Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/04/2025 at 16:04, BrocasHelm said:

Ερώτηση καθώς το κοιτάω και για εξωτερικό power button, είδα σε Κίνα μεριά παίζουν κάτι διακόπτες σε καλή τιμή, που έχουν και led φωτισμό όταν είναι on, και συνδέονται στα 4 pin του front panel.

Κάτι σαν αυτό https://www.amazon.com/Desktop-Computer-Power-Button-Switch/dp/B0BYZYQL9F/ που βέβαια Κίνα παίζει ούτε στα 3 ευρώ.

Απλά για το πιο άμεσο του πράγματος, έχει κανείς υπόψιν του κάτι αντίστοιχο εδώ Ελλάδα;

Έχω πάρει εγώ από Ali επειδή έχω βάλει το pc κάτω από το γραφείο και δεν πολυβολευε να σκύβω κάθε φορά να ψάχνω κουμπιά.

Spoiler

Είναι όντως μηχανικοι διακόπτες σε αυτά τα κουμπάκια κ η αλήθεια είναι πως σου δίνει ικανοποίηση όταν το πατάς σε σχέση με το κουμπί του pc.

Eχουν και led φως που αλλάζει χρώμα(random δεν το επιλέγεις)

Να τσεκαρεις στον Ali εάν έρχετε με την "διχάλα"/ανταπτορα και για τα 4 pins ώστε να μπορείς να συνδέσεις και να παραμείνει λειτουργικό το on/off button πάνω στο pc(το δικό μου ήρθε μόνο για 2 pin και έκανα μοντο για να ενώσω και τα άλλα 2 ώστε να ανάβει και το led του κουμπιου)

Τώρα βέβαια για να πω την αλήθεια σταμάτησα να το χρησιμοποιώ από τότε που έκανα το προηγούμενο ποστ.

On 06/04/2025 at 12:13, @topos said:

Πάντως γίνετε με μπριζα Bluetooth.

Εάν του ορίσεις από το bios "power on" οποτε έρχετε το ρεύμα.

-Απλα μετά το κλασσικό shutdown θα πρέπει να "σβήνεις" και την μπριζα ώστε να μην έχει ρεύμα.-

Έχω έξυπνη πριζα (μια tuya του 7ευρου από e-shop) και ρύθμισα από το bios όποτε έρχετε ρεύμα να ανάβει το pc.

Οπότε πλέον πρακτικά ανοίγω το pc από το κινητό μου.

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, @topos είπε

Έχω έξυπνη πριζα (μια tuya του 7ευρου από e-shop) και ρύθμισα από το bios όποτε έρχετε ρεύμα να ανάβει το pc.

Οπότε πλέον πρακτικά ανοίγω το pc από το κινητό μου.

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ για την ιδέα, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό αυτό. Και έχω αντίστοιχο της Blitzwolf που κάθεται. Πλέον θα το κάνω έτσι για τις επόμενες 10 μέρες περίπου, μέχρι να έρθει από temu αντίστοιχο διακοπτάκι που παρήγγειλα στην εξωφρενική τιμή των 2.5 ευρώ (και μάλιστα -50% σε αυτό με κουπόνι 25 ευρώ στα 50 - πήρα και διάφορα άλλα πραγματάκια μισή τιμή).

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, AgMa said:

Σε διακοπή ρεύματος θα ανοίγει μόνος του.

Όχι, δεν θα ανοίγει.

Και αυτό γιατί το smartplug επιστρέφει στην πρότερη κατάσταση του(εάν ήταν σβηστό θα παραμείνει, εάν ήταν ανοιχτό όντως θα ανάψει και το pc- αν και το παραπάνω ρυθμίζετε και αυτό από το smartplug-.

Γενικά εγώ το είχα βάλει για να είμαι ειλικρινής για να "γλιτώσω" τα ~25watt που καταναλώνει 24/7 ο σταθεροποιητής τάσης που έχω+ θεωρώ ότι είναι άλλη μια ασφάλεια σε περίπτωση υπερτασης + να μην πατάω 7 κουμπιά κάθε φορά που θέλω να σβήσω το pc(2 oθονες/ηχεία/USB hub/2 3,5αρηδες hdd + φωτιστικό)

Spoiler

Αλλά γενικά στο δικό μου "σταθμό εργασίας" έχω κοντά ~20+ συσκευές σε πολυμπριζα που τα ανοιγοκλείνω και αυτα.

Επίσης εμένα με βόλεψε το smartplug γιατί του παίρνει κανένα ~2λεπτα μέχρι να ανοίξει-λογο amd και 96gb ram (σε κάποια φάση είχα αλλάξει την ρύθμιση στο bios αλλά μου έκανε κάτι παράξενα και το ξαναλλαξα).Οπότε ενώ φτιάχνω τον καφέ μου το πατάω να ανοίξει.

Αλλά έχει και άλλη εφαρμογή το κόλπο με το smartplug, μπορείς να τον ανάψεις απομακρυσμένα και μέσω remote access να έχεις πρόσβαση στο pc σου από οπουδήποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...