kergaz13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Είναι λογικό σε πολυκατοικία 4 ορόφων και 6 διαμερισμάτων να έρχεται 4μηνιαια κατανάλωση 1200-1300kWh? Υπάρχουν φώτα εξωτερικών χώρων (με λάμπες οικονομικές) που τα ανάβουμε όταν σκοτεινιάζει ως το πρωί, και γκαραζόπορτα, οχι όμως κάτι άλλο ιδιαίτερο. Να σημειώσω βέβαια ότι λόγων κάποιων ιδιαιτεροτήτων ορισμένων ενοίκων γίνεται μεγάλη χρήση του ανελκυστήρα. Άραγε να φταίει αυτό?
takoulou Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Καλησπερα... Αυτο θα πρεπει το δειτε... Να φωναξετε εναν ηλεκτρολογο ειδικο... Να το δει...Απο που προερχεται η καταναλωση αυτη...
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 44 minutes ago, kergaz13 said: Είναι λογικό σε πολυκατοικία 4 ορόφων και 6 διαμερισμάτων να έρχεται 4μηνιαια κατανάλωση 1200-1300kWh? Υπάρχουν φώτα εξωτερικών χώρων (με λάμπες οικονομικές) που τα ανάβουμε όταν σκοτεινιάζει ως το πρωί, και γκαραζόπορτα, οχι όμως κάτι άλλο ιδιαίτερο. Να σημειώσω βέβαια ότι λόγων κάποιων ιδιαιτεροτήτων ορισμένων ενοίκων γίνεται μεγάλη χρήση του ανελκυστήρα. Άραγε να φταίει αυτό? Αυτά που γράφεις είναι εντελώς αόριστα, πχ το "φώτα εξωτερικών χώρων (με λάμπες οικονομικές)" δεν δίνει μια τάξη μεγέθους για την κατανάλωση τους, εξωτερικά φώτα μπορεί να είναι και δυο λάμπες των 7w, μπορεί να είναι και 50 των 20w, θα πρέπει να κάτσεις να υπολογίσεις την ισχύ τους συνολικά για να δεις πόσο καίνε σε ας πούμε 12 ώρες, ομοίως και το "γίνεται μεγάλη χρήση του ανελκυστήρα". Επίσης από το κοινόχρηστο ηλεκτροδοτούνται και μη κοινόχρηστοι χώροι, όπως πχ γκαράζ και αποθήκες; Και αν ναι, μήπως λειτουργεί κανας έξυπνος 2-3 καταψύκτες μέσα; 1200-1300 το τετράμηνο πάντως υπερβολικό φαίνεται.
CONAN_ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, kergaz13 είπε Είναι λογικό σε πολυκατοικία 4 ορόφων και 6 διαμερισμάτων να έρχεται 4μηνιαια κατανάλωση 1200-1300kWh? Υπάρχουν φώτα εξωτερικών χώρων (με λάμπες οικονομικές) που τα ανάβουμε όταν σκοτεινιάζει ως το πρωί, και γκαραζόπορτα, οχι όμως κάτι άλλο ιδιαίτερο. Να σημειώσω βέβαια ότι λόγων κάποιων ιδιαιτεροτήτων ορισμένων ενοίκων γίνεται μεγάλη χρήση του ανελκυστήρα. Άραγε να φταίει αυτό? Οι ανελκυστυρες γενικά ειναι αρκετά ενεργοβόροι. Το ίδιο εχουμε και εμείς στην δικιά μας πολυκατοικία τριών οροφοδιαμερισμάτων με μια σταλια ανελκυστυρα. Εσεις σε επαγγελματικό τιμολόγιο εχετε το κοινόχρηστο ; Ρωτώ γιατί ο δικός μας εξυπνάκιας διαχειριστής ισχυρίζεται οτι το κοινόχρηστο ρεύμα μπαίνει σε επαγγελματικό τιμολόγιο με ο,τι αυτό συνεπάγεται απο θέμα χρεώσεων.
takoulou Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Ναι το κοινοχρηστο ετσι μπαινει.. Δεν γινεται αλλιως.. Παλια ηταν ονοματικα...
haris_216 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Σε μία συνήθη πολυκατοικία, χωρίς χολυγουντιανό φωτισμό ή συντριβάνια με "νερά που χορεύουν" και κάνοντας μία αυθαίρετη αποδοχή ότι αυτή την εποχή δεν θα έχει 100άρες λάμπες πυρακτώσεως, ο ανελκυστήρας είναι η μεγαλύτερη "νόμιμη" κατανάλωση (γιατί παρανόμως παίζει και το σενάριο που ήδη ειπώθηκε με ψυγείο ή καταψύκτη στην αποθήκη που δουλεύει με το κοινόχρηστο ρεύμα) Αν μάλιστα υπάρχουν άτομα που ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια ή, ακόμα χειρότερα, κάνουν άσκοπη χρήση* τότε σίγουρα ο λογαριασμός "τσιμπάει" χωρίς λόγο. * Ως "άσκοπη χρήση" αναφέρω το κλασσικό σενάριο όπου κάποιος ετοιμάζεται να φύγει, ανοίγει την πόρτα, πατάει το κουμπί "για να μην περιμένει". Στο μεταξύ όμως δεν έχει μαζέψει τα πράγματά του, ντύσει το παιδί του, κλείσει τα παράθυρα κι έτσι έρχεται το ασανσέρ και περιμένει (αυτό δεν έχει κόστος). Αν όμως αυτό γίνεται τις ώρες "αιχμής" (πχ το πρωί που φεύγουν όλοι για δουλειά, σχολεία, κλπ) είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το ασανσέρ θα το καλέσει άλλος στο μεταξύ και άρα η πρώτη κίνηση ήταν άσκοπη και θα ξαναεπαναληφθεί. Και βέβαια αν την ίδια προσέγγιση έχουν και πέραν του ενός ένοικοι, οι "βόλτες" του θαλάμου πολλαπλασιάζονται. Άλλο σενάριο είναι όταν φιλόστοργος γονέας ανεβαίνει με το βλαστάρι του και το αφήνει να πατάει ΟΛΑ τα κουμπιά των ορόφων γιατί έτσι θέλει το παιδάκι. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2024 από haris_216
basilis_k6 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κατεβα μερα χωρις φωτα και δες ρολοι. Αμα γυρναει κατι καιει. Θελει ομως παρακολουθηση καθημερινα μεχρι να πετυχεις το ρολόι να γυρναει αναίτια. Αν υπαρχει καταψυξτης (συνηθως υπαρχει) δουλευει πολυ λιγες ωρες την ημερα. Αν εχετε στο γκαραζ τον τετραγωνο προβολεα που αναβει με κίνηση τσεκαρε μήπως ειναι παλιός. Βγαινανε καποιοι με λαμπα 500w η κατι τετοιο κουφο. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2024 από basilis_k6
cumulus Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 2 minutes ago, basilis_k6 said: Κατεβα μερα χωρις φωτα και δες ρολοι. Αμα γυρναει κατι καιει. Θελει ομως παρακολουθηση καθημερινα μεχρι να πετυχεις το ρολόι να γυρναει αναίτια. Αν υπαρχει καταψυξτης (συνηθως υπαρχει) δουλευει πολυ λιγες ωρες την ημερα. Καταψυκτης στα κοινοχρηστα;
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 54 minutes ago, CONAN_ said: Οι ανελκυστυρες γενικά ειναι αρκετά ενεργοβόροι. Το ίδιο εχουμε και εμείς στην δικιά μας πολυκατοικία τριών οροφοδιαμερισμάτων με μια σταλια ανελκυστυρα. Εσεις σε επαγγελματικό τιμολόγιο εχετε το κοινόχρηστο ; Ρωτώ γιατί ο δικός μας εξυπνάκιας διαχειριστής ισχυρίζεται οτι το κοινόχρηστο ρεύμα μπαίνει σε επαγγελματικό τιμολόγιο με ο,τι αυτό συνεπάγεται απο θέμα χρεώσεων. Και γιατί ρωτάς εδώ αντί να ρίξεις μια ματιά σε οποιονδήποτε λογαριασμό για να δεις σε ποιο τιμολόγιο είναι? 1 minute ago, cumulus said: Καταψυκτης στα κοινοχρηστα; Καταψύκτης που ρευματοδοτείται από το κοινόχρηστο ρεύμα, συνηθισμένο είναι.
sphinxgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Έχετε ανελκυστήρα με έμβολο και όχι με συρματόσχοινα. Σωστα?
kergaz13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 6 minutes ago, sphinxgr said: Έχετε ανελκυστήρα με έμβολο και όχι με συρματόσχοινα. Σωστα? Η πολυκατοικία είναι του 2002. Δεν είμαι σίγουρος τι τύπου είναι. Παίζει ρόλο στην κατανάλωση καταλαβαίνω... Αυτό που ξέρω πάντως είναι οτι μετά από κανά 15' σε όροφο, επιστρέφει μόνο του στο ισόγειο 1 hour ago, CONAN_ said: Οι ανελκυστυρες γενικά ειναι αρκετά ενεργοβόροι. Το ίδιο εχουμε και εμείς στην δικιά μας πολυκατοικία τριών οροφοδιαμερισμάτων με μια σταλια ανελκυστυρα. Εσεις σε επαγγελματικό τιμολόγιο εχετε το κοινόχρηστο ; Ρωτώ γιατί ο δικός μας εξυπνάκιας διαχειριστής ισχυρίζεται οτι το κοινόχρηστο ρεύμα μπαίνει σε επαγγελματικό τιμολόγιο με ο,τι αυτό συνεπάγεται απο θέμα χρεώσεων. Ναι, το τσέκαρα με ΔΕΗ. Αναγκαστικά μπαίνει σε επαγγελματικό τιμολόγιο. 45 minutes ago, haris_216 said: Σε μία συνήθη πολυκατοικία, χωρίς χολυγουντιανό φωτισμό ή συντριβάνια με "νερά που χορεύουν" και κάνοντας μία αυθαίρετη αποδοχή ότι αυτή την εποχή δεν θα έχει 100άρες λάμπες πυρακτώσεως, ο ανελκυστήρας είναι η μεγαλύτερη "νόμιμη" κατανάλωση (γιατί παρανόμως παίζει και το σενάριο που ήδη ειπώθηκε με ψυγείο ή καταψύκτη στην αποθήκη που δουλεύει με το κοινόχρηστο ρεύμα) Αν μάλιστα υπάρχουν άτομα που ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια ή, ακόμα χειρότερα, κάνουν άσκοπη χρήση* τότε σίγουρα ο λογαριασμός "τσιμπάει" χωρίς λόγο. * Ως "άσκοπη χρήση" αναφέρω το κλασσικό σενάριο όπου κάποιος ετοιμάζεται να φύγει, ανοίγει την πόρτα, πατάει το κουμπί "για να μην περιμένει". Στο μεταξύ όμως δεν έχει μαζέψει τα πράγματά του, ντύσει το παιδί του, κλείσει τα παράθυρα κι έτσι έρχεται το ασανσέρ και περιμένει (αυτό δεν έχει κόστος). Αν όμως αυτό γίνεται τις ώρες "αιχμής" (πχ το πρωί που φεύγουν όλοι για δουλειά, σχολεία, κλπ) είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το ασανσέρ θα το καλέσει άλλος στο μεταξύ και άρα η πρώτη κίνηση ήταν άσκοπη και θα ξαναεπαναληφθεί. Και βέβαια αν την ίδια προσέγγιση έχουν και πέραν του ενός ένοικοι, οι "βόλτες" του θαλάμου πολλαπλασιάζονται. Άλλο σενάριο είναι όταν φιλόστοργος γονέας ανεβαίνει με το βλαστάρι του και το αφήνει να πατάει ΟΛΑ τα κουμπιά των ορόφων γιατί έτσι θέλει το παιδάκι. Γίνεται αρκετά μεγαλύτερη από το συνηθισμένο χρήση. Κάποιοι βολτάρουν συνέχεια και ανεβοκατεβαίνουν πάρα πολλές φορές την μέρα με το ασανσερ... 32 minutes ago, basilis_k6 said: Κατεβα μερα χωρις φωτα και δες ρολοι. Αμα γυρναει κατι καιει. Θελει ομως παρακολουθηση καθημερινα μεχρι να πετυχεις το ρολόι να γυρναει αναίτια. Αν υπαρχει καταψυξτης (συνηθως υπαρχει) δουλευει πολυ λιγες ωρες την ημερα. Αν εχετε στο γκαραζ τον τετραγωνο προβολεα που αναβει με κίνηση τσεκαρε μήπως ειναι παλιός. Βγαινανε καποιοι με λαμπα 500w η κατι τετοιο κουφο. Ήδη το ξεκίνησα να το παρατηρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιληφθεί κάτι. Παλιά, το ρευμα στις αποθήκες ήταν από το κοινόχρηστο. Κάποιοι είχαν καταψύκτες βέβαια, οπότε φώναξαν ηλεκτρολόγο και μπήκαν ξεχωριστά ρολόγια. Δεν ξέρω βέβαια μήπως στην ζούλα, ξέφυγε κανείς και συνεχίζει να έχει ρεύμα από το κοινόχρηστο στην αποθήκη του...
sphinxgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, kergaz13 είπε Η πολυκατοικία είναι του 2002. Δεν είμαι σίγουρος τι τύπου είναι. Παίζει ρόλο στην κατανάλωση καταλαβαίνω... Αν επιστρέφει μόνο του ειναι με έμβολο. Επιστρέφει για να μην σκουριάζει το έμβολο ενώ ειναι ανεπτυγμένο. Η κατανάλωση φίλε μου είναι απο τον ανελκυστήρα. Το είχα ψάξει άπειρα κ εγω γιατί είχα παρόμοια προβλήματα. Για να σου δώσω να καταλάβεις είμαι διαχειριστής σε 2 πολυκατοικίες ιδίου ύψους. Η μία έχει 8 Διαμερίσματα και η άλλη 13. Η πολυκατοικία με τα 13 Διαμερίσματα καίει 150Kwh/μήνα και η πολυκατοικία με τα 8, 300Kwh/μήνα. Γιατί ? Λόγω ανελκυστήρα. Έχω κάνει επί μήνες μετρήσεις ανά μήνα, ανά εβδομάδα, ανά ώρα Live κλπ. Τελικά είναι ο ανελκυστήρας. Στη 8 Διαμερισμάτων είναι με έμβολο και στην 13 μηχανικός. Δεν υπάρχει καμία άλλη κρυφή παράμετρος που δεν έχω υπολογίσει. Χώρια που στην πολυκατοικία με τα 8 Διαμερίσματα είναι όλοι φυσιολογικοί άνθρωποι. Αντε να χρησιμοποιεί τον ανελκυστήρα το κάθε Διαμέρισμα 10 φορές αθροιστικά την ημέρα κατά ΜΟ. Δεν είναι κάποιος που κόβει βόλτες ολη μερα δηλαδη Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2024 από sphinxgr 2 1
kergaz13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, sphinxgr said: Αν επιστρέφει μόνο του ειναι με έμβολο. Επιστρέφει για να μην σκουριάζει το έμβολο ενώ ειναι ανεπτυγμένο. Η κατανάλωση φίλε μου είναι απο τον ανελκυστήρα. Το είχα ψάξει άπειρα κ εγω γιατί είχα παρόμοια προβλήματα. Για να σου δώσω να καταλάβεις είμαι διαχειριστής σε 2 πολυκατοικίες ιδίου ύψους. Η μία έχει 8 Διαμερίσματα και η άλλη 13. Η πολυκατοικία με τα 13 Διαμερίσματα καίει 150Kwh/μήνα και η πολυκατοικία με τα 8, 300Kwh/μήνα. Γιατί ? Λόγω ανελκυστήρα. Έχω κάνει επί μήνες μετρήσεις ανά μήνα, ανά εβδομάδα, ανά ώρα Live κλπ. Τελικά είναι ο ανελκυστήρας. Δεν υπάρχει καμία άλλη κρυφή παράμετρος που δεν έχω υπολογίσει. Χώρια που στην πολυκατοικία με τα 8 Διαμερίσματα είναι όλοι φυσιολογικοί άνθρωποι. Αντε να χρησιμοποιεί τον ανελκυστήρα το κάθε Διαμέρισμα 10 φορές αθροιστικά την ημέρα κατά ΜΟ. Δεν είναι κάποιος που κόβει βόλτες ολη μερα δηλαδη Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ διαισθητικά εκεί είχα καταλήξει, αλλά με αυτά που λες το επιβεβαιώνεις στην ουσία. Ήμουν έτοιμος να φέρω ηλεκτρολόγο να αρχίσει να μετράει, αλλά μάλλον τσάμπα το έξοδο... Και δεν μπορεί να γίνει και τίποτα, γιατί δεν μπορούμε να πούμε στον άλλον μην ανεβοκατεβαίνεις συνέχεια, μας έχεις σκίσει στην κατανάλωση... 8 minutes ago, sphinxgr said: Αν επιστρέφει μόνο του ειναι με έμβολο. Επιστρέφει για να μην σκουριάζει το έμβολο ενώ ειναι ανεπτυγμένο. Η κατανάλωση φίλε μου είναι απο τον ανελκυστήρα. Το είχα ψάξει άπειρα κ εγω γιατί είχα παρόμοια προβλήματα. Για να σου δώσω να καταλάβεις είμαι διαχειριστής σε 2 πολυκατοικίες ιδίου ύψους. Η μία έχει 8 Διαμερίσματα και η άλλη 13. Η πολυκατοικία με τα 13 Διαμερίσματα καίει 150Kwh/μήνα και η πολυκατοικία με τα 8, 300Kwh/μήνα. Γιατί ? Λόγω ανελκυστήρα. Έχω κάνει επί μήνες μετρήσεις ανά μήνα, ανά εβδομάδα, ανά ώρα Live κλπ. Τελικά είναι ο ανελκυστήρας. Δεν υπάρχει καμία άλλη κρυφή παράμετρος που δεν έχω υπολογίσει. Χώρια που στην πολυκατοικία με τα 8 Διαμερίσματα είναι όλοι φυσιολογικοί άνθρωποι. Αντε να χρησιμοποιεί τον ανελκυστήρα το κάθε Διαμέρισμα 10 φορές αθροιστικά την ημέρα κατά ΜΟ. Δεν είναι κάποιος που κόβει βόλτες ολη μερα δηλαδη Και πώς εξηγείται οτι σε αυτή με τα 8 διαμερίσματα, στην οποία ειναι και λογικοί, έχει διπλάσια κατανάλωση? Μήπως σε αυτή με τα 13, δεν έχει καθόλου ανελκυστήρα? Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2024 από kergaz13
sphinxgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, kergaz13 είπε Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ διαισθητικά εκεί είχα καταλήξει, αλλά με αυτά που λες το επιβεβαιώνεις στην ουσία. Ήμουν έτοιμος να φέρω ηλεκτρολόγο να αρχίσει να μετράει, αλλά μάλλον τσάμπα το έξοδο... Και δεν μπορεί να γίνει και τίποτα, γιατί δεν μπορούμε να πούμε στον άλλον μην ανεβοκατεβαίνεις συνέχεια, μας έχεις σκίσει στην κατανάλωση... Και πώς εξηγείται οτι σε αυτή με τα 8 διαμερίσματα, στην οποία ειναι και λογικοί, έχει διπλάσια κατανάλωση? Έχεις δίκιο. Ξέχασα να το γράψω. Η πολυκατοικία με τα 13 Διαμερίσματα έχει μηχανικό Ανελκυστήρα. Η πολυκατοικία με τα 8 Διαμερίσματα έχει με έμβολο. Ο ανελκυστήρας εμβόλου, έχει αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά είναι πιο φθηνός στην αγορά και προφανώς για αυτό, τον προτιμούν οι κατασκευαστές. 1 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2024 9 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Έχεις δίκιο. Ξέχασα να το γράψω. Η πολυκατοικία με τα 13 Διαμερίσματα έχει μηχανικό Ανελκυστήρα. Η πολυκατοικία με τα 8 Διαμερίσματα έχει με έμβολο. Ο ανελκυστήρας εμβόλου, έχει αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά είναι πιο φθηνός στην αγορά και προφανώς για αυτό, τον προτιμούν οι κατασκευαστές. Σε τιμή είναι ακριβώς τα ίδια, απλά ο υδραυλικός (με έμβολο έχει περισσότερα έξοδα συντήρησης) Στην αρχή τους διαφήμιζαν σαν πιο οικονομικούς γιατί στην κάθοδο ξοδεύουν ελάχιστο ρεύμα (μια βαλβίδα ανοίγει), αντίθετα στην άνοδο για να πρεσαρει τόσα λίτρα λάδι με τέτοιο βάρος τρώει τα έντερα του οπότε ότι οικονομία και να κάνει στην κάθοδο δεν το σώζει, μεγάλη διαφορά θα δείτε με μια αλλαγή πίνακα, σε έναν με inverter (μεγάλο έξοδο αλλά η διαφορά στην κατανάλωση μπορεί να πέσει και 40-60%) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα