doctorkostis Δημοσ. Πέμπτη στις 04:27 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:27 μμ 19 minutes ago, @pnea1973 said: Zeekr 7X. 16 λεπτά φόρτιση. Να δούμε και τις τιμές τους.. Είναι όμως SUV.... Βγαίνει και sedan, 007GT λέγεται με ίδια specs. Το SUV το δοκίμασε ο Björn Nyland στη Νορβηγία, τερμάτισε τους 400kW φορτιστές που βρήκε εκεί. Όσο ήταν άδεια ή μπαταρία φορτιζε με 400kW, μετά το 30% "έπεσε" στο 350kW περίπου. Ίσα που προλάβαινε να πάει τουαλέτα και να καθαρίσει το τζάμι και έπρεπε να φύγει γιατί είχε φτάσει 80%. Game changer με τόσο γρήγορη φόρτιση σε "νορμάλ" τιμές 3
@pnea1973 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:51 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, doctorkostis είπε Βγαίνει και sedan, 007GT λέγεται με ίδια specs. Το SUV το δοκίμασε ο Björn Nyland στη Νορβηγία, τερμάτισε τους 400kW φορτιστές που βρήκε εκεί. Όσο ήταν άδεια ή μπαταρία φορτιζε με 400kW, μετά το 30% "έπεσε" στο 350kW περίπου. Ίσα που προλάβαινε να πάει τουαλέτα και να καθαρίσει το τζάμι και έπρεπε να φύγει γιατί είχε φτάσει 80%. Game changer με τόσο γρήγορη φόρτιση σε "νορμάλ" τιμές Ωραιο αυτοκίνητο. Το είχα δει το βίντεο... Απλά σύμφωνα με το site δεν το φέρνουν ... https://zeekr-greece.gr/ Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:05 μμ από @pnea1973
Bigi444444 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:21 μμ Το 7x είναι το μόνο που μπορεί πραγματικά να σταθεί απέναντι στα tesla για εμένα. Αν όχι να πάει και πιο μπροστά. Είμαι περίεργος να δω τιμές. Πολύ περίεργος όμως. 1
@pnea1973 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:06 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:06 μμ 1 ώρα πριν, Bigi444444 είπε Το 7x είναι το μόνο που μπορεί πραγματικά να σταθεί απέναντι στα tesla για εμένα. Αν όχι να πάει και πιο μπροστά. Είμαι περίεργος να δω τιμές. Πολύ περίεργος όμως. Στην Ολλανδία με κάτι extra βγαίνει γύρω στα 56.000χιλ.... 1 1
QuantumWanderer Δημοσ. Πέμπτη στις 08:46 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:46 μμ Για μερικά Zeekr, έχω διαβάσει τα καλύτερα. Για να τα δούμε και από κοντά. Βέβαια, τέτοιοι κατασκευαστές που δεν μπαίνουν επιθετικά, όπως η BYD, θα αργήσουν να φτιάξουν δίκτυο υποστήριξης που να εμπνέει ασφάλεια. 1
Ntinaras Δημοσ. Πέμπτη στις 08:52 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:52 μμ 6 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε Για μερικά Zeekr, έχω διαβάσει τα καλύτερα. Για να τα δούμε και από κοντά. Βέβαια, τέτοιοι κατασκευαστές που δεν μπαίνουν επιθετικά, όπως η BYD, θα αργήσουν να φτιάξουν δίκτυο υποστήριξης που να εμπνέει ασφάλεια. Λογικά αυτά θα ξεκινήσουν με leasing.
basilis_k6 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:24 μμ 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Λογικά αυτά θα ξεκινήσουν με leasing. ολα τα ev των 50κ και πανω για λισινγκ πανε. ειδικα σε χωρες που χανουν αξια πολυ πιο γρηγορα απο εμας.
avacan23 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:49 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:49 πμ (επεξεργασμένο) Η τιμή θα ναι ίδια με του model Y λένε που είναι και ο ανταγωνιστής τους.. δλδ 50.000 + έχω μια ελπίδα επειδή η ίδια εταιρεία έκανε επιθετική πολιτική στο geely ex 5 μήπως παίξει κάποιο bonus … θα δούμε από Σεπτέμβριο είναι πολύ καλό αυτοκίνητο το 7 πάντως όπως είδα και στο βίντεο εδώ.. https://m.youtube.com/watch?v=Aw9rhfxg7ec γενικά είναι μεταβατική περίοδος στα ηλεκτρικά αφού όλοι μιλάνε για νέα τεχνολογία στις μπαταρίες με αυτονομία 800 χλμ που θα έρθει σύντομα τόσο από κινέζους byd geely κτλ όσο και από γερμανούς Mercedes bmw . λένε η Tesla θα βγάλει στην Ευρώπη ένα mini cyber track και ένα φθηνό ηλεκτρικό.. ακούγονται πολλά οπότε όποιος θέλει ηλεκτρικό ας περιμένει την αγορά του .. Μεταβατική περίοδος… Όποιος φοβάται τα ηλεκτρικά λόγω υποδομής στην Ελλάδα κτλ οι κινέζοι έχουν ενδιαφέρουσες λύσεις με υβριδικά ηλεκτρικά όπως το byd 6 sealion ή το omoda 9 shs που έχουν αυτονομία πάνω από 1000 χλμ. γενικά αλλάζουν όλα στο χώρο του αυτοκινήτου και είναι δύσκολη εποχή για ένα νέο αγοραστή…ειδικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που το πιο σημαντικό είναι το κόστος χρήσης ανά χλμ και εκεί η Tesla αρχίζει να χάνει το θρόνο της Υ.Γ. Δείτε τι κάνει η bmw στη νέα Χ3 και οσο οπαδός του πετρελαίου και να είσαι σε βάζει σε σκέψεις… https://m.youtube.com/watch?v=v6Cjf1cTdiQ&pp=0gcJCfwAo7VqN5tD Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:50 πμ από avacan23
teodor_ch Δημοσ. Παρασκευή στις 12:27 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:27 μμ Τα αυτοκίνητα ΔΕΝ είναι επένδυση. Με αυτό δεδομένο αγοράζεις ότι καλύτερο μπορείς όταν το χρειάζεσαι. Αν αντέχεις να κρατήσεις το παλιό το κρατάς. Το δικό μου το έδωσα σε καλή τιμή και ήθελε κάμποσα χρήματα για συντήρηση που δεν ήθελα να δώσω σε 15 ετών αμάξι. Σύν τις έκτακτες βλάβες που άρχιζε να βγάζει που δεν είμαι μόνο το κόστος αλλά και η ταλαιπωρία. Οπότε ήταν μονόδρομος η αλλαγή. Ή θα αγόραζα μεταχειρισμένο μαξ 5 ετών ή καινούργιο. Στα καινούργια το ηλεκτρικό ήταν καλύτερη/οικονομικότερη επιλογή και αυτό διαλέξαμε. Το ηλεκτρικό που πήρα είναι ώριμο και δεν έχω νιώσει ούτε μία στιγμή ότι κάνω beta testing (γκουχ γκουχ ενημερώσεις OTA σε άλλες εταιρίες). Είναι ΑΜΑΞΙ 100% και δεν με απασχολήσει σε κάτι πέρα απο το να το φορτίσω και να το πλύνω! Άντε του βάζω και αέρα στα λάστιχα πού και πού 😛 Και βάζω το φανταστικό σενάριο. Έστω ότι σε 2 χρόνια βγαίνει το νέο μοντέλο του δικού μου με 800χλμ αυτονομία και φόρτιση 10%-80% σε 5 λεπτά. Όλα τα υπόλοιπα τα ίδια. Τώρα έχω ~400χλμ αυτονομία και φόρτιση 10%-80% σε 16 λεπτά. Πόσο κοστολογεί κάποιος αυτή την αναβάθμιση? Για το 1 ταξίδι (και αν) το χρόνο που θα χρειαστεί να φορτίσω εκτός σπιτιού να γλιτώσω 1 ώρα? Πόσο θα πλήρωνα για αυτή την αλλαγή? 1.000? 5.000? 10.000? Ούτε €1.000 Οπότε ήδη τα ηλεκτρικά είναι αρκετά ώριμα και οι αναβαθμίσεις απο εδώ και πέρα δεν θα αλλάξουν κάτι σημαντικό για όσους έχουν κάποιο σύγχρονο στην πλατφόρμα 800ν. Θα φέρουν όμως περισσότερο κόσμο στα ηλεκτρικά. 7
avacan23 Δημοσ. Παρασκευή στις 02:45 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:45 μμ (επεξεργασμένο) Ο καθένας κάνει ότι θέλει με τα λεφτά του… άλλος τα θεωρεί επένδυση και άλλος όχι άλλος θέλει να το πουλήσει σε 5 χρόνια και να χάσει τα λιγότερα άλλος δεν τον νοιάζει και το κρατάει 15 χρόνια είναι προσωπική επιλογή εγώ μιλάω για τα γεγονότα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα περνάμε στη δεύτερη φάση με μπαταρίες νέας τεχνολογίας με βελτίωση στην αρχιτεκτονική και στο στήσιμο και νέους παίχτες άρα μειωμένες τιμές αν ήθελα τώρα αυτοκίνητο ηλεκτρικό 1) αγοράζω καινούργιο 2)θα παιρνα ένα μεταχειρισμένο enyaq ή ev6 gt ή tesla3 ή IONIQ 5 στα 30000 ή 3) θα περίμενα το 2026 που θα έρθουν όλα τα νέα ηλεκτρικά με νέες τεχνολογίες. για μένα η 2η επιλογή είναι καλύτερη ήδη η Toyota ξεκίνησε με μοντέλα με 11 έτη εγγύηση στη μπαταρία άρα ξεκίνησαν τα ηλεκτρικά να χουν και αξία μεταπώλησης η Mercedes βγάζει τη νέα cla με 800 χλμ και ανανκοινωνει 30 νέα μοντέλα την επόμενη 5ετια η bmw αλλάζει όλη τη σειρά ηλεκτρικών από Σεπτέμβρη και μετά η άλφα ρομεο βγάζει την τζιουλιετα και το Stelvio ηλεκτρικά έρχονται κινέζοι στην Ελλάδα όπως η καλύτερη εταιρεία για μένα η xpeng γενικά αλλάζουν όλα οπότε ο καθένας τα ζυγίζει και πράττει ανάλογα το σίγουρο είναι ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βελτιώνονται και σε λίγο θα φτάσουν να ναι πρώτη και καλύτερη επιλογή Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:46 μμ από avacan23 2
chek2fire Δημοσ. Παρασκευή στις 02:47 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 02:47 μμ Πάντως πιστεύω γιαυτούς που αλλάζουν τα αυτοκίνητα και τα πουλάνε σε 4-5 χρόνια το leasing είναι πολύ καλύτερη πρόταση από την αγορά.
teodor_ch Δημοσ. Παρασκευή στις 02:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:58 μμ 2 λεπτά πριν, avacan23 είπε Ο καθένας κάνει ότι θέλει με τα λεφτά του… άλλος τα θεωρεί επένδυση και άλλος όχι Δεν είπα σε κάποιον τί να τα κάνει. Και το τί είναι επένδυση δεν εξαρτάται απο το τί θεωρεί κάποιος!!! Τέλος το πότε θα χάσει τα λιγότερα δεν εξαρτάται απο το πότε θα πουληθεί μόνο. Ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια όπως και τα επόμενα που έρχονται. Στο δικό μου έχασα 13.000 στα 15 χρόνια = €870/έτος Υπήρχε περίπτωση μέχρι pro-covid εποχή να πουλούσες 25.000 αμάξι στην 5ετία στα €20.500? Τώρα βλέπω golf του 2020 απο €15.000 (πολλές επιλογές) ενώ καινούργιο το φθηνότερο κοστίζει €24.980 !!!!!! Τραγική μεταπωλητική.
chek2fire Δημοσ. Παρασκευή στις 03:30 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 03:30 μμ (επεξεργασμένο) αυτά είναι τα τρία μοντέλα που φέρνει η Zeekr και θα πωλούνται από τον Σεπτέμβρη στην Ελλάδα SUV Zeekr 7X https://www.zeekr.eu/models/7x Zeekr 001 https://www.zeekr.eu/models/001 Zeekr X https://www.zeekr.eu/models/x το τελευταίο δείχνει ένα πανέμορφο αυτοκίνητο πόλης, να δούμε και την τιμή μήπως ανταγωνίζεται το dolphin. Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:34 μμ από chek2fire 1
avacan23 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:48 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:48 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, teodor_ch είπε Τα αυτοκίνητα ΔΕΝ είναι επένδυση. Με αυτό δεδομένο αγοράζεις ότι καλύτερο μπορείς όταν το χρειάζεσαι. Αν αντέχεις να κρατήσεις το παλιό το κρατάς. Το δικό μου το έδωσα σε καλή τιμή και ήθελε κάμποσα χρήματα για συντήρηση που δεν ήθελα να δώσω σε 15 ετών αμάξι. Σύν τις έκτακτες βλάβες που άρχιζε να βγάζει που δεν είμαι μόνο το κόστος αλλά και η ταλαιπωρία. Οπότε ήταν μονόδρομος η αλλαγή. Ή θα αγόραζα μεταχειρισμένο μαξ 5 ετών ή καινούργιο. Στα καινούργια το ηλεκτρικό ήταν καλύτερη/οικονομικότερη επιλογή και αυτό διαλέξαμε. Το ηλεκτρικό που πήρα είναι ώριμο και δεν έχω νιώσει ούτε μία στιγμή ότι κάνω beta testing (γκουχ γκουχ ενημερώσεις OTA σε άλλες εταιρίες). Είναι ΑΜΑΞΙ 100% και δεν με απασχολήσει σε κάτι πέρα απο το να το φορτίσω και να το πλύνω! Άντε του βάζω και αέρα στα λάστιχα πού και πού 😛 Και βάζω το φανταστικό σενάριο. Έστω ότι σε 2 χρόνια βγαίνει το νέο μοντέλο του δικού μου με 800χλμ αυτονομία και φόρτιση 10%-80% σε 5 λεπτά. Όλα τα υπόλοιπα τα ίδια. Τώρα έχω ~400χλμ αυτονομία και φόρτιση 10%-80% σε 16 λεπτά. Πόσο κοστολογεί κάποιος αυτή την αναβάθμιση? Για το 1 ταξίδι (και αν) το χρόνο που θα χρειαστεί να φορτίσω εκτός σπιτιού να γλιτώσω 1 ώρα? Πόσο θα πλήρωνα για αυτή την αλλαγή? 1.000? 5.000? 10.000? Ούτε €1.000 Οπότε ήδη τα ηλεκτρικά είναι αρκετά ώριμα και οι αναβαθμίσεις απο εδώ και πέρα δεν θα αλλάξουν κάτι σημαντικό για όσους έχουν κάποιο σύγχρονο στην πλατφόρμα 800ν. Θα φέρουν όμως περισσότερο κόσμο στα ηλεκτρικά. Δεν θελω να σου χαλάσω το όνειρο αλλα δεν συμφωνω οτι μέχρι σήμερα η αγορά καινούργιου ηλεκτρικού ήταν η καλύτερη ιδέα... μπορεί για σένα ναι αλλα για για την πλειοψηφία όχι δλδ αν είχα εταιρεία να το βάλω στα έξοδα, και φωτοβολταικα στο σπίτι να το φορτιζω φθηνά οκ θα το σκεφτόμουν ....αλλα και πάλι θα χα δισταγμούς για ενα pehv.. οπότε δε συμφωνώ με το παρακάτω.. Το ηλεκτρικό που πήρα είναι ώριμο και δεν έχω νιώσει ούτε μία στιγμή ότι κάνω beta testing (γκουχ γκουχ ενημερώσεις OTA σε άλλες εταιρίες). Είναι ΑΜΑΞΙ 100% και δεν με απασχολήσει σε κάτι πέρα απο το να το φορτίσω και να το πλύνω! Άντε του βάζω και αέρα στα λάστιχα πού και πού τα γεγονότα είναι οτι τα ηλεκτρικα 1ης γενιας αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών... δλδ δεν ήταν το ώριμο και 100% αμάξι...μεγαλύτερη απόδειξη η αξία μεταπώλησης τους..δείτε στο mobile.de ότι αυτοκίνητα 2ετιας και 3τιας αξίας 100.000 ευρώ πωλούνται κάτω από 30.000 ευρώ (mercedes eqc, eqd,porsche taycan + macan, tesla X +S etc.) αλλά και τα 50.000 ευρώ tesla, audi q-4, vw i.5 κτλ το ίδιο... εληξε η εγγυηση μπαταρίας στα 100.000 η 160.000 χλμ και τα σκοτώνουν... αν βάλεις την ελλειψη υποδομής, την μικρή χωρητικότητα σε μπαταρία (στην καλύτερη απόδοση 400χλμ σε μεικτές συνθήκες και όχι πάνω από 120 χλμ ταχύτητα) και το υπερβολικό κόστος μεικτής ασφάλισης και ότι σε περίπτωση ατυχήματος πάθει ζημιά η μπαταρία καθίστανται οικονομικά σύμφορα για επισκευή (και τον κίνδυνο πυρκαγιας λόγω απαρχαιωμενης τεχνολογιασ προστασίας των μπαταρίων) τότε καταλαβαίνει κανεις γιατι τα ηλεκτρικά από το 2020-2025 δεν συγκινούσαν την πλειοψηφία .. τώρα ομως βλέπεις η εταιρεία των πλειάδων η νο1 σε αξιοπιστία στον κόσμο να βγάζει 6 νέα ηλεκτρικα, οι γερμάνοι να αλλάζουν ολη τη γκάμα τους με νέα ηλεκτρικά για να αντιμετωπίσουν τους κινέζους... πάμε τώρα στο ειρωνικό και τι έγινε να φορτίζω πιο γρήγορα και να χω 800 χλμ αντι για 400 αυτονομία... να απαντήσω σοβαρά? ας πω ενα απλό παράδειγμα, η toyota η βασίλισσα των υβριδικών σε πωλήσεις κάνει στροφή στα ηλεκτρικά με νέα μοντέλα. εχει λοιπόν το 2025 το Toyota bZ4X με 400χλμ αυτονομία και απλή φόρτιση και ξέρεις ότι σε λιγους μήνες βγάζει μοντέλο με 600 χλμ και γρήγορη φόρτιση. τι κάνεις ? αγοράζεις τώρα επειδή έχεις ανάγκη η περιμένεις λιγους μήνες το νέο μοντέλο ? με τη λογική σου δεν αξίζει να περιμένεις με τη δικη μου λογική αξίζει... οπότε ο καθένας κρίνει ποια άποψη είναι σωστή και που θα βάλει τα λεφτά του. Η άποψη μου ήταν ότι στην Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν θα αγόραζα ηλεκτρικό, το 2026 όμως θα το σκεφτομουν σοβαρά με μπαταρίες νέας γενιας, με εγγυηση 10+ χρόνια, με αυτονομία 800χλμ και κύκλο χρήσης 14kWh/100χλμ. Διαφωνούμε το ξέρω αλλά για αυτό υπάρχει το φόρουμ για να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:49 μμ από avacan23 1
Dante80 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:57 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:57 μμ (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, chek2fire said: το τελευταίο δείχνει ένα πανέμορφο αυτοκίνητο πόλης, να δούμε και την τιμή μήπως ανταγωνίζεται το dolphin. Tα Zeekr είναι Geely από το πάνω ράφι, πολύ δύσκολα θα μπορούσαν σε τιμή να ανταγωνιστούν την BYD. Και είναι λογικό, μιλάμε για πιο premium segment. Για παράδειγμα, στην Κίνα το τελευταίο Zeekr X ξεκινάει (μετά από δυνατή έκπτωση) στα 150 χιλιάδες γούαν, ενώ το αντίστοιχο Dolphin ξεκινάει στα 100 χιλιάρικα. Ελλάδα προβλέπω μια διαφορά τουλάχιστον 8000 ευρώ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις βέβαια. Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:01 μμ από Dante80 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα