Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά το θεωρώ πολύ άδικο ειδικά για τις μικρές ατομικές επιχειρήσεις και για τα μπλοκάκια, αυτό που κατάλαβα διορθώστε με αν κάνω λάθος είναι ότι μέχρι τώρα στην ατομική για κάτω από 10.000 ευρώ ο φόρος είναι 9% αν κάποιος έβγαζε 10.000 ευρώ τα πληρώνουν 900 ευρώ τώρα που θα πάει στα 10 900 μίνιμουμ αλλάζει κλίμακα και πάει στο 22% οπότε θα πληρώσει γύρω στα 2 400 δηλαδή 1.500 ευρώ παραπάνω.

• Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά το θεωρώ πολύ άδικο ειδικά για τις μικρές ατομικές επιχειρήσεις και για τα μπλοκάκια, αυτό που κατάλαβα διορθώστε με αν κάνω λάθος είναι ότι μέχρι τώρα στην ατομική για κάτω από 10.000 ευρώ ο φόρος είναι 9% αν κάποιος έβγαζε 10.000 ευρώ τα πληρώνουν 900 ευρώ τώρα που θα πάει στα 10 900 μίνιμουμ αλλάζει κλίμακα και πάει στο 22% οπότε θα πληρώσει γύρω στα 2 400 δηλαδή 1.500 ευρώ παραπάνω.

9% για το πόσο μέχρι 10.000

22% για το πόσο 10.000-20.000 δλδ 900*22% 

Κτλ

Επεξ/σία από zygorito
Δημοσ.

2 στους 10 πανελλαδικώς λέει η έρευνα δηλώνει πάνω από 10.

Ρε πάτε καλά; Τι συζητάμε. Απατεώνες.Τόσα χρόνια φαγοπότι και φοροδιαφυγή. Εάν δεν αντέχει η χώρα τόσους ΕΕ, ας αλλάξουν επάγγελμα και κάποιοι. Δεν θα στενοχωρηθεί κανείς μας. 
Εμείς τόσα χρόνια πληρώνουμε τους φόρους μας κανονικότατα . 

Άντε βάλτε το χέρι στην τσέπη τώρα, πιείτε και λίγο ξύδι και αν σας λείπουν τόσο τα χρήματα που σας επέβαλλαν πηγαίνετε 1 εβδομάδα λιγότερη διακοπές του χρόνου. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Σοβαρα συζηταμε οτι 8/10  ε.ε δουλευουν για κατω απο τον κατωτατο? Ιντερνετ πως εχουν?

Η λυσσα για τα τεκμηρια σε 11 σελιδες δειχνει οτι μονο που τους ενοιαζε ηταν γιατι δε μπορουσαν να δηλωσουν κατω και απο το τεκμηριο διαβιωσης και το ενοικιο του σπιτιου τους!

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που σκουζουν περισσότερο εδώ μέσα αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι αυτοί θα την ακούσουν.

Οι δυ είναι αυτοί που γυρίζουν το χρήμα στην αγορά μαζί με τους συνταξιούχους. Να τους δω όταν θα έρθει ο δάσκαλος σπίτι για το παιδί τους κ από 7€ την ώρα πάει 11. Όταν θα ψάχνουν υδραυλικό δε θα βρίσκουν κ αν βρουν θα τους πέφτει το σαγονι από την τιμή που θα ακούν. Όταν θα τους λέει η γυναίκα τους θέλω 150€ ευρώ για κομμωτήριο γιατί η Σουλα που ερχόταν σπίτι με 50 δεν έρχεται πια..

Θα σας δω τότε αν θα σκουζετε. Γιατί δεν έχετε καταλάβει την ασυλιδα πώς δουλεύει.

Επίσης υπάρχει κ μεγάλη μερίδα που θα μεταφέρει τα χαρτιά σε άλλες χώρες βλέπε Βουλγαρία - Κύπρο (ειδικά όσους ξέρω που δουλεύουν remote κανείς δεν έχει έναρξη Ελλάδα).

Αυτά είναι αστεία μέτρα. Μέτρα που απλά λένε ποσά χρειαζόμαστε;  τόσα. Πόσοι είναι οι εε τόσοι. Ε βάλτε κάτι να πάρουμε αυτά. Έτσι δεν πολεμας τη φοροδιαφυγή. Το σύστημα πας να συντηρησεις..

Σημείωση είμαι ιδ υπάλληλος 

• Like 5
Δημοσ.
17 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Όχι μόνο φόρος αλλά χρειάζεται και χοντρό πρόστιμο και δικαστήριο για ποινικό αδίκημα γιατί αυτό γινόταν συστηματικά για πολλά χρόνια , όχι μόνο το τελευταία δύο τρία φορολογικά έτη. 

Εν ανάγκη και δήμευση περιουσίας.

Σώπα  ρε συ.. μιλάμε για ένα σύστημα που αφήνει τους πάντες να αλωνίζουν εδώ και χρόνια  .. δίχως να έχει καταφέρει  διαφάνεια  που λένε συνέχεια...

ξαφνικά  έχουμε κρίση και βάζει άπειρους  φόρους  . ένα σύστημα  χρόνια αδιάφορα καταχρηστικό . Που σου λέει μαζί τα φάγαμε όχι ρε μεγάλε  εγώ και ο κάθε εγώ,  έφαγα  ψίχουλα  που πέταξες ενώ αυτοί  δις..  κατηγορείς και θες το κακό του πορτοφολα  και όχι  του οργανωμένου  εγκλήματος  " μαφίας -κυβέρνησης"  

Να κλείσω λέγοντας  ότι δεν είμαι  ελ.επαγγελματιας  ούτε στηρίζω  την ανομία . Πρώτα μου φταίει  ο καρχαρίας  που τρώει τα μικρότερα  ψάρια  και μετά οι τσιπούρες  που τρώνε  μαριδες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chaosmaster είπε

Εν τω μεταξύ οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που σκουζουν περισσότερο εδώ μέσα αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι αυτοί θα την ακούσουν.

Οι δυ είναι αυτοί που γυρίζουν το χρήμα στην αγορά μαζί με τους συνταξιούχους. Να τους δω όταν θα έρθει ο δάσκαλος σπίτι για το παιδί τους κ από 7€ την ώρα πάει 11. Όταν θα ψάχνουν υδραυλικό δε θα βρίσκουν κ αν βρουν θα τους πέφτει το σαγονι από την τιμή που θα ακούν. Όταν θα τους λέει η γυναίκα τους θέλω 150€ ευρώ για κομμωτήριο γιατί η Σουλα που ερχόταν σπίτι με 50 δεν έρχεται πια..

Θα σας δω τότε αν θα σκουζετε. Γιατί δεν έχετε καταλάβει την ασυλιδα πώς δουλεύει.

Επίσης υπάρχει κ μεγάλη μερίδα που θα μεταφέρει τα χαρτιά σε άλλες χώρες βλέπε Βουλγαρία - Κύπρο (ειδικά όσους ξέρω που δουλεύουν remote κανείς δεν έχει έναρξη Ελλάδα).

Αυτά είναι αστεία μέτρα. Μέτρα που απλά λένε ποσά χρειαζόμαστε;  τόσα. Πόσοι είναι οι εε τόσοι. Ε βάλτε κάτι να πάρουμε αυτά. Έτσι δεν πολεμας τη φοροδιαφυγή. Το σύστημα πας να συντηρησεις..

Υπάρχει ανταγωνισμός εκεί έξω. Ο κόσμος είτε θα επιλέξει τον πιο φθηνό είτε θα το κάνει μόνος του αν μπορεί και δεν θα πάρει πχ υδραυλικό εκτός κι αν είναι απαραίτητο. Οπότε, το ποιος θα "σκούζει" θα δείξει... Ειδικά για το κομμωτήριο πίστεψε με καθόλου απαραίτητο.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Ειδικά για το κομμωτήριο πίστεψε με καθόλου απαραίτητο.

εργένης εισαι ε? ευτυχισμένος ανθρωπος! :)

Το κομμωτήριο ειναι πριν και απο το πιατο φαι για τις γυναικες. Δεν ειναι απαραιτητη η ριζα??? Ο Χριστός!!!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pitoo είπε

2 στους 10 πανελλαδικώς λέει η έρευνα δηλώνει πάνω από 10.

Ρε πάτε καλά; Τι συζητάμε. Απατεώνες.Τόσα χρόνια φαγοπότι και φοροδιαφυγή. Εάν δεν αντέχει η χώρα τόσους ΕΕ, ας αλλάξουν επάγγελμα και κάποιοι. Δεν θα στενοχωρηθεί κανείς μας. 
Εμείς τόσα χρόνια πληρώνουμε τους φόρους μας κανονικότατα . 

Άντε βάλτε το χέρι στην τσέπη τώρα, πιείτε και λίγο ξύδι και αν σας λείπουν τόσο τα χρήματα που σας επέβαλλαν πηγαίνετε 1 εβδομάδα λιγότερη διακοπές του χρόνου. 

3 ώρες πριν, flexpick είπε

Σοβαρα συζηταμε οτι 8/10  ε.ε δουλευουν για κατω απο τον κατωτατο? Ιντερνετ πως εχουν?

Η λυσσα για τα τεκμηρια σε 11 σελιδες δειχνει οτι μονο που τους ενοιαζε ηταν γιατι δε μπορουσαν να δηλωσουν κατω και απο το τεκμηριο διαβιωσης και το ενοικιο του σπιτιου τους!

Oπως βλέπετε όσοι ΕΕ φωνάζουν εδώ μέσα έχουν λερωμένη την φωλιά τους. :lol:

1 ώρα πριν, chaosmaster είπε

Να ήρθε και ο ΙΥ να στηρίξει το δίκιο του φοροφυγά ΕΕ. Για αυτό μέχρι να πεθάνεις θα δουλεύεις και οι φοροφυγάδες θα πίνουν στην μνήμη σου. 

• Thanks 1
Δημοσ.
9 hours ago, athkatla78 said:

780 x 14 = 10920

"Ο ελάχιστος (βασικός) μισθός αυξάνεται κατά 10% για κάθε 3 χρόνια εργασίας ως αυτοαπασχολούμενος, μετά τα 3 πρώτα έτη, με ένα ανώτατο όριο τις τρεις τριετίες"

10920 x 10% = 1092

άρα για τα έτη 4,5,6 ο ελάχιστος θα είναι: 10920 + 1092 = 12012

Για τα έτη 7,8,9 θα είναι 12012+1092 = 13104

και τέλος για τα έτη 10,11,12 θα είναι 13104+ 1092 = 14196

14196? Not good! Η ληστρική προκαταβολή φόρου θα καταργηθεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό.

Μερικοί δεν θέλουν να δουλεύουν για άλλους για διάφορους λόγους. Πχ μπορεί κάποιος να βρίσκει τοξικό το κλίμα ως εργαζόμενος και σου λέει "ας είμαι αφεντικό του εαυτού μου και ας βγάζω τα ίδια λεφτά που θα έβγαζα ως απλός εργαζόμενος".

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Παιδιά ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό.

Μερικοί δεν θέλουν να δουλεύουν για άλλους για διάφορους λόγους. Πχ μπορεί κάποιος να βρίσκει τοξικό το κλίμα ως εργαζόμενος και σου λέει "ας είμαι αφεντικό του εαυτού μου και ας βγάζω τα ίδια λεφτά που θα έβγαζα ως απλός εργαζόμενος".

Ναι, ο άλλος θα μπει στη διαδικασία να έχει μπλοκάκια, λογιστές, προμηθευτές, πελάτες που ζαλίζουν μπάλες και δεν ξέρουν τι θέλουν, για 700€.

Σίγουρα.

Είπαν πιο πάνω ότι κάποτε ξεκίνησαν ως ΕΕ και πήγαιναν καλά, απλά τώρα κατάντησαν να βγάζουν λιγότερα.

Αυτό είναι διαφορετικό απ' το να ξεκινάει κάποιος για τα λίγα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Ναι, ο άλλος θα μπει στη διαδικασία να έχει μπλοκάκια, λογιστές, προμηθευτές, πελάτες που ζαλίζουν μπάλες και δεν ξέρουν τι θέλουν, για 700€.

Σίγουρα.

Ε τι να κάνουμε υπάρχουν και μειονεκτήματα, που μερικοί μπορεί να μην έχουν θέμα. Αν ο άλλος βγάζει πχ 900 καθαρά το μήνα (μετά τους φόρους/λογιστές/λοιπά έξοδα), γιατί όχι;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Ε τι να κάνουμε υπάρχουν και μειονεκτήματα, που μερικοί μπορεί να μην έχουν θέμα. Αν ο άλλος βγάζει πχ 900 καθαρά το μήνα (μετά τους φόρους/λογιστές/λοιπά έξοδα), γιατί όχι;

δηλαδη εσυ πραγματικα πιστευεις οτι το 80% των ΕΕ δουλευει για να βγαζει τον βασικο οπως λενε τα στατιστικα των φορολογικων δηλωσεων γιατι βρισκουν "τοξικο" το περιβαλλον εργασιας σε ολες τις επιχειρησεις στην ελλαδα?

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...