Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, broxopios said:

Το resolve το χρησιμοποιώ για το κόψε ράψε. Έτσι στο τέλος βάζω τις ρυθμίσεις που μου πρότεινες και νομίζω είναι μια χαρά το αποτέλεσμα. Τουλάχιστον σε σχέση με το αρχείο που δημιούργησα από το dvd drive.

Θα δοκιμάσω και το shutter.

Μια γενική ερώτηση σχετικά με το bitrate. Καταλαβαίνω ότι όσο υψηλότερο είναι τόσο το καλύτερο και μεγαλύτερο το μέγεθος του αρχείου. Όμως η ποιότητα ενός βίντεο και ειδικά αυτών που θέλω να γράψω εγώ που προέρχονται και από σχετικά παλιά βιντεοκάμερα, ποια είναι η χρυσή τομή. Γιατί και 50000 να το βάλω δε νομίζω να μου προσφέρει κάτι παραπάνω πέρα από ένα τεράστιο μέγεθος αρχείου.

Δεν κατάλαβα. Με τι αρχείο δούλεψες στο Resolve αφού δεν μπορείς να βάλεις κατευθείαν mpg?
Το Shutter Encoder στο πρότεινα για να μετατρέψεις το DVD (τα αρχεία .vob που είναι μέσα στο VIDEO_TS folder) σε ένα ενιαίο mpg (ώστε να μην κάνει σπασίματα εκεί που ενώνονται τα vob) και μετά αυτό το mpg σε Prores που είναι κατάλληλο για επεξεργασία στο Resolve.

12 minutes ago, broxopios said:

Μια γενική ερώτηση σχετικά με το bitrate. Καταλαβαίνω ότι όσο υψηλότερο είναι τόσο το καλύτερο και μεγαλύτερο το μέγεθος του αρχείου. Όμως η ποιότητα ενός βίντεο και ειδικά αυτών που θέλω να γράψω εγώ που προέρχονται και από σχετικά παλιά βιντεοκάμερα, ποια είναι η χρυσή τομή. Γιατί και 50000 να το βάλω δε νομίζω να μου προσφέρει κάτι παραπάνω πέρα από ένα τεράστιο μέγεθος αρχείου.

Βάλε στο Shutter Encoder την επιλογή "Auto" και δες το αποτέλεσμα. Αν δεν σε ικανοποιεί, δοκίμασε ένα bitrate που να σου βγάζει μεγαλύτερο μέγεθος για να δεις αν υπάρχει διαφορά.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Δεν κατάλαβα. Με τι αρχείο δούλεψες στο Resolve αφού δεν μπορείς να βάλεις κατευθείαν mpg?
Το Shutter Encoder στο πρότεινα για να μετατρέψεις το DVD (τα αρχεία .vob που είναι μέσα στο VIDEO_TS folder) σε ένα ενιαίο mpg (ώστε να μην κάνει σπασίματα εκεί που ενώνονται τα vob) και μετά αυτό το mpg σε Prores που είναι κατάλληλο για επεξεργασία στο Resolve.

Το έκανα αφού  πρώτα μετέτρεψα με το Handbrake 2 βίντεο σε mp4. Όμως τώρα θα δοκιμάσω και το shutter. Ωστόσο πάλι θα πάρω mp4. Στο κόψε ράψε μετά στο resolve (ή και στο shotcut που επίσης χρησιμοποιώ) συνεχίζω να βάζω τις ρυθμίσεις που μου πρότεινες;

Δημοσ.
4 minutes ago, broxopios said:

Το έκανα αφού  πρώτα μετέτρεψα με το Handbrake 2 βίντεο σε mp4. Όμως τώρα θα δοκιμάσω και το shutter. Ωστόσο πάλι θα πάρω mp4. Στο κόψε ράψε μετά στο resolve (ή και στο shotcut που επίσης χρησιμοποιώ) συνεχίζω να βάζω τις ρυθμίσεις που μου πρότεινες;

Όχι, μην το κάνεις αυτό.

Απ' το Shutter δεν θα πάρεις mp4 αν θες να το επεξεργαστείς στο Resolve. Θα πάρεις Prores όπως σου πρότεινα. Θα είναι μεγάλο αλλά δεν είναι απαραίτητο να το κρατήσεις όταν τελειώσεις το κόψε ράψε.
Για το export (Delivery) απ' το Resolve θα βάλεις πάλι Auto να δεις πώς είναι από ποιότητα και μέγεθος και μετά αν θες το αυξάνεις ή το μειώνεις ανάλογα το αποτέλεσμα και το μέγεθος που θα βγει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε

Όχι, μην το κάνεις αυτό.

Απ' το Shutter δεν θα πάρεις mp4 αν θες να το επεξεργαστείς στο Resolve. Θα πάρεις Prores όπως σου πρότεινα. Θα είναι μεγάλο αλλά δεν είναι απαραίτητο να το κρατήσεις όταν τελειώσεις το κόψε ράψε.
Για το export (Delivery) απ' το Resolve θα βάλεις πάλι Auto να δεις πώς είναι από ποιότητα και μέγεθος και μετά αν θες το αυξάνεις ή το μειώνεις ανάλογα το αποτέλεσμα και το μέγεθος που θα βγει.

Α οκ. Άρα το πετσοκόβω πολύ αν το μετατρέψω σε mp4, το κόψω-ράψω και το ξαναμετατρέψω σε mp4. Οκ θα δοκιμάσω όπως είπες να δω το αποτέλεσμα.

Δημοσ.
28 minutes ago, broxopios said:

Α οκ. Άρα το πετσοκόβω πολύ αν το μετατρέψω σε mp4, το κόψω-ράψω και το ξαναμετατρέψω σε mp4. Οκ θα δοκιμάσω όπως είπες να δω το αποτέλεσμα.

Λόγω παλαιότητας του υλικού, μπορεί να μην δεις με γυμνό μάτι ιδιαίτερη διαφορά αλλά θα ξέρεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Λόγω παλαιότητας του υλικού, μπορεί να μην δεις με γυμνό μάτι ιδιαίτερη διαφορά αλλά θα ξέρεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν.

Σωστό.

Λοιπόν έκανα μια δοκιμή στο shutter, πέρασα όπως είπες όλα τα vob από ένα φάκελο (4 στο σύνολο), βάζω Merge, όνομα, αλλά μου δημιουργεί πάλι ένα αρχείο VOB, που ενώ ο χρόνος δείχνει ολόκληρο το dvd, στην ουσία μου έχει μόνο το πρώτο vob.

2025-03-22 23_45_51-Shutter Encoder.png

Επεξ/σία από broxopios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, broxopios said:

Σωστό.

Λοιπόν έκανα μια δοκιμή στο shutter, πέρασα όπως είπες όλα τα vob από ένα φάκελο (4 στο σύνολο), βάζω Merge, όνομα, αλλά μου δημιουργεί πάλι ένα αρχείο VOB, που στην ουσία ενώ ο χρόνος δείχνει ολόκληρο το dvd, στην ουσία μου έχει μόνο το πρώτο vob.

2025-03-22 23_45_51-Shutter Encoder.png

Όταν πατάς Start Function και σου ζητάει να βάλεις όνομα και πού θα το σώσεις, μετά το όνομα βάλε και .mpg. Αν σου βάζει πάλι το .vob στο τέλος, σβήστο και κράτα μόνο το .mpg

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε

Όταν πατάς Start Function και σου ζητάει να βάλεις όνομα και πού θα το σώσεις, μετά το όνομα βάλε και .mpg.

Πάλι μου δημιουργεί ένα αρχείο, με το όνομα που του δίνω (πχ test) ως εξής: test.mpg.vob και πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα που ανέφερα πιο πάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, broxopios said:

Πάλι μου δημιουργεί ένα αρχείο, με το όνομα που του δίνω (πχ test) ως εξής: test.mpg.vob και πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα που ανέφερα πιο πάνω.

Σβήσε το .vob και κράτα μόνο το .mpg

Με ποιον media player το ανοίγεις το εννιαίο mpg και σου παίζει μόνο το πρώτο vob? Το έχεις σώσει σε χωριστό folder? Μην το βάζεις μέσα στο VIDEO_TS folder.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Σβήσε το .vob και κράτα μόνο το .mpg

Με ποιον media player το ανοίγεις το εννιαίο mpg και σου παίζει μόνο το πρώτο vob? Το έχεις σώσει σε χωριστό folder? Μην το βάζεις μέσα στο VIDEO_TS folder.

Με το vlc.

Το έκανα αλλά πάλι τα ίδια. Το σώζω μόνο του στην επιφάνεια εργασία εκτός φακέλου VIDEO_TS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, broxopios said:

Με το vlc.

Το έκανα αλλά πάλι τα ίδια. Το σώζω μόνο του στην επιφάνεια εργασία εκτός φακέλου VIDEO_TS

Υποψιάζομαι κάποιο πρόβλημα στο τέλος του 1ου vob ή στην αρχή του 2ου.
Έχεις άλλον player να δοκιμάσεις;
Επίσης δοκίμασε να βάλεις τα vob 3 και 4 να δεις τι θα γίνει. Εγώ μόλις έκανα ολόκληρο DVD και βγαίνει άψογο.
Κάτι που μπορείς να δοκιμάσεις επίσης, είναι αντί για merge να κάνεις απεθείας Apple Prores Proxy να δεις τι θα γίνει.
Μπορεί να κάνει ένα μικρό "πήδημα" στην ένωση των vob αλλά αν το βγάλει ολόκληρο είναι κι αυτό μια λύση, αρκεί να μην σε πειράζει το μικρό "πήδημα" που ίσως κάνει.

Είναι το ίδιο DVD που έκανες και στο Handbrake?

22 minutes ago, CheOnWeb said:

Επίσης δοκίμασε να βάλεις τα vob 3 και 4 να δεις τι θα γίνει. Εγώ μόλις έκανα ολόκληρο DVD και βγαίνει άψογο.
Κάτι που μπορείς να δοκιμάσεις επίσης, είναι αντί για merge να κάνεις απεθείας Apple Prores Proxy να δεις τι θα γίνει.
Μπορεί να κάνει ένα μικρό "πήδημα" στην ένωση των vob αλλά αν το βγάλει ολόκληρο είναι κι αυτό μια λύση, αρκεί να μην σε πειράζει το μικρό "πήδημα" που ίσως κάνει.

Sorry, αν δεν κάνεις merge πρώτα, θα σου βγάλει ένα αρχείο .mov για κάθε vob που θα τα ενώσεις στο Resolve (τα επιλέγεις όλα απ' τα Media και του λες "Create Timeline from selected clips).

Φυσικά μπορείς να κάνεις και στο Shutter το merge των .mov αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Μπορεί να κάνει ένα μικρό "πήδημα" στην ένωση των vob αλλά αν το βγάλει ολόκληρο είναι κι αυτό μια λύση 9αρκεί να μην σε πειράζει το μικρό "πήδημα" που ίσως κάνει.

Έβγαλα το 1, άφησα τα άλλα 3 και τα έκανε κανονικά. Όπως είπες κάτι γίνεται εκεί. Θα δοκιμάσω και το επόμενο dvd που θα γράψω να δω αν θα κάνει το ίδιο.

Δοκίμασα και με το Apple Prores αλλά κάνει ένα στιγμιαίο κόλλημα όταν γίνεται η μετάβαση από το ένα vob στο άλλο κάτι που δεν μου αρέσει.

Όχι δεν είναι το ίδιο που έκανα με το Handbrake.

Δημοσ.
11 minutes ago, broxopios said:

Έβγαλα το 1, άφησα τα άλλα 3 και τα έκανε κανονικά. Όπως είπες κάτι γίνεται εκεί. Θα δοκιμάσω και το επόμενο dvd που θα γράψω να δω αν θα κάνει το ίδιο.

Δοκίμασα και με το Apple Prores αλλά κάνει ένα στιγμιαίο κόλλημα όταν γίνεται η μετάβαση από το ένα vob στο άλλο κάτι που δεν μου αρέσει.

Όχι δεν είναι το ίδιο που έκανα με το Handbrake.

Οκ, άρα πρώτα merge και μετά Prores το μονοκόμματο, τουλάχιστο για τα vod που γίνονται σωστά merge, για να αποφύγεις το στιγμιαίο κολλημα. Για όσα δεν γίνονται σωστά, τα κάνεις χωριστά Prores και τα ενώνεις στο Resolve προσπαθώντας να διορθώσεις το κόλλημα (να πετάξεις τα σταθερά καρέ). Αλλιώς ξανακάνεις τι DVD απ' την αρχή.

Κάτι ακόμα. Το mpg που δείχνει σωστό χρόνο αλλά παίζει μόνο το μέρος του πρώτου vob, τι μέγεθος έχει; Αν είναι όσο το ένα vob, ok ξέχνα το. Αν είναι όσο όλα τα vob μαζί, δοκίμασε να το βάλεις στο shutter να το κάνει Prores να δούμε τι θα δείξει. 

Και κάτι τελευταίο. Τα υπόλοιπα αρχεία του Video_TS, εκτός απ' τα vob, υπάρχουν κανονικά μέσα στο folder? Έχουν αντιγραφεί σωστά;

Δημοσ.

Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το άθλημα

https://www.youtube.com/c/HackerpcsSeries/videos

Τα βασικά βήματα είναι

- Capturing: Ιδανικά γίνεται σε avi ασυμπίεστο HuffYUV 720x576 PAL με το AmarecTV (το PAL και MESECAM (μεταδόσεις ΕΡΤ πριν το 1993) είναι στάνταρ 720x576 interlaced, είτε VHS/Hi8). Το VirtualDub κάνει frame drops χωρίς λόγο, είναι άχρηστο. Άλλα προγράμματα τύπου OBS, Premiere κτλ παρόλο που είναι πιο fancy δεν κάνουν σωστό capture μέσω το Video for Windows driver που γίνεται σωστά. Mac δεν πρόκειται να κάνει την ίδια σωστή δουλειά που γίνεται μόνο σε Windows, δεν έχει τη σωστή διεπαφή με τις κάρτες εγγραφής για να κάνουν τη δουλειά. Εδώ είναι σημαντικό το τι USB κάρτα τηλεόρασης και VCR χρησιμοποιείς.

Αυτή τη στιγμή στο skroutz υπάρχουν μόνο σαβούρες κλώνοι της γνωστής EasyCap που ρίχνουν τουλάχιστον στο μισό την ποιότητα, το στάνταρ είναι η ATI TV Wonder 600 USB, δεν ξέρω που μπορεί κάποιος να τη βρει πλέον, τη δικιά μου την έχω πάνω από 10 χρόνια και δεν έχω δοκιμάσει άλλες

Μετά είναι το VCR. Τα καλύτερα είναι τα JVC S-VHS με S-video output, και στα απλά VHS η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα, κυμαίνονται στα 200+ στο ebay

https://www.ebay.co.uk/itm/376046895922

- Μετατροπή. Στο ασυμπίεστο τώρα HuffYUV avi που είναι 50-100GB interlaced 720x576, πρεπει να γίνει deinterlace και το καλύτερο φίλτρο είναι το QTGMC που κάνει το βίντεο 50fps για να είναι ομαλή η κίνηση. Τρέχει μέσω του προγράμματος μετατροπής StaxRip, είναι αργό και στον 5800X3D (είναι αποκλειστικά CPU based) πιάνει 40-50 frames per second και κάνει 1-1,5 ώρα για κάθε ώρα βίντεο. Για μετατροπή DVD το ίδιο φίλτρο κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά

Αυτή είναι η διαδικασία για σωστή μετατροπή με ακριβό εξοπλισμό, την αναφέρω για να υπάρχει

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Και κάτι τελευταίο. Τα υπόλοιπα αρχεία του Video_TS, εκτός απ' τα vob, υπάρχουν κανονικά μέσα στο folder? Έχουν αντιγραφεί σωστά;

Ναι τα τσέκαρα όλα είναι εντάξει.

Και στο 2ο dvd μου έκανε πάλι τα ίδια. Δεν ξέρω τι παίζει. Θα το δω και στο 3ο...

Ωραία η ανάλυσή σου @Hacker?pcs . Εγώ βίντεο έχω το AIWA FX5850.

Επεξ/σία από broxopios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...