Προς το περιεχόμενο

Εκτύπωση πρόσθετων πληροφοριών σε ήδη εκτυπωμένη σελίδα word


tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αντιμετωπίζω κατά καιρούς το εξής θέμα : Έχω σε word μια σελίδα η οποία περιέχει διάφορα κείμενα και πίνακες την οποία και τυπώνω.Χρειάζεται όμως ανά τακτά διαστήματα να τυπώσω νέες πληροφορίες πχ σε κενά πεδία κάποιου πίνακα στην ίδια όμως εκτυπωμένη σελίδα.Ο χρονοβόρος και πόντιος τρόπος με τον οποίο το κάνω τώρα είναι να επιλέξω τα κείμενα που δεν θέλω να ξαναεκτυπωθούν και να τα βάλω με άσπρο χρώμα.Το ίδιο και κάθε πλαίσιο πίνακα να επιλέξω αντί για μαύρες γραμμές να έχει άσπρες και τέλος να αφήσω με μαύρο χρώμα μόνο τη νέα πληροφορία που θέλω να προσθέσω στο ήδη εκτυπωμένη σελίδα.

Υπάρχει κάποιος ποιο απλός και άμεσος τρόπος να κάνω το παραπάνω ; Χρησιμοποιώ Word 2010.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορούσες να κάνεις αυτό που θέλεις αν ο επεξεργαστής κειμένου υποστήριζε layers. Δηλαδή θα έφτιαχνες στο υπάρχον έγγραφο ένα νέο layer και εκεί θα έγραφες τις νέες πληροφορίες, και θα τύπωνες μόνο αυτό το layer.

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με προγράμματα dtp, όπως το Scribus (δωρεάν), το Affinity Publisher ή το InDesign (επί πληρωμή). Το Scribus δεν ανοίγει αρχεία docx με διατήρηση της μορφοποίησης, αλλά τα άλλα δύο νομίζω ότι το κάνουν, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Μπορείς όμως με αυτά τα προγράμματα (εγώ χρησιμοποιώ το Scribus) να ανοίξεις αρχεία pdf και σε αυτά να κάνεις αυτό που γράφω προηγουμένως. Δηλαδή, docx → pdf → άνοιγμα με Scribus → δημιουργία νέου layer → εισαγωγή πληροφοριών στο νέο layer → εκτύπωση μόνο του νέου layer.

Αν κάτι τέτοιο σε βολεύει δεν ξέρω, εσύ αποφασίζεις. Άλλον τρόπο πάντως δεν βρίσκω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια απλή λύση, που την έχω κάνει και δουλεύει, είναι η εξής:

  • Print screen το έγγραφο αλλά να φαίνεται ολόκληρο στην οθόνη.
  • Επικόλληση στην ζωγραφική ή σε κάποιο Image viewer (της προκοπής) και κροπάρισμα ώστε να μείνει μόνο το έγγραφο.
  • Αποθήκευση σε Png ή jpg.
  • Φόρτωση της εικόνα σε ένα κενό έγγραφο από το μενού Σχεδίαση->Φόντο Σελίδας (δεξιά)->Χρώμα σελίδας->Εφέ γεμίσματος (κάτω στο τέλος)->Εικόνα (καρτέλα) και εκεί φόρτωμα της εικόνας.
  • Μετά βάζω πλαίσια κειμένου εκεί που θέλω να συμπληρώνω τα πεδία και τα ορίζω χωρίς περίγραμμα και χωρίς χρώμα γεμίσματος. Βασικά κάνω το ένα και τα υπόλοιπα copy-paste.
  • Αποθήκευση σαν docx
  • Τέλος.

Τώρα θα μπορείς ν συμπληρώνεις τα πεδία με ότι θέλεις και στην εκτύπωση θα φαίνονται μόνο αυτά, εκτός αν επιλέξεις από τις ρυθμίσεις να εκτυπώνονται και οι εικόνες του φόντου. Επισυνάπτω δείγμα.

ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ.docx

Επεξ/σία από micos000
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ και τους δυο...

Την ώρα που άνοιγα το topic είδα μετά ένα άλλο topic που πρότεινε ο accipio το Scribus για pdf οπότε λέω να το δοκιμάσω μιας και αυτό που έχω φτοιάξει στο word μπορεί πολύ εύκολα να φτοιαχτεί σε pdf οπότε γιατί όχι.

Ευχαριστώ και εσένα micos000 αλλά το θέμα ήταν να γλυτώσω τη μπελαλοδουλειά που ήδη έκανα.Ήδη βλέπω tutorial του Scribus αν και φαίνεται πανεύκολο με μια πρόχειρη ματιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...