Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον βαζω 20€ στο αυτοκινητο με 1,9 το λιτρο και μου βαζει ο εγκεφαλος +150 χλ με μεση καταναλωση 5l/100 km ενω περιμενα (οπως κανει συνηθως) 210 τι φταιει;

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, elgol είπε

Λοιπον βαζω 20€ στο αυτοκινητο με 1,9 το λιτρο και μου βαζει ο εγκεφαλος +150 χλ με μεση καταναλωση 5l/100 km ενω περιμενα (οπως κανει συνηθως) 210 τι φταιει;

Αλήθεια ρωτάς;

Δημοσ.
58 minutes ago, elgol said:

Κάποιος εγκέφαλος σίγουρα...

Δημοσ.
1 hour ago, elgol said:

Φταίει το ότι ο εγκέφαλος δεν υπολογίζει με βάση το "συνήθως" που υπολογίζεις εσύ, υπολογίζει με βάση την κατανάλωση που είχες τα τελευταία διανυθέντα χλμ.

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, tsofras είπε

Μπορεί η έλλειψη γνώσης μαθηματικών να μην μας πάει μπροστά σαν χώρα όπως πολλοί αναφέρετε , αλλά και η κακία/ ειρωνία/ μπουλιγκ πιστεύετε θα μας πάει?

Οκ βρήκα λόγο να ξεσπάσω και εγώ, ο ιντερνετικός κόσμος έχει γίνει πολύ άσχημος πλέον 2 στους 10 θα βοηθήσουν και οι υπόλοιποι απλά χλευάζουν, κοροϊδεύουν για να νιώθουν αυτοί καλύτεροι από τους υπόλοιπους.

Αυτά

Το ότι κάθεται και γράφει σε φορουμ και δεν κάθεται να μάθει τα ΒΑΣΙΚΑ για να ζήσει είναι που με πειράζει εμένα ...

Αυτά...

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 2MM είπε

H 95αρα πωλειται απο τα διυλιστηρια στο 1,64- 1,65 (η χαμηλοτερη τιμη εδω και μηνες) 

Αυτος πως την δινει 1,61 χωρις να νοθευει/κλεβει ? 

2 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Σωστά τα λες. Τιμές διυλιστηρίου (ex-factory) - popek.

Αν και αυτές είναι οι ονομαστικές τιμές και ανάλογα τους όγκους παίζουν και εκπτώσεις, άμα βάλεις μεταφορικά και ΦΠΑ μέσα, δεν νομίζω ότι γίνεται να πουλάει κάποιος 1.61 και να βγάζει και λεφτά για να λειτουργεί το πρατήριο.

Εγώ πάντως βλέπω 1.33 στο site που παραθέσατε τη χονδρική τιμή. 

Δημοσ.
1 minute ago, DjTony said:

Εγώ πάντως βλέπω 1.33 στο site που παραθέσατε τη χονδρική τιμή. 

Χωρίς ΦΠΑ. Η τιμή 1.61 είναι τιμή αντλίας με ΦΠΑ. Άρα ακομά και να πουλάει απευθείας από το διυλιστήριο στον πελάτη χωρίς μεταφορικά στο πρατήριο και χωρίς κέρδος η τιμή θα είναι 1.33*1.24=1.65.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nick_souvlaki είπε

Χωρίς ΦΠΑ. Η τιμή 1.61 είναι τιμή αντλίας με ΦΠΑ. Άρα ακομά και να πουλάει απευθείας από το διυλιστήριο στον πελάτη χωρίς μεταφορικά στο πρατήριο και χωρίς κέρδος η τιμή θα είναι 1.33*1.24=1.65.

Πως γίνεται να πουλάει πιο χαμηλά από διυλιστήριο και να είναι νόμιμο και σωστά τα καύσιμα του; βάζουμε εκεί 6 αυτοκίνητα. Δύο δικά μου πετρέλαια, 2 πετρέλαια της αδερφής μου και δύο βενζίνη των γονιών μου χρόνια τώρα. Κανένας δεν έχει θέμα. Ποτέ 

Δημοσ.

Δεν είναι ο πρώτος νομίζω, έχει τύχει να συζητηθεί ακόμα και στα κανάλια, και να αναρωτιέται ο πρόεδρος πρατηριούχων πώς γίνεται το τάδε πρατήριο να πουλάει τόσο χαμηλά.

Ίσως αν έχει απόθεμα αγορασμένο με άλλη τιμή; Δεν ξέρω, μια υπόθεση είναι.

Βέβαια συνήθως συμβαίνει το ανάποδο, να αυξάνουν άμεσα κι ας έχουν απόθεμα αγορασμένο με χαμηλότερη τιμή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, DjTony said:

Πως γίνεται να πουλάει πιο χαμηλά από διυλιστήριο και να είναι νόμιμο και σωστά τα καύσιμα του; βάζουμε εκεί 6 αυτοκίνητα. Δύο δικά μου πετρέλαια, 2 πετρέλαια της αδερφής μου και δύο βενζίνη των γονιών μου χρόνια τώρα. Κανένας δεν έχει θέμα. Ποτέ 

43 minutes ago, phanispal said:

Δεν είναι ο πρώτος νομίζω, έχει τύχει να συζητηθεί ακόμα και στα κανάλια, και να αναρωτιέται ο πρόεδρος πρατηριούχων πώς γίνεται το τάδε πρατήριο να πουλάει τόσο χαμηλά.

Ίσως αν έχει απόθεμα αγορασμένο με άλλη τιμή; Δεν ξέρω, μια υπόθεση είναι.

Βέβαια συνήθως συμβαίνει το ανάποδο, να αυξάνουν άμεσα κι ας έχουν απόθεμα αγορασμένο με χαμηλότερη τιμή.

Μπορεί να έχει χαμηλότερο απόθεμα, μπορεί να έχει πάρει από κάποιον εισαγωγέα πιο φτηνά (δεν ειναι μόνο τα διυλιστήρια νομίζω), πολλά παίζουν... αλλα είναι και πιθανό να κάνει και κάτι μη νόμιμο (π.χ. νοθεία, επιλεκτική κλοπή στην αντλία, να κάνει άλλες δουλειές και να εχει το πρατήριο για βιτρίνα και να μην το νοιαζει - να βγάζει από αλλού λεφτα κ.α.). Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παράνομος απαραίτητα. Μπορεί να παίζει στο όριο για τα φτηνά ως κράχτη και να βγάζει από premium (100) και από μικρό-πράγματα που πουλάει μέσα. Δυστηχώς δεν μπορείς να ξέρεις άμα είναι σωστός ή όχι, είναι πολλά που μετράνε.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.

Δεν μπορείς να αγοράσεις καύσιμα εκτός διυλιστηρίου, ,δεν μπορεί να έχει απόθεμα μερικά χρόνια για να έχει ακόμα χαμηλή τιμή.

Μπορεί όμως να έχει καλό πλυντήριο.

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

δεν μπορεί να έχει απόθεμα μερικά χρόνια για να έχει ακόμα χαμηλή τιμή.

Δεν εννοώ τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά να πω την αλήθεια δε θυμάμαι και ραγδαίες αυξήσεις σε διάστημα 1-2 εβδομάδων ή όσο χρόνο μεσολαβεί μεταξύ δύο ανεφοδιασμών.

Αλλά ναι, μάλλον αυτό με το πλυντήριο είναι η πιο λογική εξήγηση. 

Απ' την άλλη όμως, δε βγάζει μάτι όπως και να 'χει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...