Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση τηλεφωνικής συσκευής σε router ZTE ZXHN H268Q


popeye68
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από jkoukos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum.

Καλησπέρα στο forum.
Αναβάθμισα την σύνδεσή μου σε VDSL (100/άρα). Χθές σύνδεσα και το καινούργιο router που μου έστειλαν (ZTE ZXHN H268Q). (Οπτική ίνα μέχρι το ΚΑΦΑΟ).  Όλα καλά, η ταχύτητα του άριστη.
Το πρόβλημά μου είναι ότι η τηλεφωνική συσκευή λειτουργεί μόνο με σύνδεση στο router (στην πράσινη θύρα). Όταν τη συνδέω σε τηλ. πρίζα του σπιτιού δεν λειτουργεί (νεκρό). Με το παλιό router (ZTE ZXHN H108N) όλες οι τηλ.πρίζες λειτουργούσαν κανονικά.
Αυτό σημαίνει ότι όποιο τηλέφωνο πρέπει να είναι δίπλα στο pc (γιατί συνδέεται στο router). Για μένα είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί το σπίτι μου είναι διόρωφο και πρέπει να στείλω καλώδια από τον ένα όροφο στον άλλο.
Τι κάνω τώρα;
Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσω τις τηλεφωνικές μου συσκευές πάλι στις πρίζες τους;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από popeye68
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Το πρόβλημα δεν είναι ο DSL Router αλλά το ότι η τηλεφωνία έγινε πλέον VoIP και γι' αυτό δουλεύει από τον Router. Λύση υπάρχει αλλά δεν είναι και η καλύτερη.

  1. Στην πρίζα του του τοίχου συνδέεις το DSL Splitter, από την έξοδο LINE.
  2. Την έξοδο MODEM την συνδέεις στην είσοδο του DSL Router.
  3. Λογικά αυτά τα 2 τα έχεις κάνει ήδη.
  4. Την έξοδο PHONE του DSL Splitter την συνδέεις στην έξοδο PHONE (πράσινη θύρα) του DSL Router.
  5. Σε κάθε πρίζα του σπιτιού που συνδέεις τηλεφωνική συσκευή, πρώτα θα συνδέσεις ένα απλό DSL φίλτρο και πάνω σε αυτό την συσκευή.

Ωστόσο αυτή είναι μεν μια λύση που προτείνεται και από τους παρόχους, αλλά δεν είναι η βέλτιστη και έχει αποδειχθεί πολλάκις στην πράξη, καθώς επιφέρει (ανάλογα την περίπτωση) μείωση στον συγχρονισμό.

Η καλύτερη λύση είναι να διαχωρισθεί πλήρως το DSL σήμα από αυτό της τηλεφωνίας με μία διπλή πρίζα, στην πρώτη πρίζα του σπιτιού στην οποία έρχεται κατευθείαν το καλώδιο από τον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής.

Αν αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει, διότι πιθανώς εκεί που είναι ο DSL Router δεν είναι η πρώτη πρίζα αλλά κάποια άλλη μετά από αυτήν, τότε εξετάζουμε την καλωδίωση όλης της εγκατάστασης αν υπάρχει τουλάχιστον ένα ελεύθερο ζεύγος από την πρώτη πρίζα έως αυτή που μας ενδιαφέρει και αν ούτε αυτό είναι εφικτό, τραβάμε νέο καλώδιο από τον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής, απευθείας και χωρίς κάποια άλλη ενδιάμεση σύνδεση στον χώρο που είναι ο DSL Router.

Εκεί τοποθετούμε μία 2πλή τηλεφωνική πρίζα, όπου στην πρώτη έξοδο συνδέεται ο DSL Router και στην δεύτερη η τηλεφωνία από την θύρα PHONE του Router. Εννοείται ότι στην πίσω πλευρά της πρίζας, στην πρώτη θύρα θα συνδεθεί μόνον το καλώδιο που φέρνει το σήμα από τον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής και στην δεύτερη πρίζα το (ή τα) καλώδια που υπάρχουν ήδη για όλη την εγκατάσταση του σπιτιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ @jkoukos για τον χρόνο σου.

Επειδή το έψαξα λίγο, τελικά βρήκα την λύση παρακάτω. Το σύνδεσα με τον τρόπο που φαίνεται παρακάτω και δούλεψε. Τώρα το τηλ. λειτουργεί σε όλες τις πρίζες του σπιτιού!! Και πάλι ευχαριστώ..

https://www.vodafone.gr/business/exypiretisi/onenet-router-guide/tilefono-sthn-priza/

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι ο πρώτος και εύκολος τρόπου που ανέφερα, αλλά δεν είναι ο βέλτιστος. Μακάρι να μην έχεις θέμα στην πορεία και να έρθεις πάλι ανοίγοντας νέο θέμα με χαμηλό ή προβλήματα στον συγχρονισμό του DSL.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...