Προς το περιεχόμενο

Προβληματίζει τους επιστήμονες η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα τελη του 80 αρχες 90ς επαιζε το θεμα της τρυπας του οζοντος, μαλλον μπαγιατεψε το παλιο και βρηκαν πιο πιασαρικο αφηγημα

Επεξ/σία από μπουρτζοβλαχος
  • Like 4
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βασικά η Γή περνάει κρυολόγημα.

Έχει κολλήσει "ανθρωπότητα" και τώρα ανεβάζει πυρετό.

Όπως όλες οι ιώσεις, έτσι και αυτή θα κάνει τον κύκλο της και θα περάσει.

 

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

39 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Ψυχραιμία. Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι όλες τις πιπες που αναφέρονταν κατά καιρούς από "επιστήμονες". 

Οι γνώσεις που διαθέτουμε είναι τόσο ισχνες και λίγες που δεν έχουμε ιδέα για το παραμικρό. Πόσο μάλλον για να "γιατρεψουμε" αυτό που νομίζουμε ότι μάλλον προκάλεσαν οι πράξεις μας. 

Ναι βέβαια τις βλακείες αυτές τις πληρώνουμε ήδη (εννοώ σε χρήμα με πράσινες παπάτζες)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, μπουρτζοβλαχος said:

Στα τελη του 80 αρχες 90ς επαιζε το θεμα της τρυπας του οζοντος, μαλλον μπαγιατιασε το παλιο και βρηκαν πιο πιασαρικο αφηγημα

Την οποία τρύπα του όζοντος ποιοι την επιδείνωσαν (μην πω την δημιούργησαν κιόλας);

Αυτοί οι αόριστοι και έτσι γενικά επιστήμονες φυσικά.

Επεξ/σία από Waiss
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, AtiX said:

Όλες οι προβλέψεις έχουν πέσει μέσα… οι επιστήμονες μίλαγαν για αύξηση της μέσης θερμοκρασίας όχι άμεσα αλλά σε βάθος γενιών…

το ότι κάποιοι κατάλαβαν ή απομόνωσαν εσκεμμένα και αναπαρήγαγαν αυτό που τους συνέφερε, ότι δηλαδή μέσα σε λίγα χρόνια η θερμοκρασία θα ανέβει 2, 5 ή 10 βαθμούς δεν είναι ευθύνη των επιστημόνων που σταθερά 50 χρόνια λένε το ίδιο πράγμα, αλλά αυτών που άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν…

έχω βαρεθεί και φαντάζομαι αρκετοί συμφορητες εδώ μέσα να διαβάζουνε τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα όταν κάθε χρόνο το κλίμα χειροτερεύει… φέτος είχαμε τον πιο ζεστό χειμώνα με σχεδόν μηδέν βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, το ότι αναφέρθηκε ότι φέτος τον χειμώνα θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα δεν μεταφράζεται σε χιονοπτώσεις αλλά σε ακραία υψηλές τιμές θερμοκρασίας για την εποχή…

https://www.science.smith.edu/climatelit/rise-and-fall-of-the-western-roman-empire/

 

Λεει οτι το κλίμα ηταν σταθερό και μετα δεν ηταν και έλιωσαν οι παγοι στις Άλπεις. 

Δεν ξερω τι ακριβώς θες εσυ να πεις, να κανουμε πχ στροφή στην "πράσινη" ενέργεια ή απλά να πουμε ολοι ναι οτι το κλίμα αλλάζει; 

Αν θες το να πουμε ολοι ναι, μαζί σου. Ναι, αλλάζει. Μπορουμε να κανουμε κατι; Ηταν ποτέ σταθερό και τωρα αλλάζει λογω των ανθρώπων;  Γιατί εγω με αυτα που διαβαζω καταλαβαίνω οτι το κλίμα δεν ηταν ποτέ σταθερό, απλα έχει κάποιες περιόδους (πολυ μικρές συγκριτικά με την ηλικία της Γης) που είναι σταθερο και οι πολιτισμοί ακμαζουν. 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι θα θυμάστε την ταινία “The Day After Tomorrow” μια ταινία καταστροφής επιστημονικής φαντασίας του 2004. Η ταινία να θυμίσω σε κάποιους φίλους απεικονίζει τις καταστροφικές κλιματικές επιπτώσεις στο βόρειο ημισφαίριο, μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας του ρεύματος του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, στην οποία μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων εγκαινιάζει την κλιματική αλλαγή και οδηγεί σε μια νέα εποχή παγετώνων. Η ταινία είναι ακριβές αντίγραφο των συμβάντων, που θα συμβούν στις επόμενες δεκαετίες, εάν συνεχιστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος με την αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, με τη μόνη διαφορά ότι οι εν λόγω μεταβολές συρρικνώνονται για χάρη της ταινίας σε ένα διάστημα λίγων εβδομάδων μόνο.

image.png.0f505195e468f42b100e43f944238e7e.png

Οι επίσημες καταγραφές θερμοκρασιών σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεκινήσει να συλλέγονται σε μεγάλη κλίμακα από τις αρχές του 20ού αιώνα. Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (World Meteorological Organization - WMO) είναι ένας από τους κύριους οργανισμούς, που ασχολείται με τη συλλογή και τη διατήρηση δεδομένων θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία πραγματοποιείται, τόσο από ένα σύνολο παγκόσμιων μετεωρολογικών σταθμών, όσο και από άλλες πηγές (π.χ. δορυφόροι). Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία παγκόσμιων χαρτών μέσων θερμοκρασιών, όπως π.χ. η παγκόσμια μέση επιφάνεια της θάλασσας και η παγκόσμια μέση θερμοκρασία του αέρα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναλυθούν οι μακροπρόθεσμες τάσεις και οι αλλαγές στο κλίμα.

Τα δεδομένα αυτά, σπάνε κάθε χρονιά (τα τελευταία χρόνια), το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Από την άλλη η μείωση των πάγων στην Αρκτική και Ανταρκτική έχουν μειώσει την ανακλαστική ικανότητα του πλανήτη, δηλαδή την ικανότητα να επιστρέφουν μεγάλο μέρος των ηλιακών ακτινοβολιών πίσω στο διάστημα (και άρα ενέργειας), και ως εκ τούτου η γη λαμβάνει ολοένα και περισσότερα ποσά θερμότητας. Συγκεκριμένα:

  • Στην Αρκτική, ο πάγος της θάλασσας έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Εκτιμάται ότι η έκταση του πάγου της Αρκτικής μειώνονταν κατά περίπου 13,2% ανά δεκαετία από τη δεκαετία του 1979 έως το 2018, σύμφωνα με δεδομένα της NASA.
  • Στην Ανταρκτική εάν και γενικά η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πάγοι στη Δυτική Ανταρκτική μειώνονται ταχύτερα από ό,τι αυξάνονται στην ανατολική πλευρά του ηπείρου. Παράλληλα, είναι γνωστές οι ειδήσεις σχετικά με την αποκόλληση παγόβουνων με το τελευταίο να έχει το μέγεθος της Εύβοιας!

Με τη σειρά του, το λιώσιμο των πάγων και η εισροή γλυκού νερού στους ωκεανούς μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στα θαλάσσια ρεύματα και το κλίμα. Αυτό συμβαίνει λόγω του γεγονότος ότι το γλυκό νερό έχει διαφορετική πυκνότητα και αλατότητα από το θαλασσινό νερό, επηρεάζοντας άμεσα τη θαλάσσια κυκλοφορία και τα κλιματικά μοτίβα (τα θαλάσσια ρτεύματα μεταφέρουν θερμότητα και υγρασία ανά τον κόσμο, τα οποία όταν διαταράσσονται φέρουν επιπτώσεις σε κλιματικά μοτίβα, όπως οι εποχιακές βροχές και οι θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές του κόσμου, με αυξητικούς ή μειούμενους ρυθμούς).

Αυτά είναι μόνο ορισμένοι από τους παράγοντες που περίτρανα επαληθεύουν τους επιστήμονες, που εδώ και δεκαετίες φωνάζουν για την επικείμενη καταστροφή.

Θα πει κάποιος, μπορούμε να το αλλάξουμε εάν προσπαθήσουμε. Το εύχομαι ολόψυχα και εγώ προσωπικά. Αλλά έρχεται η πραγματικότητα και το διαψεύδει. Σωστά ανέφεραν κάποιοι φίλοι, ότι πολλές χώρες σφυρίζουν αδιάφορα ή απλά δε τους συμφέρει γιατί η όποια προσπάθεια απλά συγκρούεται με τα εκάστοτε πολιτικο-οικονομικά-στρατηγικά συμφέροντα της κάθε χώρας ή της κάθε γεωγραφικής περιοχής.

Το φαινόμενο είναι «μη-αντιστρεπτό». Η κατάσταση είναι «μη αντιστρεπτή». Εδώ 10 οικογένειες σε μια πολυκατοικία δε βρίσκουν άκρη, θα βρουν 195 κράτη (μέλη του Οργανισμού «Ηνωμένων Εθνών» που αναγνωρίζονται ως κυρίαρχα κράτη); Θα σταματήσουν οι βιομηχανίες; Τα αυτοκίνητα;

Στην ταινία Matrix αναφέρεται το εξής (η εικόνα μπορεί να θυμίσει το σχετικό διάλογο):

Θα ήθελα να μοιραστώ μια αποκάλυψη που είχα εδώ. Μου ήρθε όταν προσπαθούσα να ταξινομήσω το είδος σας. Κατάλαβα πως δεν είστε ακριβώς θηλαστικά. Κάθε θηλαστικό στον πλανήτη αναπτύσσει μια φυσική ισορροπία με το περιβάλλον. Εσείς οι άνθρωποι δεν το κάνετε. Μετακινείστε σε μια περιοχή και πολλαπλασιάζεστε μέχρι που να εξαντληθεί κάθε φυσική πηγή. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε είναι να εξαπλωθείτε σε άλλη περιοχή. Υπάρχει άλλος ένας οργανισμός στη Γη που κινείται έτσι. Ξέρεις ποιος είναι; Ένας ιός. Οι άνθρωποι είναι ασθένεια. Ένας καρκίνος του πλανήτη. Είστε μια μάστιγα.

image.png.aaf0e6df90848d5b7f86099ba6cceb33.png

Δυστυχώς είναι αυτό που μας περιγράφει καλύτερα.

Είμαστε σε ένα σημείο καμπής, ίσως στο σημαντικότερο σταυροδρόμι της ανθρωπότητας. Μόνο μια τεχνολογική επανάσταση ίσως θα μπορούσε να δώσει λύση, κοινώς το δισκοπότηρο της επιστήμης, η τιθάσευση της πυρηνικής σύντηξης, αλλά απέχει πολύ και η καταστροφή συνεχίζεται (μια καταστροφή που επιταχύνεται ολοένα και περισσότερο και όσο αργούμε να πάρουμε μέτρα – τα όποια μέτρα – τόσο πιο πολύ πολλαπλασιάζεται ο χρόνος που απαιτείται για να έρθει το περιβάλλον σε πρότερα επίπεδα).

Έχετε αναρωτηθεί γιατί ήδη υπάρχουν σχέδια για νέους ναυτικούς διαύλους στην Αρκτική; Έχετε αναρωτηθεί γιατί αρχίζουν και εμφανίζονται σχέδια για τεράστια ανακλαστικά πανιά στο διάστημα (π.χ. εδώ), καθώς και τόσα άλλα;

image.png.402d690ed92df0b28e7c782a5129b068.png

Η απάντηση είναι απλή. Όλοι γνωρίζουν που πάμε, που θα φτάσουμε με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Το θέμα είναι πως θα πάμε, πως θα προετοιμαστούμε σωστά, και πως θα το αντιμετωπίσουμε με το λιγότερο δυνατό κόστος. Οι επόμενες γενιές θα είναι αυτές που θα μας αξιολογήσουν.

 

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 5
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, VagTz said:

O πλανητης γη ειναι περιπου 4.5 δισσεκατομμυριων ετων. Συμφωνα με τελευταιες μελετες ανθρωποι υπαρχουν πανω στη γη σχεδον για 2 εκκ χρονια

H βιομηχανικη επανασταση ξεκινησε το 1840 και η σοβαρη μετερεολογια περιπου το 1870.

Αυτο που πρεπει να αντιληφθουμε λοιπον ειναι το ποσο ασημαντοι ειμαστε οι ανθρωποι και ολα τα εργα μας σε σχεση με την ιστορια του πλανητη.

Στο δικο μου μυαλλο μου φαινεται αδιανοητο να πιστεψω οτι μεσα σε 150-200 χρονια εχουμε φερει τοσες αλλαγες σε ενα πλανητη που υπαρχει 4.5 δισ χρονια. Και ακομα ποιο αδιανοητο μου φαινεται να πιστευουμε οτι εχουμε επαρκη γνωση και δεδομενα για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα. 

Σορυ αλλα αυτο το επιχειρημα δε στεκει με την καμια.Τι θα πει ειμαστε λιγα χρονια και δε μπορουμε να κανουμε ζημια, αν αναψουμε ολες τις πετρελαιοπηγες ταυτοχρονα να καινε ασταματητα πιστευεις οτι δε θα χει αμεση επιπτωση στον πλανητη? Αν καψουμε ολα τα δαση?Αν ριξουμε μερικες εκατονταδες πυρηνικες, δε σου λεω καν ολες που ειναι χιλιαδες, πιστευεις οτι ολα θα ειναι καλα? Αν το παμε ακραια εχουμε τη δυναμη να εξαφανισουμε την ισορροπια του πλανητη μεσα σε λιγα χρονια αν οχι μερες.

Δεν ειναι οτι δεν περναει φασεις ο πλανητης ανεξαρτητως το τι κανουμε εμεις, το θεμα ειναι οτι οι αλλαγες γινονται πολυ πιο γρηγορα απο οτι στο παρελθον.Οσο πιο αδιανοητο σας φαινεται αυτο τοσο το χειροτερο για τον πλανητη και κατ επεκταση για μας.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 minutes ago, JPaxilleas said:

Κάποιοι θα θυμάστε την ταινία “The Day After Tomorrow” μια ταινία καταστροφής επιστημονικής φαντασίας του 2004. Η ταινία να θυμίσω σε κάποιους φίλους απεικονίζει τις καταστροφικές κλιματικές επιπτώσεις στο βόρειο ημισφαίριο, μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας του ρεύματος του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, στην οποία μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων εγκαινιάζει την κλιματική αλλαγή και οδηγεί σε μια νέα εποχή παγετώνων. Η ταινία είναι ακριβές αντίγραφο των συμβάντων, που θα συμβούν στις επόμενες δεκαετίες, εάν συνεχιστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος με την αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, με τη μόνη διαφορά ότι οι εν λόγω μεταβολές συρρικνώνονται για χάρη της ταινίας σε ένα διάστημα λίγων εβδομάδων μόνο.

image.png.0f505195e468f42b100e43f944238e7e.png

Οι επίσημες καταγραφές θερμοκρασιών σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεκινήσει να συλλέγονται σε μεγάλη κλίμακα από τις αρχές του 20ού αιώνα. Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (World Meteorological Organization - WMO) είναι ένας από τους κύριους οργανισμούς, που ασχολείται με τη συλλογή και τη διατήρηση δεδομένων θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία πραγματοποιείται, τόσο από ένα σύνολο παγκόσμιων μετεωρολογικών σταθμών, όσο και από άλλες πηγές (π.χ. δορυφόροι). Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία παγκόσμιων χαρτών μέσων θερμοκρασιών, όπως π.χ. η παγκόσμια μέση επιφάνεια της θάλασσας και η παγκόσμια μέση θερμοκρασία του αέρα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναλυθούν οι μακροπρόθεσμες τάσεις και οι αλλαγές στο κλίμα.

Τα δεδομένα αυτά, σπάνε κάθε χρονιά (τα τελευταία χρόνια), το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Από την άλλη η μείωση των πάγων στην Αρκτική και Ανταρκτική έχουν μειώσει την ανακλαστική ικανότητα του πλανήτη, δηλαδή την ικανότητα να επιστρέφουν μεγάλο μέρος των ηλιακών ακτινοβολιών πίσω στο διάστημα (και άρα ενέργειας), και ως εκ τούτου η γη λαμβάνει ολοένα και περισσότερα ποσά θερμότητας. Συγκεκριμένα:

  • Στην Αρκτική, ο πάγος της θάλασσας έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Εκτιμάται ότι η έκταση του πάγου της Αρκτικής μειώνονταν κατά περίπου 13,2% ανά δεκαετία από τη δεκαετία του 1979 έως το 2018, σύμφωνα με δεδομένα της NASA.
  • Στην Ανταρκτική εάν και γενικά η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πάγοι στη Δυτική Ανταρκτική μειώνονται ταχύτερα από ό,τι αυξάνονται στην ανατολική πλευρά του ηπείρου. Παράλληλα, είναι γνωστές οι ειδήσεις σχετικά με την αποκόλληση παγόβουνων με το τελευταίο να έχει το μέγεθος της Εύβοιας!

Με τη σειρά του, το λιώσιμο των πάγων και η εισροή γλυκού νερού στους ωκεανούς μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στα θαλάσσια ρεύματα και το κλίμα. Αυτό συμβαίνει λόγω του γεγονότος ότι το γλυκό νερό έχει διαφορετική πυκνότητα και αλατότητα από το θαλασσινό νερό, επηρεάζοντας άμεσα τη θαλάσσια κυκλοφορία και τα κλιματικά μοτίβα (τα θαλάσσια μεταφέρουν θερμότητα και υγρασία ανά τον κόσμο, τα οποία όταν διαταράσσονται φέρουν επιπτώσεις σε κλιματικά μοτίβα, όπως οι εποχιακές βροχές και οι θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές του κόσμου, με αυξητικούς ή μειούμενους ρυθμούς).

Αυτά είναι μόνο ορισμένοι από τους παράγοντες που περίτρανα επαληθεύουν τους επιστήμονες, που εδώ και δεκαετίες φωνάζουν για την επικείμενη καταστροφή.

Θα πει κάποιος, μπορούμε να το αλλάξουμε εάν προσπαθήσουμε. Το εύχομαι ολόψυχα και εγώ προσωπικά. Αλλά έρχεται η πραγματικότητα και το διαψεύδει. Σωστά ανέφεραν κάποιοι φίλοι, ότι πολλές χώρες σφυρίζουν αδιάφορα ή απλά δε τους συμφέρει γιατί η όποια προσπάθεια απλά συγκρούεται με τα εκάστοτε πολιτικο-οικονομικά-στρατηγικά συμφέροντα της κάθε χώρας ή της κάθε γεωγραφικής περιοχής.

Το φαινόμενο είναι «μη-αντιστρεπτό». Η κατάσταση είναι «μη αντιστρεπτή». Εδώ 10 οικογένειες σε μια πολυκατοικία δε βρίσκουν άκρη, θα βρουν 195 κράτη (μέλη του Οργανισμού «Ηνωμένων Εθνών» που αναγνωρίζονται ως κυρίαρχα κράτη); Θα σταματήσουν οι βιομηχανίες; Τα αυτοκίνητα;

Στην ταινία Matrix αναφέρεται το εξής (η εικόνα μπορεί να θυμίσει το σχετικό διάλογο):

Θα ήθελα να μοιραστώ μια αποκάλυψη που είχα εδώ. Μου ήρθε όταν προσπαθούσα να ταξινομήσω το είδος σας. Κατάλαβα πως δεν είστε ακριβώς θηλαστικά. Κάθε θηλαστικό στον πλανήτη αναπτύσσει μια φυσική ισορροπία με το περιβάλλον. Εσείς οι άνθρωποι δεν το κάνετε. Μετακινείστε σε μια περιοχή και πολλαπλασιάζεστε μέχρι που να εξαντληθεί κάθε φυσική πηγή. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε είναι να εξαπλωθείτε σε άλλη περιοχή. Υπάρχει άλλος ένας οργανισμός στη Γη που κινείται έτσι. Ξέρεις ποιος είναι; Ένας ιός. Οι άνθρωποι είναι ασθένεια. Ένας καρκίνος του πλανήτη. Είστε μια μάστιγα.

image.png.aaf0e6df90848d5b7f86099ba6cceb33.png

Δυστυχώς είναι αυτό που μας περιγράφει καλύτερα.

Είμαστε σε ένα σημείο καμπής, ίσως στο σημαντικότερο σταυροδρόμι της ανθρωπότητας. Μόνο μια τεχνολογική επανάσταση ίσως θα μπορούσε να δώσει λύση, κοινώς το δισκοπότηρο της επιστήμης, η τιθάσευση της πυρηνικής σύντηξης, αλλά απέχει πολύ και η καταστροφή συνεχίζεται (μια καταστροφή που επιταχύνεται ολοένα και περισσότερο και όσο αργούμε να πάρουμε μέτρα – τα όποια μέτρα – τόσο πιο πολύ πολλαπλασιάζεται ο χρόνος που απαιτείται για να έρθει σε πρότερα επίπεδα).

Έχετε αναρωτηθεί γιατί ήδη υπάρχουν σχέδια για νέους ναυτικούς διαύλους στην Αρκτική; Έχετε αναρωτηθεί γιατί αρχίζουν και εμφανίζονται σχέδια για τεράστια ανακλαστικά πανιά στο διάστημα (π.χ. εδώ), καθώς και τόσα άλλα;

image.png.402d690ed92df0b28e7c782a5129b068.png

Η απάντηση είναι απλή. Όλοι γνωρίζουν που πάμε, που θα φτάσουμε με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Το θέμα είναι πως θα πάμε, πως θα προετοιμαστούμε σωστά, και πως θα το αντιμετωπίσουμε με το λιγότερο δυνατό κόστος. Οι επόμενες γενιές θα είναι αυτές που θα μας αξιολογήσουν.

 

Μέσα στο κείμενο υπάρχουν 50 φορές οι λέξεις " μπορεί , ίσως , πιστεύουν , εκτιμάται " κτλ . Αυτό λέμε ότι μέσα στα 4.5δις χρόνια που υπάρχει η γη το κλίμα συνεχώς αλλάζει. Δεν έχουμε τα δεδομένα για να μελετήσουμε αν η αλλαγή που συμβαίνει προκαλειται από ανθρώπινη δραστηριότητα πόσο μάλλον να δώσουμε λύση 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 minutes ago, Noreak said:

Σορυ αλλα αυτο το επιχειρημα δε στεκει με την καμια.Τι θα πει ειμαστε λιγα χρονια και δε μπορουμε να κανουμε ζημια, αν αναψουμε ολες τις πετρελαιοπηγες ταυτοχρονα να καινε ασταματητα πιστευεις οτι δε θα χει αμεση επιπτωση στον πλανητη? Αν καψουμε ολα τα δαση?Αν ριξουμε μερικες εκατονταδες πυρηνικες, δε σου λεω καν ολες που ειναι χιλιαδες, πιστευεις οτι ολα θα ειναι καλα? Αν το παμε ακραια εχουμε τη δυναμη να εξαφανισουμε την ισορροπια του πλανητη μεσα σε λιγα χρονια αν οχι μερες.

Δεν ειναι οτι δεν περναει φασεις ο πλανητης ανεξαρτητως το τι κανουμε εμεις, το θεμα ειναι οτι οι αλλαγες γινονται πολυ πιο γρηγορα απο οτι στο παρελθον.Οσο πιο αδιανοητο σας φαινεται αυτο τοσο το χειροτερο για τον πλανητη και κατ επεκταση για μας.

Πώς το ξέρεις ότι οι αλλαγές γίνονται ποιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν ? Έχεις δεδομένα 4.5 δις χρόνων και το έχεις μελετήσει ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...