Προς το περιεχόμενο

Kingdom of the Planet of the Apes (2024)


7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kingdom of the Planet of the Apes

Υπόθεση - mini ανάλυση trailer 

Η νέα ταινία εξελίσσεται αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα του ‘War for the Planet of the Apes’ του 2017, το οποίο έκλεισε το κεφάλαιο της ιστορίας του Caesar (Andy Serkis), με τον ηγέτη των πιθήκων να οδηγεί τον λαό του σε μια όαση, με την ευχή και ελπίδα του να μείνουν ενωμένοι και να ευημερήσουν, ενώ μια νέα αυγή του πολιτισμού τους φαινόταν να ανατέλλει.

Από το πρώτο καρέ του πρώτου teaser τρέιλερ που έδωσε στην δημοσιότητα η 20th Century Studios (πρώην 20th Century Fox, πλέον ανήκει στην Disney) βλέπουμε ότι η φύση έχει πάρει πίσω τα ηνία του πλανήτη και ότι αυτό που κάποτε θύμισε ανθρώπινη παρουσία χάνεται στη λήθη του χρόνου. Πλέον το απόλυτα κυρίαρχο είδος στον πλανήτη είναι οι πίθηκοι, ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται κυνηγημένοι πια σε μια σχετικά πρωτόγονη και άγρια κατάσταση, έχοντας υποβιβαστεί νοητικά και χάσει και την δυνατότητα ομιλίας, από τις επιπτώσεις του ‘Simian Flu’. Ενός καταστροφικού ιού που οδήγησε στη σχεδόν εξάλειψη της ανθρωπότητας και στην εξέλιξη όλων των πιθήκων στη Γη. Η πανδημία προήλθε από δοκιμές φαρμάκων που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια της Gen-Sys, μιας βιοτεχνολογικής εταιρείας που επεδίωκε να δημιουργήσει θεραπεία για τη νόσο του Alzheimer, σύμφωνα με τα γεγονότα της 1ης ταινίας του 2011. 

Μια εικόνα αντιστροφής των γεγονότων από το ‘Rise’ όπου δείχνει στην αρχή τους ανθρώπους να κυνηγούν λαθραία τους πιθήκους με σκοπό να τους αξιοποιήσουν σε πειράματα.  

Η ιστορία του νέου φιλμ εξελίσσεται καθώς ένας νέος τυραννικός ηγέτης αναλαμβάνει την εξουσία έχοντας υποδουλώσει άλλες φυλές πιθήκων που ζούσαν αρμονικά και ειρηνικά, χτίζοντας την αυτοκρατορία του, ενώ αναζητά απομεινάρια της ανθρώπινης τεχνολογίας για δικό του κυριαρχικό όφελος. Παράλληλα ένας άλλος χιμπατζής, ο Cornelius, ο τελευταίος εν ζωή γιος του Caesar, δεν θα επιτρέψει στην κληρονομιά του πατέρα του να καταστραφεί και θα αντισταθεί απέναντι σε όσους θα προσπαθήσουν να την χρησιμοποιήσουν για κακό. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο και μοναχικό ταξίδι σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης των πιθήκων που έχουν αιχμαλωτιστεί, ενώ θα τον οδηγήσει να αμφισβητήσει όλα όσα πίστευε για το παρελθόν και να πάρει κρίσιμες αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του λαού του αλλά και των ανθρώπων.  

Ο Wes Ball της τριλογίας ‘The Maze Runner’ θα αντικαταστήσει τον Matt Reeves ο οποίος είχε αναλάβει την σκηνοθεσία των προηγουμένων τριών επιτυχημένων ταινιών, λόγω επιβαρυμένου φόρτου του – καθώς έχει αναλάβει τις ταινίες Batman με τον Robert Pattinson -, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Patrick Aison (Prey), Josh Friedman (War of the Worlds, Avatar: The Way of Water), Rick Jaffa (Rise of the Planet of the Apes) και Amanda Silver (Dawn of the Planet of the Apes).  

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Owen Teague (‘The Stand’, “Ιt’) και Kevin Durand (‘Lost’), ενώ παράλληλα τους πλαισιώνουν οι Freya Allan (‘The Witcher’), William H. Macy (‘Shameless’), Dichen Lachman (‘Severance’), Peter Macon (‘The Orville’), Eka Darville (‘Jessica Jones’), Sara Wiseman, Lydia Peckham, Travis Jeffery, Neil Sandilands, Ras-Samuel Weld A’abzgi, μεταξύ άλλων. 

Πρώτο Teaser Trailer

Το ‘Kingdom of the Planet of the Apes’ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις – 24 Μαΐου του 2024, λογικά για εμάς Ελλάδα, κατά μία μέρα νωρίτερα ?!. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...
4 hours ago, Arkin said:

Θέλει ένα re-watch οι πρώτες 5 και οι νέες 3 μαζί και με αυτή του 2001 να μπούμε στον κόσμο όπως πρέπει πριν τη θέαση του kingdom. 

Δες του 1968 και μέτρα easter egg-αναφορές που φαίνονται ήδη στο γεμάτο trailer. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...
Στις 13/2/2024 στις 8:05 ΜΜ, Arkin είπε

Θέλει ένα re-watch οι πρώτες 5 και οι νέες 3 μαζί και με αυτή του 2001 να μπούμε στον κόσμο όπως πρέπει πριν τη θέαση του kingdom. 

Ουδέν αληθέστερον τούτου. Μια επανάληψη δεν βλάπτει🤣

  • Planet of the Apes (1968)
  • Beneath the Planet of the Apes (1970)
  • Escape from the Planet of the Apes
  • Conquest of the Planet of the Apes
  • Battle for the Planet of the Apes (1973)
  • Planet of the Apes (1974) - Τηλεοπτική Σειρά (δε χρειάζεται για την επανάληψη)
  • Planet of the Apes (2001)
  • Rise of the Planet of the Apes (2011)
  • Dawn of the Planet of the Apes (2014)
  • War of the Planet of the Apes (2017)
  • Kingdom of the Planet of the Apes (2024)
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
1 ώρα πριν, GreekMonkey είπε

Παιδιά οι παλιές ταινίες βλέπονται; Δεν έχω δει καμία και το σκέφτομαι

Εννοείται ειδικά η πρώτη είναι κλασική. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...