Προς το περιεχόμενο

Πρακτική άσκηση σε μεταπτυχιακό (Data Science)


grk97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!!

Τον Γενάρη πρέπει να ξεκινήσω την πρακτική μου άσκηση σε κάποια εταιρεία στο εξωτερικό πάνω στην Επιστήμη Δεδομένων και πιο συγκεκριμένα αν είναι εφικτό σε κάποια θέση που να σχετίζεται με Business Informatics. Μέχρι στιγμής έχω καλό CV με επαγγελματική προυπηρεσία κτλ, και θεωρώ πως θα βρω κάτι. Αλλά επειδή θα ήθελα να κάνω την πρακτική μου σε κάποια μεγάλη εταιρεία (Telegram, Microsoft, Spotify), αξίζει λέτε να τους πω ότι δεν επιθυμώ κάποιο μισθό για αυτό το διάστημα; Έτσι ώστε να ενισχύσω τις πιθανότητες να με επιλέξουν, και να με δουν ώστε να με κρατήσουν μόνιμο μετά (μιας και δεν έχω τόσο ανάγκη για χρήματα στην παρούσα φάση).

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω πως το διάστημα της πρακτικής είναι 2 μήνες.
 

Επεξ/σία από grk97
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως οι πρακτικές στο εξωτερικό αμείβονται, μπορείς να τους ρωτήσεις αν ήρθες ήδη σε επικοινωνία μαζί τους, καθώς και τον καθηγητή που σε επιβλέπει.

Επεξ/σία από areinsomnia
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μίλα με τον καθηγητή σου αρχικά. Επίσης, η σκέψη ότι "θα κάνω πρακτική σε εταιρεία-κολοσσό και μετα θα με κρατήσουν" είναι και λίγο ρομαντική, δεν ανοίγουν έτσι εύκολα οι πόρτες σε τέτοιες εταιρείες. Αν την κάνεις στα πλαίσια του Ερασμους, θα έχεις την αντίστοιχη στήριξη απ' την Ε.Ε. Για εκτός Ευρώπης, δε γνωρίζω αν υποστηρίζεται απ' το πανεπιστήμιό σου.

Καλή επιτυχία εύχομαι, κυνήγησέ το.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς όπως τα λέει ο yanis από πάνω. Ο manager σου σε τέτοιες εταιρίες δεν έχει μεγάλο λόγο και είναι under strict budget. Αν έχει budget θα πάρει κόσμο, αν δεν έχει δε θα  διώξει κάποιον για έναν πρακτικάριο 2 μηνών. 

Ωστόσο αφού έχεις ήδη εργασιακή εμπειρία, δεν βλέπω και λόγο να απασχολεί. Εμπερία έχεις, relative μεταπτυχιακό θα έχεις, στο χέρι σου είναι να πας όπου θες στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Ναι όπως βλέπω όλες οι πρακτικές στο εξωτερικό είναι αναγκασμένες να σε πληρώνουν όποτε όλα καλά. Έχω στείλει βιογραφικά και περιμένω απαντήσεις τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...