Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια για διαφορους λογους η dedica δεν με βολεψε και τελικα θα την πουλησω μαζι με τον μυλο Kingrinder k6 που δεν τον ανοιξα καν οπως ειναι κανουρια , 7-8 καφεδες εκανα , οποιος ενδιαφερεται ας παει στο προφιλ μου , αναρτησα ηδη αγγελια πωλησης (δεν επιτερεπεται link εδω)

  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 2/2/2024 στις 12:02 ΜΜ, Miatakias είπε

Σήμερα που πήγα να κάνω καφέ πάλι φαίνεται ότι έχει πολύ αντίσταση όταν βάζω τα καλάθια μέσα ενώ όταν το βάζω σκέτο το πορταφιλτερ γυρίζει πανευκολα , είναι φυσιολογικό αυτό? Μήπως πρέπει να πάρουν κάποιος στροφές τα καλάθια να προσαρμοστούν για να γυρίζει εύκολα?

Η μόνη περίπτωση που κλείνει δύσκολα το πορταφιλτερ είναι όταν βάζω παραπάνω καφέ, με αποτέλεσμα να κάνει αντίσταση. Στο 2πλο καλαθάκι πλέον βάζω μαξ 12-13gr καφέ και όχι 14 και δίνω λίιιιιιγη παραπάνω πίεση στο πάτημα για να δημιουργηθεί χώρος να κλείσει. Δεν νομίζω δλδ να είναι ελλαττωματικό. Γενικά πάντως για μένα είναι πολύ καλή μηχανή, με έχει βολέψει πολύ και η ποιότητα καφέ πλησιάζει αρκετά αυτή των επαγγελματικών μηχανών.

  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε

Η μόνη περίπτωση που κλείνει δύσκολα το πορταφιλτερ είναι όταν βάζω παραπάνω καφέ, με αποτέλεσμα να κάνει αντίσταση. Στο 2πλο καλαθάκι πλέον βάζω μαξ 12-13gr καφέ και όχι 14 και δίνω λίιιιιιγη παραπάνω πίεση στο πάτημα για να δημιουργηθεί χώρος να κλείσει. Δεν νομίζω δλδ να είναι ελλαττωματικό. Γενικά πάντως για μένα είναι πολύ καλή μηχανή, με έχει βολέψει πολύ και η ποιότητα καφέ πλησιάζει αρκετά αυτή των επαγγελματικών μηχανών.

Δεν είναι καθαρά ο καφές ο λόγος που την δίνω, δεν έχω μόνιμο χώρο στην κουζίνα και αναγκάζομαι να την πηγαινοφερνω αλλά η αγορά της συνέπεσε με καταπόνηση της μέσης μου απο διάφορες εργασίες και έχω πόνους και δεν θα μπορώ για αρκετό καιρό να την χρησιμοποιήσω+ είμαι σε πολύ καλή διάθεση για πειραματισμούς οπότε καλύτερα να την πουλήσω τώρα που είναι καινούργια και στο μέλλον βλέπουμε, μπορεί να ασχοληθώ όταν θα είμαι καλύτερα οργανωμένος και ίσως με παραπάνω budget..Η αλήθεια είναι επίσης ότι με την νεσπρεσσο καλομαθα στην ευκολία/ταχύτητα τόσο καιρό και μου έπεσε λίγο "βαριά" η διαδικασία άλεσης, γεμίσματος, καθαριότητας ...

  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Δεν είναι καθαρά ο καφές ο λόγος που την δίνω, δεν έχω μόνιμο χώρο στην κουζίνα και αναγκάζομαι να την πηγαινοφερνω αλλά η αγορά της συνέπεσε με καταπόνηση της μέσης μου απο διάφορες εργασίες και έχω πόνους και δεν θα μπορώ για αρκετό καιρό να την χρησιμοποιήσω+ είμαι σε πολύ καλή διάθεση για πειραματισμούς οπότε καλύτερα να την πουλήσω τώρα που είναι καινούργια και στο μέλλον βλέπουμε, μπορεί να ασχοληθώ όταν θα είμαι καλύτερα οργανωμένος και ίσως με παραπάνω budget..Η αλήθεια είναι επίσης ότι με την νεσπρεσσο καλομαθα στην ευκολία/ταχύτητα τόσο καιρό και μου έπεσε λίγο "βαριά" η διαδικασία άλεσης, γεμίσματος, καθαριότητας ...

Αυτό με το καθαρίσμα φίλε μου σε νιώθω. Και γω με Νεσπρέσο είχα καλομάθει, έβαζα κάψουλα, έβγαζε καφέ, εφτιαχνα και αφρογαλα στο αεροτσίνο και τέλος. Τώρα πρεπει να καθαρίσω την κεφαλή, να πλύνω το πορταφίλτερ κλπ. Απλά όπως και να έχει είναι άλλη ποιότητα καφέ της κανονικής εσπρεσιέρας. :) 

  • Like 1
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα. Εδω και ενα χρόνο εχω αγοράσει την DeLonghi Dedica Arte EC885. Αγόρασα και ενα bottomless portafilter και παρόλαυτα εχω κάποιες απορίες. Αν μπορείτε να με βοηθείσετε θα το εκτιμήσω.

1. Παίρνω καφέ απο καφεκοπτείο και παρότι εχω δοκιμάσει λίγο διαφορετικά κοψίματα, κατα την έκχυση του καφέ πιτσιλάει παντού και γίνεται χάλια ο πάγκος. Το καιμάκι πάντως είναι εξαιρετικό ! 

2. Σχετικά με τις ρυθμίσεις της μηχανής, τι έχετε να προτείνετε καθως οτι κι αν δοκιμάσω δεν εχω μεινει ικανοποιημένος.

 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, christosk_7 είπε

Καλησπέρα και απο εμένα. Εδω και ενα χρόνο εχω αγοράσει την DeLonghi Dedica Arte EC885. Αγόρασα και ενα bottomless portafilter και παρόλαυτα εχω κάποιες απορίες. Αν μπορείτε να με βοηθείσετε θα το εκτιμήσω.

1. Παίρνω καφέ απο καφεκοπτείο και παρότι εχω δοκιμάσει λίγο διαφορετικά κοψίματα, κατα την έκχυση του καφέ πιτσιλάει παντού και γίνεται χάλια ο πάγκος. Το καιμάκι πάντως είναι εξαιρετικό ! 

2. Σχετικά με τις ρυθμίσεις της μηχανής, τι έχετε να προτείνετε καθως οτι κι αν δοκιμάσω δεν εχω μεινει ικανοποιημένος.

 

Να πάρεις μύλο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Να πάρεις μύλο. 

Το θέμα με τον μύλο είναι οτι απλά πιάνει χώρο και όγκο στον πάγκο της κουζίνας....αλλιώς θα είχα αγοράσει ήδη ! 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, christosk_7 είπε

Το θέμα με τον μύλο είναι οτι απλά πιάνει χώρο και όγκο στον πάγκο της κουζίνας....αλλιώς θα είχα αγοράσει ήδη ! 

Αμελητέο όγκο. 

Δημοσ.

εχω παρει τον μυλο Kingrinder P2 και ενω στη μονη δοση με το pressurized καλαθι τρεχει κανονικα στη διπλη δοση βουλωνει. το εχω δοκιμασει απο 20 μεχρι 40 clicks αλλα δεν ειχα ποτε καλο αποτελεσμα. εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει;

Δημοσ.
Στις 14/1/2025 στις 4:36 ΜΜ, liakjim είπε

Να πάρεις μύλο

Τι μύλο όμως; Έχεις να προτείνεις κάποιο;

Είμαι και εγώ όπως οι προηγούμενοι στη διαδικασία ψαξιματος. Έχω χρόνια την μηχανή με το εργοστασιακό εξοπλισμό της. Προχθές την έλυσα εντελώς και της έδωσα ένα καλό καθάρισμα γιατί έσταζε. Οπότε μου μπήκε η ιδέα να κάνω μια αναβάθμιση. 

Έχω βρει κάποια bottomless portafilters και IMS basket από Ελλάδα και κάποια από τα άλλα γύρω γύρω στο AliExpress . Παντού όμως διαβάζω ότι με το bottomless θέλει πολύ καλό μύλο και ότι οι φθηνοί ηλεκτρικοί δεν κάνουν για espresso. Οι χειροκίνητοι δε είναι μανουρα κάθε φορά να ρυθμίσεις το κόψιμο και πάλι μπορεί να μην κάνουν για espresso. 

Οπότε, δεδομένου ότι αν είναι να δώσω 200+ για καλό μύλο θα πάρω μια αυτόματη, η ερώτηση είναι, τι μυλο;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, virginkiller είπε

Η φτηνότερη λύση που είναι και μικρός σε μέγεθος είναι ο hibrew G5 η μεταχειρισμένο. 

Τελικά είναι ακριβό το σπορ.

  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

 

Έχω και εγώ μια DeLonghi Dedica EC685 με unpressurized portafilter (bottomless) και προσπαθώ να πετύχω μια σωστή εκχύλιση. Παρακάτω είναι ο εξοπλισμός και τα δεδομένα μου — θα εκτιμούσα πολύ κάθε βοήθεια ή συμβουλή!

 

Ο εξοπλισμός μου:

 

  • Μηχανή: DeLonghi Dedica EC685
  • Μύλος: Alder ηλεκτρικός (χωρίς δυνατότητα για ενδιάμεσα κλικ)
  • Καλάθι: Unpressurized basket 51mm (14-16g)
  • Tamper: 51mm με πίεση ρυθμιζόμενη από 6 έως 15kg
  • Dosing ring (μεταλλικό στεφάνι) για να μη χύνεται ο καφές
  • WDT tool (βελόνες) για σπάσιμο κόμπων
  • Ζυγαριά ακριβείας με χρονοδιακόπτη

 

Το θέμα μου:

 

Ανεξαρτήτως αν βάζω 14g ή 16g καφέ, η μηχανή μου βγάζει σχεδόν πάντα ~60-64g καφέ (out), εκτός αν τη σταματήσω εγώ χειροκίνητα. Επομένως, μετράω χρόνο με το χρονόμετρο και σταματάω με το κουμπί.

 

Δοκίμασα:

 

  • 14g in → 36g out → 34s ➜ λίγο πικρός
  • 14g in → 36g out → 21s ➜ πιο ισορροπημένος
  • 16g in → 63g out → 25s ➜ οκ γεύση
  • 16g in → 63g out → 36s ➜ βαρύ/πικρό
  • Όσο πιο ψιλό το άλεσμα, τόσο πιο αργά τρέχει και αφήνει νερό στο puck

Το μεγάλο μου ερώτημα είναι:

 

Τι ψάχνω:

 

  • Μήπως η Dedica έχει preset που δεν αποθηκεύεται σωστά;
  • Τι προτείνετε για σταθερό βάρος out (π.χ. 36g σε 25–30s);
  • Να αλλάξω καλάθι; Να μείνω σε 14g ή να πάω μόνιμα 16g;

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Soki11 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

 

Έχω και εγώ μια DeLonghi Dedica EC685 με unpressurized portafilter (bottomless) και προσπαθώ να πετύχω μια σωστή εκχύλιση. Παρακάτω είναι ο εξοπλισμός και τα δεδομένα μου — θα εκτιμούσα πολύ κάθε βοήθεια ή συμβουλή!

 

Ο εξοπλισμός μου:

 

  • Μηχανή: DeLonghi Dedica EC685
  • Μύλος: Alder ηλεκτρικός (χωρίς δυνατότητα για ενδιάμεσα κλικ)
  • Καλάθι: Unpressurized basket 51mm (14-16g)
  • Tamper: 51mm με πίεση ρυθμιζόμενη από 6 έως 15kg
  • Dosing ring (μεταλλικό στεφάνι) για να μη χύνεται ο καφές
  • WDT tool (βελόνες) για σπάσιμο κόμπων
  • Ζυγαριά ακριβείας με χρονοδιακόπτη

 

Το θέμα μου:

 

Ανεξαρτήτως αν βάζω 14g ή 16g καφέ, η μηχανή μου βγάζει σχεδόν πάντα ~60-64g καφέ (out), εκτός αν τη σταματήσω εγώ χειροκίνητα. Επομένως, μετράω χρόνο με το χρονόμετρο και σταματάω με το κουμπί.

 

Δοκίμασα:

 

  • 14g in → 36g out → 34s ➜ λίγο πικρός
  • 14g in → 36g out → 21s ➜ πιο ισορροπημένος
  • 16g in → 63g out → 25s ➜ οκ γεύση
  • 16g in → 63g out → 36s ➜ βαρύ/πικρό
  • Όσο πιο ψιλό το άλεσμα, τόσο πιο αργά τρέχει και αφήνει νερό στο puck

Το μεγάλο μου ερώτημα είναι:

 

Τι ψάχνω:

 

  • Μήπως η Dedica έχει preset που δεν αποθηκεύεται σωστά;
  • Τι προτείνετε για σταθερό βάρος out (π.χ. 36g σε 25–30s);
  • Να αλλάξω καλάθι; Να μείνω σε 14g ή να πάω μόνιμα 16g;

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

Θα πρέπει να κόψεις πιο λεπτό τον καφέ. Θα πρότεινα να πάρεις μύλο.

Προσωπικά βάζω 18.5γρ καφέ, κόψιμο 3 στον μύλο μου για Κολομβία κόκκους και λίγο πίεση με το χέρι και πάω 25δευτ με 38γρ καφέ στο ποτήρι και άψογο αποτέλεσμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...