Προς το περιεχόμενο

Κλείνει η γνωστή εταιρεία κατασκευής μέσων και μονάδων αποθήκευσης Plextor


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάποτε, το όνομα της Plextor ήταν από τα πλέον αναγνωρίσιμα και εμβληματικά ονόματα στον χώρο των μονάδων -και μέσων- αποθήκευσης. Σήμερα, η εταιρεία που σύνδεσε το όνομα της με την υψηλή απόδοση και ποιότητα ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της. 

Η μητρική εταιρεία Kioxia αποφάσισε να αποσύρει το εμπορικό σήμα Plextor για τις μονάδες solid state drive της (SSD). Αντ’ αυτού θα ξεκινήσει να πουλά τα συγκεκριμένα προϊόντα με την επωνυμία SSSTC (Solid State Storage Technology Corporation) στο μέλλον. Η συγκεκριμένη κίνηση από την Kioxia έρχεται μετά την εξαγορά της Plextor και όλης της επιχείρησης SSD της τότε μητρικής της εταιρείας Lite-On το 2019. Έκτοτε, η Plextor δυσκολεύτηκε να συμβαδίσει με τις νέες τεχνολογίες αποθήκευσης. Με τη διάθεση των νέων ελεγκτών PCIe Gen. 4 και PCIe Gen. 5  η Plextor απέτυχε να αξιοποιήσει τις νέες πλατφόρμες για solid state drives νέας γενιάς Phison και InnoGrit και προτίμησε να παραμείνει με τους ελεγκτές της Marvell, οι οποίοι όμως είχαν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό.  

Πλέον, οι SSSTC και Kioxia θα εστιάσουν αυστηρά στην αγορά των solid state drives για επιχειρήσεις, κέντρα δεδομένων και βιομηχανικές εφαρμογές και όχι στην καταναλωτική αγορά. Η ιστοσελίδα της Plextor ανακατευθύνει ήδη τους χρήστες που θα την επισκεφτούν στην ιστοσελίδα SSSTC.com, δεν παραθέτει πλέον δίσκους για υπολογιστές/ clients. Οι σημερινοί κάτοχοι SSD της Plextor θα εξακολουθήσουν πάντως να λαμβάνουν υποστήριξη εντός εγγύησης και υπηρεσίες RMA ωστόσο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέες μονάδες αποθήκευσης με την επωνυμία της Plextor. 

Στην 30χρονη ιστορία της, η Plextor σύνδεσε το όνομα της κυρίως με τις εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής μονάδες αναπαραγωγής/ εγγραφής οπτικών δίσκων CD/DVD και αργότερα με τις μονάδες SSD υψηλής απόδοσης. Όπως όμως έγινε και με την OCZ μετά την εξαγορά της από την Toshiba, το όνομα Plextor θα περάσει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όπως όμως έχει αποδειχτεί αμέτρητες φορές στον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο της τεχνολογίας, η επιβίωση των εταιρειών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ικανότητά τους να υιοθετούν νέες τεχνολογίες αιχμής. 
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το πρώτο μου Cd recorder 😔

2 λεπτά πριν, gagarin είπε

Ειδικά στα CD-DVD RECORDERS ήταν στα 90s-00s η νο1

Δεν υπήρχε καλύτερη! Ίσως στη 2η θέση : Yamaha.

  • Like 20
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δεύτερο dvd recorder που είχα βάλει ήταν της plextor. Το έχω ακόμα, όμως όπως διαπίστωσα, όταν το είχα συνδέσει σε ένα μηχάνημα, δεν ανοίγει το συρταρακι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλή εταιρεία, όταν άρχισαν να βγαίνουν cd recorder και σε μία εποχή που ήταν πανάκριβα παίζει να ήταν και η καλύτερη μάρκα, τέλη 90 αρχές 2000, είχα γράψει όλη την συλλογή mame με ένα απο αυτά και παίζαμε τιτλους coin op με τους φίλους μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχχχχχχχχ θυμαμαι οταν πηρα το πρωτο μου dvd recorder μαρκας TEAC το οποιο ηταν x4. Αλλα μου φαινοταν αργο και χτυπησα ενα plextor x8!!!! το οποιο ηταν και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ. Ωραια χρονια..........εφηβικα και.......πειρατικα :D :D :D 

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, azuli είπε

Plextor MONO για cd/dvd recorders εκεινη την εποχη,τελη 90s/αρχες 2010s.

Ειδικα για djs που εγραφαν cd για επαγγελματικη χρηση που δεν επαιζε δυνατοτητα λαθους στην εγγραφη δεν υπηρχε καν ψαξιμο σε αλλες εταιριες.

Και οσοι με πιανουν θα θυμηθουν τον χρυσο κανονα για γραμμενα cd οπως πρεπει να εχουν γραφτει και με τεραστια διαρκεια στο χρονο :

TAYO YUDEN/That's κεραμικα γραμμενα σε Plextor recorder.

Kαι μαλιστα ο ενας και μοναδικος αντιπροσωπος στην Ελλαδα (καπου στην Λ.Αμφιθεας περιοχη νομιζω) ηταν αντιπροσωπος και στις 2 εταιριες!Kαι νομιζω δεν πουλουσε καν κατι αλλο,μονο tayo yuden και Plextor

Θυμαμαι επειδη ηταν μακρια απο κεντρο οποτε πηγαιναμε τα περναμε τα TAYO YUDEN με τις κουτες,για να εχουμε ολο το χρονο.Το καλυτερο αδειο CD ever.Ως dj ειχα δοκιμασει απλα ολες τις εταιριες και στις χειροτερες συνθηκες χρησης και αυτα που ειχαν την μεγαλυτερη αντοχη ηταν αυτα.

Τα δισκακια ηταν τα TAIYO YUDEN και η αντιπροσωπεια η DISC IMPEX στο Π.Φαληρο.

Δυστηχως τελος εποχης.........

  • Like 19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα. Εχω ακομη και το cd recorder και το DVD recorder της. Μάλιστα η εγγύηση της ήταν άψογη. Για κάποιο λόγο είχε χαλάσει το πρώτο cd recorder( 2002) και με πληρωμένα δικά τους έξοδα το έστειλα Βέλγιο αν θυμάμαι. Μου έστειλαv πίσω νέο του κουτιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρίμα που δεν κατάφερε να συμβαδίσει με τις εξελίξεις στον χώρο. 

Εκείνα τα "σκοτεινά χρόνια" της πληροφορικής, ήταν η μόνη εταιρεία που σε  απελευθέρωνε από το άγχος του buffer underrun.

 

P.S: Δεν συγκρίνονται φυσικά σε ποιότητα, αλλά και η LiteOn εμμέσως ,είχε σώσει την τσέπη όσων είχαμε xbox360...wink wink

Επεξ/σία από gameleon
  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...