Προς το περιεχόμενο

USB Αντάπτορας Δικτύου σε συναγερμό;


doctorized

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόκειται να βάλω συναγερμό στο σπίτι και θέλω να τον συνδέσω με το δίκτυο του σπιτιού ώστε να μπορώ να τον διαχειρίζομαι μέσα από το κινητό. Ο συναγερμός θα έχει module που θα διαθέτει rj-45 θύρα. Να τραβήξω καλώδιο είναι λίγο δύσκολο και θα φαίνεται σε όλο το σαλόνι, κάτι που η γυναίκα μου δεν το θέλει(!!!). Να περάσει εσωτερικά δεν γίνεται σύμφωνα με ηλεκτρολόγο. Οπότε σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω έναν αντάπτορα σαν τους επόμενους: αντάπτορας 1, αντάπτορας 2 ώστε να μετατρέψω την rj-45 θύρα σε usb και σε αυτήν να βάλω έναν αντάπτορα δικτύου όπως αυτός: https://www.skroutz.gr/s/13792910/TP-LINK-TL-WN722N-v3-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-me-Apospomeni-Keraia-150Mbps.html

Το θέμα είναι θα κάνουν δουλειά ή θα μείνω με τη χαρά; Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει (και χωρίς να είμαι ειδικός σε δίκτυα), νομίζω πως δεν θα δουλέψει. Ακόμα και αν οι αντάπτορες USB σε rj-45 μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς υπολογιστή και drivers (που δεν το νομίζω), το USB WiFi (TP-Link) λειτουργεί με drivers. Σκέψου πως αν το TP-Link το κουμπώσεις σε υπολογιστή με Windows 7 (που δεν έχουν ενσωματωμένους drivers γι' αυτήν την συσκευή) δεν λειτουργεί!

Θα μπορούσε όμως να λειτουργήσει με ένα σετ powerline (ενσύρματη επικοινωνία δικτύου με rj-45 μέσω ηλεκτρολογικής καλωδίωσης), εφόσον είναι κατάλληλη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού. Και αυτό δεν το έχω δοκιμάσει και δεν γνωρίζω τι απαιτήσεις μπορεί να έχει από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση (π.χ. μπορεί να χρειάζεται να είναι και οι δύο συσκευές του στην ίδια ηλεκτρολογική γραμμή)

Edit:

Ενδεχομένως να γίνεται σίγουρα η δουλειά σου με powerline που συνδυάζουν ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση.

Ακόμα μπορείς, αν το WiFi του σπιτιού είναι επαρκές στο σημείο που θα μπει ο συναγερμός, να στήσεις ένα acces point δίπλα στον συναγερμό και να δώσεις δίκτυο από αυτό με κάλώδιο rj-45. Τέτοιο έχω κάνει για να δώσω ίντερνετ σε pc δίπλα στην τηλεόραση (λόγω αδύναμου WiFi).

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, doctorized είπε

 Οπότε σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω έναν αντάπτορα σαν τους επόμενους: αντάπτορας 1, αντάπτορας 2 ώστε να μετατρέψω την rj-45 θύρα σε usb και σε αυτήν να βάλω έναν αντάπτορα δικτύου όπως αυτός: https://www.skroutz.gr/s/13792910/TP-LINK-TL-WN722N-v3-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-me-Apospomeni-Keraia-150Mbps.html

Το θέμα είναι θα κάνουν δουλειά ή θα μείνω με τη χαρά; Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο;

 

Όπως τα είπε ο φίλος από πάνω είναι, ο αντάπτορας στον συναγερμό 99.99% δεν θα δουλέψει, στις λύσεις που σου προτείνει ο φίλος επίσεις θα συμφωνήσω, απλά θα σου προτείνω ακόμα μία ως πιο κόμπακτ και διακριτική, αφού η σύζυγος φωνάζει για καλώδια. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...