα εχω φυγει απο τοξικο περιβαλλον και πηγα καπου με λιγοτερες απολαβες (αλλα σουπερ προσωπικο και εκανα κατι που μου αρεσε). Αποτελεσμα; οχι απλως μετα απο λιγο ειδα αυξηση μισθου αλλα μπορεσα και εφτιαξα και τη ζωη μου Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή μεγαλώνω και βλέπω αυτό που λες, ότι δε τη παλεύω με τοξικους ανθρώπους πλέον, όσο ήμουν μικρότερος τους έγραφα, πλέον δυσκολεύομαι να το κάνω. Για αυτό φεύγω. 3
b1LLy23 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, xristoss1 είπε πω πω αυτο με το τοξικο κλιμα στα σουπερ μαρκετ ειναι τραγικο...απο που να ξεκινησω και που να τελειωσω. και φυσικα τουλαχιστον στα σουπερ μαρκετ μην μπλεξεις με γυναικες συνεργατες... σχεδόν σε όλα έτσι είναι...
insoholic Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 4 hours ago, DjTony said: Χαιρετώ την ομάδα. Είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα για το αν πρέπει να αλλάξω εργασία. Εννοείται το έχω συζητήσει με οικογένεια φίλους, αλλά επειδή με αγαπάνε, ειδικά η οικογένεια, δε βοηθάει και τόσο πολύ. Το κάνε όπως νιώθεις και είμαστε δίπλα σου σε όλο αυτό είναι ωραίο αλλά δε βοηθάει. Οπότε θέλω τη γνώμη 10-20 αγνώστων να δω πως το βλέπει κάποιος απέξω. Έχω νομίζω ήδη πάρει την απόφαση μου αλλά με σταματάνε διαφορά. Πρώτον η προϋπηρεσία που έχω στην τωρινή μου εργασία. Είμαι 8 χρόνια σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο κρεοπωλείο. Ο μισθός φτάνει τα 900€. Έχω βάρδιες πρωί βράδυ. 7-3 και 1-9. Έχω τον κάνε βλακα από πάνω μου να λέει το μακρύ και το κοντό του. Αλλάζουν συνεχώς στελέχη και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στο θέμα πως θα παίρνουμε άδειες, ρεπό, προγράμματα κλπ. Έχω πρόταση με 50€ πάνω + bonus να πάω διανομή γάλακτος σε μεγάλη εταιρεία. Είναι αντιπρόσωπος πολύ καλός μου φίλος. Κάνω ήδη μεροκάματα εκεί πέρα που και που. Οπότε ξέρω και τη δουλειά και το πως θα συνεργαστώ με τον άνθρωπο. Κάνω ήδη 3-4 δουλειές ακόμα, όταν δεν είμαι στο σουπερ μάρκετ πάω είτε διανομή γάλακτος, είτε μετακομίσεις ή σκρουτζ διανομή. Αυτό με περιορίζει λίγο με το πρωί βράδυ του σούπερ μάρκετ. Έχω πρόταση όπως είπα για 50€ πάνω, σταθερό ωράριο 5-10 με 11 το πολύ. Δεν είναι 8ωρο δηλαδή... Δώρα άδειες ένσημα τα πάντα όλα. 6 ημέρες που τις δουλεύω ήδη και τις 6 λόγω των άλλων εργασιών. Θα σχολάω την ώρα που η μισή Ελλάδα ακόμα κοιμάται. Μπορώ το απόγευμα μου όλο να δουλεύω όπου αλλού θέλω που τώρα ζορίζομαι λίγο. Τι λέτε; πως το βλέπετε; να προσθέσω ότι υπάρχει προοπτική εξέλιξης στην εταιρεία αυτή να γίνω αντιπρόσωπος και να πάει ο μισθός 2500-3000 το μήνα. Στο σουπερ πάνω από 1500 με πολύ γλύψιμο βύσμα και αίμα δε πάει. Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη. Αν ξέχασα κάτι ρωτήστε με να βοηθήσει στη γενική αξιολόγηση σας. Ευχαριστώ Να προσθέσω ότι έχω αλλάξει κατάστημα στο σουπερ μάρκετ που δουλεύω, ήρθα κοντά στο σπίτι μου πολύ ΑΛΛΑ είναι πολύ τοξικό το κλίμα εδώ, με βάζουν να κάνω πράγματα που δεν είναι σύμφωνημενα και δε τα θέλω. Για αυτό σκέφτομαι να φύγω πιο πολύ. Συν ότι βαρέθηκα τον κόσμο κάθε μέρα με το μακρύ του και το κοντό του Νομίζω ότι ήδη έχεις πάρει τις αποφάσεις σου, με βάση αυτά που γράφεις... οπότε αν πιστεύεις ότι σε παίρνει κάνε το επόμενο βήμα! Σημασία έχει η ψυχική και σωματική σου υγεία, γιατί κανένας δεν θα στην πληρώσει! 1
GamingMaster424 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Και εγώ συμφωνώ με την αλλαγή, η ψυχική υγεία είναι υπερβολικά σημαντική για όλους τους τομείς της ζωής μας, και σε καμία περίπτωση δεν αγοράζεται για 50 και 100 ευρώ. Λίγο προσοχή όμως στους φίλους που τάζουν δουλειές και προαγωγές, έχω 4 γνωστούς που ακολούθησαν έναν "φίλο" τους στη νέα εταιρεία του (ανταγωνιστή αυτής που δούλευαν αυτοί), έχοντας φάει πρόλογο περί αυξήσεων, προαγωγών κτλ. Τελικά και τα λεφτά που τους έταξε δεν παίρνουν, και προαγωγή δεν πήραν ποτέ. Δυστυχώς μερικοί θέλουν απλά να φανούν καλοί στους "από πάνω" βρίσκοντας υπαλλήλους, και δεν τους νοιάζει καθόλου το να πουν ψέματα, ακόμα και σε φίλους τους. Δεν λέω πως και ο φίλος σου είναι τέτοιος, αλλά καλό είναι να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.
Stratosnis Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Συμφωνώ και εγώ με την αλλαγή. Είναι καλό να κάνουμε αλλαγές στην ζωή μας, μας τονώνει. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι από περίπου 900€ σου δίνει τυράκι για 2500-3000€, εμένα προσωπικά μου φαίνεται κάπως ύποπτο, μπορεί να κάνω και λάθος. Συμβουλή μου, όταν φεύγεις από κάποια εταιρία όσο και να υπέφερες εκεί μέσα ποτέ μην κλείνεις πόρτες, φεύγεις αξιοπρεπώς δίνοντας τους και τον ανάλογο χρόνο, ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Επίσης να ξέρεις ότι σε κάποιους μεγάλους ομίλους εάν σου δωθεί η επιλογή της απόλυσης και την επιλέξεις για την αποζημίωση σε διαγράφουν και δεν υπάρχει η επιλογή της επαναπρόσληψης.
nick_souvlaki Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, Stratosnis said: Συμβουλή μου, όταν φεύγεις από κάποια εταιρία όσο και να υπέφερες εκεί μέσα ποτέ μην κλείνεις πόρτες, φεύγεις αξιοπρεπώς δίνοντας τους και τον ανάλογο χρόνο, ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Συμφωνώ απόλυτα. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα έρθει το μέλλον. Ότι και να σου έχουν κάνει σε μια δουλειά, θεωρώ καλό να φέυγεις ήρεμα και χωρίς κόλπα. Γιατί μπορεί μεθαύριο να αλλάξη η διοίκηση, ο μέτοχος κ.α. και να είναι όλα καλά, και να έχεις μία ευκαιρία να γυρίσεις πίσω (σε περίπτωση που χρειαστεί ή αξίζει τότε). Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από nick_souvlaki
SilentVoice Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 2 hours ago, sdikr said: Το να σε απολύσουν αυτοί στην τωρινή δουλεία για αποζημίωση δεν θα το δοκίμαζα, είναι σίγουρο οτι ξέρουν να σπάνε νεύρα και να αναγκάζουν κάποιον να παραιτηθεί και έχουν περισσότερες εμπειρίες σε αυτό. Αν είναι μεγάλη αλυσίδα, δεν έχουν ιδιαιτερο πρόβλημα σε απολύσεις. Για αυτούς είναι σαν να σε βγάζουν σε εθελούσια παραίτηση. Θέλουν να αλλάζουν προσωπικό, για τις ίδιες θέσεις, με νέες συμβάσεις και μικρότερο μισθό. Πόσο μάλλον που θέλουν πλέον περισσότερο την ημιαπασχόληση για να εξυπηρετούν κυρίως τις ώρες-ημέρες αιχμής. 1
sdikr Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 14 minutes ago, SilentVoice said: Αν είναι μεγάλη αλυσίδα, δεν έχουν ιδιαιτερο πρόβλημα σε απολύσεις. Για αυτούς είναι σαν να σε βγάζουν σε εθελούσια παραίτηση. Θέλουν να αλλάζουν προσωπικό, για τις ίδιες θέσεις, με νέες συμβάσεις και μικρότερο μισθό. Πόσο μάλλον που θέλουν πλέον περισσότερο την ημιαπασχόληση για να εξυπηρετούν κυρίως τις ώρες-ημέρες αιχμής. Δεν ξέρω κανέναν που να προτιμά να πληρώσει 7000 αντί 0
phanispal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Δεν βλεπω καποιο λογο για να μεινεις! Πες και το χειροτερο σεναριο να βγει φιασκο με την διανομη.. εχεις την προυπηρεσια στο κρεοπωλειο οποτε αργα ή γρηγορα παλι καπου θα βρεις! Αυτό. Δεν είναι ότι αν δεν του κάτσει στα γάλατα θα έχει χάσει την καλή δουλειά. Δεν είναι και τόσο μεγάλο ρίσκο δηλαδή, ακόμα κι αν δεν του κάτσει γυρνάει στα κρέατα, πιθανόν και με καλύτερες προϋποθέσεις. 1
dkstopo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 οτι και να κανεις δεν πας χαμενος οπότε δώσε λίγο χρόνο στην τωρινή σου δουλειά, φυγε με την καλύτερη των εντυπώσεων και όλα θα πάνε καλά 1
StamTheMan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, xristoss1 είπε πω πω αυτο με το τοξικο κλιμα στα σουπερ μαρκετ ειναι τραγικο Παει πακετο με τη δουλεια,για καποιο λογο. Πιθανοτατα επειδη εκει δουλευουν παντελως ανειδικευτοι,καταδικασμενοι (απο μονοι τους ) να ειναι εκει μεχρι να πεθανουν,οποτε το επιπεδο ειναι αναλογο. Ειναι οι ιδιοι που αν τους διωξουν απο το σουπερμαρκετ,δε θα ασχοληθουν με αλλη δουλεια,παλι σε σουπερμαρκετ θα πανε. Δε θα κοιταξουν ποτε κατι αλλο,δε θα το σκεφτουν οτι μπορουν να κανουν κατι αλλο. 4 ώρες πριν, xristoss1 είπε και φυσικα τουλαχιστον στα σουπερ μαρκετ μην μπλεξεις με γυναικες συνεργατες... Αλλη αληθεια και αυτη..
great Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Να αλλάξεις, win win ειναι ετσι οπως τα γραφεις αν επιτρεπεται ποσο χρονών? Πολλα μπραβο για την εργατικοτητα σου
runner69 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Ασχετως που θα συμφωνησω και εγω να προχωρησει ο TS, αν ειναι τοξικο το κλιμα , δεν θα αργησει να ερθει περιοδος που θα μισεις τον χωρο και θα κατεβαζεις παναγιες, ωστοσο θα σχολιασω το παρακατω 5 ώρες πριν, rodosf1 είπε Στη νέα εργασία ζήτησε πλήρη ασφάλιση για 8ωρο, ολα είναι καλύτερα εννοείται. Είναι κρίμα να σε έχει ημιαπασχοληση, θα χάσεις σε δώρα, επιδόματα, σύνταξη. Τα 50€ θα τα χάσεις πολλαπλώς. Αν σε ασφαλίσει 8ωρο φεύγεις κ πας χθες κιόλας. Απο που προκυπτει αυτο οτι χανεις αν εισαι 4 ωρες αντι για 8 εφοσον ο μισθος ειναι ο ιδιος; Τα ιδια δωρα, ενσημα θα παρεις (επιδοματα...what
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα