Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσέκαρε και στο e-shop.gr που έχει φέρει πλεον και απορρυπαντικά. Έχει καλούτσικα πακέτα

πχ αυτό Ariel Υγρο Alpine 104mez (52+52 Δωρο) 80741878 - Προιοντα καθαρισμου (ANA.PRC1153) (e-shop.gr)

Επεξ/σία από logokrimenos
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 hours ago, chemkyr said:

η δικη μου εμπειρία λέει μακριά από ελληνικά απορρυπαντικά (φασόν rolco) γιατί δεν αξίζουν. Τελευταία χρησιμοποιώ formil απο lidl και είμαι (μερικώς) ικανοποιημένος. Δεν σκοπεύω να δώσω 10 ευρώ για απορρυπαντικό.

το Lel που ανέφερα πριν γράφει ότι είναι ελληνικό. Το ίδιο λένε και για το essex. Δε πρόσεξα τη συσκευασία. Υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο ακριβώς με άλλο label?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

Για τον φίλο που έγραψε για mart, δεν έχω επαγγελματικό αφμ.

Δεν χρειάζεται πλέον μόνο επαγγελματικό αφμ, μπαίνεις κι εσύ. Πάνω στα ράφια αναγράφει 2 τιμές, αριστερά για τους επαγγελματίες και δεξιά για εμάς τους υπόλοιπους. Ενίοτε παίζει πολύ δυνατές προσφορές.

Δημοσ.
19 minutes ago, Nabuko said:

Δεν χρειάζεται πλέον μόνο επαγγελματικό αφμ, μπαίνεις κι εσύ. Πάνω στα ράφια αναγράφει 2 τιμές, αριστερά για τους επαγγελματίες και δεξιά για εμάς τους υπόλοιπους. Ενίοτε παίζει πολύ δυνατές προσφορές.

Είσαι σίγουρος γι αυτό. Κι αν ναι, ισχύει για όλα τα καταστήματα τους;

Στο site τους πάντως γράφει:

......  

Για να ξεκινήσετε τις αγορές σας στα καταστήματα της The Mart, θα πρέπει να είστε κάτοχος επαγγελματικού ΑΦΜ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Είσαι σίγουρος γι αυτό.

Έχω πάει και έχω ψωνίσει. 

8 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Κι αν ναι, ισχύει για όλα τα καταστήματα τους;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το ξέρω αυτό. Στην Αργυρούπολη ισχύει πάντως.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ omino bianco αφρός μασσαλίας. Το παίρνω πάντα σε προσφορά μισοτιμής ή όταν έχει 1+1, και βγαίνει περίπου 4-5 ευρώ η συσκευασία, 30 μεζούρες, τα μισά από το Αριέλ που έπαιρνα. Ο λόγος δεν ήταν οικονομικός αλλά επειδή μου αρέσει η μυρωδιά και μένει, ενώ με το Αριέλ δεν μύριζε τίποτα ποτέ, και δεν συμπαθώ τα μαλακτικά. Εννοείται ότι καθαρίζει και σωστά.

δεν έχω δοκιμάσει άλλο οικονομικό για να έχω άποψη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, animor είπε

Χρησιμοποιώ omino bianco αφρός μασσαλίας. Το παίρνω πάντα σε προσφορά μισοτιμής ή όταν έχει 1+1, και βγαίνει περίπου 4-5 ευρώ η συσκευασία, 30 μεζούρες, τα μισά από το Αριέλ που έπαιρνα. Ο λόγος δεν ήταν οικονομικός αλλά επειδή μου αρέσει η μυρωδιά και μένει, ενώ με το Αριέλ δεν μύριζε τίποτα ποτέ, και δεν συμπαθώ τα μαλακτικά. Εννοείται ότι καθαρίζει και σωστά.

Σε παρομοια τιμη βγαινει και το skip το active clean (το μπλε), το οποιο μυριζει επισης παρα πολυ. Ειτε στα 10-11 οι 64 μεζουρες ειτε στα 15 οι 90 (lidl τουλαχιστον)

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Παραδοσιακά χρησιμοποιούμε dixan σε σκόνη που τα τελευταία χρόνια φτιάχνεται στην Ελλάδα. Δεν είναι φτηνό αλλά παρατηρώντας την αποτελεσματικότητα φτάνω στο σημείο να χρησιμοποιώ μισή έως και 1/3 δόσης . Μπορεί να συμβαίνει και με άλλα απορρυπαντικά οπότε να μειώνεται στην πράξη το κόστος.

• Like 1
Δημοσ.
20 hours ago, Bitbit said:

Υπάρχει καμια νοικοκυρά εδώ μέσα ή να γράψω στο cosmopoliitan?

Νοικοκυρός εδώ.

Κάψουλες δεν σου κάνουν; Βγαίνουν ~21-22 λεπτά έκαστη και κάνουν καλή δουλειά για 5-6 κιλά πλυντήριο (σπάνια πας παραπάνω, άσχετα αν το πλυντήριο είναι 8-9-10 κιλά).

Στις σκόνες πρέπει να βάζεις την κατάλληλη ποσότητα, ανάλογα την σκληρότητα του νερού και το πόσο βρώμικα είναι τα ρούχα και θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να μείνει σκόνη πάνω στα ρούχα.

Πάντως, η πιο φθηνή λύση είναι να το φτιάχνεις μόνος σου, όπως σου έγραψαν ήδη -> https://www.thespruce.com/diy-laundry-products-2145722

• Thanks 1
Δημοσ.
5 hours ago, Bitbit said:

το Lel που ανέφερα πριν γράφει ότι είναι ελληνικό. Το ίδιο λένε και για το essex. Δε πρόσεξα τη συσκευασία. Υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο ακριβώς με άλλο label?

Το Lel το έχω δοκιμάσει και παρατήρησα ότι δεν διαλύεται καθόλου καλά. Παρέμενε αδιάλυτο στην θήκη του απορρυπαντικού ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος (μια μικρή ποσότητα). Δεν το συνιστώ καθόλου. Για το εσσεξ, δεν ξέρω.

Δημοσ.

Πως ξεχωρίζετε το καλό με το μέτριο ή κακό δηλαδή; 

Εγώ βάζω persil non bio + βελτιωτικό vanish όταν κρίνω ότι χρειάζεται, πλύση στους 20-40

Δημοσ.
3 hours ago, animor said:

Γιατί δε συμπαθείτε τα μαλακτικά;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Haldol είπε

Τον τελευταίο χρόνο εγώ την έχω καταβρεί με το ΟΜΟ.  Μέχρι πριν δούλευα τα δύο μεγάλα, ήτοι, ARIEL - SKIP, είτε σκόνη, ή υγρά. Μία φορά μου 'δωσε η μάνα μου ένα κουτί ΟΜΟ που το 'χε πάρει σε προσφορά, κι αφού πρώτα το σνόμπαρα (απαραίτητο βήμα!) εν τέλη είπα να το δοκιμάσω. Ε, από τότε μόνο αυτό παίρνω. Βγαίνει περίπου το μισό κόστος ανά πλύση, και σαν αποτέλεσμα μ' αρέσει και πιο καλά. 

Και σου θυμίζει και την γνωστή λαϊκή ρήση κάθε φορά που το βλέπεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, dstilio είπε

Γιατί δε συμπαθείτε τα μαλακτικά;

Αρχικά καταστρέφουν κάποια υφάσματα όπως και την απορροφητικότητα άλλων. 
επιπλεον, είναι από τα πιο χημικά προϊόντα κι εν δυνάμει καρκινογόνα. Χρησιμοποιώ σε κάποιες πλύσεις μια μικρή ποσότητα που συμπληρώνω με ξύδι. Αλλιώς τίποτα, ή μόνο ξύδι στη θέση του.

Δεν βρίσκω χρησιμότητα πέρα από τη μυρωδιά, γι αυτό κι έψαχνα απορρυπαντικό που να μ αρέσει η μυρωδιά του και να μένει.
Δεν ξέρω ποσά πλυντήρια βάζετε, αλλά εγώ τη βγάζω με 25- 30 ευρώ το χρόνο πχ από το απορρυπαντικό που έγραψα, 5-6 συσκευασίες των 30 μεζουρων, 100-120 πλύσεις χονδρικά γιατί δεν βάζω μόνο 50 ml, έχω πιο μεγάλο πλυντήριο. για μένα δεν αξίζει κάτι σε χαμηλότερη ποιότητα αν είναι να γλιτώσω 10 ευρώ το χρόνο. Βέβαια είναι 2 την εβδομαδα τα πλυντήρια συνήθως, κάποιες και 1, το τρίτο μόνο αν είναι κάτι έξτρα, κάποιοι μπορεί να βάζουν 2 την ημέρα.

Επεξ/σία από animor
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Πως ξεχωρίζετε το καλό με το μέτριο ή κακό δηλαδή; 

Εγώ βάζω persil non bio + βελτιωτικό vanish όταν κρίνω ότι χρειάζεται, πλύση στους 20-40

Δεν υπάρχει τρόπος. Εκτός αν βάζεις πλυντήρια τα ίδια ρούχα σε ίδιες θερμοκρασίες σταθερά με ίδιες ποσότητες απορρυπαντικου στις θήκες και μπορείς να καταλάβεις αν για παράδειγμα από κάποια λευκα ρούχα έφυγαν καλά οι λεκέδες η δεν μυρίζουν τα ρούχα με το ταδε απορρυπαντικό. 

Για μένα όλα τα κοινά απορρυπαντικα ίδια είναι, δεν είναι κορόιδο κάποια βιομηχανία να φτιάξει καλύτερο απορρυπαντικό από τον μέσο όρο και να μην το πουλήσει πιο ακριβά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...