Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 23/03/2025 at 04:33, Hacker?pcs said:

Μετά είναι το VCR. Τα καλύτερα είναι τα JVC S-VHS με S-video output, και στα απλά VHS η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα, κυμαίνονται στα 200+ στο ebay

αν εχεις video-cassete vhs τι διαφορα θα εχεις απο το scart αφου η πηγη σου δεν ειναι svhs?

μιλας για την μετατροπη scart το svhs που γινεται εσωτερικα στο video ενω εγω πρεπει να την κανω με αλλο τροπο η  να βρω καρτα που να εχει εισοδο scart ?

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 minutes ago, Aris_ said:

αν εχεις video-cassete vhs τι διαφορα θα εχεις απο το scart αφου η πηγη σου δεν ειναι svhs?

μιλας για την μετατροπη scart το svhs που γινεται εσωτερικα στο video ενω εγω πρεπει να την κανω με αλλο τροπο η  να βρω καρτα που να εχει εισοδο scart ?

Είναι ανώτερη σύνδεση του S-video, και στα απλά VHS βγάζει καλύτερη εικόνα

Αν δεν είναι ακριβό S-VHS VCR δεν πρόκειται να βγάλει S-video ούτε με scart γιατί δεν βγάζει S-video σήμα, εκεί απλά με τον μετατροπέα περνάει το σήμα, αν δεν υπάρχει θα δεις μαύρο

Δημοσ.
On 23/03/2025 at 09:29, broxopios said:

Ναι τα τσέκαρα όλα είναι εντάξει.

Και στο 2ο dvd μου έκανε πάλι τα ίδια. Δεν ξέρω τι παίζει. Θα το δω και στο 3ο...

Έβγαλες άκρη;
Σε περίπτωση που ακολουθήσεις τη διαδικασία που σου έγραψα, στο βήμα που κάνεις το εννιαίο mpg>prores, στα advanced features>Force deinterlacing, θα κάνεις κλικ εκεί που γράφει TFF για να γίνει BFF. Είμαι 99% βέβαιος ότι είναι αυτή η σωστή ρύθμιση για υλικό που προέρχεται από VHS αλλά δεν έχω τρόπο να το τσεκάρω γιατί δεν έχω DVD με Interlace υλικό. Μπορείς να κάνεις και μια μικρή δοκιμή να δεις το αποτέλεσμα. Αν δεν δεις διαφορά με το μάτι, επίλεξε BFF.
Σε κάθε περίπτωση θα έχεις τσεκαρισμένο και το Force to Progressive.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Έβγαλες άκρη;
Σε περίπτωση που ακολουθήσεις τη διαδικασία που σου έγραψα, στο βήμα που κάνεις το εννιαίο mpg>prores, στα advanced features>Force deinterlacing, θα κάνεις κλικ εκεί που γράφει TFF για να γίνει BFF. Είμαι 99% βέβαιος ότι είναι αυτή η σωστή ρύθμιση για υλικό που προέρχεται από VHS αλλά δεν έχω τρόπο να το τσεκάρω γιατί δεν έχω DVD με Interlace υλικό. Μπορείς να κάνεις και μια μικρή δοκιμή να δεις το αποτέλεσμα. Αν δεν δεις διαφορά με το μάτι, επίλεξε BFF.
Σε κάθε περίπτωση θα έχεις τσεκαρισμένο και το Force to Progressive.

Όλα οκ. Δεν ξέρω τι κόλλημα είχε φάει μάλλον το πρόγραμμα, γιατί στα επόμενα τα περνούσε κανονικά ολόκληρα. Δυστυχώς από τις παραπάνω ρυθμίσεις μόνο BFF δεν έχω αλλάξει (είναι TFF), αλλά στο μάτι η ποιότητα μου κάνει μια χαρά.

Τώρα δε νομίζω να κάτσω να τα ξαναγράψω γιατί έφαγα πολύ χρόνο, αλλά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την βοήθεια.

Δημοσ.
1 hour ago, broxopios said:

Όλα οκ. Δεν ξέρω τι κόλλημα είχε φάει μάλλον το πρόγραμμα, γιατί στα επόμενα τα περνούσε κανονικά ολόκληρα. Δυστυχώς από τις παραπάνω ρυθμίσεις μόνο BFF δεν έχω αλλάξει (είναι TFF), αλλά στο μάτι η ποιότητα μου κάνει μια χαρά.

Τώρα δε νομίζω να κάτσω να τα ξαναγράψω γιατί έφαγα πολύ χρόνο, αλλά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την βοήθεια.

Μια χαρά. Δεν χρειάζεται βέβαια να τα ξαναγράψεις, μόνο τη μετατροπή σε Prores θα έκανες αν ήθελες να βάλεις το BFF αλλά αν σου φαίνονται οκ άστο έτσι. Θα σου πρότεινα σε κάθε περίπτωση να κρατήσεις τα merged mpg μέχρι να σιγουρευτείς ότι όλα είναι οκ με τα τελικά σου exports ή αν έχεις χώρο να τα κρατήσεις μόνιμα.
Τα prores, όταν τελειώσεις, μπορείς να τα πετάξεις και αν ποτέ χρειαστεί, μπορείς να ξανακάνεις όποιο χρειαστεί απ' τα mpg και να κάνεις relink στο Resolve project (που θα κρατήσεις ούτως ή άλλως αφού δεν πιάνει χώρο).

Αν χρειαστείς κάτι σχετικά με το Resolve μη διαστάσεις.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...