Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.Τι κάμερα προτείνετε ως πρώτη κάμερα σε εναν αρχάριο που θέλει να ξεκινήσει τα βλογκ κύριος σε εσωτερικούς χώρους με χαμηλό φωτισμό και με budget κατω απο χίλια ευρώ??? με ενδιαφέρει πάρα πολύ το autofocus είτε σε βίντεο είτε σε φωτογραφία θέλω να είναι ακαριαίο και απροβλημάτιστο σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και ειδικά στον χαμηλό φωτισμό είμαι ανάμεσα στην a6400 και την Sony ZV-E10

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, highpriest είπε

Μια χαρά είναι και οι δύο για αυτό που θέλεις.
Θα προτιμούσα στην θέση σου (για αυτό που θέλεις να κάνεις) την ZV-E10 λόγω γυροσκοπικής σταθεροποίησης και product mode (σε περίπτωση που το vlog σου θα έχει και παρουσίαση προϊόντων). Είναι πιο προσανατολισμένη σε χρήση για βίντεο.
Η a6400 είναι πιο κλασική φωτογραφική μηχανή με δυνάμεις σε σημεία που δεν σε πολυενδιαφέρουν απο ότι καταλαβαίνω.

Η a6400 δεν κάνει για βίντεο??? Απλά με προβληματίζει το γεγονός ότι αν επιλέξω την ZV-E10 θα χάσω το viewfinder της a6400 μην το χρειαστώ  γιατί θέλω να βγάζω και φωτογραφίες όπως τα βλέπω με τα μάτια μου από αυτή την οπτική απόσταση για πολλούς λόγους επίσης η ZV-E10 βγάζει καλές φωτογραφίες?? Η μόνο για βίντεο κάνει?? Επίσης η γυροσκοπική σταθεροποίηση της ZV-E10 φαντάζομαι ότι κάνει κροπ στην εικόνα και αν ναι πόσο??? Επίσης η ZV-E10 καί η a6400 έχουν χρονικό όριο εγγραφής βίντεο?? και αν υπερθερμαίνονται στο βίντεο και κλείνουν Επίσης μήπως υπάρχει τρόπος στην ZV-E10 να μπει εξωτερικό viewfinder??? 

Επεξ/σία από Vasilis T 92
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/11/2023 στις 9:46 ΠΜ, highpriest είπε

Η a6400 είναι πιο κλασική φωτογραφική μηχανή με δυνάμεις σε σημεία που δεν σε πολυενδιαφέρουν απο ότι καταλαβαίνω.

Τι εννοείτε;;

Δημοσ.

θα χρειαστείς γρήγορους φακούς για χαμηλό φωτισμό... δε θα κάνεις τίποτα καλύτερο από ένα Iphone σε χαμηλό φωτισμό χωρίς ακριβούς φακούς.

Μόνο με fullframe και ένα f1.4 φακό μπορείς πραγματικά να τραβήξεις video σε σκοτεινά σημεία χωρίς φως.

Οπότε σκέψου την προσθήκη μιας πηγής φωτός στα video σου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickolas είπε

θα χρειαστείς γρήγορους φακούς για χαμηλό φωτισμό... δε θα κάνεις τίποτα καλύτερο από ένα Iphone σε χαμηλό φωτισμό χωρίς ακριβούς φακούς.

Μόνο με fullframe και ένα f1.4 φακό μπορείς πραγματικά να τραβήξεις video σε σκοτεινά σημεία χωρίς φως.

Οπότε σκέψου την προσθήκη μιας πηγής φωτός στα video σου.

Η ZV-1 II που έχει φωτεινό φακό F1.8-4 και αισθητήρα 1 ίντσας

Τραβάει καλύτερο βίντεο σε χαμηλό φωτισμό από ένα iPhone 15 Pro Max και από την ZV-E10 με τον Kit φακό στα σκοτεινά σημεία χωρίς φως??

Υ.Γ. Θέλω να τραβάω βίντεο όπως τα βλέπω με τα μάτια μου εκείνη την στιγμή στα σκοτεινά σημεία και μη χωρίς το autofocus να ζορίζεται και να χάνεται και το θέμα που θέλω να τραβήξω εκείνη την στιγμή με την μία να είναι πλήρως εστιασμένο σε όλα τα άκρα της φωτογραφίας είτε του βίντεο και όσο το δυνατόν μη κούνημενο με φωτογραφία και βίντεο στο χέρι είτε σταθερός σε ένα σημείο να στέκομαι όρθιος είτε εν κινήσει στο αμάξι πχ όχι σαν τα Samsung πχ που η φωτογραφία είναι ποίο φωτεινή από το βίντεο στα σκοτεινά σημεία δεν βλέπεις τίποτα δεν ξεχωρίζεις Πίσα σκοτάδι έτσι είναι και με τα iPhone στο βίντεο??? Γνωρίζει κάποιος?? τι πρέπει να πάρω για να βγαίνουν τα θέματα μου έτσι όπως τα θέλω ??? Συγνώμη για το σεντόνι 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, nickolas είπε

θέλει επαγγελματικό εξοπλισμό. 

Όπως??? Μια Mirrorless Camera ας πούμε με έναν καλό και γρήγορο φακο για χαμηλό φωτισμό??

31 λεπτά πριν, nickolas είπε

Το καλυτερο κινητό σε βίντεο είναι το iPhone.

Το γνωρίζω.αλλά σε χαμηλό φωτισμό το βίντεο του πως τα πάει?? είναι καλύτερο από τα Samsung ποιο φωτεινό???

Δημοσ.

Μια full frame Sony Α7ΙΙΙ ή νεότερο/ακριβότερο μοντέλο με έναν prime f/1.4 φακό θα σου δώσουν αυτό που ζητάς. Αλλά μιλάμε για ~3000 ευρώ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θέλεις έξτρα φωτισμό τύπου:

image.png.7065f5ff186fe121f437650eafbc1cb0.png

Δημοσ.

Επειδή έχω μπερδευτεί τώρα δηλαδή άμα πάρω την ZV-E10 η την a6400 με έναν φωτεινό καλο και γρήγορο φακό για χαμηλό φωτισμό και με οπτική σταθεροποίηση εικόνας αργότερα.. δεν θα τραβάω καλύτερα βίντεο και φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό κατά πολύ!! και χωρίς πρόβλημα!! από ένα καλό κινητό πχ iPhone 15 pro max η μία premium compact camera με αισθητήρα μιας ίντσας με γρήγορο φακό πχ την ZV-1 II ???

2 ώρες πριν, highpriest είπε

Θα έδινα 100-200 ευρώ για φωτισμό led και τέλος.

Όπως?? Για παράδειγμα??

2 ώρες πριν, highpriest είπε

Με 500 έως 800 ευρώ παίρνεις πολύ αξιόλογα μοντέλα, για εικόνα που δύσκολα θα πετύχεις με φωτογραφική ή κινητό.

Όπως?? Για παράδειγμα??

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Vasilis T 92 είπε

Επειδή έχω μπερδευτεί τώρα δηλαδή άμα πάρω την ZV-E10 η την a6400 με έναν φωτεινό καλο και γρήγορο φακό για χαμηλό φωτισμό και με οπτική σταθεροποίηση εικόνας αργότερα.. δεν θα τραβάω καλύτερα βίντεο και φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό κατά πολύ!! και χωρίς πρόβλημα!! από ένα καλό κινητό πχ iPhone 15 pro max

Θα τραβάς καλύτερο βίντεο σε σκοτάδι, αλλά δε θα τραβάς αυτό που ζητάς. Σε καμία περίπτωση δε θα "βλέπεις αυτό που βλέπουν τα μάτια σου" ιδιαίτερα αν έχεις περάσει λίγη ώρα σε χαμηλό φωτισμό και έχει προσαρμοστεί η όρασή σου.

Δημοσ.

Τέλος πάντων με μια Α6400 και έναν Viltrox 13mm AF f1.4 (συνολικό κόστος ~1300ευρώ καινούργια) θα πλησιάσεις αυτό που θέλεις.

(υποθέτω θέλεις ευρυγώνιο φακό)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοώ σε εσωτερικό χώρο σπιτιού με χαμηλό φωτισμό κυριος από πολύφωτα να φωτίζουν προς τα κάτω θέλω να βγάζω οικογενειακές στιγμές και διάφορα αντικείμενα μέσα στο σπίτι φαγητά πχ οθόνη τηλεόρασης, κινητών, υπολογιστή για να σε βοηθήσω να καταλάβεις της απαιτήσεις μου για να τραβάω βίντεο και φωτογραφίες μέσα στο σπίτι αυτή την στιγμή έχω το a52s και η ποιότητα των φωτογραφιών και ειδικά στο βίντεο σε 1080 δεν με ικανοποιεί καθόλου είναι άθλια μέσα στο θόρυβο και επίσης ο υπερκορεσμος στο Θεό!!! Και ψάχνω να βρω το κάτι παραπάνω το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για αυτές της συνθήκες φωτισμού που σου περιέγραψα και όσο το δυνατόν ποίο κόμπακτ συμπαγές γίνεται σώμα και από θέμα βάρους για να βγάζω σε ικανοποιητική ποιότητα τα πράγματα που θέλω να τραβήξω μέσα στο σπίτι για αυτό κοιτάω κάτι σε Mirrorless σώμα για τον μεγάλο τους αισθητήρα που πιστεύω θα με βοηθήσει πολύ σε αυτές τις συνθήκες φωτισμού με έναν καλό γρήγορο φακό κιόλας 

Επεξ/σία από Vasilis T 92

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...