Fiter Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Υπάρχουν και τα ρέστα απο τα κοινόχρηστα, ιδιαίτερα μαθήματα, ταξί Μια λύση είναι αυτό, αλλά δεν μπορώ να υπολογίζω πάντα σε αυτό ότι έχουν ρέστα. 9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πραγματικά first world problem here. Παρακαλω θα προτιμούσα να μην γίνεστε ειρωνικός. Ένα προβληματισμό μου έθεσα. Αν το δει κάποιος συντονιστής,θέλω να κλειδωθεί το thread. Πηρα τις απαντήσεις μου. 1
StamTheMan Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, Fiter είπε Μια λύση είναι αυτό, αλλά δεν μπορώ να υπολογίζω πάντα σε αυτό ότι έχουν ρέστα. Παρακαλω θα προτιμούσα να μην γίνεστε ειρωνικός. Ένα προβληματισμό μου έθεσα. Αν το δει κάποιος συντονιστής,θέλω να κλειδωθεί το thread. Πηρα τις απαντήσεις μου. Καλα ρε μαν,για τετοιο προβληματισμό επρεπε να ανοίξεις θεμα σε φορουμ; Για το που θα βρεις ψιλα; 1
gokuthelegend Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω γνωστό που έχει φούρνο. Μου έχει πει ότι πολλοί πάνε και παίρνουνε μόνο μια τυρόπιτα ή μισό κιλό ψωμί τα οποία συνήθως κάνουν από 1.20 μέχρι 1.50 ευρώ, και πάνε όλοι με 20ευρα. Όσο και να προνοήσει πάντα μέχρι τις 10 το πρωί του έχουν τελειώσει όλα τα ψιλά. Επίσης για τόσο χαμηλά ποσά δεν του συμφέρει να τον πληρώνουν με κάρτα γιατί τα περισσότερα του τα τρώει σε προμήθειες η τράπεζα και πολλές φορές βγαίνει ακόμη και με χασούρα. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από gokuthelegend
Engimek Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Επίσης για τόσο χαμηλά ποσά δεν του συμφέρει να τον πληρώνουν με κάρτα γιατί τα περισσότερα του τα τρώει σε προμήθειες η τράπεζα και πολλές φορές βγαίνει ακόμη και με χασούρα. Αν και βγαίνει εκτός του αρχικού τόπικ έχω μια ερώτηση εδώ επειδή λέτε ότι σε μικροποσά δεν συμφέρει η αγορά με κάρτα για πωλητή. Υπάρχει πραγματικά θέμα σε σύγκριση με πληρωμή μεγαλύτερων ποσών? Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά είχα πάει σε φούρνο και αφού πλήρωσα με κάρτα, θυμήθηκα ότι ήθελα και κάτι άλλο. Λέω του ανθρώπου σόρυ κιόλας, φαντάζομαι ότι τώρα θα σας φάει μεγαλύτερη προμήθεια η τράπεζα που κάνω δυο μικρές συναλλαγές. Και μου απαντά ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα καθώς η τράπεζα του έπαιρνε ένα ποσοστό επί της κάθε αγοράς χωρίς flat fee. Δηλαδή είτε γινόταν μια αγορά των εκατό ευρώ είτε διακόσιες αγορές του μισού ευρώ θα πλήρωνε το ίδιο στην τράπεζα (π.χ. 0.5 ευρώ αν η προμήθεια ήταν 0.5%) Δεν μου τα έλεγε σωστά ο άνθρωπος? 2 1
gokuthelegend Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Engimek είπε Αν και βγαίνει εκτός του αρχικού τόπικ έχω μια ερώτηση εδώ επειδή λέτε ότι σε μικροποσά δεν συμφέρει η αγορά με κάρτα για πωλητή. Υπάρχει πραγματικά θέμα σε σύγκριση με πληρωμή μεγαλύτερων ποσών? Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά είχα πάει σε φούρνο και αφού πλήρωσα με κάρτα, θυμήθηκα ότι ήθελα και κάτι άλλο. Λέω του ανθρώπου σόρυ κιόλας, φαντάζομαι ότι τώρα θα σας φάει μεγαλύτερη προμήθεια η τράπεζα που κάνω δυο μικρές συναλλαγές. Και μου απαντά ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα καθώς η τράπεζα του έπαιρνε ένα ποσοστό επί της κάθε αγοράς χωρίς flat fee. Δηλαδή είτε γινόταν μια αγορά των εκατό ευρώ είτε διακόσιες αγορές του μισού ευρώ θα πλήρωνε το ίδιο στην τράπεζα (π.χ. 0.5 ευρώ αν η προμήθεια ήταν 0.5%) Δεν μου τα έλεγε σωστά ο άνθρωπος? Η αλήθεια είναι ότι για τον συγκεκριμένο φούρναρη που είναι γνωστός μου δεν γνωρίζω πόσο τον χρεώνει η τράπεζα, αλλά είχα ρωτήσει τυχαία σε ένα γειτονικό σούπερ μάρκετ και μου είχαν πει ότι τους παίρνει φιξ 0,50 ευρώ σε κάθε συναλλαγή ανεξαρτήτως ύψους (ακόμη και για μικροσυναλλαγές) + 1,5% επί του συνολικού ποσού. Επειδή εδώ είμαστε σε χωριό και είχαμε μόνο μία τράπεζα Πειραιώς, όλοι οι καταστηματάρχες συνεργάζονται με την συγκεκριμένη τράπεζα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν χρεώνει το ίδιο σε όλους. Φυσικά υπάρχει περίπτωση η κάθε τράπεζα να έχει διαφορετικές προσφορές, ή ίσως να έχουν και διαφορετικές χρεώσεις αναλόγως τον τζίρο ή το είδος του καταστήματος. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από gokuthelegend
StamTheMan Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε πολλές φορές βγαίνει ακόμη και με χασούρα. Ουτε καν.
teot Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Engimek είπε Αν και βγαίνει εκτός του αρχικού τόπικ έχω μια ερώτηση εδώ επειδή λέτε ότι σε μικροποσά δεν συμφέρει η αγορά με κάρτα για πωλητή. Υπάρχει πραγματικά θέμα σε σύγκριση με πληρωμή μεγαλύτερων ποσών? Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά είχα πάει σε φούρνο και αφού πλήρωσα με κάρτα, θυμήθηκα ότι ήθελα και κάτι άλλο. Λέω του ανθρώπου σόρυ κιόλας, φαντάζομαι ότι τώρα θα σας φάει μεγαλύτερη προμήθεια η τράπεζα που κάνω δυο μικρές συναλλαγές. Και μου απαντά ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα καθώς η τράπεζα του έπαιρνε ένα ποσοστό επί της κάθε αγοράς χωρίς flat fee. Δηλαδή είτε γινόταν μια αγορά των εκατό ευρώ είτε διακόσιες αγορές του μισού ευρώ θα πλήρωνε το ίδιο στην τράπεζα (π.χ. 0.5 ευρώ αν η προμήθεια ήταν 0.5%) Δεν μου τα έλεγε σωστά ο άνθρωπος? Γνωστός μου που έχει κατάστημα με καφέδες κλπ στο χέρι μου έλεγε οτι τον βολεύει πιο πολύ να σπάνε σε κάτω των 5 ευρώ γιατί στην συμφωνία που έχει με την τράπεζα έχει μικρότερο ποσοστό προμήθειας για κάτω απο 5 ευρώ.
Engimek Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, teot είπε Γνωστός μου που έχει κατάστημα με καφέδες κλπ στο χέρι μου έλεγε οτι τον βολεύει πιο πολύ να σπάνε σε κάτω των 5 ευρώ γιατί στην συμφωνία που έχει με την τράπεζα έχει μικρότερο ποσοστό προμήθειας για κάτω απο 5 ευρώ. Α μπράβο, δηλαδή όχι μόνο δεν υπάρχει μεγαλύτερο μειονέκτημα στις μικρές αγορές, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που εξυπηρετεί ανάλογα με τη συνδρομή pos που έχεις. 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε σε ένα γειτονικό σούπερ μάρκετ και μου είχαν πει ότι τους παίρνει φιξ 0,50 ευρώ σε κάθε συναλλαγή ανεξαρτήτως ύψους (ακόμη και για μικροσυναλλαγές) + 1,5% επί του συνολικού ποσού Πιστεύω ότι αυτό πάει ανάλογα με το είδος της επιχείρησης, δηλαδή ένα μαγαζί που έχει μεγάλο τζίρο ή λόγω της φύσης του οι αγορές είναι "μεγάλα" ποσά θα πηγαίνει σε κάτι σαν αυτό που λες γιατί κάπου βλέπει ότι το συμφέρει. Ένα μαγαζί που πουλάει π.χ. ψωμί ή κουλούρια δεν θα πάει σε τέτοιο πακέτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, Fiter είπε Μου έχει τύχει να πάρω κάτι με 2-4€ και να δώσω 20αρικο και ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου να με ρωτάει μήπως μπορείτε να πληρωσετε με κάρτα γιατί δεν έχει ψιλά; Το ίδιο και σε σούπερ μάρκετ, φούρνο αλυσιδας όταν ξεμένουν από ψιλά. Απλά μη πληρώσεις με κάρτα. Πχ για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Θα σου δώσουν και κέρματα και μικρότερα χαρτονομίσματα.
NiKoSmile Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτό το παραμύθι με τις προμήθειες των POS πρέπει να τελειώσει κάποτε. Υπάρχουν POS με μηδενική προμήθεια, απλά δίνεις πάγια συνδρομή (πχ 250€ το χρόνο). Αλλά ας πούμε ότι κάποιος δεν θέλει να μπει σε πάγια συνδρομή, τότε υπάρχει προμήθεια 2% πχ στον καφέ που κάνει 2€... μιλάμε για μόλις 2 4 cents! Ο καθένας πρέπει να επιλέγει ότι του ταιριάζει ανάλογα με τον τζίρο της επιχείρησής του. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από NiKoSmile 2 cents to 4 cents 2
gokuthelegend Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Ουτε καν. Εγώ έτσι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα από αυτά μου έλεγε, ή μπορεί να μην έχει ζημία αλλά πάντως έχει πολύ μικρό περιθώριο κέρδους, σε τέτοιο επίπεδο που δεν τον συμφέρει και ιδιαίτερα να τον πληρώνουν με κάρτα. Φυσικά μπορεί και να μην έψαξε για τυχόν προσφορές από διάφορες τράπεζες και να έβαλε απλώς ένα POS λόγω υποχρέωσης για να μην πληρώσει πρόστιμο στην εφορία και να έβαλε ένα κακό πακέτο χωρίς να το ψάξει.
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 33 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Αυτό το παραμύθι με τις προμήθειες των POS πρέπει να τελειώσει κάποτε. Υπάρχουν POS με μηδενική προμήθεια, απλά δίνεις πάγια συνδρομή (πχ 250€ το χρόνο). Αλλά ας πούμε ότι κάποιος δεν θέλει να μπει σε πάγια συνδρομή, τότε υπάρχει προμήθεια 2% πχ στον καφέ που κάνει 2€... μιλάμε για μόλις 2 cents! Ο καθένας πρέπει να επιλέγει ότι του ταιριάζει ανάλογα με τον τζίρο της επιχείρησής του. 0,04€ για την ακρίβεια. 1
StamTheMan Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Εγώ έτσι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα από αυτά μου έλεγε, ή μπορεί να μην έχει ζημία αλλά πάντως έχει πολύ μικρό περιθώριο κέρδους, σε τέτοιο επίπεδο που δεν τον συμφέρει και ιδιαίτερα να τον πληρώνουν με κάρτα. Φυσικά μπορεί και να μην έψαξε για τυχόν προσφορές από διάφορες τράπεζες και να έβαλε απλώς ένα POS λόγω υποχρέωσης για να μην πληρώσει πρόστιμο στην εφορία και να έβαλε ένα κακό πακέτο χωρίς να το ψάξει. Μπορει να λεει παπατζες για να κλαφτει ή μπορει οντως να μην το εχει ψαξει παραπερα. 1
HALF EVIL Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δηλ οι τράπεζες όπως θέλουν κάποιοι μπακάληδες πρέπει να δουλεύουν τζάμπα γι αυτούς. Να τους προσφέρουν όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που τους γλιτώνουν κόπο, χρόνο , χωρίς να δίνουν μία. Δε σφαξανε. Όχι ότι οι τράπεζες είναι άγιες , πρέπει να τους βάζει χοντρό χέρι η ΤΤΕ για υπέρογκες χρεώσεις , αλλά όχι και να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Επιχειρήσεις είναι και αυτές όπως και ο μπακάλης με σκοπό το κέρδος. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από HALF EVIL
GREGORYMO Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Fiter είπε Καλησπέρα, γιατί εδω στη Ελλάδα οι συστηματικές τράπεζες δεν βγάζουν χαρτονομισμάτα των 5 και 10 ευρω και βγάζουν μόνο 20 και 50 ευρώ; Στο εξωτερικό έχω δει να προσφέρουν τη επιλογή αλλά εδώ στη Ελλάδα πρέπει να τρέχω στα σουπερ μάρκετ αν θέλω να έχω ψιλά. Άκυρο Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από GREGORYMO Διόρθωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις