@udioTechnic@ Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Στις 25/2/2025 στις 2:08 ΜΜ, Nikos είπε Επισης θα πρέπει ο ηχος να είναι πολύ καλης ποιότητας, πχ losiless flac από CD. Δεν ξερω αν καποια streaming υπηρεσια προσφερει τέτοιον ήχο. Tidal , Qubuz.. ενα απο τα 2
@topos Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Αν και παλιά ανάρτηση. Πιστευω πως όσο μικρότερο (σε φυσικές διαστάσεις) τόσο πιο δύσκολο να παίζει καλά σε μικρές εντάσεις. Όσο για τις κάρτες ήχου, για αυτά τα ηχεία θεωρω πως δεν είναι ξεκάθαρα καλυτερες οι διαφορές -ειδικα αν δεν ψαχτεί κάποιος με καλά αρχεία και ρυθμισεις- εάν η on board είναι οκ και δεν έχει αλλά προβλήματα. Spoiler Προσωπικά το σκεφτόμουν να τσιμπαγα μια μεταχειρισμένη g5 ενός φίλου (για edifier 1700bt) , αλλά μετά από δοκιμές 2 ημερών περισσότερο μπερδεύτηκα παρά κατέληξα στο ότι ήταν καλύτερη οπότε δεν το προχώρησα.-Βεβαια, δεν είχα διάθεση να ασχοληθώ με αρχεία flac και άλλα τέτοια "ψαγμενα" (απλά internetικο ραδιόφωνο/YouTube και κάποιες ηχογραφήσεις από mirrorless(mp3 320kb/s?)- Οπότε πιθανων και για αυτό δεν είδα "χειροπιαστή" διαφορά. Ίσως απλά φταιγανε και τα αυτιά μου 😀 1
spiritclay Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Μετα απο λιγες εβδομάδες ενασχολησης, με την συγκεκριμενη κάρτα και τα ακουστικά akg k371. Σε direct mode παντα και εχοντας ολα τα υπολοιπα απενεργοποιημενα(καθως ετσι διαβασα οτι ειναι καλυτερο) βλεπω οτι οσον αφορα την μουσικη ο ηχος ειναι απιστευτα ξερος και φτωχός θα ελεγα. Σιγουρα εχει ανεβει παρα πολυ σε ενταση σε συγκριση με πριν αλλα περιμενα κατι πολυ καλυτερο και ανωτερο ποιοτικα. Υπάρχει καποια αλλη ρυθμιση που προτεινετε να προσεξω;
aetos1988 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 5 ώρες πριν, spiritclay είπε Μετα απο λιγες εβδομάδες ενασχολησης, με την συγκεκριμενη κάρτα και τα ακουστικά akg k371. Σε direct mode παντα και εχοντας ολα τα υπολοιπα απενεργοποιημενα(καθως ετσι διαβασα οτι ειναι καλυτερο) βλεπω οτι οσον αφορα την μουσικη ο ηχος ειναι απιστευτα ξερος και φτωχός θα ελεγα. Σιγουρα εχει ανεβει παρα πολυ σε ενταση σε συγκριση με πριν αλλα περιμενα κατι πολυ καλυτερο και ανωτερο ποιοτικα. Υπάρχει καποια αλλη ρυθμιση που προτεινετε να προσεξω; Δοκίμασε και με απενεργοποιημένο το Direct Mode.
liakinen Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Στις 10/6/2025 στις 1:18 ΜΜ, spiritclay είπε Μετα απο λιγες εβδομάδες ενασχολησης, με την συγκεκριμενη κάρτα και τα ακουστικά akg k371. Σε direct mode παντα και εχοντας ολα τα υπολοιπα απενεργοποιημενα(καθως ετσι διαβασα οτι ειναι καλυτερο) βλεπω οτι οσον αφορα την μουσικη ο ηχος ειναι απιστευτα ξερος και φτωχός θα ελεγα. Σιγουρα εχει ανεβει παρα πολυ σε ενταση σε συγκριση με πριν αλλα περιμενα κατι πολυ καλυτερο και ανωτερο ποιοτικα. Υπάρχει καποια αλλη ρυθμιση που προτεινετε να προσεξω; Με τις ίδιες ρυθμίσεις με σένα (που θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες δυνατές) ο ήχος που έχω στα sennheiser hd 560s και 559 είναι άριστος για τα δεδομένα της τιμής της κάρτας και των ακουστικών. Προέρχομαι από την Asus Xonar STX. Τα ακουστικά τα έχεις μέσα από το πρόγραμμα της κάρτας σε Stereo Mode;
spiritclay Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 10 ώρες πριν, liakinen είπε Με τις ίδιες ρυθμίσεις με σένα (που θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες δυνατές) ο ήχος που έχω στα sennheiser hd 560s και 559 είναι άριστος για τα δεδομένα της τιμής της κάρτας και των ακουστικών. Προέρχομαι από την Asus Xonar STX. Τα ακουστικά τα έχεις μέσα από το πρόγραμμα της κάρτας σε Stereo Mode; έτσι ακριβώς. Μέσα απο το soundblaster command εχω επιλέξει direct mode on και τα ακουστικα τα έχω σε stereo και audio quality 32bit,384 khz. Επιλογή filters δεν εχω βρει καποιες διαφορες μεταξύ τους.
liakinen Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 24 λεπτά πριν, spiritclay είπε έτσι ακριβώς. Μέσα απο το soundblaster command εχω επιλέξει direct mode on και τα ακουστικα τα έχω σε stereo και audio quality 32bit,384 khz. Επιλογή filters δεν εχω βρει καποιες διαφορες μεταξύ τους. Προηγούμενη κάρτα ποια είχες;
spiritclay Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, liakinen είπε Προηγούμενη κάρτα ποια είχες; την onboard καρτα ης μητρικής. ακουστικά είχα τότε soundcore anker q45 τα οποία δεν με βολεψαν καθολου. Σιγουρα η διαφορα στον ηχο ειναι αισθητη και ειδικά στην ένταση, απλά με όλα αυτα που διάβαζα περιμενα κάτι πολύ ανώτερο. Ίσως παίζουν ρόλο τα ακουστικά που έχω τώρα καθως ο ήχος ειναι αρκετά flat και γενικά δεν χρωματίζει.
liakinen Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 13 λεπτά πριν, spiritclay είπε Ίσως παίζουν ρόλο τα ακουστικά που έχω τώρα καθως ο ήχος ειναι αρκετά flat και γενικά δεν χρωματίζει. Το πιθανότερο. 1
TopCLR Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 14 ώρες πριν, spiritclay είπε Μέσα απο το soundblaster command εχω επιλέξει direct mode on και τα ακουστικα τα έχω σε stereo και audio quality 32bit,384 khz. Επιλογή filters δεν εχω βρει καποιες διαφορες μεταξύ τους. Χωρίς να είμαι γνώστης στα του ήχου. Όταν επιλέγεις direct mode ON νομίζω πως η λειτουργία αυτή παρακάμπτει κάθε ρύθμιση για φίλτρα και equalizer. Με αυτόν τον τρόπο απλά ενισχύει τον ήχο που παίρνει από την πηγή και τον στέλνει στα ηχεία χωρίς καμιά παρέμβαση (εξ ου και η ονομασία direct mode). Οπότε δεν είναι λογικό να μην βλέπεις διαφορά στα φίλτρα (εφόσον έχεις direct mode on); 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα