Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Anastazio είπε

Μαζι σου μπρο αλλα τι ηχο κανει αυτο που στην ουκρανια εχει 1,40 η βενζινη και εδω 2 ευρω,για πατ πατ δε το κοβω παντως! 😅

θες να πεις οτι πριν την ουκρανια δηλωναν τα πραγματικα?

• Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kostasbm είπε

έχω σχέση με λογιστικό γραφείο δεν είμαι λογιστης, στη πόλη μου 20 καφέ με 4 υπαλληλους δηλώνουν τα τελευταία 8 χρόνια ζημιές,απορω πως ζουν....οι ταρίφες δηλώνουν 2000 το χρόνο,απορω πως ζουν και αυτοί....γενικά απορώ πως στέκονται πολλές μικρές επιχειρήσεις αφού δηλώνουν όλοι ζημιές..

Προφανώς υπάρχει φοροδιαφυγή, δεν είναι νέο. Τώρα με τα νέα μέτρα όντως θα επηρεαστούν αυτοί που περιγράφεις. Αν όμως τα "μαύρα" είναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες, δεν νομίζω να τους πειράξει ένα διχίλιαρο στην εφορία. 

Αντίθετα, όσοι ρεαλιστικά έχουν χαμηλό εισόδημα, θα επηρεαστούν πολύ αρνητικά και σίγουρα άδικα. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Just now, 1comment said:

Μάλλον θα πρέπει να κάνεις λογ/σμο σε όλες τις τράπεζες, έστω απλό ταμιευτηρίου ώστε να διευκολύνεσαι. Εφόσον τις δαπάνες μπορούμε να τις αλλάξουμε στη δήλωση, δεν βλέπω πρόβλημα. Πάντως όντως κι εγώ με την εθνική που έχω λογαριασμό, οι συναλλαγές μετράνε στο αφορολόγητο. Έχω όμως απλό ταμιευτηρίου. Στην πειραιώς που έχω μπιζνες δεν μετράνε. 

Ό,τι χρήμα φεύγει απ'το business account και απ'τη business card δε πρέπει να προσμετράται στο αφορολόγητο. Πρέπει να διορθωθούν αυτά τα λάθη, επαναλαμβάνω μόνο σε 1 προμηθευτή μου γίνεται αυτό.

Δεν είναι λύση οι απλοί λογαριασμοί. Προσπαθώ να είμαι προνοητικός... γιατί σκέψου μελλοντικά να κλειδώσει το κουτάκι των προσωπικών δαπανών στο Ε1, τι θα κάνουμε δηλαδή; Φορολογική δήλωση με επιφύλαξη και μετά διόρθωση στην εφορία;

Ή αν σε καλέσει η εφορία και σε ρωτήσει γιατί η τράπεζα έστειλε 12.000 προσωπικές δαπάνες, κι εσύ το άλλαξες πχ σε 5000... θα κοιτάξεις μία-μία τις συναλλαγές προς επαγγελματικούς λογαριασμούς για να τις αντιστοιχίσεις με τα τιμολόγια και να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας;

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
36 minutes ago, gpapadakis said:

Η φοροδιαφυγή κρατάει χαμηλά τις τιμές. Αν ήταν τόσο απλό, ΔΥ και συνταξιούχοι θα είχαν πάρει το σκαλπ των ΕΕ. Έλα όμως που είναι οι πρώτοι που ζητάνε μειωμένη τιμή χωρίς απόδειξη.

Αυτά θα επιβαρύνουν τον πελάτη που αγοράζει την υπηρεσία/αγαθό από τον ΕΕ, σε αυτόν θα περάσουν.

Σοβαρά?

Θεωρείς ότι είναι χαμηλές οι τιμές στην Ελλάδα και μάλιστα χάρη στους φοροφυγάδες?

Να σας πούμε και ευχαριστώ γιατί είστε σύγχρονοι Ρομπέν των δασών!!!

Μισθωτοί και συνταξιούχοι συντηρούν αυτό το κράτος από το οποίο κάποιοι δήθεν χαμηλού εισοδήματος εισπράτουν επιδόματα!

• Like 2
  • Thanks 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Anastazio είπε

Το δυστυχώς δεν το καταλαβαίνω. Δε με αφορά το κράτος και οι εισπράξεις του. Πεταμένα λεφτά.

Τότε φαντάζομαι ότι δεν σε αφορούν και η υγεία και η παιδεία τα διάφορα pass κλπ…

Αλλά ξέχασα αυτά να πληρώνονται από τους φόρους των άλλων. 

• Like 6
Δημοσ.

δεν υπαρχει σωτηρια .. καμια . ουτε η μπελλου . εδω δεν μπορουν να βρουν αυτους που ανοιγουν μαγαζια εστιασης απλα για να βαουν το πλυντηριο στους 60βαθμους  . . εχουμε φτασει πιστεω στο ναδιρ της καταναλωσης . ειπε απο αναγκη ειτε απο ανασφαλεια ο κοσμος μετα απο τοσα χρονια κρισεων ειναι πια υπερβολικα σφιγμενος και επιλεγει μονο αυτο που θελει για σημερα , αυτο ειναι η καταστροφη του εμποριου . και δυστηχως σ αυτη την χωρα δεν εχουμε εργοστασια να πανε οι ανερργοι να δουλεψουν , οποτε μια απο τα ιδια θα γινει 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Jiakometi said:

Τότε φαντάζομαι ότι δεν σε αφορούν και η υγεία και η παιδεία τα διάφορα pass κλπ…

Αλλά ξέχασα αυτά να πληρώνονται από τους φόρους των άλλων. 

Προσωπικα οχι,τον πατερα μου τον μεταφεραμε με τον προσωπικο του γιατρο για μπαλονακι στον αγιο λουκα γιατι δεν υπηρχε ασθενοφορο και το τοπικο νοσοκομειο δεν εξυπηρετει τετοια περιστατικα,δε ξερω αμα εχεις υποψιν ποσο δωρεαν ηταν,τωρα για την φασον παιδεια τι θες να αναπτυξουμε?Για την τραγωδια της τριτοβαθμιας που σε καθε κουτσοχωρι στηθηκε και τει για να δουλεψουν οι τοπικες οικονομιες και την πληρη απαξιωση πτυχιων κοκ ετσι ωστε αφου σπουδασαν γενιες ελληνων το διλλημα ειναι σεζον η εξωτερικο?Ολα μια μπιζνα ειναι συμφωνω.Παρολα αυτα ευχαριστω για το pass γιατι με 2 λιτρα λαδι που πηρα εγκωσα ευγνωμοσυνη. Αυτα ειναι επιχειρηματα για δουλοπαροικους κολλητε.

Επεξ/σία από Anastazio
  • Thanks 1
Δημοσ.

33 minutes ago, 1comment said:

(ανά τριετία συν 10% με εξαίρεση τα τρία πρώτα χρόνια και έως τρεις τριετίες)

Τώρα το είδα αυτό... δηλαδή αν τώρα το τεκμαρτό είναι 11.000, σε 30 χρόνια θα έχουμε τεκμαρτό 22.000; 😄

Ή ακόμα χειρότερα αν το 10% υπολογίζεται επί του τεκμαρτού της κάθε μελλοντικής τριετίας, δηλαδή 11000*1.1^10 = 28.500;

Δημοσ.

Όταν καταργηθούν παντελώς τα μετρητά ή το φυσικό χρήμα αν θέλετε και πληρώνουμε όλοι μέσω κάρτας ίσως κάτι γίνει.

Αλλιώς μια άλλη λύση είναι να γίνουμε Μονακό και Ντουμπάι και να καταργήσουμε εντελώς τους φόρους. Μηδενική φορολογία για όλους τους κατοίκους ακόμα και τους ξένους. Θα έρθουν όλοι να δηλώνουν κατοικία εδώ και παράλληλα θα φέρουν και χρήμα να κυκλοφορήσει στην αγορά. 

• Like 1
Δημοσ.

Διάβασα όλες τις σελίδες από την αρχή, εντύπωση μου κάνει που δεν αναφέρθηκε καθαρά.

Με αυτούς που κάνουν 2η δουλειά εντελώς μαύρα, τι θα γίνει;

Πως θα τους φορολογήσει;

Πόσοι είναι βολεμένοι σε κάποια θέση δημοσίου και το απογεύματα - σκ κάνουν 2η δουλειά;

Πόσοι είναι τακτοποιημένοι σε κάποιο εργοστάσιο και τα απογεύματα - σκ πουλάνε την τέχνη τους ατομικά χωρίς χαρτιά;

Πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα τα βάλουν μαζί τους; Δεν τους δικαιολογεί αλλά η φοροδιαφυγή σε αυτή την περίπτωση προσπαθεί να κλείσει την ψαλίδα  μεταξύ κάποιου τζαμπαντζή χωρίς μαγαζί, χωρίς χαρτιά κοκ.

Δυστυχώς αν το κράτος δε μεριμνήσει γι'αυτό σημαίνει οτι απλά βάζει χέρι στις τσέπες των φορολογουμένων.

ps

είμαι μισθωτός ιδ.υπάλληλος

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα σταθώ σε 2 πράγματα 

Το πρώτο και βασικότερο, είναι αλητεία και εντελώς αντισυνταγματικό, παράνομο, παράλογο κλπ να να εφαρμόζεις αναδρομικά φορολογία 

Όποιος δε το καταλαβαίνει έχει μεγάλο πρόβλημα 

Δεύτερο και επίσης σημαντικό, είναι γελοίο να κοιτάνε να πάρουνε 400€-500€ παραπάνω από μερικούς ΕΕ και όχι πως να πετάξουν πραγματικά την φοροδιαφυγή 

Δηλαδή ένας γιατρός ή ένας υδραυλικός ή ένας μηχανικός ή ενας λογιστης που τα μαζεύει γερά μπορεί να "κλέβει" ετησίως 5-10-15 χιλιάδες φόρους, εκεί πρέπει να επικεντρωθούν και όχι στο πως θα κάνουν εικονικά το ταληρο που δηλώνει κάποιος δεκάρικο...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Κάνε κλείσιμο βιβλίων αν δεν θέλεις να πληρώνεις εισφορές. Αλλά μετά μην παραπονιέσαι ότι δεν μπορείς να βγεις στη σύνταξη!

Μα δεν χρειάζομαι τίποτε στο χωριό μου. Θα τρώω ντομάτες και κοτόπουλα που θα έχω στον κήπο μου!
Πώς να κάνω αγορές 30% του ανύπαρκτου εισοδήματός μου για να μην πληρώσω φόρο?
Αρα και μένα τον άνεργο με θεωρεί το κράτος κλέφτη?

Γιατί να κλείσω βιβλία; Δεν το θέλω. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αν κάθε τρίμηνο που δεν είχα έσοδα έκλεινα βιβλία θα έβγαινα σύνταξη μετά θάνατον.

Ζούμε 2023, κανείς δεν παράγει τα πάντα ώστε να είναι αυτάρκης. Άλλο άνεργος, άλλο άεργος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, AristidisZ said:

είναι γελοίο να κοιτάνε να πάρουνε 400€-500€ παραπάνω από μερικούς ΕΕ και όχι πως να πετάξουν πραγματικά την φοροδιαφυγή

Μερικοί είναι οι 8 στους 10 που δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο?

Επεξ/σία από SB_1957
  • Like 6
Δημοσ.
Just now, SB_1957 said:

Μερικοί είναι οι 2 στους 10 που δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο?

Μα δεν υπάρχει αφορολόγητο για τους ΕΕ εξ όσων γνωρίζω...

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...