zoranb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Οι επαγγελματίες που δίνουν χειρόγραφες ΜΗ διάτρητες αποδείξεις δηλώνει πως δουλεύουν με μαύρα; Υπάρχει περίπτωση ένας επαγγελματίας να δίνει ΜΗ διάτρητες και να είναι νόμιμος κλπ;
JakeKaufman Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Οι θεωρημένες(διατρητες) αποδείξεις έχουν καταργηθεί πάνω από 10 χρόνια 5
zoranb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Πώς θεωρούνται legit οι αποδείξεις που έχει το μπλοκάκι που παίρνω απ το βιβλιοπωλείο;
JakeKaufman Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Τι εννοείς "πώς θεωρούνται legit"; εφόσον κόβονται από επαγγελματία είναι νόμιμες. εσύ γιατί ρωτάς; είσαι επαγγελματίας ή καταναλωτής;
zoranb Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μπορεί να τα παίρνει μαύρα ένας επαγγελματίας που κόβει αποδείξεις από μπλοκάκι του βιβλιοπωλείου; (καταναλωτής είμαι) Έχουνε κάποια ισχύ αυτές οι ΜΗ διάτρητες αποδείξεις για εμένα που είμαι καταναλωτής; Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από zoranb
james01gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 7 λεπτά πριν, zoranb είπε Μπορεί να τα παίρνει μαύρα ένας επαγγελματίας που κόβει αποδείξεις από μπλοκάκι του βιβλιοπωλείου; (καταναλωτής είμαι) Έχουνε κάποια ισχύ αυτές οι ΜΗ διάτρητες αποδείξεις για εμένα που είμαι καταναλωτής; υπάρχουν κάποιοι ΚΑΔ που μπορούν να εκδίδουν αθεώρητες αποδείξεις, στυλ μπλοκάκι. και υπάρχει η εναλλακτική όταν υπάρχει πχ διακοπή ρεύματος, να κάνουν το ίδιο και καταστήματα, μόνο που πρέπει να τις καταχωρήσουν μετά.
theopan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, zoranb είπε Μπορεί να τα παίρνει μαύρα ένας επαγγελματίας που κόβει αποδείξεις από μπλοκάκι του βιβλιοπωλείου; (καταναλωτής είμαι) Έχουνε κάποια ισχύ αυτές οι ΜΗ διάτρητες αποδείξεις για εμένα που είμαι καταναλωτής; Το "τρύπημα" (θεώρηση) παραστατικών έχει καταργηθεί όπως σου έγραψαν ήδη από το 2010-11. Αθεώρητες με τη σφραγίδα μας πάνω κόβαμε από τότε μέχρι πρόσφατα. Δεν υπάρχουν όμως πια ούτε αυτές (πλην κάποιων ελάχιστων εξαιρέσεων ως προσωρινές) παρά εκδίδονται ηλεκτρονικά μέσω της λεγόμενης "τιμολογιέρας" της ΑΑΔΕ ή κάποιου παρόχου που μπορεί να έχει ο επαγγελματίας. Σου έκοψε δηλαδή χειρόγραφη (που πρέπει να γράφει πάνω "ΑΠΥ" ή "ΑΛΣ" παροχής υπηρεσιών ή λιανικών συναλλαγών) αλλά θα πρέπει να την καταχωρήσει στο "My Data" και να περιμένεις και ηλεκτρονική με ΜΑΡΚ πάνω της και QR code. Εκτός αν κάνατε λάθος συνεννόηση και η δουλειά έγινε με μαύρα μετρητά οπότε το χαρτάκι που σου έδωσε είναι μια απλή απόδειξη είσπραξης... 1
JakeKaufman Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 1 hour ago, zoranb said: Έχουνε κάποια ισχύ αυτές οι ΜΗ διάτρητες αποδείξεις για εμένα που είμαι καταναλωτής; γιατί, αν ήταν διάτρητες τι είδους ισχύ θα είχαν για εσένα;
haris_216 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 τι μου θυμήσατε με τις διάτρητες. Να τρώω ώρες στην εφορία, σταλμένος από τη δουλειά μου, για να "τρυπάω" αποδείξεις και τιμολόγια. Και όταν πήγαινες να τα χρησιμοποιήσεις οι σελίδες είχαν εκείνο το ιδιαίτερο "κόλλημα" μεταξύ τους αφού τρυπούσαμε πολλές σελίδες μαζί. Μάλιστα ξέραμε και ποιο από τα 3-4 μηχανήματα που είχε στη σειρά τρύπαγε καλύτερα περισσότερες σελίδες και άρα ξεμπέρδευες πιο γρήγορα On topic τώρα, όπως ήδη αναφέρθηκε, οι τρυπημένες αποδείξεις ανήκουν στην ιστορία
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, zoranb said: Οι επαγγελματίες που δίνουν χειρόγραφες ΜΗ διάτρητες αποδείξεις δηλώνει πως δουλεύουν με μαύρα; Υπάρχει περίπτωση ένας επαγγελματίας να δίνει ΜΗ διάτρητες και να είναι νόμιμος κλπ; Δεν τρυπάνε πια στις ΔΟΥ (στο ΚΒΣ αν θυμάμαι καλά, τρυπούσαν, όταν τελείωνε το παλιό μπλοκ). Όπως σωστά σου είπαν παραπάνω, είτε με τιμολογιέρα είτε με mytimologio εκδίδονται όλες πια (εκτός και αν έχει ξεμείνει καμια εξαίρεση κλάδου, που μου διαφεύγει). Μια απλή αθεωρητη (πια), μάλλον είναι ένα απλό χαρτί που χρησιμεύει ως σουβερ για τον καφέ ή για καμιά σημείωση τηλεφώνου. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από MauroPaltoudias
sdikr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Το χειρόγραφο είναι για να σου κόψουν εκείνη την στιγμή απόδειξη, μετά πρέπει να σου στείλουν απόδειξη που έχει περάσει απο ΦΗΜ (φορολογικό μηχανισμό, Ταμειακή, κάποια Online Υπηρεσία). Θεωρήσεις δεν γίνονται εδω και χρόνια 1
acomaedo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Για παροχή υπηρεσιών μια χαρά μπορεί να δώσει χειρόγραφη χωρίς qr code. Απλά πρέπει να την καταχωρίσει μέσα σε 4 ώρες στο my data. Το qr code είναι μόνο για τιμολόγια από τα ERP και την τιμολογιερα.
theopan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, acomaedo είπε Για παροχή υπηρεσιών μια χαρά μπορεί να δώσει χειρόγραφη χωρίς qr code. Απλά πρέπει να την καταχωρίσει μέσα σε 4 ώρες στο my data. Το qr code είναι μόνο για τιμολόγια από τα ERP και την τιμολογιερα. Ισχύει η ίδια διαδικασία και για τα τιμολόγια αν θέλει κάποιος; Ρωτάω γιατί δεν έχω εκδόσει λιανικής από τότε που ξεκίνησε η ηλεκτρονική τιμολόγηση.
acomaedo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, theopan said: Ισχύει η ίδια διαδικασία και για τα τιμολόγια αν θέλει κάποιος; Ρωτάω γιατί δεν έχω εκδόσει λιανικής από τότε που ξεκίνησε η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Για τιμολόγια σίγουρα. Αρκεί ο τζίρος το 23 να ήταν κάτω από 30000€ ή να μην έκοψε πάνω από 50 παραστατικά. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από acomaedo
theopan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, acomaedo είπε Για τιμολόγια σίγουρα. Αρκεί ο τζίρος το 23 να ήταν κάτω από 30000€ ή να μην έκοψε πάνω από 50 παραστατικά. Εννοώ αν γίνεται να κοπεί χειρόγραφο τιμολόγιο με μόνη υποχρέωση να καταχωρηθεί στο My Data "εντός 4 ωρών" (μάλλον 24 ήθελε να γράψει ο φίλος) χωρίς να πάρει ποτέ ΜΑΡΚ. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2024 από theopan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα