Προς το περιεχόμενο

be quiet! Shadow Base 800 FX Hands-on: Εντυπωσιακή λειτουργικότητα και εμφάνιση


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στα πλαίσια της έκθεσης Gamescom που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κολωνία, στη Γερμανία, η τοπική εταιρεία σχεδίασης τροφοδοτικών, κουτιών, ανεμιστήρων και συστημάτων ψύξης για υπολογιστές be quiet! παρουσίασε τη νέα σειρά Shadow Base 800, με την οποία ευελπιστεί να φέρει την κορυφαία λειτουργικότητα, την υψηλή ποιότητα και την όμορφη εμφάνιση σε περισσότερους χρήστες.

 

Η σειρά Shadow Base 800, όπως λέει η εταιρεία, σχεδιάστηκε για χρήστες που αναζητούν ένα κουτί υπολογιστή που έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ροή αέρα στο εσωτερικό του υπολογιστή και που προσφέρει παράλληλα αρκετό χώρο για εκτεταμένους συνδυασμούς εξαρτημάτων και υποσυστημάτων, όπως μητρικές κάρτες μεγέθους E-ATX, high-end κάρτες γραφικών (οι οποίες απαιτούν καλή ροή του αέρα), πολυπύρηνους επεξεργαστές υψηλής συχνότητας που ψύχονται με σύστημα υδρόψυξης που μπορεί να περιλαμβάνει ψυγείο ακόμα και 420 mm.

image.jpeg

Αν και δεν υπάρχει προϊόν της εταιρείας που να μην έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να παράγει τα λιγότερο δυνατά επίπεδα θορύβου -άλλωστε στην εμπορική επωνυμία της περιλαμβάνεται η λέξη «quiet»- η σειρά Shadow Base 800 που έρχεται σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές, έχει βελτιστοποιηθεί για μέγιστη ροή αέρα στο εσωτερικό και επομένως τόσο η πρόσοψη όσο και το άνω μέρος των κουτιών υπάρχουν πάνελ με ανοικτό πλέγμα (επομένως είναι διάτρητα και αεροδιαπερατά) με αφαιρούμενα φίλτρα σκόνης για μέγιστη προστασία και εύκολο καθαρισμό.

image.jpeg

Τα κουτιά της σειράς διαθέτουν επίσης διαστάσεις που επιτρέπουν, τόσο στο άνω τμήμα όσο και στην πρόσοψη, την εγκατάσταση ψυγείων υδρόψυξης με διαστάσεις έως και 420 mm, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους απαιτητικούς και ενθουσιώδεις με την τεχνολογία χρήστες.

image.jpeg

Το εμπρόσθιο πάνελ I/O (εισόδων/εξόδων) παρέχει 1x θύρα USB 3.2 Gen.2 Type-C, 2x υποδοχές USB 3.2 Type-A καθώς και εισόδους/εξόδους ήχου. Οι εκδόσεις DX και FX (εμείς έχουμε στη διάθεση μας το be quiet! Shadow Base 800 FX) διαθέτουν επίσης ένα κουμπί για τον έλεγχο του φωτισμού ARGB.

image.png

Για μεγαλύτερη ευκολία, έξυπνα ενσωματωμένες «μπάρες» καλωδίων στο εσωτερικό και πίσω από τη βάση της μητρικής κάρτας βοηθούν σημαντικά στη διαχείριση των καλωδίων. Οι υποδοχές PCIe στο πίσω μέρος επίσης μπορούν να περιστραφούν κατά 90° για να υποστηρίξουν την κάθετη εγκατάσταση της κάρτας γραφικών (απαιτείται ο σχετικός riser που πωλείται ξεχωριστά). Φυσικά, όπως κάθε σύγχρονο κουτί που απευθύνεται, μεταξύ άλλων και σε streamers- διαθέτει πλαϊνό πάνελ από ανθεκτικό γυαλί (tempered glass) που επιτρέπει τη θέα στο εσωτερικό του υπολογιστή.

image.jpeg

Πέντε διαφορετικές παραλλαγές Shadow Base 800;

Η σειρά Shadow Base 800 περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές παραλλαγές του ίδιου κουτιού που καλύπτουν διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες αλλά έχουν ακριβώς την ίδια, εξαιρετικής σχεδίασης βάση.

 

image.jpeg

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο Shadow Base 800 διατίθεται σε μαύρο χρώμα και συνοδεύεται από 3x ανεμιστήρες Pure Wings 3 140mm PWM ενώ το Shadow Base 800 DX διαθέτει LED ARGB και ελεγκτή ARGB στην πρόσοψη και διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες. Οι 3x ανεμιστήρες επίσης είναι τύπου Pure Wings 3 140mm PWM. Το Shadow Base 800 FX διαθέτει τον ίδιο μπροστινό φωτισμό ARGB με την έκδοση DX αλλά οι 3x ανεμιστήρες Pure Wings 3 140mm έχουν αντικατασταθεί από 4x ανεμιστήρες Light Wings 140mm PWM. Στον εξοπλισμό της συγκεκριμένης έκδοσης επίσης περιλαμβάνεται ένας ελεγκτής ARGB/ PWM (hub) που μπορεί να συνδεθεί έως και 8x συσκευές.

 

image.png

 

       
       
       
       
     

A

Παράθυρο Πλαϊνού Πάνελ

I

Light Wings / 140mm

B

Πλαϊνό Πάνελ

J

Κάλυμμα Ροής Αέρα για το Διαμέρισμα του Τροφοδοτικού

C

Εμπρόσθιο Πάνελ

K

Βάση Στήριξης PCIe

D

Εμπρόσθιο Φίλτρο Σκόνης

L

Βάση Στήριξης HDD

E

Κάτω Φίλτρο Σκόνης

M

Μπάρα Διαχείρισης Καλωδιώσεων

F

Άνω Πάνελ Πλέγματος

N

Πίσω βάση στήριξης SSD / HDD

G

Πάνελ Διαμερίσματος Τροφοδοτικού

O

Ελεγκτής PWM / ARGB

H

Πάνελ SSD

 

       
       
     

Αν και όπως αναφέραμε όλες οι εκδόσεις διαθέτουν την ίδια σχεδίαση με την εκτεταμένη χρήση πλέγματος που έχει στο επίκεντρο τη μέγιστη δυνατή ροή αέρα και τις μεγάλες διαστάσεις, η σειρά Shadow Base 800 προσφέρει μία έκδοση για τον καθένα. Η έκδοση DX προσθέτει LED στο μπροστινό μέρος και η έκδοση FX αντικαθιστά τους ανεμιστήρες Pure Wings 3 με ανεμιστήρες Light Wings ARGB και έναν ελεγκτή ARGB/PWM.

Η Shadow Base 800 DX White δεν είναι ολόλευκη καθώς διατηρεί ορισμένα μαύρου χρώματος χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες για να επεκτείνει την αντίθεση που δημιουργούν οι μαύρου χρώματος ανεμιστήρες Pure Wings 3. Η Shadow Base 800 FX White που έχουμε στη διάθεση μας από την άλλη πλευρά είναι ολόλευκη για απόλυτη ομοιομορφία.

Η σειρά Shadow Base έχει κατά πρώτο λόγο να κάνει με τη ροή του αέρα και την ψύξη ώστε να βοηθήσει τον χρήστη να επιτύχει την υψηλότερη δυνατή απόδοση. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο έχει εφοδιαστεί με πλέγμα στο μπροστινό και άνω τμήμα.

Η θήκη προσφέρει πολύ χώρο ώστε ο αέρας να ρέει ευκολότερα διαμέσου και γύρω από τα εξαρτήματα. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να εγκαταστήσει στον υπολογιστή έως και 8x ανεμιστήρες 120mm ή 140mm και μεγάλα ψυγεία (έως και 2x ψυγεία 420 mm ταυτόχρονα).

 

image.png

Σε αυτή τη διαμόρφωση, οι μπροστινοί ανεμιστήρες πρέπει να τοποθετηθούν μπροστά από το πλαίσιο ανεμιστήρα και το μπροστινό ψυγείο δεν πρέπει να έχει πάχος μεγαλύτερο από 39mm. Εάν προτιμάτε να μην εγκαταστήσετε κανένα ψυγείο ή ένα μικρότερο ψυγείο στην κορυφή (C), η μέγιστη απόσταση στο μπροστινό μέρος αυξάνεται στα 66mm, επιτρέποντας διαμορφώσεις push-pull ή ακόμα πιο χοντρά ψυγεία. Από μόνος του, ο συνδυασμός ψυγείου και ανεμιστήρα στο επάνω μέρος μπορεί να έχει πάχος έως και 59mm πριν προσκρούσει στη μητρική πλακέτα.

 

image.png

Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν την εξαιρετική υποστήριξη μητρικών πλακετών E-ATX. Η μπάρα καλωδίων μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με πλήρεις πλακέτες E-ATX (305mm x 330mm). Οι μεγάλες κάρτες γραφικών 4 υποδοχών μπορούν να εγκατασταθούν τόσο οριζόντια (με τον τυπικό τρόπο) όσο και κάθετα (με ένα προαιρετικό καλώδιο riser), στρέφοντας τις υποδοχές PCIe κατά 90°. Είτε το σχέδιο είναι μια πληθώρα ανεμιστήρων για μέγιστη ροή αέρα είτε μια περίτεχνη εγκατάσταση υδρόψυξης, η σειρά Shadow Base 800 προσαρμόζεται σε κάθε απαίτηση.

Shadow Base 800 FX

Το Shadow Base 800 FX είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα που αποδεικνύει την προσοχή και την έμφαση που δίνει η εταιρεία be quiet! στη λεπτομέρεια και στην ποιότητα κατασκευής των προϊόντων της. Το κουτί, χωρίς να ανήκει στην κορυφαία, high-end, σειρά της εταιρείας, ξεπερνά σε ποιότητα φινιρίσματος, ποιότητα κατασκευής και χαρακτηριστικά διάφορες ναυαρχίδες άλλων εταιρειών. 

Το αριστερό πλαϊνό κάλυμμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου σχεδόν από ενισχυμένο γυαλί (tempered glass) αφήνοντας εκτεθειμένο το εσωτερικό του υπολογιστή.

image.jpeg

Η πρόσοψη, είναι διάτρητη (διαθέτει ένα αρκετά ανθεκτικό πλέγμα) ενώ το ίδιο πλέγμα υπάρχει και στους δύο πυλώνες αριστερά και δεξιά. Περιμετρικά στους πυλώνες της πρόσοψης βρίσκεται ταινία LED ARGB με τον φωτισμό να μπορεί να ελεγχθεί μέσω του στρογγυλού κουμπιού στην πρόσοψη και του ελεγκτή ή μέσω του λογισμικού της πλατφόρμας φωτισμού που διαθέτετε (π.χ. ASUS Aura Sync, ASRock Polychrome Sync κ.ά.). Επίσης παρέχεται 1x θύρα USB 3.2 Gen.2 Type-C, 2x υποδοχές USB 3.2 Type-A καθώς και δύο είσοδοι ήχου 3.5mm για μικρόφωνο και ακουστικά. 

image.jpeg

Στο άνω τμήμα του Shadow Base 800 FX υπάρχει ένα φίλτρο σκόνης που ευθυγραμμίζεται και «ασφαλίζει» με μαγνήτες. Το φίλτρο αφαιρείται εύκολα με μία κίνηση και καθαρίζεται εξίσου εύκολα και απλά.

image.jpeg

Στο κάτω μέρος επίσης υπάρχει ένα ακόμη φίλτρο, το οποίο αφαιρείται/ τοποθετείται συρταρωτά και είναι επίσης εύκολο στον καθαρισμό.

image.jpeg

Η εγκατάσταση του τροφοδοτικού πραγματοποιείται πολύ εύκολα (επίσης υπάρχει ξεχωριστό «διαμέρισμα» για το τροφοδοτικό και τους σκληρούς δίσκους για καλύτερη διαχείριση της ροής αέρα στο εσωτερικό, ευκολότερη διαχείριση των καλωδιώσεων και τον περιορισμό του θορύβου).

image.jpeg

Όπως επίσης αναφέρουμε και πιο πάνω στο κείμενο, η μεταλλική βάση με τις υποδοχές PCIe μπορεί να περιστραφεί κατά 90° για να υποστηρίξει την κάθετη εγκατάσταση της κάρτας γραφικών (στη συγκεκριμένη περίπτωση θα χρειαστεί να προμηθευτείτε ξεχωριστά τον σχετικό riser).

image.jpeg

Το δεξί πλαϊνό κάλυμμα διαθέτει ηχομονωτική επένδυση από την εσωτερική πλευρά -όχι ιδιαίτερα παχιά όσο αυτή που χρησιμοποιείται στα ακριβότερα high-end κουτιά της εταιρείας.

image.jpeg

Το εσωτερικό, είναι αρκετά ευρύχωρο και ικανό να δεχτεί mainboards έως και τύπου E-ATX καθώς και δύο ψυγεία υδρόψυξης έως 420 mm, χαρακτηριστικό που σπάνια συναντάς σε κουτιά ανεξαρτήτου κλάσης. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, το Shadow Base 800 FX διαθέτει 4x ανεμιστήρες Light Wings 140mm PWM. Προσέξτε επίσης την κάθετη μπάρα για τη διαχείριση και απόκρυψη των καλωδίων.

image.jpeg

Στο κάτω τμήμα, υπάρχει ένα ξεχωριστό διαμέρισμα για το τροφοδοτικό και τους σκληρούς δίσκους 3.5” (παρέχεται σχετική βάση για έναν από αυτούς). 

image.jpeg

Το κάλυμμα στη δεξιά πλευρά με τις γρίλιες εξαερισμού μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.

image.jpeg Σε ένα χάρτινο κουτί υπάρχουν διάφορες βίδες, αποστάτες και αντικραδασμικά, λαστιχένια στηρίγματα για την εγκατάσταση του σκληρού δίσκου και φυσικά η σχετική βάση.

image.jpeg

Από την δεξιά πλευρά και αφού αφαιρέσετε το μεταλλικό κάλυμμα έχετε πρόσβαση στον ελεγκτή PWM/ARGB που διαθέτει λευκού χρώματος PCB επιβεβαιώνοντας την προσοχή που δίνει η εταιρεία στην λεπτομέρεια.

image.jpeg

 Η μπάρα αριστερά αφαιρείται εύκολα χάρη σε μία χειρόβιδα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2x μονάδες SSD 2,5”.

image.jpeg

Ο ελεγκτής PWM/ARGB είναι ήδη συνδεδεμένος με το εμπρόσθιο πάνελ I/O, με τις λωρίδες φωτισμού στην πρόσοψη και με τους 4x ανεμιστήρες Light Wings 140mm PWM. Διαθέτει πάντως αρκετές θέσεις ακόμα για πρόσθετο εξοπλισμό.

Συμπερασματικά

Η νέα σειρά Shadow Base 800 αποτελείται από πέντε μοντέλα, τα Shadow Base 800 Black, Shadow Base 800 DX Black, Shadow Base 800 DX White, Shadow Base 800 FX Black και Shadow Base 800 FX White με τις ενδεικτικές τιμές να ξεκινούν από τα €149,90 και να φτάνουν τα €209,90.

Με τιμή που ξεπερνά τα €200, το Shadow Base 800 FX White είναι αναμφισβήτητα ακριβό όμως παράλληλα διαθέτει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα, 4x ανεμιστήρες επίσης πολύ καλής ποιότητας, ενσωματωμένο φωτισμό ARGB, ελεγκτή PWM/ARGB και άλλες δυνατότητες (π.χ. δυνατότητα εγκατάστασης όχι ενός αλλά δύο ψυγείων υδρόψυξης έως και 420 mm) και ευκολίες που το φέρνουν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας του. Αν αναζητάτε ένα κουτί σε αυτά τα χρήματα, αξίζει και με το παραπάνω να το λάβετε υπόψη σας.


Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, cosmic73 είπε

Αυτο το λευκο δεν μου καθετε καλα........πολυ κλαρινογαμπριστικο..........................

Είναι old school!

Μην ξεχνάς ότι με άσπρα κουτιά μεγαλώσαμε κάποιοι!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, joker83 said:

Είναι old school!

Μην ξεχνάς ότι με άσπρα κουτιά μεγαλώσαμε κάποιοι!!

Νεούδια κι εσείς... Κάποιοι μεγαλώσαμε με γκρίζα και με την οθόνη πάνω σ'αυτά. Και όσο ζύγιζε μόνο το καπάκι, ζυγίζει σήμερα όλος ο υπολογιστής με την οθόνη και την καρέκλα μαζί.  Tα πάντα 1mm σίδερο όχι 0.5mm "κάτι σαν μέταλλο"... Αλλες εποχές... τότε όλα ήταν βιδωτά πίσω απο τον υπολογιστή - τώρα φοβάσαι μην φυσήξει δυνατά απο το παράθυρο και χάσει την επαφή το usb ή το hdmi...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 minutes ago, Eloy said:

Νεούδια κι εσείς... Κάποιοι μεγαλώσαμε με γκρίζα και με την οθόνη πάνω σ'αυτά. Και όσο ζύγιζε μόνο το καπάκι, ζυγίζει σήμερα όλος ο υπολογιστής με την οθόνη και την καρέκλα μαζί.  Tα πάντα 1mm σίδερο όχι 0.5mm "κάτι σαν μέταλλο"... Αλλες εποχές... τότε όλα ήταν βιδωτά πίσω απο τον υπολογιστή - τώρα φοβάσαι μην φυσήξει δυνατά απο το παράθυρο και χάσει την επαφή το usb ή το hdmi...

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Όλα ήταν ξεβίδωτα. Με το που τα βίδωνες, κάτι χάλαγε και έπρεπε πάλι να τα ξεβιδώσεις.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lordvec είπε

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Όλα ήταν ξεβίδωτα. Με το που τα βίδωνες, κάτι χάλαγε και έπρεπε πάλι να τα ξεβιδώσεις.

και όχι μόνο. Το βάρος που είπε ο φίλος δεν έχει καμία σχέση με τα σημερινά. Επειδή μου έχουν μείνει τουλάχιστον 2 τέτοια "αρχαιολογικά" συστήματα, το βάρος τους είναι πούπουλο σε σχέση με τα σημερινά. Αν έχεις καλό κουτί και όχι των 20-40 ευρώ, τα μέταλλα είναι καλύτερα και με αυτά που έχουμε μέσα είναι πολύ βαρύ το αποτέλεσμα. Το evolv x που έχω τώρα, χρειάζεσαι να πας προπόνηση πρώτα για να το σηκώσεις, μου φαίνεται απίστευτο 😅
(εφόσον/αν βάλεις και tempered glass στην εξίσωση είναι ακόμα χειρότερα απο βάρος)

Επεξ/σία από Stamer
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, joker83 είπε

Είναι old school!

Μην ξεχνάς ότι με άσπρα κουτιά μεγαλώσαμε κάποιοι!!

Άσπρα ήταν στην αρχή μετά είχαν μια κιτρινοτσιγαριλα ακόμα και σε μένα που δεν κάπνιζα.😂

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, lordvec said:

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Όλα ήταν ξεβίδωτα. Με το που τα βίδωνες, κάτι χάλαγε και έπρεπε πάλι να τα ξεβιδώσεις.

Eννοείται... Ποτέ δεν τα βιδώναμε γιατί ανοιγοκλείναμε συνέχεια κι όταν βλέπαμε κανα βιδωμένο, λέγαμε "νουμπάς..."... Αλλά οι βίδες ήταν εκεί γι όποιον όπου κι όποτε τις χρειαζόταν... Ξέρεις πόσες φορές έχω πει "τι καλά θα ήταν να υπάρχει μηχανισμός συγκράτισης των usb και των hdmi" ?

3 hours ago, Stamer said:

και όχι μόνο. Το βάρος που είπε ο φίλος δεν έχει καμία σχέση με τα σημερινά. Επειδή μου έχουν μείνει τουλάχιστον 2 τέτοια "αρχαιολογικά" συστήματα, το βάρος τους είναι πούπουλο σε σχέση με τα σημερινά...

Εγώ μίλησα για μέχρι και pentium εποχή. Μετά τα desktops εξαφανίστηκαν. Εχω κρατήσει το κουφάρι απο έναν Amstrad 386sx. Είναι ασήκωτο. Αλλά όταν συγκρίνουμε εποχές, μιλάμε για τα maistream (γιατί και τότε και τώρα, πάντα υπήρχαν ακριβότερα και καλύτερα). Αυτή την στιγμή τα mainstream κουτιά, οταν πχ. βιδώνεις την κάρτα γραφικών ή το πλαινό του κουτιού, αν στο σφίξιμο βάλεις λίγη δύναμη περισσότερη απ'όση βάζεις να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητό σου, "η βίδα κλώτσησε"... - παλιά, η έκφραση αυτή δεν υπήρχε στα pc (έπρεπε να το ζορίσεις υπερβολικά)...

Επεξ/σία από Eloy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Eloy είπε

Eννοείται... Ποτέ δεν τα βιδώναμε γιατί ανοιγοκλείναμε συνέχεια κι όταν βλέπαμε κανα βιδωμένο, λέγαμε "νουμπάς..."... Αλλά οι βίδες ήταν εκεί γι όποιον όπου κι όποτε τις χρειαζόταν... Ξέρεις πόσες φορές έχω πει "τι καλά θα ήταν να υπάρχει μηχανισμός συγκράτισης των usb και των hdmi" ?

Εγώ μίλησα για μέχρι και pentium εποχή. Μετά τα desktops εξαφανίστηκαν. Εχω κρατήσει το κουφάρι απο έναν Amstrad 386sx. Είναι ασήκωτο. Αλλά όταν συγκρίνουμε εποχές, μιλάμε για τα maistream (γιατί και τότε και τώρα, πάντα υπήρχαν ακριβότερα και καλύτερα). Αυτή την στιγμή τα mainstream κουτιά, οταν πχ. βιδώνεις την κάρτα γραφικών ή το πλαινό του κουτιού, αν στο σφίξιμο βάλεις λίγη δύναμη περισσότερη απ'όση βάζεις να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητό σου, "η βίδα κλώτσησε"... - παλιά, η έκφραση αυτή δεν υπήρχε στα pc (έπρεπε να το ζορίσεις υπερβολικά)...

Κι εγώ για pentium μιλούσα και x86, 286, 386 κλπ. Τον 386sx amstrad δεν τον ξέρω, έναν 6128 έχω επίσης στο υπόγειο. Θυμάμαι το πρώτο μου pc, ήταν έναν Ελληνικής κατασκευής (προφανώς συναρμολόγησης) το οποίο ήταν "καθιστό" με floppy 5.25 και δίσκο 10mb? Κάτι τέτοιο.
Τα κουτιά των 20-40 ευρώ τώρα ναι, πιθανόν να είναι χειρότερα από τα αρχαία. Αλλά τα πιο σοβαρά κουτιά δεν έχουν καμία σχέση. Είναι βαριά, μελετημένα, στιβαρά και οι βίδες δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αλλά μιλάω πάντα για τα καλά κουτιά. Και το κυριότερο, εξαρτάται τι έχουμε μέσα ο καθένας. Την τότε εποχή, απλά Δεν υπήρχε τέτοιου είδους hardware για να βάλουμε και να προσθέσουμε βάρος (μεγάλα τροφοδοτικά, ψύκτρες "τέρατα", κάρτες γραφικών "τέρατα" κλπ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα μου χαρισε προσφατα ο γιος (λογω μετακομισης στο εξωτερικο), το ελαχιστα χρησιμοποιημενο συστημα του που ειναι φτιαγμενο σε ενα Be Quiet pure base 500DX.
Πριν απο αυτο και επι 20 χρονια (!) χρησιμοποιουσα ενα ασηκωτο τερας της Antec (οι παλιοτεροι θα τη θυμουνται), στο οποιο περα απο το board δεν εβαζες βιδα πουθενα: Κουμπωτα trays, rails για τους σκληρους και τα drives που μπορουσες να τα αλλαξεις σε δευτερολεπτα, κουμπωτα tabs για τις καρτες, κουμπωτους ανεμιστηρες, και πλαινο panel που ανοιγε με handle. Η χαρα του upgrader 😁Για την ποιοτητα δεν το συζητω, 20 χρονια και ειναι ακομη σαν καινουργιο.
Αυτο που μου εδωσε δεν εχω δει πιο δυσχρηστο πραμα: 4 thumbscrews για το παραθυρο + 2 για το αλλο πλαινο, κατι βιδωτα brackets για εξτρα SSDs, το board του front panel μισοδουλευει... Το μονο καλο η οργανωση καλωδιων (που κανει ομως το "πειραγμα" δυσκολο), το airflow και το οτι δεν ζυγιζει ενα τονο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/9/2023 στις 10:29 ΠΜ, lordvec είπε

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Όλα ήταν ξεβίδωτα. Με το που τα βίδωνες, κάτι χάλαγε και έπρεπε πάλι να τα ξεβιδώσεις.

Καλοκαίρι με ανοιχτό το πλαινό καπάκι με ανεμιστήρα να το βαράει μέσα, τι υδροψύξεις και μαλακίες. Χρυσές εποχές.

Επεξ/σία από Mushimushi
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...