Προς το περιεχόμενο

Blue screen


acr0bat
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από padelis100,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κ χρόνια πολλά!! 

Έχω ένα θέμα με pc amd 3600 gpu 1660 super 16g ram. Έβαλα μετά από καιρό το Gw2 έτσι για ξεσκουριασω, κ μετά από κάποια ώρα κολλάει κ μου βγάζει μπλε οθόνη. Το πήγα για σέρβις κλπ, στρεσαν τις ραμ του. Όσο λειτουργεί απλά δηλαδή τύπου δουλειές γραφείου δεν κάνει το. Καμιά συμβουλή ρε παιδιά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά δες με τα αρχεία του παιχνιδιού, αν έχει κάποιο verify the integrity of the game files κλπ. μέσα απο το launcher του παιχνιδιού.
Επομένως, δες τα drivers της κάρτας, geforce experience -> drivers tab

Αν δεν τα έχεις δοκιμάσει, δοκίμασε τα και πες μου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 20/1/2024 στις 3:54 ΜΜ, acr0bat είπε

Καλησπέρα κ χρόνια πολλά!! 

Έχω ένα θέμα με pc amd 3600 gpu 1660 super 16g ram. Έβαλα μετά από καιρό το Gw2 έτσι για ξεσκουριασω, κ μετά από κάποια ώρα κολλάει κ μου βγάζει μπλε οθόνη. Το πήγα για σέρβις κλπ, στρεσαν τις ραμ του. Όσο λειτουργεί απλά δηλαδή τύπου δουλειές γραφείου δεν κάνει το. Καμιά συμβουλή ρε παιδιά;

Με όλο το σεβασμό αλλά το να μου λες ένα μηχάνημα ότι βγάζει μπλε οθόνη, είναι σαν να μου λες μύρισε τα νύχια σου. Θα πρέπει να μου βρεις το report της μπλε οθόνης για να μπορούμε να ξεκινήσουμε από κάπου.

Δεν χρειάζεται να αναπαράγεις το σφάλμα ξανά και να είσαι σε εγρήγορση με το κινητό για να βγάλεις κάποια φωτογραφία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το BlueScreenView όπου μπορεί να διαβάσει τα logs των BSODs και να μας δώσει πληροφορίες.

Δες και εδώ πως θα το χρησιμοποιήσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 27/1/2024 στις 5:29 ΜΜ, acr0bat είπε

Στιγμιότυπο οθόνης (19).png

Στιγμιότυπο οθόνης (20).png

Αστάθες υποσύστημα μνήμης είναι η διάγνωση.

 

Βάλε CPU-Z και δώσε μας τέσσερα screenshot σαν το παρακάτω (ένα για το κάθε slot της μητρικής σου) να δουμε ποιες είναι οι μνήμες σου, αν θες κάποια πρόταση για το πως θα κινηθείς να επιλύσεις το πρόβλημα:

CPU-Zdimms.jpg.5606fb4c09c236ceaa5f80431d055aee.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/1/2024 στις 7:41 ΜΜ, acr0bat είπε
Spoiler

image.png.b072e9b75718c97635a79228e46e9497.png

image.png.d8e2acfe179846e647f4dfca863a4d8a.png

Ωραίος. Έχεις δύο oχτάρες μνήμες με XMP στα 3200MHz. Ήλπιζα ότι θα είναι κάτι πιο απλό (μνήμες με xmp@3600 π.χ.) και για αυτό ζήτησα αυτά τα ολίγα.

 

Θα ήθελα να κάνεις ένα κόπο ακόμα, εγκαθιστώντας και το HWinfo. Πολύ απλό και αυτό. Από το HWinfo θα ήθελα να μας δείξεις τα εξής:

 

α.) Στην περίληψη συστήματος (system summary) την μεσαία καρτέλα με τίτλο μητρική και από κάτω μνήμες. Να π.χ. η  δικιά μου:

HWinfomotherboard.jpg.f6fa296896c48d2731e641d572c0eae3.jpg

Από εδώ μας ενδιαφέρει να δούμε ποια είναι η μητρική καταρχάς, αν είσαι σε dual ή single channel και πόσο παλιό είναι το BIOS της μητρικής. Τέλος φάινονται και τα timings, τα κύρια έστω.

 

β.) Με κλικ στο εικονίδιο με το κόκκινο θερμόμετρο ανοίγουν οι σένσορες. Κατεβαίνεις λίγο και δίνεις ένα δεύτερο screenshot την ομάδας των σενσόρων της μητρικής σου. Όπως εδώ π.χ.:

Sensorsmotherboard.jpg.3aa423b545fa8acda42346851835f8ad.jpg

Μόνο το Vdimm minimum μας ενδιαφέρει εδώ προς ώρας. Αυτό που σε εμένα φαίνεται 1.452V στη όγδοη αράδα, δεύτερη στήλη.

 

Είχα πολύ πιεστικές δουλειές χτες και σήμερα. Θα έχω περισσότερο χρόνο από αύριο να το προχωρήσουμε και αν είναι λάθος ρύθμιση να τη διορθώσουμε, αλλιώς να βρούμε τη βλάβη σύντομα.

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@acr0bat, βγήκα ψέυτης ότι θα απαντούσα προχτές. Να με συμπαθάς.

Στα προηγούμενα screenshots φαίνεται ότι έχεις single rank μνήμες και στα τελευταίa screnshots φαίνεται ότι τις έχεις σε dual channel σωστά και το XMP/EXPO, είναι ενεργοποιημένο με σωστά timings και voltage και μάλιστα κατεβασμένη τη συχνότητα από 3200 σε 3000Mz.

Επομένως λέω αρχικά τουλάχιστον να μην αμφισβητήσω τον ισχυρισμό του σέρβις ότι οι μνήμες πέρασαν επιτυχημένα memtest ή άλλο αντίστοιχο και να επικεντρωθούμε στον επεξεργαστή και τον imc του.

To BIOS της μητρικής σου, το hwinfo το αναφέρει ως Μ.60 . Θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 7B86vM6 με ημερομηνία 4/2020. Χρειάζεται να μπεις στο BIOS πατώντας το delete κατά την εκκίνηση του μηχανήματος και να πας στο System Information που βρίσκεται στο System Status, ώστε να επιβεβαιώσεις ότι έχεις αυτή την έκδοση (vΜ6). Μετά ακολουθείς οδηγίες (έχει πάνω πάνω στο προηγούμενο link, links με οδηγίες της MSI) στο πως να αναβαθμίσεις το BIOS στο πιο πρόσφατο (vMK).

Αν έχεις κάνει αλλαγές δικές σου στο BIOS είναι καλό όχι μόνο να τις αποθεκεύσεις, αλλά και να τις φωτογραφήσεις ή να τις καταγράψεις για να μην τις ψάχνεις μετά την αναβάθμιση. Δε θα τις κρατήσει. Η αναβάθμιση του BIOS ίσως να είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημά σου. Λόγω των single rank μνημών σου, ακόμα πιθανότερο. Μετά την αναβάθμιση του BIOS μπαίνεις στο BIOS και ενεργοποιείς το XMP κανονικά. Στα 3200MHz. Δεν έχει νόημα να το κατεβάσεις αρχικά. Ελέγχεις να δεις εάν το πρόβλημα στο GW2 παραμένει και μας ενημερώνεις.

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

,Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που έχετε ενδιαφερθεί για το πρόβλημα με το pc μου! 

@PC_Science_Lefkada  ότι κ να πω  ειδικά για την δική σου βοήθεια θα είναι λιγο! Εξέλιξη λοιπόν, έκανα τα βήματα σχετικά με το bios update ( κατέβασα το πιο πρόσφατο το πέρασα σε usb κλπ) όμως δεν το αναγνωρίζει στο usb stick  κ βγαίνει από flash m mode....

Κάποια ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, acr0bat είπε

Εξέλιξη λοιπόν, έκανα τα βήματα σχετικά με το bios update ( κατέβασα το πιο πρόσφατο το πέρασα σε usb κλπ) όμως δεν το αναγνωρίζει στο usb stick  κ βγαίνει από flash m mode....

Φτάνεις σε αυτή την οθόνη ή σε πετάει νωρίτερα;

flash.jpg.3985c43ff3063d51dd4bb3279d5274c5.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, acr0bat είπε

@PC_Science_LefkadaΜε πετάει νωρίτερα....

Κακώς δεν το λένε αυτό οι οδηγίες της MSI, ούτε στο Βίντεο, ούτε στο pdf. Πρέπει να είναι σε φορμαρισμένο σε fat32 το φλασάκι με το οποίο θα φλασάρεις. Είναι δουλειά που απαιτεί μέγιστη προσοχή, αλλιώς θα διαγράψεις κατά λάθος τα δεδομένα σου.

Το BIOS update = BIOS flash θα έπρεπε να στο έχει κάνει ήδη ο τεχνικός που έλεγξε τι μνήμες σου. Απέφυγα να το σχολιάσω μέχρι τώρα, για να μη σου προκαλέσω εκνευρισμό. Ίσως είναι καλύτερα να του το πας να το κάνει εκείνος διορθώνοντας την παράλειψή του ή να ζητήσεις βοήθεια άλλου φίλου σου που τα έχει ξανακάνει αυτά.

 

Αν αντίθετα επιλέξεις να ακολουθήσεις τις οδηγίες μου και να το κάνεις μόνος σου, διάβασε πολλές φορές και σιγουρέψου ότι καταλαβαίνεις 100% τι πρέπει να κάνεις. Αλλιώς ζήτα μου διευκρινήσεις μέχρι να είσαι σίγουρος:

 

Πάρε όλα τα υπόλοιπα αρχεία σου από το φλασάκι, αντιγράφοντάς τα σε άλλο δίσκο και μετά πήγαινε αυτός ο υπολογιστής και με δεξί κλικ επέλεξε διαμόρφωση, όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω:

selectformat.jpg.53a1096d96421d5bf20e5e9e1acf424f.jpg

Τριπλοτσέκαρε ότι κάνεις δεξί κλικ στο φλασάκι σου και όχι σε άλλο δίσκο, γιατί το format θα τον διαγράψει.

Επιλέγεις "διαμόρφωση" = format και σου ανοίγει άλλο παράθυρο με τις επιλογές διαμόρφωσης.

formatfat32.jpg.52b87eab323be0adcac998babd46ca5b.jpg

Πάνω πάνω σου δείχνει τη χωρητικότητα. Ελέγχεις ότι συμφωνεί με τη χωρητικότητα που έχει το φλασάκι σου.

Από κάτω, στο συστημα αρχείων, αλλάζεις από NTFS σε FAT32.

Ξαναελέγχεις ότι η χωριτητκότητα του υπό διαμόρφωση δίσκου συμφωνεί με τη χωρητικότητα που έχει το φλασάκι σου.

Δε χρειάζεται να αλλάξει κάτι άλλο. Πατάς εκκίνηση (start).

 

'Οταν τελειώσει η διαμόρφωση, αποσυμπιέζεις τα αρχεία του .zip που κατέβασες και τα αντιγράφεις στο φλασάκι. Το φλασάκι καλύτερα να μην έχει άλλους φακέλους, αλλά μόνο αυτά τα δύο αρχεία:   E7B86AMS.MK0 και 7B86vMx.txt   .

Αν έκανες όλα τα παραπάνω με το φλασάκι στην μπροστινή θύρα, κάνε ένα κόπο να το βάλε σε πίσω θύρα της μητρικής σε αυτό το σημείο και κάνε επανεκκίνηση να μπεις BIOS.

Ακολουθείς τις οδηγίες του video ή του pdf και δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα τώρα με το M-flash.

 

Αν γίνει επιτυχημένα το BIOS flash, μετά είναι πολύ πιθανό να πρέπει να αλλάξεις τη ρύθμιση του secure boot αν δεν μπαίνει windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...