Προς το περιεχόμενο

Ανεξάρτητο ρουτερ χωρίς τηλεφωνια και voip τηλέφωνο επάνω σε αυτο


tongez1122

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα κυριως για να δει οποίος έχει απορία και χρειάζεται βοήθεια ότι μπορείς να έχεις και τηλεφωνία χωρίς να υποστηρίζει ένα μόντεμ εμπορίου θύρες fxs. Αυτοματός αυτο σημαίνει ότι θεωρητικά μπορούμε να έχουμε οποίο μόντεμ θέλουμε και να έχουμε και τηλεφωνία με ένα απλό VOIP τηλέφωνο το οποίο θα παίρνει ίντερνετ από το μόντεμ και θα κάνει μόνο του login με τα στοιχεία του παροχου.

Να σας επισημάνω ότι είναι η δεύτερη επιτυχής προσπάθεια να δουλεύει η τηλεφωνία χωρίς να γίνεται χρήση του ρουτερ από τον παροχο.

Χρησιμοποιώ οτε FTTH δεν ξέρω αν γίνεται σε άλλους παροχους και αν δίνουν η όχι τα credentials της τηλεφωνίας.

 

(Με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις δουλεύουν όλα άψογα. Η ρύθμιση VLAN στο μόντεμ υπήρχε μόνο στην σελίδα του IPTV μετά την αναβάθμιση εμφανίστηκε και στις ρυθμίσεις WAN αλλά δεν το ξαναπειραξα.)

 

Εξοπλισμος:

Asus gt-ax6000

Grandstream wp810 wifi

 

Δεν έχω σχέση με το χώρο των τηλεπικοινωνιων και το αποτέλεσμα προήλθε από προσωπική προσπάθεια και δοκιμές που απλά πέτυχαν και δεν πέταξα τα λεφτά μου σε εξοπλισμό που να μην είναι συμβατος. Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία είναι φυσικά να σου δώσει ο ΟΤΕ τα credentials κυρίως της τηλεφωνίας. Τα δίνουν κανονικά αλλά είναι μια διαδικασία που στο παρελθόν μου πήρε 2 λεπτά ενώ τώρα ήθελε 18 ώρες για να λάβω τους κωδικούς.

Αλλη μια παρένθεση είναι ότι τη μέρα που μου αντικατεστησε ο τεχνικός του ΟΤΕ το δικό τους σκουπίδι router και είχαμε μια κουβέντα περί αυτού και μου ενεργοποίησε την τηλεφωνία να είναι passtrough με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται χωρίς να ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο.

Επόμενη δοκιμή θα είναι ένα mini τηλεφωνικό κέντρο με asterisk πάνω σε raspberry και φυσικά την grandstream συσκευή. Από τη στιγμή που έκανε login το τηλέφωνο από μόνο του σίγουρα θα δουλέψει και το asterisk που φυσικά οι δυνατότητες είναι άπειρες.

 

Προηγούμενο ρουτερ asus ac87vg είχε κανονικά θύρες fxs δουλευε άψογα με τηλεφωνια εκτός του περιορισμού στα 10mbps upload (δεν ξέρω γιατι). Η όλη αλλαγή έγινε για λόγους αναβάθμισης.

asus3.png

asus2.png

asus1.png

grandstream4.png

grandstream3.png

grandstream2.png

grandstream1.png

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε οικιακές συνδέσεις, μόνον σε Cosmote δίνεται (σχεδόν εξαρχής του VoIP) ο κωδικός της τηλεφωνίας και υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό να τον μάθουμε (επίσημα δεν τον δίνει) σε Vodafone. Σε Nova ούτε τον δίνουν ούτε έχει βρεθεί τρόπος να τον μάθουμε.

Ωραίος οδηγός.

Σε Vodafone διαφέρει ο τρόπος λειτουργίας, αφού το VoIP πάιζει σε διαφορετικό VLAN, σε αντίθεση με Cosmote που λειτουργεί στο ίδιο. Έτσι χρειάζονται επιπλέον ρυθμίσεις που μόνον σε κανονικά Router μπορεί να εφαρμοσθούν (βασικά όσα έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν μόνον την VoIP σύνδεση σε ξεχωριστή θύρα LAN).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...