broxopios Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, micos000 είπε Δες παραπάνω, στην αρχή της 4ης σελίδας, έχω ένα λινκ από το skroytz με usb capture συσκευές. Γενικά όμως οι περισσότερες είναι φθηνές αλλά με επίσης φθηνά αποτελέσματα. Αν θέλεις να ψηφιοποιήσεις κάποιο σοβαρό βίντεο (γάμου/βάπτισης κτλ) τότε καλύτερα να πληρώσεις σε κάποιον επαγγελματία. Για home video πάρε μια usb (διάβασε όμως και τις κριτικές) και ότι βγει. Είναι πάρα πολλές οι κασέτες που έχω και θα χρειαστεί να πληρώσω πραγματικά πολλά χρήματα να τις δώσω έξω. Ωστόσο αυτό που λες "φθηνά αποτελέσματα" σε τι αναφέρεσαι; Θα είναι πολύ χειρότερη η ποιότητα εικόνας σε σχέση με την VHS? Είδα το usb πιο πάνω αλλά έχει είσοδο από HDMI. Το βίντεο νομίζω έχει μόνο scart. Δε θυμάμαι αν έχει rca. Θα το δω μόλις πάω στο χωριό.
micos000 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, broxopios είπε Είδα το usb πιο πάνω αλλά έχει είσοδο από HDMI. Το βίντεο νομίζω έχει μόνο scart. Δε θυμάμαι αν έχει rca. Θα το δω μόλις πάω στο χωριό. Από το λινκ του skroytz αγνόησε τα hdmi και βλέπε μόνο αυτά που έχουν καλώδια rca. Τώρα, το πόσο καλό θα σου βγει, ένας θεός ξέρει.
broxopios Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Στις 25/2/2025 στις 2:52 ΜΜ, micos000 είπε Από το λινκ του skroytz αγνόησε τα hdmi και βλέπε μόνο αυτά που έχουν καλώδια rca. Τώρα, το πόσο καλό θα σου βγει, ένας θεός ξέρει. Μάλλον πρέπει να ψάξω να βρω το dvd recorder που είχα γιατί η εγγραφή που έκανε ήταν εφάμιλλη με την εικόνα των VHS. Αλλιώς θα πάρω ένα φθηνιάρικο από skroutz ή temu να δοκιμάσω.
broxopios Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου Καλησπέρα σε όλους και καλή Σαρακοστή. Ήρθα στο χωριό και βρήκα το βίντεο και dvd recorder. Το βίντεο λειτουργεί άψογα. Το dvd recorder δεν ανοίγει το πορτάκι αλλά θα το φτιάξω. Μάλλον το λαστιχάκι έχει θέμα. Λογικά μόλις το φτιάξω αυτό που θα κάνω θα είναι να γράφω τις VHS σε DVD. Από dvd disc πως θα κάνω μετετροπη σε mp4 ή avi για να τα έχω ψηφιακά; Ποιο πρόγραμμα προτείνετε;
micos000 Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου Κάπου στο μπροστινό μέρος του DVD πρέπει να έχει μια τράπουλα που ίσα να χωράει ένας συνδετήρας ή μια καρφίτσα. Ωγαλτο από το ρεύμα και βαλε μια καρφίτσα μέσα (ή ανοιγμένο συνδετήρα) μέσα. Όταν βρεις κόντρα, σπρώξε κι άλλο. Θα νοισεις να υποχωρεί κάτι και θα ανοίξει το πορτάκι. Αυτό είναι κλασσικό πρόβλημα των cd/DVD player όταν μείνουν πολύ καιρό αχρησιμοποιητα.
broxopios Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου 32 λεπτά πριν, micos000 είπε Κάπου στο μπροστινό μέρος του DVD πρέπει να έχει μια τράπουλα που ίσα να χωράει ένας συνδετήρας ή μια καρφίτσα. Ωγαλτο από το ρεύμα και βαλε μια καρφίτσα μέσα (ή ανοιγμένο συνδετήρα) μέσα. Όταν βρεις κόντρα, σπρώξε κι άλλο. Θα νοισεις να υποχωρεί κάτι και θα ανοίξει το πορτάκι. Αυτό είναι κλασσικό πρόβλημα των cd/DVD player όταν μείνουν πολύ καιρό αχρησιμοποιητα. Ήταν το πρώτο πράγμα που έψαξα όταν δεν άνοιγε, αλλά το recorder (LG DR7900) δεν διαθέτει τέτοια τρυπούλα. Οπότε πρέπει να γίνει με άνοιγμα. Εκτός αν γίνεται κάπως αλλιώς και μου διαφεύγει.
broxopios Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Έφτιαξα το dvd recorder όλα είναι έτοιμα μέχρι να βρω το scart που κάπου το έχω στο χωριό. Εν τω μεταξύ μου ήρθε από temu ένα easy capture το οποίο λειτουργεί ικανοποιητικά. Έγραψα ήδη μια κασέτα, όμως το αρχείο είναι τύπου mpg και όταν πάω να κάνω edit στο da vinci resolve, δε μου το δέχεται. Πρέπει να το κάνω μετατροπή;
xp-user Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Στις 2/9/2024 στις 1:43 ΠΜ, cthulhucarbide είπε Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος να ψηφιοποιήσω μόνος μου κασέτες ήχου? Αν το hardware είναι φτηνό μπορεί να αξίζει καθώς έχω περίπου 5 κασέτες. Εναλλακτικά ξέρετε αν υπάρχουν μαγαζιά που να κάνουν αυτή την δουλειά και πως θα τα αναζητήσω? https://www.copydata.gr/ 7 ευρω αν θυμαμαι καλα πληρωσα για μια κασετα 1
micos000 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 3 ώρες πριν, broxopios είπε Εν τω μεταξύ μου ήρθε από temu easy capture το οποίο λειτουργεί ικανοποιητικά. Έγραψα ήδη μια κασέτα, όμως το αρχείο είναι τύπου mpg και όταν πάω να κάνω edit στο da vinci resolve, δε μου το δέχεται. Πρέπει να το κάνω μετατροπή; MPG, τι; MPEG1 ή MPEG2; Σε τι ανάλυση κάνει capture; Μήπως έχει κάποια επιλογή στο πρόγραμμα για mp4; Μετατροπή κάνεις με οποιοδήποτε δωρεάν εργαλείο π.χ. shutter encoder, handbrake κτλ 1
broxopios Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 2 ώρες πριν, micos000 είπε MPG, τι; MPEG1 ή MPEG2; Σε τι ανάλυση κάνει capture; Μήπως έχει κάποια επιλογή στο πρόγραμμα για mp4; Μετατροπή κάνεις με οποιοδήποτε δωρεάν εργαλείο π.χ. shutter encoder, handbrake κτλ MPEG2 είναι. Όπως και να χει, βρήκα ένα ξεχασμένο scart σε ένα κουτί και δοκίμασα μια εγγραφή από το dvd recorder η οποία ήταν πολύ ανώτερη του easy cap, οπότε θα συνεχίζω με το dvd recorder. Θυμίστε ένα πρόγραμμα που θα πάρω τα αρχεία από το dvd και να τα μετατρέψει σε mp4 ή avi.
broxopios Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Cacciatore είπε handbrake 3 ώρες πριν, micos000 είπε Shutter encoder. Βοηθήστε με λίγο. Σε όποιο από τα 2 πως κάνω rip από το dvd drive του υπολογιστή; Μου έχει να επιλέξω αρχείο, όχι όμως τη μονάδα δίσκου. Edit: Εντάξει το βρήκα στο handbarke. Ήταν μπροστά στα μάτια μου... Επεξ/σία 15 Μαρτίου από broxopios 1
kallair Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 15 ώρες πριν, broxopios είπε MPEG2 είναι. Όπως και να χει, βρήκα ένα ξεχασμένο scart σε ένα κουτί και δοκίμασα μια εγγραφή από το dvd recorder η οποία ήταν πολύ ανώτερη του easy cap, οπότε θα συνεχίζω με το dvd recorder. Θυμίστε ένα πρόγραμμα που θα πάρω τα αρχεία από το dvd και να τα μετατρέψει σε mp4 ή avi. Για ποιον λογο να κανεις διπλή μετατροπη; Συνδεσε το video player απευθειας στον υπολογιστη σου και με τα προγραμματα που αναφερονται στις πρωτες σελιδες, θα παρεις μια χαρα μετατροπη. με διπλη μετατροπη θα χασεις σιγουρα σε ποιοτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα