Προς το περιεχόμενο

Υγεία σκληρού δίσκου


frixos4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, frixos4 είπε

Καλησπέρα ομάδα! θα σας ήταν εύκολο να μου πείτε αν η υγεία του συγκεκριμένου δίσκου είναι οκ και πώς ερμηνεύονται οι τιμές αυτές; 

image.png

Δεν φαίνεται κάποιο πρόβλημα , τι πρόβλημα σου έκανε ;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε, frixos4 οι παρακάτω τιμές είναι οι πιο σημαντικές για να διαπιστώσεις με μια ματιά εάν ο δίσκος είναι σε καλή κατάσταση ή όχι:

  • (05) Reallocated Sectors Count: Ο αριθμός των sectors τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα και έχει πραγματοποιηθεί η αντιστοίχισή τους σε άλλη περιοχή του δίσκου (έχεις τιμή 0 – μια χαρά).
  • (0Α) Spin Retry Count: Αριθμός προσπαθειών ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ταχύτητα περιστροφής (όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η τιμή, τόσο μεγαλύτερο φαίνεται να είναι το πρόβλημα με τα μηχανικά συστήματα του δίσκου). Έχεις τιμή 0 – μια χαρά.
  • (C4) Reallocation Event Count: Αριθμός επιτυχών και μη ανεπιτυχών προσπαθειών αντιστοίχισης sectors σε άλλη περιοχή του δίσκου (Έχεις τιμή 0 – μια χαρά).
  • (C5) Current Pending Sector Count: Αριθμός sectors που περιμένουν αντιστοίχιση. (Έχεις τιμή 0 – μια χαρά).
  • (C6) Offline Uncorrectable: Αριθμός μη-διορθώσιμων λαθών κατά την ανάγνωση / αποθήκευση δεδομένων σε sectors. (Έχεις τιμή 0 – μια χαρά).

Εάν θες να δεις, αναλυτικά τι κάνει η κάθε μια παράμετρος (attribute) του S.M.A.R.T, δες εδώ στο Wikipedia (στο σχετικό πίνακα οι σημαντικότερες τιμές είναι αυτές που επισημαίνονται με χρώμα διαφορετικό από το άσπρο).

Όπως θα δεις, πολλές παράμετροι ακόμα και εάν δεν έχουν μηδενικές τιμές δε σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα (π.χ. το ότι έχει τιμή 1 η παράμετρος BF - G-sense Error Rate δεν είναι σημαντικό, αφού σημαίνει κάποια λάθη λόγω κουνήματος του δίσκου). Κάποιες παράμετροι επίσης, υπάρχουν μόνο για συγκεκριμένους κατασκευαστές. Η παράμετρος (C2) Temperature είναι σε δεκαεξαδική μορφή 1F και σε δεκαδική 31 όσο σου δείχνει η εφαρμογή CrystalDiskInfo.

Οπότε όπως είπε και ο φίλος Dark_Nightfall είδες κάτι άλλο που σε ανησύχησε, γιατί από την εφαρμογή δεν φάινεται κάτι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Ο δεύτερος σκληρός δίσκος που έχει μέσα το laptop ΝVMe χρειάζεται αντικατάσταση και αναρωτιόμουν αν χρειάζεται και αυτός ο hdd δίσκος αλλαγή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...