Προς το περιεχόμενο

Σπουδές παράλληλα με εργασία στα 32


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και χρόνια πολλά , καλή χρόνια !

Ζω και εργάζομαι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο . Είμαι 32 παντρεμένος και ελπίζω σύντομα να μεγαλώσει η οικογένεια . Στο ζουμί τώρα:

Δουλεύω για ένα ευρωπαϊκό φορέα με σύμβαση ορισμένου χρόνου μέχρι του χρόνου . Υπάρχει η δυνατότητα για μονιμοποίηση αν ανοίξει κάποια θέση προς το τέλος της σύμβασης . Δυστυχώς λόγω της βλακείας που με έτρωγε όταν ήμουν νέος δεν σπούδασα , παρά μόνο τελείωσα ΕΠΑΛ Τεχνικός Δικτύων και μια σχολή μαγειρικής .

Θελω να προσπαθήσω έστω και καθυστερημένα να πάρω ένα πτυχίο καθώς με την προϋπηρεσία που έχω πιστεύω θα ανοίξουν ακομα μεγαλύτερες πόρτες . Ψάχνω λοιπόν κάτι αποκλειστικά ον-λάιν με κατεύθυνση προς bussiness administration αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι τα περισσότερα απαιτούν περίπου 35-40 ώρες την εβδομάδα για να τελειώσεις στην τριετία ενώ με πιο αργους ρυθμούς (18-20 ώρες την βδομάδα ) τελειώνεις σε έξι χρόνια !

Σκοπος του ποστ είναι κυρίως μήπως υπάρχει κάτι που δεν το έχω αντιληφθεί . Κάποιο πανεπιστήμιο που να τελειώνεις στα τρία χρόνια( η και λιγοτερο)αλλά να μην χρειάζεται τόσες ώρες την εβδομάδα . Ή αν κάποιος έχει τελειώσει αντίστοιχο πανεπιστήμιο στην τριετια ταυτόχρονα με δουλειά να μας πει αν βγαίνει . 
 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να πάρεις πτυχίο της προκοπής χωρίς να αφιερώσεις ΠΟΛΥ χρόνο. Ο χρόνος μετράει διαφορετικά όταν είσαι 30αρης με οικογένεια και δουλειά σε σχέση με τον 18αρη που δεν έχει καμιά υποχρέωση και τον ταΐζουν οι γονείς, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Με αυτό ως δεδομένο, νομίζω ότι το 35-40 ώρες μπορεί να είναι κάπως λιγότερο στην πραγματικότητα. Μπορεί κάποιος να είναι φοιτητής χωρίς να αφιερώνει απαραίτητα 8 ώρες κάθε μέρα στις σπουδές. Ειδικά αν είναι online, όπου οι υπολογιζόμενοι χρόνοι δεν είναι πάντα ακριβείς. Θα υπάρχουν όμως περίοδοι που μπορεί να χρειάζεται και περισσότερο χρόνο από αυτό γιατί θα ετοιμάζεις μια εργασία ή θα προετοιμάζεσαι για εξετάσεις.

Γενικά, θα σου πρότεινα να το ψάξεις καλά και να σιγουρευτείς ότι και άλλοι φοιτητές βρίσκονται σε παρόμοια φάση μ'εσένα. Ρώτα τους υπεύθυνους. Αν σου πουν ότι έχουν πολλούς mid-career/mature φοιτητές, σημαίνει ότι παλεύεται και θα υπάρχει και μια ευελιξία στο σύστημα. Αλλά, δουλεύοντας σε πανεπιστήμιο με online μαθήματα, θα σου πω ότι ο βασικός λόγος διακοπής σπουδών ή αποτυχίας είναι ότι οι φοιτητές περίμεναν ότι θα χρειάζονται λιγότερες ώρες από όσες πραγματικά χρειάζονται και έτσι δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@FilipposMD ευχαριστώ πολύ για την απάντηση . Δεν υπάρχει δυνατότητα να αφιερώνω πάνω από 20 ώρες εβδομαδιαία δεν βγαίνουν οι ώρες . Παρτ ταιμ δεν νομίζω να αντέχω να ακολουθώ έξι χρόνια ειδικά αν έρθουν και παιδιά στενεύουν τα περιθώρια . Ίσως να κοιτάξω για κάποιο σεμινάριο που να μπορώ να παρακολουθήσω για ένα χρόνο αλλά και που να δίνει και τα credits αν μετά αποφασίσω να πάω για το πτυχίο .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...