Προς το περιεχόμενο

Voip ote σε κινιτο Android


vagelis2019

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα

πως γίνεται να περάσω το σταθερό τηλ στην συσκευή Android κινιτο που εχω ωστε να κανω κλήσεις απο το κινιτο αλλα να ειναι σαν να καλω από το σταθερό μου? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν η σύνδεση και λειτουργία της VoIP τηλεφωνίας της Cosmote, δουλεύει αποκλειστικά από μία σύνδεση. Οπότε είτε θα δουλεύει στο σταθερό στο σπίτι είτε στο κινητό. Ποτέ και στα 2 ταυτόχρονα. Λειτουργεί στην συσκευή στην οποία έγινε τελευταία σύνδεση και συγχρονισμός της τηλεφωνίας (πρέπει να κλείνει στην άλλη).

Γνωρίζοντας τον κωδικό της τηλεφωνίας (τον δίνει η Cosmote μετά από αίτημα του πελάτη) και ρυθμίζοντας σωστά μία SIP Client εφαρμογή στο κινητό, είναι εφικτό να δουλέψει η τηλεφωνία σε αυτό (φυσικά εφόσον υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο).

Προσοχή όμως! Ενώ αρχικά πριν από χρόνια δούλευε σωστά, κάποια στιγμή η εταιρεία άρχισε να κλειδώνει την χρήση σε κινητά και δεν γίνεται σύνδεση από αυτά. Το θέμα δεν συμβαίνει σε όλους. Σε κάποιους εξακολουθεί να λειτουργεί ενώ σε άλλους (μεταξύ των οποίων και σε μένα) είναι αδύνατον. Με απλά λόγια δεν είναι σίγουρο ότι θα  δουλέψει στο δικό σου κινητό.

Ωστόσο η βέλτιστη, σίγουρη και επιβεβαιωμένη λύση είναι να χρησιμοποιηθεί ένα τηλεφωνικό κέντρο (ΡΒΧ με δυνατότητα SIP Server) στο σπίτι και σε αυτό να συνδέεται μέσω διαδικτύου το κινητό, κάνοντας χρήση της σταθερής τηλεφωνίας. Η ευκολότερη επιλογή είναι με χρήση ενός Fritz Router που έχει δυνατότητα ΡΒΧ (+ SIP Server) και μάλιστα να συνδέεσαι σε αυτό εκ του μακρόθεν με ασφάλεια μέσω VPN (έχει εγγενή υποστήριξη) οποιοσδήποτε SIP Client (εφαρμογή ή συσκευή).

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...