Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , με αφορμη φιλου που την πατησε στον ηλεκτρικο (μαλλον) και χρεωθηκε 3 φορες η καρτα του απο 20€ ανοιγω αυτη την κουβεντα για τι κανετε , εαν κανετε , για να προστατεψετε τις καρτες που εχετε στο πορτοφολι σας .

Ξερω οτι υπαρχουν πορτοφολια που λενε οτι εχουν rfid blocking επενδυση , αλλοι βαζουν αλουμινοχαρτο γυρω απο την καρτα , αλλου εχουν RFID Blocking Card , αλλοι τις εχουν σε θηκες κλπ κλπ .

για πειτε τι και πως ???

image.png.6de24efaad6fc31c47eb7ca91aa64178.png

image.png.cc89e60edad9ebd4a0d1aea93f483bdd.png

• Confused 1
Δημοσ.

Οκ, δεν θα σου πω μην πάρεις τέτοιο "πορτοφολάκι" ή κάρτα μια και το κόστος του (πιστεύω) είναι αμελητέο.

Αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, σε όσες των περιπτώσεων χρειάστηκε να διερευνηθεί το τι και πως έγινε, η "κλοπή" και η "χρέωση" δεν έγιναν από κάποιο μυστήριο, αθόρυβο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο περιστατικό, αλλά κάποιο πρόσωπο με πρόσβαση στην κάρτα (κοντινό συγγενικό ή με πρόσβαση λόγω μη προσοχής του θύματος) το οποίο είτε πήρε την κάρτα ως αντικείμενο και έκανε 2-3-5 ή όσες τον άφησε ανέπαφες συναλλαγές ή και κανονικές αν είχε πρόσβαση και στο pin, είτε έβγαλε μια φωτό στα γρήγορα μπροστινή και πίσω όψη και χρέωσε την κάρτα στα περίφημα γκρίζα site που δεν χρησιμοποιούν 3DS κλπ.

Για κάποιον λόγο είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι αν ρωτήσει την τράπεζά του τι είδους συναλλαγές ήταν, θα διαπιστώσει ότι ήταν card not present συναλλαγές, δλδ εξ αποστάσεως πράγμα που σημαίνει δεν έγιναν από κάποιο POS που του "ακούμπησαν" κοντά του.

Just my €0,02

Δημοσ.

Μάλλον εννοείς χρεωστικές κάρτες και όχι πιστωτικές που γράφεις στον τίτλο, μιας και χρεωστικές έχουμε πλέον πάνω κάτω όλοι ενώ πιστωτικές όχι.

Εγώ έχω κάνει το εξής, έχω έναν λογαριασμό που έχω όλα μου τα χρήματα και έχω ανοίξει και έναν 2ο λογαριασμό που κρατάω σκοπίμως άδειο. Την χρεωστική μου κάρτα την έχω συνδέσει επίτηδες με τον άδειο. Έτσι όταν κάποιος πάει να με χρεώσει δεν μπορεί γιατί πολύ απλά ο λογαριασμός είναι άδειος (σχεδόν* άδειος, εξηγώ παρακάτω).

Αν θέλω όντως να κάνω κάποια αγορά, υπολογίζω από πριν πόσα χρήματα θα χρειαστώ, έπειτα μπαίνω στο e-banking και μεταφέρω τα χρήματα που χρειάζομαι από τον γεμάτο λογαριασμό προς τον άδειο, και προχωράω στην αγορά. Πχ λέω ότι σήμερα θα πάω σούπερ μάρκετ και θα κάνω ψώνια αξίας 20 ευρώ, οπότε μεταφέρω 20 ευρώ, ίσως και λίγα παραπάνω μήπως θυμηθώ κάτι στον δρόμο και αγοράσω κάτι έξτρα που δεν το υπολόγισα εξαρχής, και φεύγω για σούπερ μάρκετ.

*Φυσικά για να μην κάθομαι κάθε μέρα να μεταφέρω χρήματα, στον άδειο λογαριασμό αφήνω 20-30 ευρώ μήπως μου χρειαστούν κάπου απρόοπτα για να μην κάθομαι εκείνη την ώρα να ανοίγω το e-banking ώστε να μεταφέρω χρήματα. Στην χειρότερη να μου φάνε αυτά τα 20-30 ευρώ. Επίσης μέσω e-banking έχω μειώσει και το ημερήσιο όριο αγορών την κάρτας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι ανεπαφες κάρτες έχουν κρυπτογραφηση.

αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα σου κλέψει κάποιος 20 ευρώ.. θα πρέπει να αποκρυπτογραφησει μετά τα δεδομένα... δεν αξίζει τον κόπο για τόσο λίγα χρήματα να το κάνει ο κακόβουλος χρήστης.

και εγω έχω έναν λογαριασμό που συνδέω την κάρτα με λίγα χρήματα μέσα. τις αποταμίευσης μου τις έχω σε άλλο λογαριασμό χωρίς κάρτα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Μπήκε δηλαδη ο κλεφτης στο κοπο να φτιαξεις ενα ολόκληρο σύστημα κλοπής καρτων για να παρει του φιλου σου 2-3 φορες 20€

Το να εχει κανει πατάτα ιδιος δεν περνάει απο το μυαλό σας

34 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Μάλλον εννοείς χρεωστικές κάρτες και όχι πιστωτικές που γράφεις στον τίτλο, μιας και χρεωστικές έχουμε πλέον πάνω κάτω όλοι ενώ πιστωτικές όχι.

Εγώ έχω κάνει το εξής, έχω έναν λογαριασμό που έχω όλα μου τα χρήματα και έχω ανοίξει και έναν 2ο λογαριασμό που κρατάω σκοπίμως άδειο. Την χρεωστική μου κάρτα την έχω συνδέσει επίτηδες με τον άδειο. Έτσι όταν κάποιος πάει να με χρεώσει δεν μπορεί γιατί πολύ απλά ο λογαριασμός είναι άδειος (σχεδόν* άδειος, εξηγώ παρακάτω).

Αν θέλω όντως να κάνω κάποια αγορά, υπολογίζω από πριν πόσα χρήματα θα χρειαστώ, έπειτα μπαίνω στο e-banking και μεταφέρω τα χρήματα που χρειάζομαι από τον γεμάτο λογαριασμό προς τον άδειο, και προχωράω στην αγορά. Πχ λέω ότι σήμερα θα πάω σούπερ μάρκετ και θα κάνω ψώνια αξίας 20 ευρώ, οπότε μεταφέρω 20 ευρώ, ίσως και λίγα παραπάνω μήπως θυμηθώ κάτι στον δρόμο και αγοράσω κάτι έξτρα που δεν το υπολόγισα εξαρχής, και φεύγω για σούπερ μάρκετ.

*Φυσικά για να μην κάθομαι κάθε μέρα να μεταφέρω χρήματα, στον άδειο λογαριασμό αφήνω 20-30 ευρώ μήπως μου χρειαστούν κάπου απρόοπτα για να μην κάθομαι εκείνη την ώρα να ανοίγω το e-banking ώστε να μεταφέρω χρήματα. Στην χειρότερη να μου φάνε αυτά τα 20-30 ευρώ. Επίσης μέσω e-banking έχω μειώσει και το ημερήσιο όριο αγορών την κάρτας.

Υπαρχει και η δυνατοτητα πλεον να μπλοκαρεις την καρτα απο το να κανεις ολη αυτη την βαβούρα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Υπαρχει και η δυνατοτητα πλεον να μπλοκαρεις την καρτα απο το να κανεις ολη αυτη την βαβούρα 

Σωστή σκέψη, γίνεται και αυτό. Απλώς όπως ανέφερα μπορεί να αφήσω ένα μικροποσό για απρόοπτες αγορές, για να μην κάθομαι εκείνη την ώρα να ανοίγω κινητό-δεδομένα-εφαρμογή e-banking για να κάνω μεταφορά χρημάτων και καθυστερώ. Αν μπλοκάρω την κάρτα πάλι θα πρέπει να ανοίξω την εφαρμογή για να την ξεμπλοκάρω.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα με ενα φορητο POS μεσα στο μετρο μπορεις και εσυ να το κανεις 

ψαξτε τροφη για σκεψεις 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3849368/Could-fall-prey-contactless-conman-thieves-money-card-walking-street.html

https://www.youtube.com/watch?v=KImG2A8yHvY

https://youtu.be/zl9AkXEG6fk?si=03mERgQoilBdHfbF&t=39

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει με τις νέες κάρτες, όλες οι καινούργιες κάρτες υποστηρίζουν πρωτόκολλο EMV το οποίο τις προστατεύει από οποιαδήποτε παλιά μέθοδο υποκλοπής.

Δεν μπορούν να αντιγραφούν μέσω οποιουδήποτε card cloner λόγω της κρυπτογράφησης των δεδομένων τους, επίσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανέπαφη συναλλαγή μέσω οποιουδήποτε φορητού POS διότι μόνο τα επίσημα POS κάνουν σύνδεση της κάρτας με το προστατευόμενο δίκτυο αγορών των τραπεζών, σε όλους τους άλλους αναγνώστες απλά η κάρτα δεν θα περάσει.

Ο μόνος τρόπος να γίνει χρήση της κάρτας ανέπαφα είναι η κλοπή της, αλλά ακόμη κι εκεί υπάρχει η δικλίδα ασφαλείας των επαναλαμβανόμενων αγορών, 3-4-5 ανάλογα με την τράπεζα, και τα ποσά δεν μπορούν να είναι πάνω από 30-40-50 ευρώ. 

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης της κάρτας με Apple Pay / Google Wallet, χωρίς να την έχεις καν μαζί σου. Αλλά να βαράνε ανέπαφα χρεώσεις με φορητό POS μέσα στο μετρό, είναι απίστευτα τραβηγμένο. Οι κάρτες είναι κρυπτογραφημένες. Που σημαίνει ότι το POS θα'ναι «επίσημο», άρα ΔΗΛΩΜΕΝΟ (oops!).

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, villasg είπε

Βασικα με ενα φορητο POS μεσα στο μετρο μπορεις και εσυ να το κανεις 

ψαξτε τροφη για σκεψεις 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3849368/Could-fall-prey-contactless-conman-thieves-money-card-walking-street.html

https://www.youtube.com/watch?v=KImG2A8yHvY

https://youtu.be/zl9AkXEG6fk?si=03mERgQoilBdHfbF&t=39

Εχεις δει απο πότε ειναι αυτά που έβαλες;

Επίσης το ένα βίντεο ειναι απο εταιρία που πουλάει προστασία καρτών https://www.youtube.com/@cardprotect4263/about .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...