Balrog Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα, χρειάζομαι την βοήθεια των ειδημόνων του φόρουμ στο παρακάτω πρακτικό ζήτημα. Θέλω να πουλήσω ένα διαμέρισμα και μία θέση στάθμευσης, τα οποία είναι νοικιασμένα σε δύο διαφορετικά άτομα για πάνω από 10 χρόνια. Μια λεπτομέρεια που ίσως έχει σημασία είναι ότι το γκαράζ, επειδή δεν έχει και ρεύμα, δεν δηλώνεται πλέον στην εφορία (με πρωτοβουλία του ενοικιαστή, υποθέτω για να μην φαίνεται φραγκάτος). Όσο για το διαμέρισμα, αφότου έληξε το αρχικό έντυπο μισθωτήριο, το οποίο είχε δηλωθεί και στη σχετική εφαρμογή του taxis, κάναμε ανανέωση σε αορίστου χρόνου από την εφαρμογή, χωρίς να υπογράψουμε τίποτα καινούργιο (υπονοείται προφορική συμφωνία). Τώρα που θέλω να τα πουλήσω υπάρχει καμιά συμβουλή ως προς την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω, π.χ. κάτι να προσέξω, λόγω της ύπαρξης ενοικιαστών; Και οι δυο τους είναι ενήμεροι, αλλά σίγουρα δεν τους αρέσει που θα ξεβολευτούν. 1) Για το διαμέρισμα, υποθέτω ότι πρώτα απ' όλα θα χρειαστεί να μπω στην εφαρμογή του taxis και να επιλέξω λύση της σύμβασης. Μετά χρειάζεται αποδοχή από τον ενοικιαστή, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει η πώληση ή προχωράει και χωρίς αυτήν; Ο ενοικιαστής θεωρητικά υποχρεούται να φύγει αμέσως μετά την ημερομηνία που θα δηλώσω στην εφαρμογή ότι λύεται η μίσθωση; Μήπως προβλέπεται περίοδος λίγων μηνών, οπότε να το κάνουμε από τώρα για να φύγει τον Απρίλιο που έχουμε πει ή να το αφήσω για τελευταία στιγμή; 2) Για το γκαράζ, μπορεί να γίνει η μεταβίβαση με τον ενοικιαστή μέσα, μιας και δεν φαίνεται πουθενά, εφόσον το δεχθεί ο αγοραστής; Έτσι κι αλλιώς για εκμετάλλευση το θέλει. Ή θα έχουμε κανένα μπλέξιμο; Οποιαδήποτε σκέψη για να αποφύγουμε προβλήματα θα είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ!
Ringo106 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Τα ζητήματα αυτά αφορούν τον επόμενο. Πουλάς άφοβα . Ξεκίνα νωρίς , από τώρα δηλαδή και σιγά σιγά ... θα δεις τι θέλει ο κάθε αγοραστης και θα βρεθούν λύσεις. Το να περιμένεις τις λύσεις εσύ πρώτα και μετά να βάλεις αγγελίες ... δεν το προτείνω. Μπορεί κάποιος να το θέλει και για επένδυση και να μην τον ενδιαφέρουν όλα αυτά ... 1
Nabuko Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Balrog είπε Ο ενοικιαστής θεωρητικά υποχρεούται να φύγει αμέσως μετά την ημερομηνία που θα δηλώσω στην εφαρμογή ότι λύεται η μίσθωση; Ο ενοικιαστής φεύγει όταν λήξει το συμβόλαιό του άσχετα αν πουληθεί το σπίτι σε άλλον. Edit: άκυρο το πάνω, τώρα είδα τα 10 χρόνια. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2024 από Nabuko 1
Balrog Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2024 Ευχαριστώ. Έλεγα μήπως πρέπει να τους βγάλω πρώτα εγώ, γιατί αν του κάνουν καμιά κόμπλα του αγοραστή θα μου ζητάει τα ρέστα μετά. Όταν συνειδητοποιήσουν ότι τους έχω τζάμπα για τα δεδομένα της εποχής, αφού δεν έχω αλλάξει τιμή από την εποχή των μνημονίων που ήταν στον πάτο και απ' ό,τι βλέπω έχουν πάει στα ύψη πλέον, δε νομίζω ότι θα φύγουν τόσο εύκολα.
@sterios Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Βγάζεις ενοικιαστή και πουλάς, σε ανάλογη περίπτωση έκανα πίσω σε 2-3 ακίνητα που ήταν νοικιασμένα από πριν, γιατί μαζί με το σπίτι μπορεί να αγοράσεις δυνητικά και τον ενοικιαστή και να μπλέξεις για καιρό. Οπότε προτίμησα την λύση του καθαρού και ελεύθερου ακινήτου. Για την θέση στάθμευσης δεν έχω ιδέα τι παίζει. Μια συμβουλή, αφού λες ότι θες να το πουλήσεις ξεκίνα από αύριο να μαζεύεις τα χαρτιά γιατί θα βρεθείς προ εκπλήξεων με την χαρτούρα που χρειάζεται και η μεγάλη πλειοψηφία ακινήτων έχει θέματα που θέλει καιρό και χρήμα για να μαζευτεί. 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 3 hours ago, Balrog said: Καλησπέρα, χρειάζομαι την βοήθεια των ειδημόνων του φόρουμ στο παρακάτω πρακτικό ζήτημα. Θέλω να πουλήσω ένα διαμέρισμα και μία θέση στάθμευσης, τα οποία είναι νοικιασμένα σε δύο διαφορετικά άτομα για πάνω από 10 χρόνια. Μια λεπτομέρεια που ίσως έχει σημασία είναι ότι το γκαράζ, επειδή δεν έχει και ρεύμα, δεν δηλώνεται πλέον στην εφορία (με πρωτοβουλία του ενοικιαστή, υποθέτω για να μην φαίνεται φραγκάτος). Όσο για το διαμέρισμα, αφότου έληξε το αρχικό έντυπο μισθωτήριο, το οποίο είχε δηλωθεί και στη σχετική εφαρμογή του taxis, κάναμε ανανέωση σε αορίστου χρόνου από την εφαρμογή, χωρίς να υπογράψουμε τίποτα καινούργιο (υπονοείται προφορική συμφωνία). Τώρα που θέλω να τα πουλήσω υπάρχει καμιά συμβουλή ως προς την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω, π.χ. κάτι να προσέξω, λόγω της ύπαρξης ενοικιαστών; Και οι δυο τους είναι ενήμεροι, αλλά σίγουρα δεν τους αρέσει που θα ξεβολευτούν. 1) Για το διαμέρισμα, υποθέτω ότι πρώτα απ' όλα θα χρειαστεί να μπω στην εφαρμογή του taxis και να επιλέξω λύση της σύμβασης. Μετά χρειάζεται αποδοχή από τον ενοικιαστή, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει η πώληση ή προχωράει και χωρίς αυτήν; Ο ενοικιαστής θεωρητικά υποχρεούται να φύγει αμέσως μετά την ημερομηνία που θα δηλώσω στην εφαρμογή ότι λύεται η μίσθωση; Μήπως προβλέπεται περίοδος λίγων μηνών, οπότε να το κάνουμε από τώρα για να φύγει τον Απρίλιο που έχουμε πει ή να το αφήσω για τελευταία στιγμή; 2) Για το γκαράζ, μπορεί να γίνει η μεταβίβαση με τον ενοικιαστή μέσα, μιας και δεν φαίνεται πουθενά, εφόσον το δεχθεί ο αγοραστής; Έτσι κι αλλιώς για εκμετάλλευση το θέλει. Ή θα έχουμε κανένα μπλέξιμο; Οποιαδήποτε σκέψη για να αποφύγουμε προβλήματα θα είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ! Ο ενοικιαστής θεωρητικά είναι υποχρεωμένος να φύγει μόνο αν καταγγείλεις γραπτώς τη μίσθωση (με εξώδικο), πρακτικά όμως αν δεν φύγει θα πρέπει να ξεκινήσεις διαδικασία έξωσης, η οποία θα κάνει από μήνες έως χρόνια για να φέρει αποτέλεσμα. 46 minutes ago, Balrog said: Ευχαριστώ. Έλεγα μήπως πρέπει να τους βγάλω πρώτα εγώ, γιατί αν του κάνουν καμιά κόμπλα του αγοραστή θα μου ζητάει τα ρέστα μετά. Όταν συνειδητοποιήσουν ότι τους έχω τζάμπα για τα δεδομένα της εποχής, αφού δεν έχω αλλάξει τιμή από την εποχή των μνημονίων που ήταν στον πάτο και απ' ό,τι βλέπω έχουν πάει στα ύψη πλέον, δε νομίζω ότι θα φύγουν τόσο εύκολα. Ρέστα δεν θα σου ζητήσει επειδή δεν πρόκειται να φτάσει σε αυτό το σημείο, απλά δεν θα προτιμήσει το δικό σου ακίνητο, ειδικά αν όπως έγραψες το θέλει για εκμετάλλευση. Εκτός βέβαια και αν του το προσφέρεις σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εμπορική, μόνο έτσι αξίζει να μπλέξει. 1
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Εννοείται πρεπει να τους βγαλεις εσυ, ετσι θα πουληθεί πιο γρήγορα και πιο εύκολα. 1
G.bar Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Θα σου πώς απλά πως είμαστε ενοικιαστές σε διαμέρισμα το οποίο πωλήθηκε, και ενώ όταν έρχονταν να το δουν μεσίτες κτλ, μας έλεγαν οτι το θέλουν για επενδυτικό κτλ, και οτι δεν θα χρειαστεί να φύγουμε, τώρα που έγινε η μεταβίβαση αποφάσισαν οτι το θέλουν για ιδιοκατοίκηση ή οτιδήποτε άλλο. Κανένα πρόβλημα με αυτό φυσικά, δικό τους είναι ό,τι θέλουν το κάνουν, απλώς περιμέναν να μας το ανακοινώσουν τον μήνα που έληγε η τριετία και το συμβόλαιο. Τώρα αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να βρούμε άλλο και μπορει να πάρει απο εναν μέχρι έξι μήνες. Οπότε επειδή μπορει πολυ εύκολα κάποιος να μείνει έως και 6 μήνες παραπάνω, εφόσον είναι τυπικός στις πληρωμές, καλύτερα να τους ενημερώσεις όλους άμεσα για τις προθέσεις σου. 1
paylidis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 19 λεπτά πριν, G.bar είπε Τώρα αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να βρούμε άλλο και μπορει να πάρει απο εναν μέχρι έξι μήνες. αυτο παιδια δεν ισχυει πλεον, αγωγή εξωσεως και εντολη αποδοσης μισθιου μολις ληξει στο συμβολαιο και σε ουτε 2 μηνες δυστυχως ειναι εξω ο νοικαρης... απλως πολλοι τσιγκουνευονται τα 400-500 ευρω που κοστιζει αυτη η διαδικασία (απο σχετικη ενημερωση δικηγόρου προ μηνός, για ομοια με του ts περιπτωση) 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 13 minutes ago, paylidis said: αυτο παιδια δεν ισχυει πλεον, αγωγή εξωσεως και εντολη αποδοσης μισθιου μολις ληξει στο συμβολαιο και σε ουτε 2 μηνες δυστυχως ειναι εξω ο νοικαρης... απλως πολλοι τσιγκουνευονται τα 400-500 ευρω που κοστιζει αυτη η διαδικασία (απο σχετικη ενημερωση δικηγόρου προ μηνός, για ομοια με του ts περιπτωση) Η διαταγή απόδοσης μισθίου που όντως είναι γρήγορη και φτηνή διαδικασία προϋποθέτει καθυστέρηση μισθώματος από δυστροπία, και ο ts δεν έχει αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση του ts που η μίσθωση είναι ενεργή και αορίστου χρόνου θα πρέπει πρώτα να την καταγγείλει, και μετά να ασκήσει αγωγή απόδοσης μισθίου η οποία είναι πολύ πιο χρονοβόρα (όπως έγραψα και παραπάνω παίρνει από μήνες έως χρόνια να φέρει αποτέλεσμα) και αρκετά πιο ακριβή διαδικασία. 1
Balrog Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μου δίνετε, ευχαριστώ! Επομένως, εφόσον υπάρξουν αγοραστές που δεν έχουν αντίρρηση να αποκτήσουν τα ακίνητα νοικιασμένα (ήδη έχω τέτοιους ενδιαφερόμενους), εγώ δεν έχω λόγο να ανησυχώ και θα το χειριστούν αυτοί όπως νομίζουν. Στην εφαρμογή μεισθωτηρίων του taxis, που είναι πληροφοριακού χαρακτήρα και όχι ουσιαστικού, δηλώνει ο εκμισθωτής τη λύση της μίσθωσης με ημερομηνία αυτή του συμβολαίου; Το ότι θα μεταβιβαστεί νοικιασμένο αναγράφεται και στο συμβόλαιο με τα στοιχεία των μισθωτών; Υποθέτω πως ναι, γιατί εάν έπρεπε να γίνει νέο μισθωτήριο θα είχε ελάχιστη διάρκεια τα 3 χρόνια. Σε ένα διαμέρισμα στον από κάτω όροφο, πήρε μερικούς μήνες από την ημερομηνία επίδοσης του εξωδίκου μέχρι να αναγκαστεί να φύγει η ενοικιάστρια. Πάντως δεν πήρε χρόνια, όπως γινόταν παλιά. Εκδικάστηκε η υπόθεση τόσο γρήγορα; Θα την πάρω τηλέφωνο να τη ρωτήσω και θα σας πω. Και έναν μεσίτη που ρώτησα εάν θα έχω πρόβλημα, μου είπε όχι, γιατί πλέον είναι θέμα λίγων μηνών να αναγκαστούν να φύγουν οι ενοικιαστές. Εγώ πάντως είπα και στους ενοικιαστές μου, με τους οποίους έχω καλή σχέση προς ώρας, ότι θα προτιμήσω κάποιον που να το θέλει για επένδυση ώστε να τους αφήσει μέσα.
G.bar Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2024 16 ώρες πριν, Balrog είπε Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μου δίνετε, ευχαριστώ! Επομένως, εφόσον υπάρξουν αγοραστές που δεν έχουν αντίρρηση να αποκτήσουν τα ακίνητα νοικιασμένα (ήδη έχω τέτοιους ενδιαφερόμενους), εγώ δεν έχω λόγο να ανησυχώ και θα το χειριστούν αυτοί όπως νομίζουν. Στην εφαρμογή μεισθωτηρίων του taxis, που είναι πληροφοριακού χαρακτήρα και όχι ουσιαστικού, δηλώνει ο εκμισθωτής τη λύση της μίσθωσης με ημερομηνία αυτή του συμβολαίου; Το ότι θα μεταβιβαστεί νοικιασμένο αναγράφεται και στο συμβόλαιο με τα στοιχεία των μισθωτών; Υποθέτω πως ναι, γιατί εάν έπρεπε να γίνει νέο μισθωτήριο θα είχε ελάχιστη διάρκεια τα 3 χρόνια. Σε ένα διαμέρισμα στον από κάτω όροφο, πήρε μερικούς μήνες από την ημερομηνία επίδοσης του εξωδίκου μέχρι να αναγκαστεί να φύγει η ενοικιάστρια. Πάντως δεν πήρε χρόνια, όπως γινόταν παλιά. Εκδικάστηκε η υπόθεση τόσο γρήγορα; Θα την πάρω τηλέφωνο να τη ρωτήσω και θα σας πω. Και έναν μεσίτη που ρώτησα εάν θα έχω πρόβλημα, μου είπε όχι, γιατί πλέον είναι θέμα λίγων μηνών να αναγκαστούν να φύγουν οι ενοικιαστές. Εγώ πάντως είπα και στους ενοικιαστές μου, με τους οποίους έχω καλή σχέση προς ώρας, ότι θα προτιμήσω κάποιον που να το θέλει για επένδυση ώστε να τους αφήσει μέσα. Το εξώδικο είναι απλά ένα χαρτί που αποδεικνύει οτι έγινε επίσημη ενημέρωση να αφήσει ο ενοικιαστής το διαμέρισμα και οτι προσπάθησαν να τα βρουν εξωδικαστικά. Δεν εξαναγκάζει κανεναν να φύγει. Η έξωση έρχεται μετά απο απόφαση δικαστηρίου και είναι άμεση αν υπάρχει ασυνέπεια στις πληρωμές, και παίρνει τουλάχιστον κανένα εξάμηνο αν δεν έχει γίνει έγκαιρη ενημέρωση οτι μετά το τέλος του συμβολαίου δεν θα γίνει ανανέωση. Το καλύτερο είναι να ειδοποιείς 6 μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου με εξώδικο οτι δεν θα γίνει ανανέωση ώστε να είσαι καλυμενος. Ιδανικά εάν είναι να μεταβιβαστεί ενοικιασμένο καλό θα ήταν να γίνει μια συβολαιογραφική πράξη με τον ενοικιαστή που θα αναφέρει οτι την τάδε ημερομηνία θα πρέπει να παραδόσει το μίσθιο. Και εμείς που έχουμε άριστη σχέση με το (προηγούμενο) ιδιοκτήτη αυτό ακριβώς είχαμε πει, οτι θα το δώσει σε κάποιον που το θέλει για επένδυση. Βέβαια όπως αποδείχτηκε, ήθελε απλά να λαμβάνει τα ενοίκια μέχρι την στιγμή της πώλησης, γιατί αλλιώς είναι να έχεις βάλει για πώληση ένα άδειο διαμέρισμα και να περιμένεις τον κατάλληλο αγοραστή κανένα χρόνο, και αλλιώς να λαμβάνεις το ενοίκιο κανονικά καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης.
Balrog Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Ποια είναι η σωστή διαδικασία, αυτό είναι το ζήτημα. Επιπλέον, κωλύομαι να στείλω εξώδικο στον ενοικιαστή που τον ξέρω τόσα χρόνια τον άνθρωπο. Σκέφτηκα λοιπόν τα εξής, μιας και ανήκει στον πατέρα μου αυτή τη στιγμή το ακίνητο. Να μην μεταβιβαστεί απευθείας στον αγοραστή, αλλά να το πάρω πρώτα εγώ στο όνομά μου με γονική παροχή και μετά να του το πουλήσω. Έτσι έχουμε το όφελος ότι θα χτίσω και λίγο πόθεν έσχες εγώ, που το χειάζομαι. Υποθέτω λοιπόν ότι θα πρέπει να υποβληθεί δήλωση στο taxis για τη λύση του συμβολαίου μίσθωσης που είναι σε ισχύ εδώ και 10 χρόνια (πλέον αορίστου χρόνου, από ανανέωση προηγούμενου), πριν περιέλθει στο όνομά μου. Αλλιώς πώς θα δηλωθεί όταν έρθει η ώρα των φορολογικών δηλώσεων στα Ε2 από τον παλιό ιδιοκτήτη (πατέρα μου) και τον νέο προσωρινό ιδιοκτήτη (εμένα); Αυτή η διαδικασία λοιπόν δεν υποκαθιστά σε έναν βαθμό το εξώδικο, υπό την έννοια της γνωστοποίησης, και αποδοχής από αυτόν μάλιστα, της πρόθεσής μας να λυθεί το μισθωτήριο; Μήπως δεν αρκεί, αλλά χρειάζεται επιπλέον να βάλω τον ενοικιαστή να υπογράψει κανένα χαρτί, πέρα από την αποδοχή της ανωτέρω λύσης στο taxis; Ή μόνο το εξώδικο μας καλύπτει για να αρχίσει να μετράει το 6μηνο; Εγώ ως νέος ιδιοκτήτης μετά την γονική παροχή προφανώς δεν θα συνάψω νέο μισθωτήριο με αυτόν που είναι μέσα, γιατί έτσι θα αποκτούσε δικαίωμα παραμονής επί 3ετία. 1
Joshua21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, Balrog said: Ποια είναι η σωστή διαδικασία, αυτό είναι το ζήτημα. Επιπλέον, κωλύομαι να στείλω εξώδικο στον ενοικιαστή που τον ξέρω τόσα χρόνια τον άνθρωπο. Σκέφτηκα λοιπόν τα εξής, μιας και ανήκει στον πατέρα μου αυτή τη στιγμή το ακίνητο. Να μην μεταβιβαστεί απευθείας στον αγοραστή, αλλά να το πάρω πρώτα εγώ στο όνομά μου με γονική παροχή και μετά να του το πουλήσω. Έτσι έχουμε το όφελος ότι θα χτίσω και λίγο πόθεν έσχες εγώ, που το χειάζομαι. Υποθέτω λοιπόν ότι θα πρέπει να υποβληθεί δήλωση στο taxis για τη λύση του συμβολαίου μίσθωσης που είναι σε ισχύ εδώ και 10 χρόνια (πλέον αορίστου χρόνου, από ανανέωση προηγούμενου), πριν περιέλθει στο όνομά μου. Αλλιώς πώς θα δηλωθεί όταν έρθει η ώρα των φορολογικών δηλώσεων στα Ε2 από τον παλιό ιδιοκτήτη (πατέρα μου) και τον νέο προσωρινό ιδιοκτήτη (εμένα); Αυτή η διαδικασία λοιπόν δεν υποκαθιστά σε έναν βαθμό το εξώδικο, υπό την έννοια της γνωστοποίησης, και αποδοχής από αυτόν μάλιστα, της πρόθεσής μας να λυθεί το μισθωτήριο; Μήπως δεν αρκεί, αλλά χρειάζεται επιπλέον να βάλω τον ενοικιαστή να υπογράψει κανένα χαρτί, πέρα από την αποδοχή της ανωτέρω λύσης στο taxis; Ή μόνο το εξώδικο μας καλύπτει για να αρχίσει να μετράει το 6μηνο; Εγώ ως νέος ιδιοκτήτης μετά την γονική παροχή προφανώς δεν θα συνάψω νέο μισθωτήριο με αυτόν που είναι μέσα, γιατί έτσι θα αποκτούσε δικαίωμα παραμονής επί 3ετία. Στο έχουμε απαντήσει ήδη ποια είναι η σωστή διαδικασία, για αρχή εξώδικο γιατί μόνο έτσι έχει νομική ισχύ η καταγγελία, και αν δεν φύγει τότε ξεκινάς διαδικασία έξωσης. Η μεταβίβαση στο όνομα σου είναι τζάμπα φασαρία χρόνος και έξοδα, δεν σε βοηθάει σε τίποτα απολύτως με τον νοικάρη, η αλλαγή ιδιοκτήτη δεν επηρεάζει τη μίσθωση. Αν το πρόβλημα σου είναι πως θες να χτίσεις "πόθεν έσχες", τότε μπορεί ο πατέρας σου μόλις το πουλήσει να σου κάνει απευθείας γονική παροχή μετρητών. Επίσης λύση προβλέπεται να δηλωθεί μόνο αν έχει γίνει πραγματικά λύση στην πραγματικότητα, δλδ μόνο αν ο ενοικιαστής το έχει παραδώσει και έχει φύγει. 1 1
filipprin Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2024 Η ειναι αοριστου που σημαινει οτι μετα το αρχικο συμβολαιο και την τριετια που καλυπτει δεν υπαρχει αλλη ανανεωση οποτε οποτε αποφασιστει απο τον ιδιοκτητη ληγει η μισθωση Η Υπαρχει 10ετη δεσμευση που πρεπει να μας πεις κατω απο ποίες συνθηκες ισχυει.. Και τα δυο δεν γινεται. Στις 29/1/2024 στις 9:15 ΠΜ, Joshua21 είπε Στην περίπτωση του ts που η μίσθωση είναι ενεργή και αορίστου χρόνου θα πρέπει πρώτα να την καταγγείλει, και μετά να ασκήσει αγωγή απόδοσης μισθίου η οποία είναι πολύ πιο χρονοβόρα (όπως έγραψα και παραπάνω παίρνει από μήνες έως χρόνια να φέρει αποτέλεσμα) και αρκετά πιο ακριβή διαδικασία. Εφοσον λοιπον δεν υπαρχει ενεργο συμβολαιο και ζητηθει το ακινητο απο τον ιδιοκτητη απο που προκυπτει οτι μπορει να παρει μηνες η χρονια η διαδικασια????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα