leonis25 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Γεια σας, Μετα απο καθαρισμα του Xbox One αγορασμένου το 2013, είπα να αλλάξω και το σκληρό δίσκο και να βάλω έναν SSD μπας και το ξυπνήσω το μηχάνημα. Έβαλα έναν 1 ΤB, πάει αισθητά πιο γρήγορα στο φόρτωμα, αλλά βλέπει μόνο 365 GB. Έχει κάποιος κάποια ιδέα γιατί δε βλέπει όλο το δίσκο; Ευχαριστώ.
vdeseris Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Έκανες κλωνοποίηση τον παλιό δίσκο ή πέρασες λειτουργικό από την αρχή;
leonis25 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Και τα δύο τα δοκίμασα αλλ το ίδιο κάνει...
vdeseris Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Το μόνο που βρίσκω ψάχνοντας λίγο είναι ότι οι δίσκοι που βάζεις πρέπει να έχουν ίδιο ακριβώς μέγεθος με τους εργοστασιακούς. 500gb 1tb ή 2tb Αλλιώς δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Μήπως είναι 960gb πχ και τον βλέπει σαν 500αρη αντί για 1000αρη; εγω πάντως που έχω βάλει 870 Evo 2tb το έχει δει κανονικα
leonis25 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Ευχαριστώ φίλε μου. Το θετικό είναι ότι μπορεί να δει μεγαλύτερο δίσκο οπότε κάποια λύση θα υπάρχει. Πάντως νομίζω ότι όλοι οι δισκοι δεν είναι ποτέ 1 TB ας πούμε αλλά κάτι λιγότερο.
Xristaras12 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, leonis25 είπε Ευχαριστώ φίλε μου. Το θετικό είναι ότι μπορεί να δει μεγαλύτερο δίσκο οπότε κάποια λύση θα υπάρχει. Πάντως νομίζω ότι όλοι οι δισκοι δεν είναι ποτέ 1 TB ας πούμε αλλά κάτι λιγότερο. δεν εννοεί αυτό. Υπάρχουν 1ΤΒ SSD και υπάρχουν και 960GB, όπως υπάρχουν 500αρηδες και 512.
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Ο παλιός πόσο ήταν; Αν έκανες κλώνο πρώτα μπορεί να σου το έκανε όσο τον παλιό και να άφησε τον υπόλοιπο χώρο σαν αδέσμευτο. Αν μετά πέρασες καθαρά το λειτουργικό χωρίς να διαγράψεις τα partitions που έκανε ο κλώνος, τότε είναι πολύ πιθανό να σου πέρασε το σύστημα στο partition που βρήκε. Θα έλεγα να συνδέσεις τον ssd σε ένα pc (πάρε μια θηκούλα ή έναν αντάπτορα sata σε usb) και δες από την διαχείριση δίσκων πως είναι τα partitions ή αν δεν τον βλέπουν τα win, βάλε κανένα δωρεάν partition manager και αν δεις ότι υπάρχει αδέσμευτος χώρος, επέκτεινε το βασικό partition ώστε να πιάσει όλον τον χώρο.
leonis25 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Αυτό το επεισόδιο με τις χωρητικότητες των δίσκων μάλλον το έχω χάσει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα τα πάρω πάλι από την αρχή και θα σας πω. 500 ηταν ο παλιός της μάνας του. 12 ώρες πριν, vdeseris είπε Το μόνο που βρίσκω ψάχνοντας λίγο είναι ότι οι δίσκοι που βάζεις πρέπει να έχουν ίδιο ακριβώς μέγεθος με τους εργοστασιακούς. 500gb 1tb ή 2tb Αλλιώς δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Μήπως είναι 960gb πχ και τον βλέπει σαν 500αρη αντί για 1000αρη; εγω πάντως που έχω βάλει 870 Evo 2tb το έχει δει κανονικα Α δε σου κάνει κόπο μπορείς να μου πεις ποιο firmware έχει το μηχάνημα σου για να δω μήπως πρέπει να βάλω κάποιο άλλο. 9 λεπτά πριν, leonis25 είπε Αυτό το επεισόδιο με τις χωρητικότητες των δίσκων μάλλον το έχω χάσει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα τα πάρω πάλι από την αρχή και θα σας πω. 500 ηταν ο παλιός της μάνας του. Α δε σου κάνει κόπο μπορείς να μου πεις ποιο firmware έχει το μηχάνημα σου για να δω μήπως πρέπει να βάλω κάποιο άλλο. Ο δικός μου δίσκος είναι Adata Ultimate SU720 SSD 1TB 2.5'' SATA III
vdeseris Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, leonis25 είπε Αυτό το επεισόδιο με τις χωρητικότητες των δίσκων μάλλον το έχω χάσει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα τα πάρω πάλι από την αρχή και θα σας πω. 500 ηταν ο παλιός της μάνας του. Α δε σου κάνει κόπο μπορείς να μου πεις ποιο firmware έχει το μηχάνημα σου για να δω μήπως πρέπει να βάλω κάποιο άλλο. Ο δικός μου δίσκος είναι Adata Ultimate SU720 SSD 1TB 2.5'' SATA III Αυτό νομίζω ότι θέλεις
gameleon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε άλλη μια φορά, να το κάνεις από την αρχή (όχι clone). Ορίστε ένα εύκολο βίντεο. Αλλά ... καλό θα ήταν να δοκιμάσεις ένα script για δημιουργία σωστών partitions. Δες τα αρχεία και τις οδηγίες σε αυτό το φόρουμ: https://digiex.net/threads/xbox-one-internal-hard-drive-partitioning-script-repair-replace-upgrade-an-xbox-one-hard-drive.16186/ Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2023 από gameleon
StamTheMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2024 Στις 21/12/2023 στις 7:59 ΜΜ, leonis25 είπε Γεια σας, Μετα απο καθαρισμα του Xbox One αγορασμένου το 2013, είπα να αλλάξω και το σκληρό δίσκο και να βάλω έναν SSD μπας και το ξυπνήσω το μηχάνημα. Έβαλα έναν 1 ΤB, πάει αισθητά πιο γρήγορα στο φόρτωμα, αλλά βλέπει μόνο 365 GB. Έχει κάποιος κάποια ιδέα γιατί δε βλέπει όλο το δίσκο; Ευχαριστώ. Δεν ξυπναει το one,οτι και να κανεις,ειναι πολυ αργο. Δοκιμασε να κανεις διαγραφη του δισκου μεσα απο τα windows,απο τη διαχειριση δισκων και μετα να το βαλεις παλι στο one. Απο οτι καταλαβαινω,οταν εκανes clone,ο δισκος εγινε 500 και μετα εμεινε 500,για αυτο βλεπεις ελευθερα 365. Πρωτον γιατι κανενας δισκος δεν εχει την ονομαστικη χωρητικοτα και δευτερον επειδη πιανει χωρο και το λειτουργικο. Τα 138 ειναι κατειλημμένα απο το λειτουργικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα