Προς το περιεχόμενο

Καλώδια και αντάπτορες RJ11 σε RJ45 για το καλώδιο Υ των ADSL modems της AVM (βλ. Fritz!Box)


MacPap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους

Εχουμε ένα πρόβλημα που ζητάει λύση :-)

Η περιγραφή

Η σύνδεση του modem/router σε μια αναλογική γραμμή (PSTN) απαιτεί (θεωρητικά) την παρεμβολή μεταξύ της πρίζας της παροχής (στον τοιχο) και του modem/router ενός ονομαζόμενου splitter. Το τι ακριβώς κάνει αυτό το "κουτάκι" δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε πωςτο splitter διαθέτει μια είσοδο τύπου RJ11 (είναι τα γνωστά πριζάκια που έχουν τα τηλεφωνικά καλώδια) και δύο εξόδους επίσης για πριζάκια τύπου RJ11. Η είσοδος αναφέρεται στο splitter (συνήθως) ως "Line", ενώ οι έξοδοι η μια αναφέρεται ως "Phone" και προορίζεται για το τηλέφωνο, ενώ η άλλη γράφει (συνήθως) "DSL" και προορίζεται για το modem/router.

Αν το modem/router μας είναι ένα Fritz!Box (στην περίπτωση μας το 7490) και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, όλα τα καλούδια που προσφέρει, για τα οποία το αγοράσαμε εξ' άλλου, τότε, τόσο η σύνδεση για το τηλέφωνο, όσο και η σύνδεση για το internet πρέπει περνάει μέσα από αυτό.

Για τον λόγο αυτό η εταιρεία περιλαμβάνει μέσα στην συσκευασία ένα καλώδιο τύπου "Υ" (έτσι το ονομάζει η AVM). Είναι εκείνο το καλώδιο που από την μια τελειώνει σε ένα μπριζάκι RJ45 (σαν αυτά των καλωδίων δικτύου Ethernet) που μπαίνει στην είσοδο DSL/Telephone του Fritz!Box και από την άλλη διακλαδώνεται σε δυο καλώδια, ένα μαύρο και ένα άσπρο, τα οποία επίσης τελειώνουν σε ένα μπριζάκι RJ45 το καθένα. Το άσπρο είναι για να μπει στο splitter στην έξοδο "DSL" και το μαύρο είναι για να μπει στο splitter στην έξοδο "Phone".

Το πρόβλημα

Το καλώδιο τύπου "Υ" (όπως περιγράφεται παραπάνω) αρχίζει και τελειώνει σε πριζάκια τύπου RJ45 (σαν αυτά των καλωδίων δικτύου Ethernet). Το splitter όμως διαθέτει θηλυκές πρίζες για καλώδια τύπου RJ11 (τα γνωστά πριζάκια που έχουν τα τηλεφωνικά καλώδια).

Η AVM λοιπόν για λύσει αυτό το πρόβλημα μέσα στην συσκευασία περιλαμβάνει και 2 αντάπτορες RJ11 σε RJ45. Εναν άσπρο για την έξοδο "DSL" (με τον αριθμό 60 πάνω του) στο splitter και έναν μαύρο για την έξοδο “Phone” (με τον αριθμό 58 πάνω του).

Η ερώτηση

Αν κάποιος έχει χάσει αυτούς τους αντάπτορες που τους βρίσκει?

Σημείωση

Τον άσπρο τον βρήκαμε. Τον μαύρο που θα τον βρουμε?

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ δύσκολα θα τους βρεις, καθώς σχεδόν παντού πλέον η τηλεφωνία είναι VoIP οπότε η εταιρεία έπαψε να τους δίνει μαζί με τις συσκευές. Είναι ειδικού αντάπτορες για τον σωστό τερματισμό των καλωδίων ανάλογα το σήμα που φέρουν.

spacer.png

Η λύση (που τις έχουν εφαρμόσει πολλοί χρήστες των Fritz) είναι η τροποποίηση του Υ-καλωδίου ή να φτιάξεις ένα με τους ακροδέκτες που θέλεις.

 

fritzcavoy.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...