phanispal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Όταν κλείνω την πόρτα κάνει τον ήχο που κάνει όταν λειτουργεί και ζεσταίνει, χωρίς να έχω επιλέξει να ζεστάνει κάτι. Το μεσημέρι τον δούλεψα κανονικά, απλά έτυχε να μην κλείσω την πόρτα. Μετά από λίγο (περίπου ένα λεπτό αν θυμάμαι καλά) έπεσε μια ασφάλεια στον πίνακα, τη σήκωσα και διαπίστωσα ότι πήρε ρεύμα ο φούρνος μικροκυμάτων. Δεν έδωσα σημασία, μέχρι που πριν λίγο πήγα να κλείσω την πόρτα του και κάνει σα να λειτουργεί (μπορεί να ζεσταίνει κιόλας, δεν το δοκίμασα). Πάμε γι' άλλον; Είναι ένας Samsung 7 ετών.
nickol-us Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Θα μπορούσες να δώσεις κάποιο video με ήχο; Κάνει τον ήχο, μα όντως ζεσταίνει; Ψηφιακός, αναλογικός; Τον έκανες power drain (εκτός πρίζα 1 ώρα και πάτημα τα butons εφόσον έχει);
phanispal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Όταν κλείνω το πορτάκι παράγει τον ήχο που παράγει όταν λειτουργεί. Δε δοκίμασα να δω αν ζεσταίνει κάτι, θα βάλω ένα φλιτζάνι νερό αργότερα που θα επιστρέψω σπίτι να δω τι γίνεται. Επειδή βιαζόμουν δεν παρατήρησα και αν περιστρέφεται ο δίσκος, θα το δω. Τον έχω εκτός πρίζας εδώ και μία ώρα που λείπω, μπας και. Λέω μήπως είναι κάτι που συμβαίνει όταν χαλάνε. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από phanispal
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Λειτούργησες τον φούρνο μικροκυμάτων με ανοιχτή την πόρτα του;;;;;; Νομίζω είναι απαγορευτικό καθώς δεν λειτουργεί ο κλωβός Faraday και έτσι τα μικροκυματα εκφευγουν έξω από τον φούρνο...
nickol-us Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 22 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Λειτούργησες τον φούρνο μικροκυμάτων με ανοιχτή την πόρτα του;;;;;; Νομίζω είναι απαγορευτικό καθώς δεν λειτουργεί ο κλωβός Faraday και έτσι τα μικροκυματα εκφευγουν έξω από τον φούρνο... Δε νομίζω οτι γίνεται... Δεν έχω δει φούρνο μικροκυμάτων χωρίς μανδάλωση στο πορτάκι...
phanispal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Όχι, δεν τον λειτούργησα με ανοιχτό πορτάκι. Λοιπόν, μιας και γύρισα, αυτό που φαίνεται να κάνει όταν κλείνω την πόρτα, είναι σκέτη περιστροφή. Δε θερμάνθηκε το νερό ενώ περιστρεφόταν. Όταν πατήσω να λειτουργήσει ζεσταίνει κανονικά και παράγει λίγο πιο έντονο ήχο από τη σκέτη περιστροφή, τον κανονικό δηλαδή, δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Το θέμα είναι ότι μου έριξε την ασφάλεια, και μάλιστα ενώ δε λειτουργούσε, απλά ήταν στην πρίζα.
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Οπότε με κάποιον τρόπο παίρνει εντολή το μοτέρ του δίσκου και περιστρέφεται άκυρο. Αυτό μπορεί να είναι βλάβη στον διακόπτη του μοτέρ, αν και αυτό λογικά θα συνέχιζε να λειτουργεί όταν ανοίγεις την πόρτα κατά την λειτουργία, αλλά μπορεί να είναι και βραχυκύκλωμα στα καλώδια του οπότε παίρνει ρεύμα από κάπου που δεν θα έπρεπε. Το δεύτερο είναι πιθανότερο μιας και σου ρίχνει την ασφάλεια. Ο φούρνος είναι αναλογικός ή έχει οθόνες κουμπιά αφής κλπ? Αν είναι απλός τότε κάποιος που θα τον ανοίξει ίσως βρει κάποιο φθαρμένο καλώδιο κλπ και το επισκευάσει. Αν έχει πλακέτες μέσα και η ζημιά είναι εκεί τότε ίσως δεν αξίζει η ενασχόληση. Αν το πρόβλημα τελικά είναι μόνο το μοτέρ του δίσκου που γυρνάει αυτοβούλως, τότε θα μπορούσες απλά να το έχεις εκτός πρίζας και να τον βάζεις μόνο όταν θες να ζεστάνεις κάτι
phanispal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Να διευκρινίσω ότι την ασφάλεια την έριξε μία φορά μέχρι τώρα, το μεσημέρι. Όχι κάθε φορά που κλείνω το πορτάκι ή/και ζεσταίνω κάτι. Θα το παρακολουθήσω τις επόμενες μέρες να δω αν θα την ρίξει ξανά. Όταν έχω ανοιχτό το πορτάκι δεν κάνει τίποτα. Α, επίσης να πω ότι πλέον δεν ανάβει η εσωτερική λάμπα, δεν ξέρω αν έχει καεί, ούτε αν συνδέεται με όλο αυτό, πάντως από το μεσημέρι δεν ανάβει. Ο φούρνος είναι αυτός, ή σχεδόν ίδιος: https://www.skroutz.gr/s/3695723/Samsung-MG23F301TAS-Fournos-Mikrokymaton-me-Grill-23lt-Inox.html Για την ώρα έχω ανοιχτό το πορτάκι και θα το κλείνω όταν θα θέλω να ζεστάνω κάτι και βλέπουμε. Φαντάζομαι πνέει τα λοίσθια.
alexvi Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Πώς μπορεί να γυρνάει από μόνο του όταν ανοίγεις την πόρτα? Δεν λειτουργεί ο μεντεσες σαν ασφαλιστικό?
korakios Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 14 λεπτά πριν, phanispal είπε Φαντάζομαι πνέει τα λοίσθια. μα γιατί το λες ? απλά μια ασφάλεια έριξε , κάηκε η λάμπα και έχει κολλήσει και κάνει περιστροφή ... κρατά μια δεκαετία ακόμα 🤪 πάντως τσέκαρε σε μια άλλη μπρίζα μήπως και αλλάζει η συμπεριφορά , αλλιώς σε κανα συνοικιακό για επισκευή ή ανακύκλωση 1
phanispal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Τι να σου πω, αυτό κάνει. Όταν κλείνω την πόρτα αρχίζει να περιστρέφεται ο δίσκος, χωρίς όμως να θερμαίνει (πάλι καλά). Εν τω μεταξύ, απ' την αρχή είχα παρατηρήσει ότι αν ενώ είναι κλειστή η πόρτα την τραβήξεις ελαφρώς, χωρίς να την ανοίξεις, ακουγόταν αυτός ο ήχος και προφανώς δούλευε η περιστροφή (δεν ξέρω αν ζέσταινε, φαντάζομαι όχι. Και σε κριτική στο skroutz για τον συγκεκριμένο το διάβασα πριν λίγο. Δεν είχα δώσει σημασία ποτέ, σκέφτηκα μήπως το κάνουν και άλλοι και απλά δεν το έχει παρατηρήσει κάποιος ή δεν το έχει αναφέρει. 1 λεπτό πριν, korakios είπε μα γιατί το λες ? απλά μια ασφάλεια έριξε , κάηκε η λάμπα και έχει κολλήσει και κάνει περιστροφή ... κρατά μια δεκαετία ακόμα 🤪 πάντως τσέκαρε σε μια άλλη μπρίζα μήπως και αλλάζει η συμπεριφορά , αλλιώς σε κανα συνοικιακό για επισκευή ή ανακύκλωση Το λέω επειδή τη βασική λειτουργία την κάνει ακόμα, για όσο. Μου έχει τύχει να δω άλλον να γυρνάει και να μη ζεσταίνει, που προφανώς δεν ήταν λειτουργικό, οπότε έφαγε σουτ. Την ασφάλεια μπορεί να την έριξε και για άσχετο λόγο (υγρασία στην πρίζα, δεν ξέρω, λέω). Η λάμπα μπορεί να έτυχε να κάηκε ή επειδή κάηκε να γίνεται όλο αυτό (ψιλοάκυρο αλλά πάλι δεν ξέρω, λέω). Το πιο άκυρο είναι αυτό με την περιστροφή όταν κλείνει η πόρτα. Εν τω μεταξύ τον είχα πάρει το Δεκέμβρη του 2016 γύρω στα 80€, τώρα έχουν ανέβει κι αυτοί. Ήμαρτον δηλαδή.
korakios Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Το πιο άκυρο είναι αυτό με την περιστροφή όταν κλείνει η πόρτα. είσαι ο ορισμός του η ελπίδα πεθαίνει τελευταία 😂 πέρα απο την πλάκα ή πέτα τον ή φτιάξτον , θα τον ξεχάσεις καμια μέρα στην μπρίζα και θα πάθεις ζημιά
phanispal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Αρχίζω να ψάχνω για άλλον. Τον δουλεύουμε καθημερινά (καλώς ή κακώς), οπότε μέχρι να τον αντικαταστήσω ή να σταματήσει να λειτουργεί θα τον δουλεύω, δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
korakios Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Αρχίζω να ψάχνω για άλλον. Τον δουλεύουμε καθημερινά (καλώς ή κακώς), οπότε μέχρι να τον αντικαταστήσω ή να σταματήσει να λειτουργεί θα τον δουλεύω, δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο. είναι απο τα πολύ λίγα πράγματα που θα πήγαινα επιτόπου στο κοντινότερο μαγαζί να πάρω κατευθείαν έναν χωρίς να τσεκάρω καν τιμες
paylidis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου παιδια με τη διαρροη μικροκυματων δεν αστειευομαστε... κατευθειαν καινουργιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα